Stranica 8 od 14 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 692

Tema: Tate koji se ne bave djecom i njihove zene

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moj post je trebao biti šaljiv. Očito mi nije uspjelo.

No ja sam sada, iz tvog drugog posta razumijela poantu prvog posta.
    a to je da su dvije lezbe feministkinje nesto ponavljale kao pokvarena ploča, te da od drveta ne vide šumu.

iz čega bi se moglo (treće lice jednine), dakle moglo, ali ne i moralo iščitati, da dvije lezbe feministkinje ne bi mogle biti normalne. (Sto god to trebalo značiti)
    Posljednje uređivanje od seni : 10.12.2015. at 11:37

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajde, ipak sam te nasmijala.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma joj marta, sad si me i ti nanervirala

mislim, na topiku se spominju očevi koji bleje u mobitele dok se žene raspadaju.

i onda svi padaju s marsa, kao to je nekakvo sedmo svjetsko čudo. a nije. nego je više mainstream.

spominju se taktike, zavođenje, seks da nagovoriš muža da usiše.

no, ne propusti se spomenuti feminizam kao aktivizam koji je potpuno nepotreban u današnjim danima. plus, slika nazi feministkinja u liku dvije lezbe.

i, zaboravismo mi na problem koji muči, pa ja sam sigurna 90% žena.
    a ovih 10%, sigurno nije na 100% ravnopravnosti kad je riječ o brizi o kućanstvu i djeci. daleko smo od 100%, a toga nismo ni svjesni. što je najveća prevara. i ta 100-postotna ravnopravnost, što bi trebalo biti najnajnormalnije, ne gledam ju uopće na način da je sve pola pola, strogo, po obrascu. nego - životno.
    a to nije tako.

počevši od činjenice da većina muževa, koji rade isto kao i žene van kuće, u jako puno slučajeva i lakše i manje odgovorne poslove, i dalje kao vrhunac ravnopravnosti će ponosno reći da pomažu ženi oko kućanskih poslova i oko djece.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a mene je martina priča baš iz srca nasmijala, ne vidjeh predrasude nego komediju
    jel bi tu važila ona da iznimke potvrđuju pravilo i obrnuto?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Netko je spomenuo dogovor..e pa tu je problem. Ja jutros kazem kako cemo drugacije podijeliti poslove kad pocnem raditi, a on kaze kak cemo onda o tom raspravljat. Eskivirat ce kad god stigne. Naci ce sto izgovora zasto ne moze. Reci ce da radi 10 sati dnevno. I kako da se s takvim dogovorim? Rastava mi nijr rjesenje tak da ne potezite to kao jedinu soluciju.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ...a to je da su dvije lezbe feministkinje nesto ponavljale kao pokvarena ploča, te da od drveta ne vide šumu...
    ... je uobičajena situacija. Kompletna teorija drugog vala počiva na ovakvim pahuljicama: Andrea Dworkin, Charlotte Bunch, Adrienne Rich, Audre Lorde, Janice Raymond, Judith Butler, Mary Daly, Dee Graham, Sheila Jeffreys, Wanda Henson... kompletan kurikulum rodnih studija.

Hetero je manjina u tom điru. Funkcionalne obitelji su teška manjina u tom điru.

Da ne ispadne da ih baš sve doživljavam luđakinjama, treba istaknuti i jednoroge kao što su Christina Hoff Sommers, Wendy McElroy i Camille Paglia. Iznimke se mogu naći svugdje.

Koja misli da je feminizam sjajno utočište za obitelj, nek' se prvo konzultira s Judith Grossman.

Stvarni život i funkcionalne obitelji su nešto sasvim drugo.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Netko je spomenuo dogovor..e pa tu je problem. Ja jutros kazem kako cemo drugacije podijeliti poslove kad pocnem raditi, a on kaze kak cemo onda o tom raspravljat. Eskivirat ce kad god stigne. Naci ce sto izgovora zasto ne moze. Reci ce da radi 10 sati dnevno. I kako da se s takvim dogovorim? Rastava mi nijr rjesenje tak da ne potezite to kao jedinu soluciju.
    Uz boldanog čitam da bi se on dogovarao kad budete vidjeli sve okolnosti koje su važne za dogovor jer ih sad možda niste svjesni.
    Iz podcrtanog vidim tvoju pretpostavku i konstukciju koja ti onemogućava da komuniciraš.
    Posljednje uređivanje od mendula : 10.12.2015. at 12:35

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa nek radi 10 sati dnevno. Valjda onda zaradi za tetu čistilicu. Ne mora ON podmetnuti leđa fizički, ima raznih načina da doprinese. Može i naći drugi oblik pomoći - npr. poslati svoju mamu poslati da ti pomogne. (Da prostiš, to je kod mene zaista bila opcija kad sam završila na više mjeseci u bolnici zbog čuvanja druge trudnoće, a mm doma s jednogodišnjakom - nije bilo šanse da sam to obavi, pa je doveo mamu da on može na posao i sve pet...)

Napravi si križaljku za te pregovore - što ti misliš da je nužno, što je poželjno, a što nebitno, pa onda dijelite po afinitetima ili vremenu. I probaj olabaviti malo - ništ se ne bude dogodilo ako se usisava 1x u 2 tjedna, ako se ne stigne češće. To ne traje za sva vremena. Morate odabrati što je stvarno bitno i tu se nekako naći. Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.12.2015. at 12:36

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cvijeto, parovima koji imaju taj problem da se žena raspada od kućanskih i inih poslova fali KOMUNIKACIJE. Neće im pomoći seks, taktike, ni dvi lezbe s feminističkim manifestom. Može im pomoći samo i isključivo razgovor. Puuuuno razgovora. Ali ne puno svađe i deranja, nego puno razgovora. A ta vrsta razgovora je u ogromnom broju slučajeva odsutna. Prvo treba osvijestiti svoje vlastite osjećaje, da te zapravo zaboli dupe za kucanske poslove, da te boli nešto drugo. Onda to treba nekako iskomunicirati, prvo sa sobom pa s drugim. A ONDA to treba prihvatljivo iskomunicirati. Pa još jednom i još jednom da se gradivo utvrdi. I još koji puta vjerojatno, neki ljudi teže shvaćaju.

Meni stvarno ide na živce to "jadnatisam, moram ovo, moram ono". Još uvijek se ne mora ništa osim umrijeti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma ja ne mogu uopće spojit lik marte s predrasudama.
    i zato me i nervira

evo, uletila. da, slažem se. fali komunikacije, no
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 10.12.2015. at 12:41

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kad sve okolnosti staviš na kup, samo će ti se kasti. Meni se iz moje perspektive ne čini da imaš problem, a ti prvo pokušaj istražiti sve krajnosti i vidi svoju poziciju sada i za koji mjesec.
    Probaj zamisliti idealni scenarij pa nam za vježbu izloži. To bi za promjenu moglo biti konstruktivno. Malim koracima se može otići bilo kamo.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

lavko, predlažem koju rečenicu tipa:
    "Mene je stvarno frka kako ćemo stići poobavljati sve obaveze i potrebe kad ja počnem raditi. Kužim da možda izgleda kao da trčim pred rudo, ali mene to stvarno zabrinjava.
    Možemo početi bar s nekim glavnim crtama plana, okvire neke zamisliti.. ne moramo do detalja.
    Bilo bi mi lakše da raspravljamo malo o tome."

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ma ja ne mogu uopće spojit lik marte s predrasudama.
    i zato me i nervira

evo, uletila. da, slažem se. fali komunikacije, no
    ja sam puna predrasuda.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Marta, slažem se s tim sto si napisala o komunikaciji. No ne vidim u kakvoj je kontradikciji to sto je cvijeta napisala, s tim sto si ti napisala.
    ona je opisala stanje stvari.
    ti predlažeš strategiju i to vrlo logičnu.
    Deranje i svađa rijetko djeluje dobro.
    o taktikama ne znam sto bih rekla, to nije moj način.

Komunikacija u velikoj većini slučajeva djeluje dobro.
    No prije komunikacije moraš znati sto hoćeš, sto nećeš i u čemu si spreman na kompromise.
    Komunikacija mora biti obosmjerna, to je jasno.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam puna predrasuda.
    Clooney: I'm like my mother. I stereotype. It's faster.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

...Komunikacija mora biti obosmjerna, to je jasno.
    Hajde ne budi lijena pa nam pojasni kako je prigovaranje dvosmjerna komunikacija

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Samo mi moraš prije objasniti kako je moguce da rečenicu: komunikacija mora biti obosmjerna
    iscitavas:
    prigovaranje je dvosmjerna komunikacija

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa to je nešto što se redovno izjednačava u stvarnom svijetu.
    Posljednje uređivanje od marta : 10.12.2015. at 13:10

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je najdraža ova mudra primjedba: tc tc tc, kao ste od bavljenja djece došli do kućanstva (u podtekstu: očito zato što jedino želite prigovarati).
    Jer naime, djeca ne jedu, ne stvaraju nered, ne nose odjeću, i super uspijevaju u nehigijenskim uvjetima tako da održavanje jednog kućanstva nema baš nikakve veze s djecom.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali to doista nije nužno povezano.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Po meni, doista jest. Objasni mi kao nije?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Svi topici o muško-ženskim odnosima završe na peglanju čarapa, a djeca se spominju samo kao dekoracija. Navikni se.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja pratim temu danima, pročitala sam i prvi post i sve iz 2007. i puno toga zanimljivog je napisano.

I da, žene zvocaju. I posesivne su. I često upropaste odnose.
    Ali ova teza, da se muževi nikad ne bave svojom decom, zbog ženinog prigovaranja- jel to ozbiljno? To je neki legitiman argument koji će muškarac upotrebiti da se opravda?
    "žena mi nije dala da se bavim detetom pa zato nisam???" "Ali sam uredno ostao u braku sa njom....?"

Da meni moj muž ne daje da se na neki normalan način bavim SVOJOM decom, ja bih se borila i borila razgovorom, pa stručnom pomoći, pa na kraju i razvodom, ako bi došlo do toga da mi muž ne dopušta da se bavim decom- šta ću u tako poremećenom braku?
    A poznajem more muškaraca koji se ne bave decom i super im je u braku.
    Mislim, kako to da nijedan muškarac nikad nije odbio ženu od njihove dece svojim zvocanjem???

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tako ti je to. Svi prigovori da se muškarci ne bave dovoljno djecom završe na tome da im žene ne dopuštaju. A oni jadni bojažljivi i plahi, ne znaju se za sebe izboriti. Al' nemojmo se naviknut.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Po meni, doista jest. Objasni mi kao nije?
    Zato što je to doista pitanje muško-ženskih odnosa koji su u pozadini cijele priče. Poanta je u nezadovoljstvu u vezi, koje proizlazi iz nečega, a vrti se redovito oko nečeg drugog. I onda je svejedno jeli to nebavljene djecom ili nebavljenje prljavim čarapama, odnosno, po meni, nije nužno povezano.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja pratim temu danima, pročitala sam i prvi post i sve iz 2007. i puno toga zanimljivog je napisano.

I da, žene zvocaju. I posesivne su. I često upropaste odnose.
    Ali ova teza, da se muževi nikad ne bave svojom decom, zbog ženinog prigovaranja- jel to ozbiljno? To je neki legitiman argument koji će muškarac upotrebiti da se opravda?
    "žena mi nije dala da se bavim detetom pa zato nisam???" "Ali sam uredno ostao u braku sa njom....?"

Da meni moj muž ne daje da se na neki normalan način bavim SVOJOM decom, ja bih se borila i borila razgovorom, pa stručnom pomoći, pa na kraju i razvodom, ako bi došlo do toga da mi muž ne dopušta da se bavim decom- šta ću u tako poremećenom braku?
    A poznajem more muškaraca koji se ne bave decom i super im je u braku.
    Mislim, kako to da nijedan muškarac nikad nije odbio ženu od njihove dece svojim zvocanjem???
    Slažem se - tko želi, nađe načina... tko ne želi, nađe izgovor.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Poanta je u nezadovoljstvu u vezi, koje proizlazi iz nečega, a vrti se redovito oko nečeg drugog..
    pa i ne. to je za mene isto prevara. :D

na razgovor oko ravnopravnog obavljanja kućanskih poslova, ne želim odgovor tipa - nešto nam nije u redu s vezom. ajmo sad o našoj vezi i nezadovoljstvu s našim odnosima.
    koje vražje nezadovoljstvo u vezi i razgovor o našim odnosima.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 10.12.2015. at 13:25

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nismo jedini koji se time bave - evo literature: http://www.jesenski-turk.hr/?active=knjiga&book=13966

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Marta, ne znam što bih ti rekla, djeca imaju svoj eterični i svoj praktični aspekt, oba zahtijevaju redovitu pažnju. Mislim da u vezama vrlo često ne štima upravo to, prihvaćanje odgovornosti za svakodnevnicu, a ne nešto drugo pa se tako eto tu pokazuje.
    Posljednje uređivanje od vertex : 10.12.2015. at 13:31

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zarana im, dakle, treba pokazati kako se psihološkim pritiskom manipulira bližnje

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako muž od lavko ne želi razgovarat i pregovarat oko obveza, molim da vi koje zagovarate kvalitetnu komunikaciju objasnite lavko što ona može napravit po tom pitanju.

ono ti mu govoriš a od njega se odbija kao od zida, neki ljudi ne rade na sebi jer smatraju nažalost da ne trebaju.

Baš bi mi bila fora da lavko primjeni te "special" rečenice i javi kakav je bio rezultat

Samo hoću reći da nekim muževima dođe do glave tek kad žena vrlo JASNO da do znanja da tako više ne ide (to je kod nekog drama, negdje vika, negdje tišina i muk), nije svugdje isto.

Moj muž je u komi ako ja zašutim, tad zna da je nešto debelo zgriješio i onda krene kao mačak oko vruće kaše.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.12.2015. at 13:43

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

krivo sam kliknula da lajkam post od davora, htjela citirat. samo da se zna
    a istina je da ne razumijem što želi reći, uopće.
    možda bih se i složila da razumijem. zašto se diže na stražnje noge pri spomenu ravnopravnosti u odgoju djece i kućanskim poslovima. ne kontam.
    i to još iz perspektive tate koji je koristio porodiljni dopust, a to spada u manje od 3% očeva u hrvatskoj.

eh, sad si me sjetio, clooney i njegova majka bi nabrzaka, faster sistemom i oko ovoga nabrali lijepe zaključke.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 10.12.2015. at 13:53

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    ono ti mu govoriš a od njega se odbija kao od zida, neki ljudi ne rade na sebi jer smatraju nažalost da ne trebaju
    i ovo je važno za istaknuti. koji su razlozi ovome, fakat pojma nemam nisam psihijatar i nije da i meni ne treba koja seansa.
    ima ljudi koji se mijenjaju, recimo to tako da rade na sebi nekim svojim tempom, a to može biti i puževim korakom.
    pitanje je koliko tko ima vremena i koliko mu se da čekati. ili dočeka samo zato što je jednostavno još uvijek tu pa to i doživi.
    ja sam nešto od svega dočekala, ali vrijeme nije radilo u moju korist.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ali dobro, već vidim šta će biti slijedeća tema za raspravu, a to je ovo nesretno "ti mu govoriš"
    jasno, razgovor je u pitanju
    a poanta je bila da stvarno postoje ljudi koji ne misle da trebaju nešto raditi na sebi, misle da su dobri takvi kakvi su.
    često smo i sami mi, ja, u toj ulozi.
    netko više netko manje.
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 10.12.2015. at 14:01

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
    Uz boldanog čitam da bi se on dogovarao kad budete vidjeli sve okolnosti koje su važne za dogovor jer ih sad možda niste svjesni.
    Iz podcrtanog vidim tvoju pretpostavku i konstukciju koja ti onemogućava da komuniciraš.
    Moguce. Dopustaam.

[QUOTE=Peterlin;2831760
    Napravi si križaljku za te pregovore - što ti misliš da je nužno, što je poželjno, a što nebitno, pa onda dijelite po afinitetima ili vremenu. I probaj olabaviti malo - ništ se ne bude dogodilo ako se usisava 1x u 2 tjedna, ako se ne stigne češće. To ne traje za sva vremena. Morate odabrati što je stvarno bitno i tu se nekako naći. Sretno![/QUOTE]

Upravo krenula raditi popis. Hitno i bitno najprije.

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Kad sve okolnosti staviš na kup, samo će ti se kasti. Meni se iz moje perspektive ne čini da imaš problem, a ti prvo pokušaj istražiti sve krajnosti i vidi svoju poziciju sada i za koji mjesec.
    Probaj zamisliti idealni scenarij pa nam za vježbu izloži. To bi za promjenu moglo biti konstruktivno. Malim koracima se može otići bilo kamo.
    Pa da...vi ste mi pokusna publika. Navecer cu. Izlozit kome se da citati.

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
    lavko, predlažem koju rečenicu tipa:
    "Mene je stvarno frka kako ćemo stići poobavljati sve obaveze i potrebe kad ja počnem raditi. Kužim da možda izgleda kao da trčim pred rudo, ali mene to stvarno zabrinjava.
    Možemo početi bar s nekim glavnim crtama plana, okvire neke zamisliti.. ne moramo do detalja.
    Bilo bi mi lakše da raspravljamo malo o tome."
    Da, ovo bih mogla jer ja obicno itdajem naredjenja, ne idu mi te ja poruke nikako.

Zato što je to doista pitanje muško-ženskih odnosa koji su u pozadini cijele priče. Poanta je u nezadovoljstvu u vezi, koje proizlazi iz nečega, a vrti se redovito oko nečeg drugog. I onda je svejedno jeli to nebavljene djecom ili nebavljenje prljavim čarapama, odnosno, po meni, nije nužno povezano.
    a ne znam, moje nezadovoljstvo stvarno jest oko neopranog sudja, i nepravedne podjele.

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako muž od lavko ne želi razgovarat i pregovarat oko obveza, molim da vi koje zagovarate kvalitetnu komunikaciju objasnite lavko što ona može napravit po tom pitanju.

ono ti mu govoriš a od njega se odbija kao od zida, neki ljudi ne rade na sebi jer smatraju nažalost da ne trebaju.

Baš bi mi bila fora da lavko primjeni te "special" rečenice i javi kakav je bio rezultat

Samo hoću reći da nekim muževima dođe do glave tek kad žena vrlo JASNO da do znanja da tako više ne ide (to je kod nekog drama, negdje vika, negdje tišina i muk), nije svugdje isto.

Moj muž je u komi ako ja zašutim, tad zna da je nešto debelo zgriješio i onda krene kao mačak oko vruće kaše.
    E da, tako nekad bude, ko od zida...U biti nastojim izbjegnui generalni popizditis.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sad sam se spetljala
    naravno da su dobro takvi kakvi su
    ali nisu i ne mogu biti u pravu ako nisu u pravu i ako druga strana ili cijela obitelj zbog toga fasuje

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Joj, pisem mutavo s moba!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ...možda bih se i složila da razumijem. zašto se diže na stražnje noge pri spomenu ravnopravnosti u odgoju djece i kućanskim poslovima. ne kontam...
    prvi glas

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a ne znam, moje nezadovoljstvo stvarno jest oko neopranog sudja, i nepravedne podjele.
    Kupi jednokratno.
    Ravnopravnost te čeka u zasjedi kad se vratiš na posao pa ćete imati logistički cirkus oko zbrinjavanja djeteta dok ste na poslu.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nema tu puno pomoći, sve je do odgoja i obiteljskih obrazaca. Ako je mama (mozda i tata) oko sina obigravala sistemom "odmori se, zaslužio si", sin ženine "zahtjeve" za normalnim suživotom doživljava kao nepoštivanje njega kao osobe. Ima potpuno jednaku mučninu koju ima i žena dok gleda kako je muž s kauča umornu gledi kako posprema današnje, a priprema sutrašnje.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kupi jednokratno.
    pa nije loše ponekad pojednostaviti cijelu priču.
    ali ne radi se o tome, jer ti ovdje zapravo govoriš da suđe neka i opet rješava onaj kome smeta.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Nema tu puno pomoći, sve je do odgoja i obiteljskih obrazaca. Ako je mama (mozda i tata) oko sina obigravala sistemom "odmori se, zaslužio si", sin ženine "zahtjeve" za normalnim suživotom doživljava kao nepoštivanje njega kao osobe. Ima potpuno jednaku mučninu koju ima i žena dok gleda kako je muž s kauča umornu gledi kako posprema današnje, a priprema sutrašnje.
    usprkos ovome mislim da se može, ako se hoće, ispustiti iz usta zlatnu žlicu jer ti više tako ne može biti.
    dok je moglo gužva se koristila, kad više ne može nešto će se pokrenuti. bilo što.
    ili neće.
    ali i to je nečiji izbor.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

... je uobičajena situacija. Kompletna teorija drugog vala počiva na ovakvim pahuljicama: Andrea Dworkin, Charlotte Bunch, Adrienne Rich, Audre Lorde, Janice Raymond, Judith Butler, Mary Daly, Dee Graham, Sheila Jeffreys, Wanda Henson... kompletan kurikulum rodnih studija.

Hetero je manjina u tom điru. Funkcionalne obitelji su teška manjina u tom điru.

Da ne ispadne da ih baš sve doživljavam luđakinjama, treba istaknuti i jednoroge kao što su Christina Hoff Sommers, Wendy McElroy i Camille Paglia. Iznimke se mogu naći svugdje.

Koja misli da je feminizam sjajno utočište za obitelj, nek' se prvo konzultira s Judith Grossman.

Stvarni život i funkcionalne obitelji su nešto sasvim drugo.

Judith Grossman? Zbilja?

Dame i gospodo, čujte i počujte o opasnostima feminizma.

http://www.thefrisky.com/2013-04-18/...journal-op-ed/

Zbilja dno dna.

Btw, osim klasičnog name-dropanja, mogao si napisati i koju sadržajnu o tome zašto misliš da feminizam, kao etički princip, nije sjajno utočište za obitelj. Jer pitanje suživota je prvenstveno pitanje etike, a tek onda organizacije.
    Inače, zanimljiv izbor anti-feministica koje su ti ok

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mikromenadžerica.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jen, dala si se uhvatiti na udicu.
    Neke postove tipa ovog kojeg si citirala, ili one tipa mangina treba naprosto preskočiti.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jen, dala si se uhvatiti na udicu.
    Neke postove tipa ovog kojeg si citirala, ili one tipa mangina treba naprosto preskočiti.

Joj stvarno. Baš sam lake ruke danas.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Davorovi postovi su najsuvisliji kad ih ignoriras.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Al' ti vrag ne da mira

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne slazem se u mnogo čemu s Davorom, ali da feminizam u uskom smislu ( kakav se recimo predaje na Ženskim studijima) nije urodio poboljšanjem statusa žena u društvu a kamoli funkcionalnom obitelji niti će ikad - potpisujem.
    on topic: Pustite to silno razgovaranje samoupravnog tipa! Nije niti jedna država opstala pod tom podjeljenom ne/odgovornošću. Sjetite se kad su u seriji Bolji život glasali o sindikalnom izletu lol
    Imaš jednog člana obitelji koji ne ferma obaveze i ne primjećuje potrebe: Prvo provjeri je li to uopće tako. Puni smo mi psiholoških zamki, filmova o samožrtvovanju i visokim idealims iz žutih časopisa. Probaj stvarno nabrojati odgovornosti koje je na sebe preuzeo tvoj muž, ne samo sate i zadatke...
    Drugo pokaži primjerom! Empatija je zarazna i dobro raspoloženje i velikodušnost također. Napravi nešto njegovo bez da te zamoli i budi cool oko toga,ne traži ništa nazad.
    Treće poštuj svoje i tuđe granice. Umorna odmori, gladna jedi, usamljena popričaj s frendicom...Prioriteti, prioriteti, prioriteti. Ako te veseli peglati peglaj, ako te tlači budi sretna u zgužvanom.
    To što je čovjek u braku ne daje ti ovlasti da ga mjenjaš makar i najugodnijim razgovorom ili popisom. On to mora sam. Poštuj sebe i njega i veseli se njemu,sebi,djeci, danu pa i poslovima koje imate pred sobom. To su sve izazovi: ako su poslovi teški onda su prilika za rast i učenje a ako su lagani i dosadni onda su prilika za druženje. A nikog ne možeš prisiliti niti na učenje niti na druženje to mame vele djece dobro znaju. Najbolji vođe su oni koji osvajaju svojim optimizmom, jasnim ciljevima i otvorenoscu za sve tipove suradnika. Budi voditeljica svojeg kućnog tima za koji bi tvoj muž došao na razgovor za posao lol Šefice ne grintaju i ne cendraju, ne urlaju i ponižavaju svoje kolege spominjući im majku svako malo... Nije isto, ali je bolje od žene žrtve kućnih poslova

Stranica 8 od 14 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •