Vidi rezultate ankete: Biste li pružili sklonište izbjeglicama kod sebe?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

26 28.89%
  • Ne, iako imam mogućnosti

33 36.67%
  • Ne, jer nemam mogućnosti

21 23.33%
  • Ne znam

10 11.11%
Stranica 7 od 55 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 2743

Tema: Lica djece migranata s novinskih naslovnica

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

marta, hebo ga luk, pa šta mađarima prolazi? ja sad tebe uopće ne razumijem! predviđaš vrlo realan scenarij u kojem ćemo se naći mi za koji tjedan, možda dan, kad slovenija zatvori granicu i kad njemačka koja već puca po šavovima izdahne, a onda mađarima prolazi ono što su predvidjeli prije tebe?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    pa zato cijelo vrijeme spominjem licemjerje zapadnih zemalja - kao dijele packe mađarskoj što ne pušta izbjeglice a tko zna što joj potajno daju za to. Ko da Mađarskoj ne bi isto bilo lakše samo ih pustiti da prođu, kao što smo mi naivno mislili da će biti kod nas.
    Slažem se.

AdioMare, nažalost puno je prekasno za kriterije. Previše ljudi na granici, već sam napisala. Il ćemo ih pustiti ili ćemo na njih silom.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imaš pravo cvijeta.
    jasno je meni ono sto kaže adio mare, da je nasrtanje na granicu nedopustivo, ali svejedno kad ovdje na portalima ozbiljnih novina vidim slike okrvavljenih ljudi i policije sa pendrecima i suzavcem, jeza me hvata.
    u tom pogledu su naše institucije i ljudi dobro odradili posao.

mislim da je vazno naglasiti jednu stvar:
    haiku verzija:
    ako ne možeš pomoći, nemoj odmagati!

svako raspirivanje niskih strasti, rasplamsavanje najnižih instikta u ljudima, (ala Orban i njemu slični), neće niti što riješiti, niti na bilo koji način pomoći u nadvladavanje ove komplicirane i teške situacije.
    ono situaciju može učiniti samo još težom i kompliciranijom.
    ja isto mislim kao i mnogi od vas da sve ovo prevazilazi moju moć i razmišljanja i percepcije. I pojma nemam kako to rješiti.
    ali jedno znam 150%. Primitivno, populističko sijanje straha, rasplamsavanje "vatre", može voditi samo prema požaru.

osim toga, smisao je da nikada ne izgubiš fokus na okvir velike slike. Sveobuhvatne slike.
    i u našem ratu, je bilo izbjeglica koji su demolirali hotele na jadranu.
    pa to svejedno, nikako ne može voditi prema zaključku, da ih treba prepustiti sudbini.
    ili mislite, da da?
    ljudi su naprosto ljudi, sa svim manama i vrlinama.
    društvo i zajednica napreduje onda, kada "hrani vrline" i izgladnjuju mane. Ne obrnuto.

da, sigurno ima među izbjeglicama i ljudi koji nisu dobri, s kojima ne bi bili prijatelji. I lažnih izbjeglica i ovog i onog.
    no to nikako ne znaci, da je u redu prestati u njima gledati ljude i ne potruditi se naći neko rješenje, koje vjerojatno neće biti idealno (kao većina stvari u životu), ali ako popravi situaciju barem 5%, vrijedi truda.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mislim, što, "tebi" je tvoja nevolja teška, a njima njihova ista takva ne treba biti?
    naši su se kur*čili cijelo ovo vrijeme dok izbjeglički val nije imao pojma da tu postoji neka hrvatska preko koje bi mogli do cilja, a sad se polako više ne bi igrali.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da si previše optimistična. Mi ćemo se u sranju naći već preksutra.
    Htjela sam reći da je Mađarima prošao i zid i batinanje. I da će im prolaziti i dalje, uz ovlaš packe i zgražanje EU komisije ili kako se već zove ta glupost. Ja se samo ljudski pitam što ćemo mi. Silom? Zgrči mi se želudac na to.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da si previše optimistična. Mi ćemo se u sranju naći već preksutra.
    Htjela sam reći da je Mađarima prošao i zid i batinanje. I da će im prolaziti i dalje, uz ovlaš packe i zgražanje EU komisije ili kako se već zove ta glupost. Ja se samo ljudski pitam što ćemo mi. Silom? Zgrči mi se želudac na to.
    upravo tako. u istom tekstu se zgražaju, a onda skaču na zadnje noge čim je ostojić il milanović spomenuo koridor.
    ja bih majke mi zaprijetila da sam na mjestu milanovića. il ćemo ih prestati popisivati i svima otvoriti granice, svih puštati, pa vi dižite zid i stavljajte bodljikavu žicu. il ćete se dogovoriti već jednom što i kako.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 17.09.2015. at 10:23

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    upravo tako. u istom tekstu se zgražaju, a onda skaču na zadnje noge čim je ostojić il milanović spomenuo koridor.
    ja bih majke mi zaprijetila da sam na mjestu milanovića. il ćemo ih prestati popisivati i svima otvoriti granice, svih puštati, pa vi dižite zid i stavljajte bodljikavu žicu. il ćete se dogovoriti već jednom što i kako.
    točno tako. samo mi se nešto zoki ne pari ko tip koji je to u stanju...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja mislim da se tu nama nista dobro ne sprema...nemamo ni za sebe a primamo toliko ljudi...za sada 5000 ljudi i to samo preko noci...

madaraska se zatvorila ,bude i slovenija a ona mi ostajemo u s****...

a najvise me nervira sto je 80% mladih muskaraca a 20% zene ,djeca,stariji...

nemam razumjevanja za njih i tocka...pa neka me se objese...
    eno na madarskoj granici naden terorist...koliko ih samo u tim skupinama ima...uglavnom ne pise nam se dobro...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma nisam uopće optimistična, vrlo sam realna i predviđam sra*nje. i zato mi je zlo od čarapica i toplog zagrljaja.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

na kraju će najviše nahebati, ko i uvijek - jadni bosanci.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko sam ja razumjela ovdašnje napise, oni valjda očekuju da Hrvatska zatvori granicu prema Srbiji.
    doduse samo sam brzinski preletjela.
    a čini mi se da i Austrija lagano ide prema zatvaranju granica.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

na kraju će najviše nahebati, ko i uvijek - jadni bosanci.
    kako to misliš?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko sam ja razumjela ovdašnje napise, oni valjda očekuju da Hrvatska zatvori granicu prema Srbiji.
    doduse samo sam brzinski preletjela.
    a čini mi se da i Austrija lagano ide prema zatvaranju granica.
    seni, nemoj se uvrijedit al nekako ti ne stoji ta lažna skromnost. Naravno da očekuju od nas da podignemo zid i da im ne puštamo nikoga i naravno da će zatvoriti granicu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    kako to misliš?
    a pa ako, odnosno nažalost, izvjesnije je reći kad, hrvatska zatvori granice, izbjeglički val će se preliti na bosnu. do tad će mađarska imati zatvorene granice, hrvatska, slovenija - i eto ti desetaka tisuća ljudi u bosni iz koje ne mogu nikud.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

marta, ne vrijeđam se , ali uopće ne kužim sto misliš pod tim lažna skromnost?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obično ne prenosiš vijesti iz njemačkog govornog područja s ogradom "koliko sam razumjela", "brzinski sam preletjela", nego uvjereno i bez sumnji u razumijevanje pročitanog.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

aaa kužim.
    Ali stvarno ono sto piše u ovim novinama koje ja čitam uopće nije jednoznačno i momentalno zaista imam osjećaj da uopće zapravo ne znaju sto i kako, a austrijski premijer nije ni sjena Merkel, te su njegove izjave uvijek ni vrti ni mimo.
    uz to televiziju ne palim, jer momentalno imam puno na leđima i ne stignem.
    doduse tipkam ovdje

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pise jutarnji da slovenci mogu primiti 5-7tis izbjeglica...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nije uopće pitanje mogu li. Svi mogu primiti i puno više od par tisuća. Pitanje je hoće li.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pitanje je koliko će ih, u konačnici, uopće biti. to je pitanje. lako je zbrinuti ovo što je trenutno sad i ovdje. ali tome nema kraja.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Koja je agenda i smisao grupe "priznajem, Hrvat sam"?
    da li sam nešto propustila, pa sad kod nas, kad izustiš: Hrvat sam, ideš u zatvor?
    goli otok?
    Možda je to grupa za podršku, kao ono - I am Brandon, I am an alcoholic.
    Kad konzumiraš hrvatstvo u prevelikim dozama, škodi.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

a pa ako, odnosno nažalost, izvjesnije je reći kad, hrvatska zatvori granice, izbjeglički val će se preliti na bosnu. do tad će mađarska imati zatvorene granice, hrvatska, slovenija - i eto ti desetaka tisuća ljudi u bosni iz koje ne mogu nikud.
    Neće u Bosnu, nju su već osvojili...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citam jos jutarnji, ima jedna trudnica primljena u petrovu i dosta je maloljetne djece bez roditelja.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Glede teme, mislim da je ključno ponašanje vlasti, policije i kriznih službi. Oni postupaju po naređenju, nisu ih ni u Makedoniji bubali bez naređenja niti u Mađarskoj šikanirali. Sve ide od vrha, a narod će se morati pokoriti tomu, ma koliko se bunili.
    No, zaista je problem što mi nemamo, ni uz svu moguću volju, dovoljno kapaciteta, fizički ih nemamo. Lako je nagurati jedan dio, ali kad nahrupi još, neminovno je da će doći do nezadovoljstva i porblema.
    Međutim, bez obzira na to što su nam sve, kao i dosad, upakirali "veliki" i doveli i te ljude i nas pred gotov čin, osobno držim da trebamo postupati ljudski, a to je da svakoga gledamo pojedinačno, osobu po osobu i tako joj pomažemo, ne odbijamo.
    Službe zato i popisuju koliko stignu, redom, tko je izbjeglica iz ratnog područja, tko ide trbuhom za kruhom, tko je u tranzitu, tko želi azil...Ne možemo zatvorti vrata pred čovjekom u nevolji, bez obzira što ima trojanaca i svega. Dosad smo napravili dobro, a dalje neka nam Bog pomogne.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj tanja37 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu sada staviti link ali ima na faceu grupa PRIZNAJEM! HRVAT SAM video " small terrorist already knows what he will do to Europeans"
    I odoh sa ove teme! Uživajte u budućnosti islama i izbjeglicama
    Aaaaa, hrkljuš!

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Pogledala sam, od filmića su mi puno strašniji komentari te grupe.
    Strašni. Više se bojim tih ljudi s kojima zapravo živim, nego ljudi koji su propješačili pola svijeta da bi pobjegli od svojih istih takvih.
    Potpis na Mojcu.
    Priznajem, bojim se Hrvata koji imaju potrebu priznavati da su Hrvati. Inače bi mi ih bilo žao, ali kad vidim očnjake u komentarima, onda me prolaze trnci s kim, ni kriva mi dužna, dijelim teritorij i državni aparat.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Vezano za raspravu od zadnje stranice i pol, neke odgovore možete pronaći ovdje:http://obris.org/hrvatska/izbjeglice...da-u-oblacima/
    Inače je to portal s dosta dobrim analizama, uređuje ga Tabak.

dakle, riječ je velikom, golemom, migrantskom valu. Nakon kojeg ništa neće biti isto. Da velike sile to žele spriječiti, spriječile bi, ali ne vodenim topovima po djeci, već konkretnim operacijama tamo gdje treba.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Da velike sile to žele spriječiti, spriječile bi, ali ne vodenim topovima po djeci, već konkretnim operacijama tamo gdje treba.
    pročitat ću to što si linkala, a prije nego pročitam samo da usput kažem da ne mislim da su "velike sile" tako organizirane i djelotvorne kako im se podrazumijeva.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

AdioMare, SAD i EU su vrlo djelotvorne i organizirane kad žele. TTIP je recimo jedan od svježijih primjera.
    Kao i izazivanje/uplitanje u revolucije i promene režima, zadnjih 5, 10, 20, 30 godina. Nisam paranoična, to je naprosto (bilo) tako.

No, i oni koji su neorganizirani mogu se organizirati kroz sastanke na vrhu i planovima djelovanja. Nije to prvo globalno sranje koje nas je zadesilo.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    dakle, riječ je velikom, golemom, migrantskom valu. Nakon kojeg ništa neće biti isto.
    i još ovo...
    jasno je što se događa, ali stisne se čovjek u sebe kada od "glasova razuma" na ovom forumu pročita ovakve komentare.
    ništa neće biti isto. činjenica je to, ali zvuči da se smrzneš.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, ima izvrstan clip iz John Stewatovog showa gdje razgovara s dopisnikom iz arapskih zemalja, nabraja gdje Amerika podupire koju liniju, i stvarno je toliko kontradiktornih stvari da se na kraju zapita Wait, whose side are we on?
    https://www.youtube.com/watch?v=7ihWvyzEFBw
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 17.09.2015. at 11:42

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nema mi puno smisla uspoređivati TTiP s ovim. Ne mislim da itko ima kontrolu nad ovakvim zbivanjima. Utjecaj može imati.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ima izvrstan clip iz John Stewatovog showa gdje razgovara s dopisnikom iz arapskih zemalja, nabraja gdje Amerika podupire koju liniju, i stvarno je toliko kontradiktornih stvari da se na kraju zapita Wait, whose side are we on?
    https://www.youtube.com/watch?v=7ihWvyzEFBw
    Krivi link sam zalijepila, evo pravi http://thedailyshow.cc.com/video-pla...hlights/1xg427

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mislim da itko ima kontrolu nad ovakvim zbivanjima. Utjecaj može imati.
    Točno to, tražim tu rečenicu cijelo jutro, a ona je cijelo to vrijeme kod tebe. Nema kontrole. To je ono zastrašujuće. Nadam se da ćemo ostati ljudi u ovoj situacija koja je teška, a uskoro će vjerojanto postati i gadna.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Vertex, kako nema smisla, kad je interes u pitanju, postiže se dogovor. Nije usporedivo sadržajno, naravno.

Izbjeglička kriza je rezultat, posljedica, nečega nad čime se događala kontrola.

Ne samo da se ta kriza nije dogodila odjednom, nego se mnogo ranije predviđalo gdje, koliko, kamo i kako. Prevelike su to stvari da ih se ne bi monitoriralo, usmjeravalo i izvještavalo o njima.
    Pa čovječe, kad pišeš najobičniji projekt traže od tebe da predvidiš koji su mogući utjecaji i ishodi koj utječu na ono što radiš (tehnološki, politički, financijski itd.), ovdje je riječ o nevjerojatnim milijardama, teško da se išta dogodilo što negdje prethodno nije bilo elaborirano kao mogući ishod i kako će on utjecati dalje.

Te tzv. "sile" kad tad morati sjesti, uvijek sjednu, samo što je pitanje koliko će (stotina) tisuća ljudi prethodno nastradati. Vratite se Dizdareviću, puno je rekao, iako je mogao još.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

napisala sam ja još na prošloj stranici da nema potrebne kontrole, marta.
    nisam paranoična, daleko od toga, ali da sam cila velkam bez da se uvede neki konkretniji nadzor i kontrola nad situacijom bome nisam
    edit ni globalno ni lokalno
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 17.09.2015. at 12:07

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ttip i ovo se ne moze usporedivati.

ova kriza na bliskom i srednjem istoku je jednadzba sa n nepoznanica....i tu zaista nitko vise ne moze ni sa pribliznom sigurnoscu tvrditi sto ce biti.
    uz to, to je sitaucija koja je vidljiva svakom obicnom gradaninu i prisutna u svakodnevnici. i to se vise ne d atako jednostavno kontrolirati.

ttip nije "vidljiv", ni inace, a ni bas u medijima....a vecina ljudi nije bas duge pameti, niti zainteresirana za kompleksniju materiju.

sjecate li se privatizacije kod nas. bilo je par pametnih glava, koje su predvidjele i objasnile sto ce se dogoditi....i? da li ih je tko citao i uzimao za ozbilnjo?
    osim naravno one poslovicno male grupacije, koju se ne da zaspinati sa populistickim parolama i mahanjima zastava.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

napisala sam ja još na prošloj stranici da nema potrebne kontrole, marta.

edit ni globalno ni lokalno
    A ja sam već napisala da je to prevelika masa ljudi da bi se mogla kontrolirati. I kad nahrupe na granicu možeš ih ili pustiti ili tući, batinati, zasipati iz vodenih topova, odgurivati bodljikavom žicom, poslati vojsku na njih. Mene ne muči gubitak kontrole, nego ono u što će se taj gubitak izroditi s naše strane. Jer vjerujem da je ovaj narod prije 20 godina naučio na svojim leđima što znači bježati iz ratnog sukoba i da će najnormalnije ljudski primiti i zbrinuti te ljude. Ali me strah što će i kako će naša vlada i EU orkestrirati daljnji razvoj situacije. To je jedino što me brine. Jesam li sad jasnija?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ovako, napisala sam: "SAD i EU su vrlo djelotvorne i organizirane kad žele. TTIP je recimo jedan od svježijih primjera."

Dakle, gdje sam napisala da TTIP uspoređujem s ovim što se danas događa? Smatram da bi se SAD i EU i ostale zemlje/organizacije mogle sjesti zajedno i dogovoriti što i kako dalje, konkretno, ali neće (još) jer im interesi trenutno nisu zajednički. Ali morat će se i to dogoditi jer će vrag odnijeti šalu, samo što će do tada nastradati brojni.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Već su nastradali - već 5 godina stradavaju!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

U ovim tekstovima sa Zuskinog linka jasno je da se mi kao država (i ne samo mi) nalazimo u poziciji kao osoba koja je negdje gore napisala da ima stan od 34 kvadrata.
    A ispred stana stoji 50 osoba koje žele sklonište, vani je kiša, gladni su, žedni. Džaba što im ona kaže da im želi pomoći, ali nema mjesta za sve, njima je to teško shvatiti. Toga se bojim. I sama sam stavljala na FB sliku policajca s malom bebom, želim da svi imamo srca, da imamo takav pristup, da pojedinačno pomognemo koliko god možemo. Da barem svojim komentarima ne zaustavljamo onoga tko može i tko želi pomoći.
    Samo je problem što će taj policajac odraditi treću, petu, desetu...smjenu, što će biti umoran, neispavan, nervozan, kao i svi mi kad pređemo svoje fizičke i mentalne kapacitete...a s druge strane isto umorni, iscrpljeni, nervozni...mora doći do problema.
    Policajci/službe/volonteri...odradit će prvi, drugi, treći priljev, a onda će se pitati - ima li tomu kraja? A odgovor je - nema. Bit će velike nervoze i nadam se da se tu naći dovoljno snage i ljudskosti iznad svega.
    Iz naših mjesta su u ratui išle tisuće u zbjegove, a ovdje će se brojiti u milijunima.
    Mi to globalno, tu veliku sliku, ne možemo probaviti i nemam pojma što će sa svim tim ljudima biti. Ni domicilnima ni doseljenicima.
    Mogu djelovati samo kao pojedinac, u onom trenutku kad je kdo mene netko. Da, primila bih nekoga u stan, dok je kod nas, da nešto napravim pozitivno, sigurno neću nagovarati ljude da odbiju pomoći bilo kako.
    Bez obzira što mislim da je to sve što se događa zbilja loše, nisam u nekoj poziciji većeg utjecaja.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Već su nastradali - već 5 godina stradavaju!
    Da, samo što sad to postaje i unutarnji problem EU (a ne samo vanjski).

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Navodno će ih zbrinuti na Velesajmu http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...Velesajmu.html

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako se ovakvo preneraženo i bezglavo ponašanje Europe slaže s time da su svi scenariji unaprijed prorađeni? Kako se Europa uopće našla u ovom položaju ako zapad vuče sve konce?
    Posljednje uređivanje od vertex : 17.09.2015. at 12:22

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da se tu nama nista dobro ne sprema...nemamo ni za sebe a primamo toliko ljudi...za sada 5000 ljudi i to samo preko noci...

madaraska se zatvorila ,bude i slovenija a ona mi ostajemo u s****...

a najvise me nervira sto je 80% mladih muskaraca a 20% zene ,djeca,stariji...

nemam razumjevanja za njih i tocka...pa neka me se objese...
    eno na madarskoj granici naden terorist...koliko ih samo u tim skupinama ima...uglavnom ne pise nam se dobro...

Da, 1 terorist na 100.000 ljudi...to stvarno znači su su i ostalih 99.999 teroristi.

A šta bi ti zatvorila granice bodljikavom žicom? To smatraš da je rješenje? To su LJUDI u nevolji. Ne zanima me koje su nacionalnosti, vjere, a čak niti ne želim ulaziti u rasprave koji su ih razlozi natjerali na ovakvu kalvariju - vjerujem da nisu imali drugog izbora.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A ja sam već napisala da je to prevelika masa ljudi da bi se mogla kontrolirati. I kad nahrupe na granicu možeš ih ili pustiti ili tući, batinati, zasipati iz vodenih topova, odgurivati bodljikavom žicom, poslati vojsku na njih. Mene ne muči gubitak kontrole, nego ono u što će se taj gubitak izroditi s naše strane. Jer vjerujem da je ovaj narod prije 20 godina naučio na svojim leđima što znači bježati iz ratnog sukoba i da će najnormalnije ljudski primiti i zbrinuti te ljude. Ali me strah što će i kako će naša vlada i EU orkestrirati daljnji razvoj situacije. To je jedino što me brine. Jesam li sad jasnija?
    jasna si ti meni bila i prvi puta.
    a vidim da se svi slažemo u jednom: da kontrole nad situacijom nema, tko god i kako god napisao.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kako god da gledam, između onih kolona koje su jučer ulazile u Hrvatsku i onih koje su ne tako davno bježale iz Hrvatske vidim puno više sličnosti nego razlika
    I prestrašno mi je postupanje uglađene Europe, nespremne, okrutne, spore, bezglave...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Da, 1 terorist na 100.000 ljudi...to stvarno znači su su i ostalih 99.999 teroristi.

A šta bi ti zatvorila granice bodljikavom žicom? To smatraš da je rješenje? To su LJUDI u nevolji. Ne zanima me koje su nacionalnosti, vjere, a čak niti ne želim ulaziti u rasprave koji su ih razlozi natjerali na ovakvu kalvariju - vjerujem da nisu imali drugog izbora.
    Da, baš će teroristi dolaziti na ovaj način, da mjesec dana putuju do EU i onda čekaju pred granicom danima, neki sa šansom 50-50 da će preživjeti plovidbu Sredozemljem.
    I što s teroristima koji su već u EU, treba onda i nas već prisutne prebrojat i popisat jer i među nama može biti terorista. Možda čak i više nego među ovim nesretnicima.
    Taj mi dio nikako ne drži vodu.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma zuska jasno je meni, da su se te kuhinje kuhale, te da su ljudi ovo i ono i predvidali i zeljeli. ali nisam sigurna da je to bas ispalo onako kako su to oni zeljeli
    a i previse se toga otelo kontroli...grupe su se "emancipirale" od svojih stvoritelja...
    svak se nada da moze usicariti vise...
    a u tom ludilu najgore iz covjeka izlazi na povrsinu...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Kako se ovakvo preneraženo i bezglavo ponašanje Europe slaže s time da su svi scenariji unaprijed prorađeni? Kako se Europa uopće našla u ovom položaju ako zapad vuče sve konce?
    Poznato je da EU ima efikasne tajne službe i jedinstvenu vanjsku politiku. not.
    Nije EU kuhala ovo. Ali će morati jesti, probaviti i posaditi ...

na žalost, ovo je ipak forum, ne mogu pisati onako kako bih mogla uživo razgovarati.

Stranica 7 od 55 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •