Vidi rezultate ankete: Biste li pružili sklonište izbjeglicama kod sebe?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

26 28.89%
  • Ne, iako imam mogućnosti

33 36.67%
  • Ne, jer nemam mogućnosti

21 23.33%
  • Ne znam

10 11.11%
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2743

Tema: Lica djece migranata s novinskih naslovnica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da se tu nama nista dobro ne sprema...nemamo ni za sebe a primamo toliko ljudi...za sada 5000 ljudi i to samo preko noci...

madaraska se zatvorila ,bude i slovenija a ona mi ostajemo u s****...

a najvise me nervira sto je 80% mladih muskaraca a 20% zene ,djeca,stariji...

nemam razumjevanja za njih i tocka...pa neka me se objese...
    eno na madarskoj granici naden terorist...koliko ih samo u tim skupinama ima...uglavnom ne pise nam se dobro...

Da, 1 terorist na 100.000 ljudi...to stvarno znači su su i ostalih 99.999 teroristi.

A šta bi ti zatvorila granice bodljikavom žicom? To smatraš da je rješenje? To su LJUDI u nevolji. Ne zanima me koje su nacionalnosti, vjere, a čak niti ne želim ulaziti u rasprave koji su ih razlozi natjerali na ovakvu kalvariju - vjerujem da nisu imali drugog izbora.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Da, 1 terorist na 100.000 ljudi...to stvarno znači su su i ostalih 99.999 teroristi.

A šta bi ti zatvorila granice bodljikavom žicom? To smatraš da je rješenje? To su LJUDI u nevolji. Ne zanima me koje su nacionalnosti, vjere, a čak niti ne želim ulaziti u rasprave koji su ih razlozi natjerali na ovakvu kalvariju - vjerujem da nisu imali drugog izbora.
    Da, baš će teroristi dolaziti na ovaj način, da mjesec dana putuju do EU i onda čekaju pred granicom danima, neki sa šansom 50-50 da će preživjeti plovidbu Sredozemljem.
    I što s teroristima koji su već u EU, treba onda i nas već prisutne prebrojat i popisat jer i među nama može biti terorista. Možda čak i više nego među ovim nesretnicima.
    Taj mi dio nikako ne drži vodu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ograđujem se od lidaćinog komentara, ali daj reci šta bi ti?
    meni dođe da kažem jupi svaki puta kad netko napiše ovako suosjećajan komentar. podsjeti me koliko ja nelijepo ovdje na tu temu pišem pa se posramim.
    mislim, mogla bih lijepo kad bih htjela, ali nekako mi nije vrijeme za estetiku nego za djelovanje, vrijeme je da se iznađe neko rješenje da se ljudi zbrinu i tamo na izvoru i ovdje i da se prestanu dolijevati te izbjegličke rijeke bez kraja.
    valjda i hoće, majko moja mila!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ograđujem se od lidaćinog komentara, ali daj reci šta bi ti?
    meni dođe da kažem jupi svaki puta kad netko napiše ovako suosjećajan komentar. podsjeti me koliko ja nelijepo ovdje na tu temu pišem pa se posramim.
    mislim, mogla bih lijepo kad bih htjela, ali nekako mi nije vrijeme za estetiku nego za djelovanje, vrijeme je da se iznađe neko rješenje da se ljudi zbrinu i tamo na izvoru i ovdje i da se prestanu dolijevati te izbjegličke rijeke bez kraja.
    valjda i hoće, majko moja mila!

Šta bi ja? Idilično, otvorila granice, napravila koridor prema EU i neka idu gdje žele - ionako nema šanse da ih se sprijeći osim vojskom i bodljikavom žicom. Ima li?

I shvaćam da ih se ljudi bolje, drugačiji su, bojom kože, izgledom, odjećom, vjerom...Ali jel rješenje staviti bodljikavu žicu i proglasiti sve teroristima?

Europa mora zajednički djelovati i riješiti tu situaciju, a ne da jedni primaju, a drugi zatvaraju granice. Revidirati kvote (jer su očito podcijenjenje) koje pojedina zemlja treba primiti i ako neka zemlja ne primi po kvoti uvesti neke mjere i sankcije.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 17.09.2015. at 12:43

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Šta bi ja? Idilično, otvorila granice, napravila koridor prema EU i neka idu gdje žele - ionako nema šanse da ih se sprijeći osim vojskom i bodljikavom žicom. Ima li?

I shvaćam da ih se ljudi bolje, drugačiji su, bojom kože, izgledom, odjećom, vjerom...Ali jel rješenje staviti bodljikavu žicu i proglasiti sve teroristima?

Europa mora zajednički djelovati i riješiti tu situaciju, a ne da jedni primaju, a drugi zatvaraju granice. Revidirati kvote (jer su očito podcijenjenje) koje pojedina zemlja treba primiti i ako neka zemlja ne primi po kvoti uvesti neke mjere i sankcije.
    x

Jasno je da niti žele niti mogu svi ostati u Hrvatskoj.
    Uopće ne razumijem što se planira postići zatvaranjem granica prema Sloveniji i Austriji.
    I kakva je to uopće europska politika, snađi se sam?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •