Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
Pa, da, recimo... makar pri tome treba razlikovati uvredu i lako, srednje i teško kažnjivo dijelo. U Nijemačkoj npr. nekoga nazvati Nacistom nije kažnjivo zatvorom ili novčanom globom, ali reimo jednaučenica koje je svoju školu i svoju razrednu ekipu usporedila sa trećim reichom, dobila je opomenu i 3 dana imala zabranu pristupa školi i nastavi.

U slučaju slućbenika, recimo policajca, dobiješ prijavu i uglavnom je to to.

Također ovisi od suca do suca koji odlučuje o slučaju, kao i o načinu tj. konstrukciji rečenice, itd..
jel se događa u Njemačkoj, ko kod nas, da se klinci iz fore slikaju cijeli razred sa nacističkim pozdravom, ili uz kukasti križ?

mene su učili da je govor mržnje prilično opasna stvar, jer potiče nasilje prema određenoj grupi, i da se zato kažnjava. Konkretno u ovom pariškom primjeru, odmah su gorili izbjeglički kampovi. I u toj generalizaciji stradaju naravno ljudi koji s terorizmom nemaju nikakve veze, kao što su i preksino u Parizu stradali ljudi koji nemaju veze sa zapadnjačkom, tj francuskom politikom prema Siriji. Kao i u primjeru našeg rata, kada se svi HRvati, Srbi i muslimani spoje u tri amorfne mase.
Ta generalizacija i dehumanizacija pripadnika određene grupe je temeljni mehanizam svih zala, i smatram se odgovornom reagirati svaki put kad netko tako priča, a ne pustit da se to smatra za normalno.

ja sam bila na temi u kojoj se dotaklo Roma i ne sjećam se točno što je Zaramia napisala, ali se sjećam da sam to doživjela baš kao govor mržnje