mima, znam da se radi o zastupnicima, drzavne sluzbenike sam navela kao sljedecu kariku, koja bi jelte zbog sigurnosti radnog mjesta isto npr. mogla biti placena simbolicno.

kao sto rekoh, ne znam koliko iznose zastupnicke place i normalno mi je da se prilagode hrvatskim prilikama, ako nisu do sada bile prilagodene. ne znam ni kako je uredeno to, da li zastupnici ostaju na svojim radnim mjestima, pa jos uz zastupnicku primaju i redovnu placu...

ja sam naprosto alergicna na populizam. i puno bi mi bilo draze simbolicko znacenje recimo stavljanja u izborni program, da se kao clanovi vlade, sabora i slicno ne toleriraju osobe koje su istraznom postupku, da gube mjesto i status svi koji su prepisivali, lazirali i slicno diplome, svi koji se pravili sljepi gledajuci malverzacije i krade tipa sanader oko sebe, a dokazivo je da su maorali znati. mislim da bi nas takvo simbolicko znacenje odvelo puno vise naprijed, prema postenom, odgovornom, gradanskom drustvu.

prilicno sumnjam da je saborska placa bila osnovni motiv bavljenja politikom, kao najunosnijim zanimanjem, kako mima tocno kaze. motiv je, ja mislim to, da ti ta pozicija daje mogucnost da se uvatis u kolo korupcija, mita i krade.

sa ovim sto je vertex napisala, kako je petrov doveo u red financije metkovica se sasvim slazem.