Mahune na salatu. Mladi grah na salatu.
sirovo povrće? malcima bi to bio najbolji vic, samo bi se pogledali. faširanci, grah salata-odličan prijedlog.
Jaja na oko i paradajz salata. Nemam snage za drugo.
Jucer piletinu sa sirom i sunkom, uz to njoke. Danas francuski krumpir. A poslije ce klinci raditi granolu![]()
Filana paprika koju sam skuhala u 4 ujutro.
Bez pirea, jer ne smijem sad grijat stan.
andream, mi se vikendima kupimo iz grada i po brdima. Prodinstam povrće sjeckano na sitno, dodam jaje, zobene i kefir i zapečem. Režem na kocke i stavim u tupperware za put.
Posljednje uređivanje od palčica : 17.07.2015. at 16:03
Nemam neki recept. Odokativno ja to. Imam neki uski i duži protvan, idealan za rezanje na fete (obložim ga masnim papirom). Ako ne režem na tanje kocke.
Recimo dvije šalice sitnijih zobenih i barem toliko ili više ribanog povrća - najčešće kapula, tikvice, mrkva. Može i poriluk, dodam i slanine. Može štošta.
U zobene stavim prstohvat sode bikarbone i soli. Onda dodam povrće i poslije jaje i kefir, malo maslinovog ulja, koliko je potrebno da poveže masu. Začine po želji. Jedno 20 minuta se peče na 180.
Slatka verzija, koju češće radim je s jabukama i prokuhanim grožđicama, grubo sjeckanim bademima. Također ide kefir. Ne mora ići jaje. Ili umjesto grožđica suhe smokve. Ponekad napravim sa svježim šljivama. To bude rapsodija. Zimi jabukama dodam sitno sjeckanog različitog suhog voća. Bude sočno, a ne prlja ruke na izletu.
Žao mi je što nisam pametnije pomogla.![]()
Posljednje uređivanje od palčica : 17.07.2015. at 23:58
A koliko visoka bude smjesa kad.ju staviš u protvan?
2/3 visine protvana. Stavim žličicu (ako) sode pa ne raste nešto značajno.
jučer- paradajz juha sa rižom, pržene srdelice i kuhani mladi krumpir, salata
danas- prisiljeno zelje sa grahom u expres loncu
Posljednje uređivanje od llella : 18.07.2015. at 14:59
Rostilj (sis-kebabi, punjene pljeskavice, vratina na zaru), salata od paprike i paradajza, tzatziki umak.
čekam da netko isproba recept od Palčice pa nek napiše kak je ispalo. ne sumnjam ja da nije dobro, samo jedno je kad netko napravi već znani recept a drugo kad ga se treba prvi put napraviti. e tu obično padam na ispitu![]()
Falafle, pomfri iz pecnice, umak od vrhnja i ljupcaca i povrtnu salatu
E, sad si me sjetila da imam jednu gotovu smjesu za falafel iz DM-a, koja mi stoji doma za "nemam što kuahti" dane... a nije loša... mogla bi ja to sutra ujutro napraviti, pa ponijeti na posao.
Da, da...
https://www.meindm.at/ernaehrung/sho...0015767.action
Ja sam ju samo jednom napravila do sad... ali kao popečke... ne kao kuglice.
kako se radi pomfri iz pecnice?
a da bude pomfri, ne pečeni krumpir
mi danas mahune varivo, telece snicle na naglo
za desert palacinke sa sladoledom od vanilije i preljevom od malina
Narezes krumpir na pomfri oblik i stavis u posudu, prelijes preko toga bjelanjak i promjesas. Bjelanjak daje hrskavost.
Poslozis na pek papir, ja ne dodajem ulje no mozes prelit s malo ulja. Ja posipam bosiljkom i pecem pola sata
Ovo za pomfrit i za pohano iz pećnice se i ja pitam - ali sad mi ne pada na pamet probavati, dok temperature ne padnu za bar nekoliko stupnjeva.
Mi danas curry piletinu (bijelo pileće meso na naglo, da je jaaaako brzo gotovo), rižu s lećom i hrrrrpu salate. Nemam pojma kakva će biti salata - to moja djeca imaju zadatak, da naprave kakvu žele.
Poriluk i fasiranci, za desert griz strudlu sa sirom.
Dva dana za redom prefine salate - šarena pašta iz Lidla, tuna, kockice feta sira, rajčice, krastavca, zelene i crne masline, maslinovo ulje. Sve iz friza, gladnije i spasonosno. Djetetu pašta i losos. Sladoled iz kućne radionosti od banana i kikirikija.
Prosvijetlite me - što je.... falafel?
Meni po ovim vrućinama nema gladi, jedem upravo za ručak nektarine i šljive i - presavršeno je![]()
Posljednje uređivanje od andream : 21.07.2015. at 12:20
Ne treba ti falafel po ovoj vrućini - to su okruglice od slanutka i sezama, prže se u dubokom ulju. Evo, ovaj recept sam prvi našla: http://www.coolinarika.com/recept/814065/
Drž' se šljiva i nektarina! I ja ću tako.... eventualno još i jogurt.
Moji klinci imaju iskoštene pileće zabatke na naglo + ciklu + mahune na salatu (oboje skuhano sinoć, kad sam već grijala kuhinju, skuhala odmah sve, a sada samo izvlačimo iz frižžidera).
Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.07.2015. at 12:24
Carbonara i fini domaci paradajz. Za najmladjeg juhica.
Eh lako se meni držati voća, ovi moji su najviše gladni upravo kad svi dođemo doma. Danas ću napraviti rižu s komadima svinjetine, ubacit ću još jednu sjeckanu tikvicu i papriku da zamiriši bolje. Pravilo je sada biti što manje za štednjakom...
Falafel se ne mora peći u dubokom ulju (ja tako ništa ne pečem, a obožavam ga). Kuglice se mogu ispeći i na masnom papiru, kokosovom ulju u tavi - kako tko voli. Dovoljno je sočan, a i fin hladan u kombinaciji s povrćem i umacima - humusom i jogurt+menta kombinacijom.
ja nikad nisam uspjela napravit falafel a da mi nije ispao jako suh
praktički nejestiv bez jogurta odnosno tzatzikija
Pa da. Ali zato kad sve dodaš i zapakiraš u tortilju bude prefin spoj.![]()
Za crunchy pomfri iz pečnice,ja ga radim s batatom,valjda je isti princip i sa patatama...
Narežem na što tanje štapiće (bitno da ih je što više iste veličine), uronim u ledenu vodu na koji minut pa onda posve osušim i stavim u saket, u njega ulijem malo ulja + začine po želji i onda ga zatvorim i dobro protresem. Istresem sve na rešetku prekrivenu papirom za pečenje i pazim da dobro raširim (da nema puno komada jedan preko drugog) i pečem na 220° C 25-30 min.
ja sam već 2dn na nekim salatama (unutra ima svega i svačeg)...a sad me pre pre slatka dinja u frižideru tako mami....
ili još bolje kuhani slanutak sa nekim sirom, povrćem i bučinim uljem![]()
uzas su ti tikvice ili sto si pohala na onoj vrucini?
tikvice su užas
nije bilo kod mene tako vruće, pala je kiša...
mahune na salatu za mene vec 2 dana, jer sam dobila punu vrecu domacih
kako jos da ih napravim (vec su skuhane, i u frizideru)
cuspajz ne dolazi u obzir
pa ako nećeš dinstat, jedino da im dodaš kuhana jaja,pomadore i luk...
ili da skuhaš i patata...
a ako je nekog mesa ostalo za narezat na komadiće pa uvalit i to bilo bi dobro....
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 24.07.2015. at 10:27
vrtim tu varijantu kuhano jaje, sitno nasjeckani luk, paradajz
ima ono nesto sa prezlama, pa preko mahuna?
Abšmalcane mahune?
Ima dva načina - za ove vruće dane ne bih preporučila klasiku koju radi moja mama (mahune se skuhaju, ali moraju ostati "al dente", ocijede se, frknu u nauljenu kaserolu, preko njih se prelije vrhnje i dodaju se 2 žlice prezla prethodno preprženih na malo ulja, da dobiju boju). To se zapeče da se poveže.
Dok je ovako vruće, ja preskačem vrhnje i pećnicu i samo na skuhane mahune frknem prezle (prepržim na ulju da postanu zlatnožuti). Po potrebi malo dosoliti i dodati svježe mljeveni papar. Moj stariji si na ovo nasipava češnjak u granulama, ali meni to bolje paše u salatu.
joj dinstane sa velikim komadima ljubičastog luka ili srebrenca i kockicama slanine obožavam to s kruhom i paradajzom
Danas ostaci sa maštomSama se sebi divim, pa pišem.
Jučer, nedjelja, pečena teletina i puretina, krumpir, kupus salata i goveđa juha, naravno.
Ostalo mesa. Puretinu, komadić cca petnaestak deka narežem na male kockice, prepržim na ulju i zalijem vindijinim vrhnjem. Za punjene palačinke. Kad već radim palačinke, napravim prvih 12 slanih, dodam šećer i napravim 20ak slatkih. U ove slatke napravim nadjev od svježeg sira, vrhnja, jaja i šećera, zarolam i prelijem karamelom ( pržim šećer i na kraju stavim kockicu putra) pa u pećnicu. Slane napunim i složim svaku na pravokutnik.
Na ulju prepržim mladi luk, ubacim ostatke telećeg pečenja, zalijem pelatima i evo saft. Skuham paštu. Skuham donji dio od onog kupusa koji je bio jučer salata, a sada je kupus na četvrtine, i prelijem sa pancetom na kockice pofriganom na ulju.
Zelena salata i krastavci. I još sam skuhala juhu iz vrećice ( nek se nađe)
Umorna. Sad samo da svi dođu, a ja laganini tipkam i opuštam se.
jučer home made hamburgeri s krekerima
salata od pečenog luka i graha
brza povrtna juha s razmućenim jajem
danas sataraš
Zahladilo jeeeeeee......
Ispekla sam jučer piceka u pećnici (što je prethodnih dana bilo nezamislivo). Skuhat ću još bezglutensku tjesteninu i na to baciti malo dinstanih tikvica i ribanog sira.
Još narežemo paradajz i ručak dovršen u 20 minuta.