-
Moj dvogodišnjak ne priča ništa osim ma-ma, am-am , ne ne i ha ha. nikakvi drugi slogovi- baba, tata i tako. Pedijatrica i neuropedijatrica govore da ima vremena do treće godine za govor, ali da on baš nikakve druge zvukove ne proizvodi ?? Bili smo na testiranju u centru za rehabilitaciju i ranu intervenciju i sve je ok osim govora, nema sumnji na neke poremećaje. On sudjeluje u komunikaciji neverbalno, igri, oponaša,sve razumije što mu govorimo, napravi što mu kažemo da nešto donese, pokaže itd, fina motorika mu je odlična. Zna i jako puno slova ( pokazati, ne izgovoriti). Na nagluhost nisam posumnjala jer čuje svaki šum. I vidim da bi htio nešto reći, Npr. ispričati nekome da je nešto vidio recimo helikopter, ali to zvuči a - a-a- a-aaa. I pjevanje mu tako zvuči, pogodi on sve tonove, samo bez slova
Najesen krećemo kod logopeda na tretmane.
Ono sto mene brine je što je njemu prije 8 mj dijagnosticirano spuštanje tonzila maloga mozga u kralježnični kanal što uzrokuje probleme sa govorom, ravnotežom itd. Operiran je na Rebru i sad je to navodno ok. Govor je trebao krenuti. Mene brine da mu nije ta bolest oštetila živce jezika i u ustima ili tako nešto.On jezik uopće ne plazi. Mi smo iz maloga grada, a bolest je jako rijetka i ne znam koliko tu mogu postići u traženju odgovora . Najradije bi najesen krenula kod neuropedijatra u Zg, tamo ipak imaju više iskustva.
Kažem sve ostalo se čini ok, bar tako kažu svi dr, logoped, psiholog, neuropedijatar kod kojih smo bili.
Ima li tko preporuke kamo krenuti, kod koga, na kakva ispitivanja ?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma