a štaš s tim mostom, u ovoj situaciji? :D kužim te, i jasno mi je da si našla super političku opciju i to bi bilo super da nije vako kako je :D jer - ne znam štaš s njim u saboru? a vrlo je vjerojatno da će rezultati izbora ovisiti baš o tim malima ako se uspiju utrapunjati u sabor.
ček, da i sebi malo razjasnim, pomagajte : D.
dakle, vrlo je izvjesno da nitko neće dobiti potreban broj glasova da bi mogao sam sastaviti vladu, nego će biti potrebne koalicije. pretpostavljam i da će se i hdz i sdp u izbornoj noći objaviti izbornu pobjedu.
u deset izbornih jedinica, bira se 14 zastupnika. to ih je 140.
u 11. izbornoj jedinici - dijaspora - 3 zastupnika - ovi su po defaultu hdz
u 12. izbornoj jedinici - manjine - 8 zastupnika - ovi su, ajmo reć, sdp, al se i hdz navlači s njima, pa nije baš sigurno.
znači ukupno 151 zastupnik.
da bi dobio mandat, treba se kod predsjednice doći sa 76 potpisa.
i jednima i drugima treba nekih minimalno 62-63 mandata, a da bi krenuli u navlačenje tih 76.
teško, teško. u osmoj su tradicionalno osvajali čini mi se čak 9 mandata. sad je tu ids, i linić. u prvoj, zagrebu, prošli put isto 9, sad neće sigurno, bandić će dobar kus uzeti. varaždin da ne govorimo, tamo su još više prošli put uzeli, a sad je tamo čačić.
suma sumarum, ja predviđam da nam je slijedeći premijer, ako nećemo gledati karamarka, (a ja ipak mislim da hoćemo) biti - bandić :D

Odgovori s citatom