Ja osobno idem korak dalje.
Za slijedeći roditeljski sastanak našeg razreda pripremam dvije teme za cijelu školu bitne, no počinjem od razreda. Za pripremu teme bit će mi potrebno obići druge škole s područja, moliti ravnatelje da mi dozvole slikati stanje kod njih i kvalitetno prezentirati temu na roditeljskom uz unaprijed pripremljenu "peticiju" koju računam da će roditelji koji se slože potpisati.
Zatim sazivam sjednicu Vijeća, prezentiram teme, prilažem potpise roditelja i molim glasovanje da se isto uklopi u Plan za slijedeću školsku godinu. Zatim ćemo glasati. Ako ću dobro prezentirati temu možda podrška članova Vijeća neće izostati ili uspijem potegnuti "spavače" da se angažiraju. Ako glasovanjem prijedlog "padne" barem sam pokušala (čitaj, uložila puno truda i rada u pripremu teme) i sve stoji zapisano u zapisniku no jednostavno sredina nije "sazrela".Moja savjest je čista.
Pozabavila sam se FB i pronašla Vijeća drugih škola (nema ih puno) i to su mahom ona aktivna koja pokreću stvari i stupila u kontakt. Povratne informacije su ohrabrujuće, što meni osobno puno znači.