-
Ja sam sigurna da ima mulja, više ili manje ga ima posvuda. I da je problem kad netko zna raditi i najgore, hoće raditi po pravilima. Nikad nisam bila učenica/studentica koja je na ispit izašla da nije pročitala zadanu/propisanu literaturu za pojedini predmet/kolegij.
Nisam očekivala takav nivo ponašanja. Troje članova Vijeća me uzelo na ribanac skupa s ravnateljem a svi ostali su mukom šutili. Ja stvarno dolaskom na sjednicu Vijeća nisam imala plan biti na bilo kakvoj funkciji ali sam ostala osupnuta nivoom ponašanja građana ove države. I na svom radnom mjestu po čoškovima čujem šaputanja i prigovore kako ne valja ovo i ono a kad se dođe na mjesto gdje to treba argumentirano s prijedlogom za poboljšanje prijaviti, tajac. Zato me i naljutilo da imamo demokraciju, javljamo se ili nas netko kandidira da vršimo neku zadaću a mi ni da bi se po riti počešali.
Trebam članke zakona na koje se mogu pozivati. Sama sam već našla puno ali trebam komunikaciju s upućenima da potvrde ili opovrgnu moje sumnje.
Još jedan detalj. Provjerila sam tko je u Školskom odboru predstavnik roditelja. Ta osoba u ovom sazivu Vijeća nije predstavnik roditelja niti jednog razreda. Nejasno mi je temeljem Zakona i Statuta Škole što u tom slučaju. Bira li se dodatni član iz Vijeća ili ovoj osobi prestaje mandat (Statut propisuje da se članovi Školskog odbora biraju na rok od 4 godine, a u Vijeće roditelja na 1 godinu). Vijeće roditelja nema povratnu informaciju što se na sjednicama Školskog odbora događa.
S obzirom da na II. sjednici Vijeća nije usvojen zapisnik s I. sjednice a nitko iz Vijeća nije bio na sjednici Školskog odbora tko je imao ovlasti prenijeti Školskom odboru koji je zaključak/mišljenje Vijeća po pitanju Godišnjeg plana i Kurikuluma za 2015./16.g. koja se održala 2 sata poslije sjednice Vijeća roditelja.
I za kraj. Moja Mezimica je nagodinu školski obveznik. I s njom moramo proći postupak upisa u školu na upisnom području i moliti da ju puste a Ljubimičina škola da je primi. Velika je stvar ako mi dijete radi "sukoba" odbiju, pa će jedna na jednu školu a druga na drugu školu. Kome se žaliti?
Hvala vam na svim vašim odgovorima, i na podršci! Ja nikad nisam ostavljala stvari na pola pa neću ni sada odustati ali vas svakako molim odgovore s pozivom na Zakon, članke kako bih slijedeći put mogla govoriti argumentirano.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma