sirius,daleko ste ispod prosjeka!ne smatram problematičnog onog tko igrice počne igrati debelo iza 10god ....no danas se ta granica opasno pomakla,članak koji sam linkala spominje djecu koja govore engl riječi umjesto hr radi buljenja u baby tv isl..počinje se prerano i onda logično da to progresivno raste s godinama...
i u bivšem pvt vrtiću moje male je bio TV, X puta bi došla po nju a oni svi sjede i bleje u neke crtane,dakle nit nešto smisleno (tipa da uče o jeseni pa neke pjesmice isl) nit potrebno...a znam da ih u dosta drugih vrtića ne dozvoljavaju....
da imaju mob ili ovo prvo dvoje? ja mob razumijem,ono neka kanta koja nema net u svrhu javljanja kad si kreno iz škole ako ideš sam pješke isl...
ali to nipošto ne bi trebao biti smartphone a u mojoj ih okolini ima dosta...i meni to nikako nije normalno...
jelena, trebalo bi neke (po mogućnosti edukativne ) crtiće gledat skupa pa ih poslje komentirat,razglabat itd...a to sigurno nisu oni nasilni sa kreveljenjima koji se nude po TV-u...
što se tiče vremenskog ograničavanja,meni je pomogao kuhinjski tajmer (ko u slikovnici Petra želi gledat TV ), cura bi mi se bunila kad bi ja rekla da je dosta gledala crtiće i da je već prošlo toliko i toliko vremena (njoj apstraktan pojam) ,tako da ga sada navijem na 15-20min i kad zazvoni gasi se laptop....
mene i MMa je jedan period navečer uhvatilo igranje onog Wii-a , tješila sam se da je to neki vid skakanja,mahanja...al što proleti vrijeme to je strašno...ne bi se ni okrenuli a prošla bi 3h...odavno nas prošo djir nego čuvam dok mala poraste pa ćemo svi skupa mlatarat s tim...ali uz tajmer!![]()