Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Mene je u ovih 8 godina koliko imam djecu u školi puno više smetalo to što se sadržaj koji pripada u katolički vjeronauk sustavno nameće kroz udžbenike drugih predmeta, naročito hrvatski i povijest, često i drugi predmeti, npr.glazbena kultura. To mi se ne sviđa iako su moja djeca išla na vjeronauk. Idealno bi bilo da se nastava vjeronauka odvija u prostorima vjerskih zajednica, a ne u školama, ali ako već ima u školi ( kod nas je u školi dostupan i vjeronauk za vjernike muslimane) nek bar udžbenike oslobode većinskih vjerskih sadržaja.
Ooo, da. Naročito u - gle slučajnosti! - udžbenicima za 1. razred osnovne škole. Vjerski blagdani, slike svećenika i križeva, sve onako "usput". Priroda i društvo, hrvatski, pa likovni...
O raspelima u gotovo svakoj učionici u školi i na vidljivom mjestu u školskom predvorju, da ne govorim.
Povrh toliko vjerskih sadržaja, zaista ne vidim smisla da dijete ateista još upisuje i vjeronauk. Školski sustav će ga dovoljno indoktrinirati i bez tog "izbornog" predmeta.