-
U moje vrijeme, a imam sad preko 42 godine, profesori nisu smjeli udariti dijete u školi. Roditeljima još nije bilo zabranjeno, ali profama da. Nikad nisam doživjela da je neki nastavnik gađao nekog učenika kredom , udario rukom ili ravnalom.
Što se mene tiče, nisam ni za ni protiv batina, svejedno mi je. Želim samo reći da po mom mišljenju država se ne bi smjela miješati u te stvari. Još mi samo treba da počnu određivati tko će s kim u brak (tu mislim na muško - ženske brakove), kako i gdje će živjeti. Ima jako puno roditelja koji stvarno nemaju pojma što napraviti sa neposlušnim djetetom, kojemu nikakav razgovor, nikakve kazne ništa ne znače i ono i dalje radi po svom. Preostaje im samo da dijete odvedu Socijalnoj službi, što je jedna moja prijateljica i napravila, pa da se oni dalje brinu o njemu.Kćer od te moje prijateljice je nakon razgovora sa psihologom i mogućnosti ostajanja u domu, odlučila da je ipak bolje slušati roditelje. Ovdje svi iznose neke svoje savjete i kako to oni svojoj djeci razgovorom, objašnjavanjem nadugačko i naširoko pokušaju objasniti da njihovo trenutačno ponašanje nije prihvatljivo. Iskreno, ne znam kako to uspiju, radi li se možda o razumnoj djeci koja to sve odmah shvate i prihvate ili imaju svo vrijeme ovoga svijeta, pa eto mogu 24 sata razglabati i raspravljati s djetetom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma