Quote Originally Posted by tangerina View Post
e ja baš u intuiciju nikako ne vjerujem
u smilsu kao 6. čulo
mislim da se tu u pravilu radi ili o čitanju neverbalnih znakova, čega često nismo svjesni a koristimo to non stop, pa nam se to čini kao intuicija jer ne možemo skroz racionalno objasniti zašto nam se npr neka osoba nije svidjela (ali to je ustvari skroz mjerljivo, da snimaš kamerom i dobro analiziraš, vidjet ćeš da je svašta "rečeno" pored onoga što je rečeno riječima)
ili se radi o nekim drugim automatskim mehanizmima koje koristimo, a koji imaju više veze s nama samima nego sa čitanjem tuđe neverbalne komunikacije, kao recimo naše predrasude, neka duboka nesvjesna vjerovanja, da ne govorim milijon i jednu grešku koju mozak radi. dvije godine slušanja socijalne psihologije su me naučile da je ljudski mozak sklon nevjerojatnoj količini grešaka, a pritom uglavnom uvjeren da je sve zaključke pametno donio.
trivijalan primjer: istraživanja su pokazala da, ako ljudima staviš u red 10 identičnih pari čarapa i tražiš od njih da ih pipaju i procjenjuju im kvalitetu, što su čarape dalje, to je veća vjerojatnost da će ih ljudi procijenit kvalitetnima. a ljudi naravno neće smatrat da je njihova procjena pod utjecajem toga gdje su čarape smještene, nego da su stvarno osjetili neku razliku, a ako je ne mogu konkretno opisati, reći će da je to intuicija.

Tang meni je intuicija (kao i telepatija) apsolutno jaka, bez obzira na koji način funkcionira, nikad me nije prevarila, čak kad i nešto na prvu izvana sve izgleda super i meni i drugima, ja osjećam da nešto nije "ok". Mogu "čitat" ljude u smislu da osjetim njihovu energiju.
Ma mislim da to može većina nas samo ako si to dozvoli.