Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
Uz boldanog čitam da bi se on dogovarao kad budete vidjeli sve okolnosti koje su važne za dogovor jer ih sad možda niste svjesni.
Iz podcrtanog vidim tvoju pretpostavku i konstukciju koja ti onemogućava da komuniciraš.
Moguce. Dopustaam.

[QUOTE=Peterlin;2831760
Napravi si križaljku za te pregovore - što ti misliš da je nužno, što je poželjno, a što nebitno, pa onda dijelite po afinitetima ili vremenu. I probaj olabaviti malo - ništ se ne bude dogodilo ako se usisava 1x u 2 tjedna, ako se ne stigne češće. To ne traje za sva vremena. Morate odabrati što je stvarno bitno i tu se nekako naći. Sretno![/QUOTE]

Upravo krenula raditi popis. Hitno i bitno najprije.

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
Kad sve okolnosti staviš na kup, samo će ti se kasti. Meni se iz moje perspektive ne čini da imaš problem, a ti prvo pokušaj istražiti sve krajnosti i vidi svoju poziciju sada i za koji mjesec.
Probaj zamisliti idealni scenarij pa nam za vježbu izloži. To bi za promjenu moglo biti konstruktivno. Malim koracima se može otići bilo kamo.
Pa da...vi ste mi pokusna publika. Navecer cu. Izlozit kome se da citati.

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
lavko, predlažem koju rečenicu tipa:
"Mene je stvarno frka kako ćemo stići poobavljati sve obaveze i potrebe kad ja počnem raditi. Kužim da možda izgleda kao da trčim pred rudo, ali mene to stvarno zabrinjava.
Možemo početi bar s nekim glavnim crtama plana, okvire neke zamisliti.. ne moramo do detalja.
Bilo bi mi lakše da raspravljamo malo o tome."
Da, ovo bih mogla jer ja obicno itdajem naredjenja, ne idu mi te ja poruke nikako.

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
Zato što je to doista pitanje muško-ženskih odnosa koji su u pozadini cijele priče. Poanta je u nezadovoljstvu u vezi, koje proizlazi iz nečega, a vrti se redovito oko nečeg drugog. I onda je svejedno jeli to nebavljene djecom ili nebavljenje prljavim čarapama, odnosno, po meni, nije nužno povezano.
a ne znam, moje nezadovoljstvo stvarno jest oko neopranog sudja, i nepravedne podjele.

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
Ako muž od lavko ne želi razgovarat i pregovarat oko obveza, molim da vi koje zagovarate kvalitetnu komunikaciju objasnite lavko što ona može napravit po tom pitanju.

ono ti mu govoriš a od njega se odbija kao od zida, neki ljudi ne rade na sebi jer smatraju nažalost da ne trebaju.

Baš bi mi bila fora da lavko primjeni te "special" rečenice i javi kakav je bio rezultat

Samo hoću reći da nekim muževima dođe do glave tek kad žena vrlo JASNO da do znanja da tako više ne ide (to je kod nekog drama, negdje vika, negdje tišina i muk), nije svugdje isto.

Moj muž je u komi ako ja zašutim, tad zna da je nešto debelo zgriješio i onda krene kao mačak oko vruće kaše.
E da, tako nekad bude, ko od zida...U biti nastojim izbjegnui generalni popizditis.