Stranica 16 od 80 PrviPrvi ... 614151617182666 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 3993

Tema: Kuharske nedoumice

  1. #751
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    Slično pitanje imam. Čušpajz s kuhanim prethodno sušenim vrganjima? Koliko dugo se smije poturati po friđu? Ipak su to gljive.

  2. #752
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    Ima li tko ideje što sa rižinim brašnom osim kruha?
    Još jedno pitanje, koliko treba kokosovom maslacu da užegne?

  3. #753
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    meni dosad nije užeglo kokosovo ulje, držim ga cijelo ljeto u ormaru, ne u frižideru, postane tekuće ali ništa mu ne bude
    ovo sad imam skoro godinu dana, dobro je još

  4. #754
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,982

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Slično pitanje imam. Čušpajz s kuhanim prethodno sušenim vrganjima? Koliko dugo se smije poturati po friđu? Ipak su to gljive.
    Meni ponekad ostane juha od gljiva u frižideru za drugi dan. Nije to često (ne što ne bih pustila da stoji, nego se pojede )

    Dulje - ne bih.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.02.2016. at 12:38

  5. #755
    suma avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015
    Lokacija
    u sumi
    Postovi
    193

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li tko ideje što sa rižinim brašnom osim kruha?
    Još jedno pitanje, koliko treba kokosovom maslacu da užegne?
    Pa rizino brasno mozes vjerojatno u sve, popeci, mozda mozes zgusnuti varivo, neki njokici...

  6. #756
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,198

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li tko ideje što sa rižinim brašnom osim kruha?
    zakuhaš u varivo, napraviš maloj rižolino ( kao umjesto grisa kurano rižino brašno), paniraš ribu, mafini s jabukama ( bolje je još ako se doda i prosenog brašna, kolko brašna tolko vode, malo ulja, malo soli i ribana jabuka peče se na 180 do 15 min)


    pohano meso iz pečnice može i tave:

    zmarinira se meso u ulju, soli, češnjaku ( i tko zna čemu tko šta voli i izvoli), par sati ili prek noći,
    uvalja se u rižino brašno s začinima/bez začina, ili u mažuran ( meni najdraže) i stavi na masni papir peči na 220 cca 7-10 min s svake strane, ili na naglo na tavi.

    pogačice bez kvasca zguglaj si recept su jako fine u kombinaciji s bučinim košticama

  7. #757
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    @suma, nekako mi žao za te svakidašnje stvari kada u to mogu i obični griz.
    @jelena, rižolino, dobra ideja.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 15.02.2016. at 13:23

  8. #758
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,198

    Početno

    usput nemoj rižino brašno kupovat preskupo je, nego samelji tolko riže kolko ti treba

  9. #759
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    Htjela sam napraviti mochi. Kupila sam ga ciljano za to, i tek onda shvatila da treba ići ljepljivo rižino brašno.
    Nemam mikser toliko jak za mljevenje riže.

    Pogačice bez kvasca? Je li to ovo?
    http://forum.roda.hr/threads/16133-P...ice-bez-kvasca

  10. #760
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,198

    Početno

    je to je to sve kaj ti ne paše mjenjaj (recimo voda umjesto jogurta, rižino umjesto brašna), može i bez praška za pecivo


    inače obični mikserić za kavu jaaako uspješno melje rižu

  11. #761
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,198

    Početno

    ajde pitanje zakaj si mislila delat taj mochi ne izgleda mi nekaj baš wow

  12. #762
    barca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015
    Postovi
    288

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ajde pitanje zakaj si mislila delat taj mochi ne izgleda mi nekaj baš wow
    Ne samo da ne izgleda nekaj bas wow, nego ima takav i okus. :rolleyes: radila sam ga daaaavno.... Zuta, moj savjet, preskoci to

    Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

  13. #763
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    inače obični mikserić za kavu jaaako uspješno melje rižu
    Da, to bi bilo lijepo nabaviti, ali tako nam je kuhinja već svime zatrpana, da ono... izgubim volju čim razmislim u koji ću ga ormar ugurati.
    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ajde pitanje zakaj si mislila delat taj mochi ne izgleda mi nekaj baš wow
    Zapeo mi za oko u azijskom dućanu, a onda pročitala od jedne cure da ga je bolje doma raditi, i vidjela sam rižino brašno kada sam maloj kupovala ulje, a čitala sam da se Japanci doslovno guše u tome, pa sam vidjela ovo i onako čokolada - tko ne bi odolio.
    Citiraj barca prvotno napisa Vidi poruku
    Ne samo da ne izgleda nekaj bas wow, nego ima takav i okus. :rolleyes: radila sam ga daaaavno.... Zuta, moj savjet, preskoci to
    Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk
    Jesi li radila s ljepljivim brašnom?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 15.02.2016. at 15:16

  14. #764
    barca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015
    Postovi
    288

    Početno

    Jesam naravno, recept mi je teta dala koja to cesto radi, i ispalo mi je bas onak kak treba ali meni jednostavno taj okus ne pase i vise nikad nisam to radila. I inace ne volim japansku kuhinju, pa mi zato valjda i ovo nije pasalo. Ali to ne znaci da tebi nece, svatko je prica za sebe, pa probaj.

    Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

  15. #765
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,219

    Početno

    Za što koristite cvijet soli?

    Spajalice?

  16. #766
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    ja sam ga stavljala u razna jela, juhe, rižote.. slanu karamelu
    ali sam prestala
    po meni totalno nejasna fama
    nikakav fenomenalan okus nisam osjetila
    a jako se teško topi, moraš puuuno mješati ili je prethodno usitnit da ti ne ostanu grude soli

  17. #767
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    jurana ja cvijet soli koristim kao zadnji začin- dakle nikad ga ne koristim u toku kuhanja- jer se onda stvarno gubi smisao, nego recimo posolim steak ili gotov tart s ganachom s cvijetom soli. poanta je u tome da se ne izgubi tekstura, nego da doda taj fini, suptilni, slani crunch.
    tang- sve krivo si radila

  18. #768
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    sasa, je li je bar usitniš u mužaru? jer moja je u komadićima, štajaznam, 5x3mm

  19. #769
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    ne, čiju imaš? ja koristim ninski, odličan je ili maldon- još bolji.

  20. #770
    maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Postovi
    3,666

    Početno

    ja koristim onaj Ninski i on se baš lako razmrvi pod prstima
    držim ga na stolu za dosoljavanje lešo mesa, ribe sa gradela, povrća na pari, salate...

  21. #771
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    evo sasa je sve napisala, a ona je za mene master od kuhinje.

    tang ne kuzim kako ti se slabo topi, nes ti topivosti NaCla

  22. #772
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    ja imam iz ove solane: http://lag-adrion.hr/hr/o-nama/desti...ova-u-krvavici
    rodica mi je tamo radila pa sam dobila teglicu, onako refužo

    spajalice, ne znam šta bih ti rekla, miješaš miješaš miješaš miješaš miješaš i nakon 5 minuta još ima komadića

    ma baš ću probat idući put na meso stavit na kraju, ali ipak malo usitnjenu

  23. #773
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    tang ja imam ovu iz nina. nisam ni znala za ovu solanu koju si ti spomenula.
    ninski cvijet soli je takav da su mu kristali kao male ljuspice, tanke. sto ima i smisla jer je to kristal koji nastaje na vodenoj povrsini, te se takav bere.

  24. #774
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Kupila sam nedavno u Intersparu mix gljiva (dođu šampinjoni, bukovače, shitake..)... Ima netko dobar recept da ga spremim? Ne bi ih htjela utopiti u nekakvom vrhnju ili sličnom umaku.

  25. #775
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,982

    Početno

    Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Kupila sam nedavno u Intersparu mix gljiva (dođu šampinjoni, bukovače, shitake..)... Ima netko dobar recept da ga spremim? Ne bi ih htjela utopiti u nekakvom vrhnju ili sličnom umaku.
    Nema ti tu nikakvog posebnog recepta. Ako želiš nepomućeni okus, gljive se u pravilu pirjaju na maslacu (ili maslinovom ulju) i sole na kraju. Nemoj predugo, da ne postanu žilave.

  26. #776
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,219

    Početno

    Hvala svima, baš mi je korisno.

  27. #777
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    Tako ih zdinstaš bez kerefeka. Samo dodaš papar & sol. Ako hoćeš kerefeke možeš politi bučinim uljem, ili dodati malo poprženog suncokreta, ili ako si gurman poprženih pinjola.

    Češnjak. Slaže se.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 17.02.2016. at 10:15

  28. #778
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Ja obozavam gljive na naglo sa koprom, naravno na kraju. Kopar stavljam i u juhu od gljiva, pojaca okus. Bacim ih na ghee (sama ga radim) na kraju sol, papar i kopar.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  29. #779
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nema ti tu nikakvog posebnog recepta. Ako želiš nepomućeni okus, gljive se u pravilu pirjaju na maslacu (ili maslinovom ulju) i sole na kraju. Nemoj predugo, da ne postanu žilave.
    Tako uvijek radim šampinjone, s ovim sam htjela nešto drukčije, a opet, što ti kažeš, nepomućeno..

  30. #780
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Da se vratim malo na cvijet soli.
    Meni salate puno finije s cvijetom soli. Posebno sami paradajz.

    Držim u mlinčeku, pa je se ne otapa dugo. Iako, meni ne smeta i ako se ne otopi.
    Koristim piranski i ninski, kako kad. Piranski mi mrvu draži, možda zato jer je bio prvi kojeg sam ikad probala.


    Nego... pričala mi teta u dućanu u Ljubljani da su nekad davno u prošlosti, pred nekoliko stoljća, iz Paške solane prodali u Piranske soline neke mikroorganizme koji utječu na kvalitetu soli. I da bi se sad u Paškoj solani za guzicu ugrizli zbog tog postupka svojih predaka. Ja sam bila sigurna da je za sol dovoljno sunce i vjetar... ali ona tvrdi da postoje ti mikroorganizmi.
    Spajalice...? Anyone?

  31. #781
    barca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015
    Postovi
    288

    Početno

    Cure, ne znam da li ste negdje o tome pisale pa cu svejedno pitati. Koristi koja od vas himalajsku sol ? Ja ju odnedavno koristim i stvarno je odlicna, i sto je najbitnije zdrava alternativa obicnoj soli.

    Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

  32. #782
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    To ono kaj smrdi na sumpor?

  33. #783
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Da se vratim malo na cvijet soli.
    Meni salate puno finije s cvijetom soli. Posebno sami paradajz.

    Držim u mlinčeku, pa je se ne otapa dugo. Iako, meni ne smeta i ako se ne otopi.
    Koristim piranski i ninski, kako kad. Piranski mi mrvu draži, možda zato jer je bio prvi kojeg sam ikad probala.


    Nego... pričala mi teta u dućanu u Ljubljani da su nekad davno u prošlosti, pred nekoliko stoljća, iz Paške solane prodali u Piranske soline neke mikroorganizme koji utječu na kvalitetu soli. I da bi se sad u Paškoj solani za guzicu ugrizli zbog tog postupka svojih predaka. Ja sam bila sigurna da je za sol dovoljno sunce i vjetar... ali ona tvrdi da postoje ti mikroorganizmi.
    Spajalice...? Anyone?
    ne znam o m.o. koji bi bili u soli. to spada u ekstremne uvjete zivota, tako da su to neki fili.

  34. #784
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Ma i meni čudno... no evo, našla sam...
    https://sl.wikipedia.org/wiki/Se%C4%8Doveljske_soline - vidi u "Priprava solnih polj".
    http://repozitorij.upr.si/IzpisGradiva.php?id=6499


    "Najpomembnejši tehnološki mejnik v njihovem delovanju se je zgodil leta 1377, ko so po vzoru dalmatinskih solinarjev z otoka Paga na dnu kristalizacijskih bazenov, imenovanih »cavedini«, začeli izdelovati petolo, nekaj milimetrov debelo plast iz sadre, alg, bakterij in mineralov. Po petoli se kristalizacijski bazeni ločijo od drugih izparilnih bazenov, saj snov preprečuje stik morskega blata na dnu bazenov s kristali soli. Od takrat dalje je sol iz Sečoveljskih solin kristalno čista, bela in dobrega okusa, brez primesi peska ter ostalih nečistoč."

    o tome je žena pričala.
    Sori, sve je na slo...

  35. #785
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    Cvijet soli - to mi je "crème de la crème" u kuhinji
    Njime dajem onaj final touch mnogim jelima, naročito salatama.
    I primijetila sam, kad god to stavim, redovito svi komentiraju kak' je prefino, i "kaj si sve stavila unutra"?

    No, taj tajni sastojak je u moju kuću došao izravno iz onih divljih škrapa uz morsku obalu moga otoka.
    Sigurna sam da je to glavni razlog zašto je tako aromatičan .
    A skupljale su ga mnoge meni drage vrijedne ruke, ponekad čak i ručice moga djeteta.
    'Ko to more platit?

  36. #786
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,219

    Početno

    Baš lipo, Forka.

    Hvala još jednom svima na odgovorima.

  37. #787
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,198

    Početno

    himalajska ne smrdi na sumpor ak je žuta na nju mislila,

    ima neka Biljka slanuša http://www.solananin.hr/hr/priroda/ , ona je jako bitna u proizvodnji soli

  38. #788
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    Ja imam neku crnu himalajsku i smrdi ko sam vrag. Ali zato kažu ima željeza.

  39. #789
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Mogu li napraviti umak za piletinu sa slatkim vrhnjem umjesto kiselog? MM krivo kupio, a nemam vremena sad za ići u dućan....

  40. #790
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    U pitanju je umak s curryjem.

  41. #791
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,219

    Početno

    ja bih rekla da

  42. #792
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    Ne.

  43. #793
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    ako je slatko vrhnje, ja bih rekla da
    ako je hopla ili tako nešto od biljne masti, onda ne

  44. #794
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    Ma i da nije od biljne masti, to je slatko. Ima sasvim drugačiju teksturu, okus, ma sve.

  45. #795
    LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Postovi
    950

    Početno

    Ja uvijek koristim samo slatko vrhnje. I za umak s curryjem.
    I za druge umake i krem juhe..
    Nije slatko uopće. Tekstura mu je super, ne gruda se.

    Vrhnje za kuhanje mi je groznog okusa, a i puno je kemije..meni u rangu vegete..tak da to ne jedemo nikad.

  46. #796
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    meni isto nije slatko, čini mi se najbliži mliječni ekvivalent kokosovom mlijeku

  47. #797
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    Meni je kokosovo uber slatko. Ali ok, tko voli slatko-slano kombinacije, nek izvoli.

  48. #798

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    709

    Početno

    Jel se moze smrznuti kuhana leća

  49. #799
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,706

    Početno

    Zašto bi to radila?

  50. #800
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    U pitanju je umak s curryjem.
    Svakako.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •