Draga Vrci,grlim te jako jako![]()
Draga Vrci,grlim te jako jako![]()
Cure moje,danas imam probadanja svako malo,nekad slabija,a sad navecer uuuh bas me ulovi neka tupa bol dole,kao pre menzes,kratko traje i prode,dali je jos kome tako,nadam se da je to od sirenja maternice i rastezanja ligamenata.
Mozda si pogresno razumjela moje rijeci ja sam presretna zbog toga cak sam i smislila zensko ime odavnonego mi je krivo zbog reakcije drugih jer znam da je meni bilo tesko jer sam imala paznju samo mame dok su brata svi vise mazili i pazili. Majka uvijek voli svoje dijete najvise na svijetu bilo musko ili zensko.
radoznalice, najprije sam mislila ne pisati ništa na tvoj post, ali evo odlučila sam da ipak hoću. Ja mislim isto kao Beti, užasni su mi ti stavovi ali mislim da tebe to ne bi trebalo zamarati. Ja imam tri anđela na nebu, sve redom cure i dala bi sve na svijetu da ih mogu vratiti. Ovdje se puno žena, naročito na ovoj temi, bori s neplodnošću, s gubitkom i raznim problemima kroz trudnoću i strahovima hoće li iznijeti trudnoću do kraja. Mislim da ovdje nije mjesto tome da pišeš kako te strah kako će netko iz tm obitelji reagirati na to što ćete dobiti curicu. Pogledaj par postova iznad što se dogodilo vrci i nećeš se više s tim zamarati. Sama di rekla da ćeš svoje dijete voljeti najviše na svijetu, sigurna sam i tm isto tako, a za druge te ne treba biti briga. Nadam se da te ništa iz mog posta neće na nikakav način uvrijediti jer mi to nije bila namjera. Mazi trbuh i budi sretna da je sve u redu.![]()
Radoznalice i ja se slazem s curama, ne zamaraj se s time, budi sretna što si trudna i što je sve u redu..ostalo je nebitno.
Karanfilčić jako si to lijepo rekla. I potpisujem te u potpunosti. Nekad se stvarno šokiram kad vidim s kakvim se "problemima" ljudi zamaraju..
Dok neki ljudi proživljavaju prave životne drame i traže svjetlo u svakom trenu..netko si tako bespotrebno narušava mir i sreću a zapravo ni ne slute koliko su sretni.
Znam da radoznalica nije ništa loše mislila..
Ali mislim da je mogla pokazati malo više
Osjećaja prema vrci
Užasno me zapeklo...
"Navali ponovo.." što je to trebalo značiti..???čovjeće pa upravo je izgubila svoju bebu, svoju nadu, svoju krv i želju svoju sreću u svemu ...znam da je teško vidjeti tuđu nesreću u svojoj sreči ali daj molim vas imajte obzira prema majkama koje su izgubile svoje bebice.... možda ja očekujem puno ..ali mislim da bi svatko trebao imati toliko obzira da ako i nema što pametno napisati da ništa ni ne komentira.
VRCI mila.. užasno mi je žao. Jako jako jako žao.![]()
Želim ti puno snage da preživiš dane pred sobom..i da onda kada ti vrijeme to dozvoli kreneš po svoju srečicu.
Sigurna sam da te dugica čeka iza ovih sivih oblaka.
Grlim![]()
Zao mi je ako sam nekog uvrijedila sa svojim postom bilo mi je tesko a nisam imala s kim to podijeliti, a utice na mene jer kad dosta ljudi zive u zajednice i tako ti pokazuje jednostavno ti tesko, nisam nikog nikad htjela ovdje uvrijediti i niti sam kome sta lose rekla ako na neki nacin nisam davala rijeci podrske nisam ni lose pogledajte moje postove od prije upucene i vrci i ostalim...ali nema veze necu vise pisati previse sam se ocigledno opustila ovdje pa iznosila svoje osjecaje i teskoce koje inace nemam s kim podijeliti...svako dobro svima...
Za sve postoji vrijeme. Ovaj forum nikuda ne bi pobjegao
I curke su ti uvijek tu na pomoći. Samo nekada je potrebno pokazati suosječanje i drugim djevojkama da bi ti se vratilo nazad. Nisi zlonamjerna ali si definitivno nepromišljena. Oprosti što ti to govorim..i nemoj se ljutiti. Prihvati to kao savjet. Na ovom forumu možemo puno naučiti ako to želimo. Žao mi je što nemaš razumjevanje od svoje okoline, ali kao što je Vucica dobro rekla..
Ne zamaraj se s time. Uživaj u svakom trenu u svojoj maloj djevojčici.. bitno ti je da djete ima tvoju ljubav i ljubav TM. Svi ostali mogu tu biti a i nemoraju. To ovisi o njima i njihovom ponašanju. Želim ti više smijeha, radosti i lijepih trenutaka u trudnoči. Brzo će doći termin a onda ćete svi skupa uživati u tom malom čudu. I mislim da im to tada uopće više neče biti bitno. Jesi probala gledati ovako.. prva curica u obitelji.. sigurno će biti velika maza i miljenica. Svako dobro ti želim. I glavu gore. Život je lijep.
Nekada je tesko slovima prenit osjecaj i krivo zvuci kad se stavi na papir. Nemojte puno uzimati srcu. Radoznalicu razumjem,to su trudnicki hormoni. Nadam se svakoj od vas da ce imati pravu "trudnicku neuracunjivost" i smotuljak kao nagradu na kraju.
Vrci jako mi je zao. Ako ikako bude ista trebalo mnoge smo na raspolaganju.
Inace nisam tu pisala s vama. Nekako su mi strepnje bile prevelike da ih izgovorim na glas pa sam samo u tisini pratila temu
Svima zelim sve najnaj
Cure, razumijem da je teško izgubiti bebu i da je svima koje su je ili izgubili ili se godinama borili da je dobiju teško čitati i smatra trivijalnim kad netko piše o spolu kao problemu.
Uvjerena sam da Radoznalica ništa loše nije mislila. A i, koliko se sjećam, ova tema se zove Strahovi, strepnje, panika u trudnoći, dakle nije samo za mpo cure.
Radoznalica je pisala o svojim problemima i osjećajima na koje ima potpuno pravo. Mislim da nije zaslužila ovo što je dobila i da nitko nema pravo osuđivati nekoga zbog njegovih problema i osjećaja koji su "manji", "nepotrebniji" ili štogod od njegovih. Netko probleme jednostavno lakše nosi od nekog drugog.
Osuđivati Radoznalicu je jednako bezosjećajno i nepromišljeno kao ono što ste iščitale iz njezinih redaka.
Ne poznajem je, ali iz njenih postova vidim da nije zlonamjerna i da joj je često jako teško jer nema baš podršku okoline. Ponekad se lakše nositi s "težim" problemima kad imaš dobru socijalnu podršku nego s "lakšim" problemima kad podrška izostaje.
Žao mi je općenito kad se nekoga proziva i kad se ljudi osjećaju odbačenima (vidim da se Radoznalica osjeća tako).
Optimistično smatram da ćemo uspjeti shvatiti (ili bar pokušati shvatiti) i biti podrška jedne drugima umjesto da navodimo jedne druge da se osjećamo loše. Želim rado dolaziti ovdje, a ne očekivati nerazumijevanje.
Svima![]()
Radoznalice nisi nikoga uvrijedila, bar što se mene tiče. Slobodno mozes iznijeti svoje mišljenje, a uvijek će netko reći onda svoje mišljenje, to je tako, kako u virtulanom svijetu tako i realnom. Mi zapravo nemamo pojma kako se ti osjećaš u tvojoj svojoj zajednici, pa nam je lakše i napisati ne zamaraj se, nije bitno jer nam se to čini trijavijalnim kao što je rekla Galicia.
Mogu pretpostaviti samo da nije lako se nositi sa takvom okolinom kad nemaš njihovo razumijevanje. I naravno da ćeš nastaviti pisati ovdje..nema povlačenja.
galicia i vucica svaka cast i svaka vam je na mjestu.
Najlakse je nekoga napasti i okriviti za nesto napisano.
Apsolutno se slazem da ovo radoznalica nije zasluzila.
radoznalice kao sto je galicia vec napisala ovo je forum i tema strahovi, strepnja, panika i slobodno budi tu i pisi.
I ja se zgrozim na necije komentare al procitam i idem dalje al zbilja nisi zasluzila ovakve grube napade i da ti se pise da si nepromisljena....radoznalica veliki big kiss
Last edited by sara79; 28.02.2016 at 10:53.
Ja se iskreno nadam da se radoznalica nije uvrijedila zbog mog posta, jer mi to stvarno nije bila namjera. Ja sam joj samo htjela ukazati na to da se ne treba opterećivati s tim kako će obitelj od njenog muža reagirati na spol djeteta. Mislim da je to nešto oko čega ne treba razbijati glavu u trudnoći. Njoj i njenom mužu je njihovo dijete najvažnije i to je jedino bitno. Možda je nama koji smo prošli svašta nekada teško shvatiti kad nekoga muče svakodnevni problemi, jer za nas to nisu problemi a opet s druge strane bi i mi tako razmišljale da nismo prošle dosada sve što jesmo.
Radoznalice nadam se da ćeš nastaviti se družiti s nama, ja sam ti samo htjela reći da ne trebaš biti tužna zbog okoline, nego sretna jer je sve u redu.
Čuj ovo "napadala'' pa dobro da ne kažete da sam je pokušala ubit jer sam joj samo htjela ukazati na malo više osjećaja prema drugim članicama foruma (sačuvaj me Bože... napadala)
"Protiv" Radoznalice nisam pisala ništa(loše) . I dalje mislim da nije htjela ništa loše ikome, ali da bi mogla drugi puta biti malo više obzirnija. I što u tome ima loše???
(Ili možda ima.. kako neki tvrde)
Isto tako sam je i savjetovala i zaželjela sve najbolje. Ali naravno kad želite svađu onda se to ne vidi... pročitale ste samo dio gdje joj govorim da je neobzirna.. i je bila je.
Mogla je biti malo obzirnija prema Vrci a ne napisati "Navali ponovo" ili ćete mi sada reći da je to bilo obzirno prema mami koja je upravo izgubila svoj smisao u svemu..![]()
PROČITAJTE ponovno što sam iznad napisala pa mi recite gdje sam i jednom riječju napadala radoznalicu. u stvari briga me..što vi mislite..ako sam barem malo uspjela utjecati na radoznalicu da drugi puta pokaže više osječaja prema mami koja je upravo izgubila na ovoj temi bebu onda je moja misija izvršena.
I žao mi je ko psu što se zamara tako nebitnim stvarima kao što je reakcija okoline na spol njezinog djeteta. Umjesto da bude napokon sretna i da uživa u bebici ona se već sad sekira kako će njeni reagirati kad se to djete rodi zato jer je curica??? ( odvratno mi je to bilo i napisat ponovo).
Ali dobro.. neću se nikome ovdje opravdavat jer i dalje smatram da nisam ništa loše radoznalici napravila ...
I kako sam već napisala radoznalice.. zbilja ti želim od srca da budeš sretna i zadovoljna trudnica. Jer tvoje djete to zaslužuje..a i ti zaslužuješ biti sretna. Nemoj sve toliko uzimati k srcu . Samo tebi šteti.
(I nadam se da nisi ovo shvatila kao " napad " na tebe..jer to mi nije bila namjera. Ali dobro.
Neki tvrde da je pa ti vjeruj kome ti je draže..ako smatraš TI da jesam onda primo moju ispriku jer mi to zbilja nije bilo u interesu.
Možda ovo je tema gdje se pišu svi strahovi i strepnje u trudnoći
..ali isto tako je i tema gdje majke ostaju bez svojih anđela.!!!
Samo zato molim da budete obzirne jedne prema drugima.
Pa sad vidite da li smo karanfilčić , beti ili ja napisale išta loše kad smo spomenile da bi trebala biti sretna i vesela zbog svoje cure bez obzira što će reći rugi....
Last edited by Ives000; 28.02.2016 at 12:06.
Karanfilčić, Ives, vjerujem da nitko ovdje nema lošu namjeru, ali mi je savršeno jasno da se ljudi osjećaju napadnutima i brane se kad sami sa sobom (i svojim iskustvima) nisu ok (ili ih nisu svjesni).
Naravno da ne može Radoznalica znati kako je izgubiti bebu ako to nije doživjela. Ali ne može nijedna od nas znati kako je živjeti u njenoj okolini i njenoj svijesti ako nije na njenom mjestu. I samo to pokušavam svima nama objasniti. Dajmo pokušajmo imati razumijevanja za drugoga.
Karanfilčić, blaga si i dobronamjerna u ovom postu. Ipak, tko smo mi da kažemo što netko treba ili mora u svom životu? Ilustracije radi, pomogne li tebi da se osjećaš bolje kad si tužna ako ti netko kaže "nemoj biti tužna, ne trebaš, nemaš zašto"? Ili se osjećaš još tužnije jer te očito druga strana nije razumjela?
Ives, žao mi je beskrajno što si proživjela sve što jesi u borbi za bebom. Vjerujem da ti je silno teško čuti čime se cure koje nisu proživjele što i ti opterećuju (npr. spolom). Ali ne možeš znati kako je Radoznalici. Nismo svi isti i ne bole nas sve isto iste stvari. Vidim da si bila ljuta i ogorčena možda i da si se osjećala napadnutom kad si pisala ovaj post. Žao mi je zbog toga. Osobno nisam imala namjeru napasti nikoga.
I i dalje svim srcem smatram da i Radoznalica i svaka od nas ima pravo izraziti ovdje SVE svoje brige i osjećaje (pa makar je zabrinjavalo i da joj je pukao nokat; btw, kako nikome nije smetalo kad je pisala o ispucalim usnama?).
Evo, ja ću izraziti svoju tugu pa i ogorčenje jer se ne pokuša čuti i razumjeti drugoga prije nego se krene s obranom vlastita mišljenja.![]()
Meni je stvarno zao sto je moj post izazvao razne reakcije nije mi bila namjera, zahvalna sam svima na svim do sad komentarima i pomoci. Pogresno ste me razumjele stvarno mi jeczao zbog svacijeg gubitka a i vjerujte meni je najmanje bitan spol sam nek se rodi zivo i zdravo. Mnoge znaju da se i ja od samog pocetka borim da mi je rizicna trudnoca bila i dan danas trosim terapiju. Jednostavno usamljena sam nekad toliko i tuzna zbog ljudi koji me ne razumiju a ovdje na forumu osjecam olaksenje kad pricam kad mi drugi pomazu. Niko nikog nece moci u potpunosti razumjeti ko nije u slicnoj situaciji, ja sam samo htjela podijeliti s nekim bol tu vjerovatno se nisam mozda dobro izrazila da osobe koje su uz tebe i svaki dan u tvom zivotu gotov 24h na dan iznose neke komentare o spolu a znaju kako se od pocetka morim samo da mi ova beba bude dobro. Tesko je kad si sam u tome i nemas s kim podjeliti svoje osjecaje nekad ni muz ne moze sve razumjeti. Meni je beba najpreca i najsretnija cu biti samo nek se rodi ziva i zdrava al opet ne m
oze da te ne boli kad drugi umjesto da ti budu podrska u svemu tome iznose takve sugestije i primjere itd a sastavni dio su tvog zivota i prostora.
Izvinjavam se ako sam nekig uvrijedila vjerujte zelim svakom od vas samo dobro i da vam Bog podari ono sto najvise zelite, da ste zdrave i sretne
Hvala svima na utjehi
Zapravo bilo bi najbolje kad bi najteža stvar s kojom bismo se morale opterećivati bio spol. To bi značilo da i da smo lako zatrudnile, da su trudnoće uredne, bebe zdrave i tako dalje...
Ja sam ok, ne znam jel za sad previše racionaliziram, ili me nije lupilo. Plakala sam u utorak i srijedu. I jučer malo... Mene najviše boli što je to bilo naše čudo, prirodno čudo. Puno puta sam se pitala kakav li je osjećaj poseksati se, i onda za 2-3 tj u šoku gledati plus na testu. Jako mi je drago što sam to doživjela, isto kao što mi je teško što nisam doživjela da tu bebu držim u naručjuNe znam da li smo ispucali svoje čudo, da li će se opet pogoditi takav trenutak (moja ok ovulacija, njegov spermiogram, seks u pravi tren). Ali kao što sam na dan plusa osjećala da bude plus i da sam trudna, sada imam neki feeling da će moje drugo dijete biti opet mpo. Nekako mislim da me i previše strah ponovnog ovakvog scenarija, a za sad ga povezujem s prirodnim začećem
Ali sad idem u prevelika i predaleka razmišljanja. Vratit ću se ja na ovu temu trudna, nadam se s manjim problemima od krvarenja, male gestacijske i drugih stvari - neka me muče mučnine, probava i te "sitnice" koje bi svima trebale biti najveća panika
Držite se cure![]()
Hvala sara bit ce veselje ali neka to zelim svima. .ja sam isla na fet i blizanci p
Vrci zao mi je cuvaj se i hrabro naprijed tvoj sin je tvoj ponos i motivacija
za dalje sretno samo hrabro
Ja sam shvatila radoznalcu..i znam da joj nije lako, samo sam joj htjela pokazati da bez obzira na tešku situaciju digne glavu i napravi nešto od sebe.. plakanjem neće ništa dobro sebi napraviti..
Galicia vidim da me nisi shvatila ni najmanje ćim spominješ moj gubitak i neke ne potrebne stvari u svom postu. Jer ovdje se ne radi o meni već o radoznalici. Ja jako dobro znam kako ću nositi svoju bol. I kako ja svoju bol nosim. Po tvome ja ne bi ništa smjela savjetovati radoznalici jer sam ja izgubila dijete a ona na svu sreću nije .. ili sam opet sve krivo shvatila??(nadam se da jesam i da nisi tako mislila)
I od kuda ti znaš da li ja znam ili ne znam kako je radoznalici?? Misliš li da bi si dala za pravo tako nešto komentirati da ne znam kako joj je. Teško je i preteško..i uopće nije bitno kako ćemo mi ovdje reagirati na što..nego to kako će se ona nositi sa svojim problemom.
Ali dobro očito vam je ovako draže. Izgleda da svatko mora proči sam da bi shvatio što mu drugi žele reči. Ja bi bila jako sretna da je meni netko to sve rekao i da nisam morala neke stvari prolaziti na svojoj koži ( ne mislim time samo na gubitak svog djeteta već na ovakve stvari koje sad muće radoznalicu) Eto a ti ne samo da me nisi shvatila nego se nisi ni potrudila razumjeti sve ovo što smo rekle ja ili Karanfilčić. Tako da se više neću ovdje javljati i remetiti vam mir. Možeš biti mirna.
Radoznalice draga moja. Žao mi je ako sam bila gruba prema tebi i ispričavam ti se tu javno i pred svima zbog toga. Ako želiš prihvatiti moju ispriku bit ću jako sretna.Ako ne želiš i to ću shvatiti.
Ali ne ispričavam se za sve dobronamjerno što sam ti rekla jer znam da ništa nije bilo zlonamjerno kako su neki protumačili. Sve znaš..da se više ne ponavljam.
Misli na sebe i na svoje blago. I sigurna sam da ćeš biti divna mama svojoj curici![]()
Vrci drži se draga. Vidim da si jako hrabra. I sve što si napisala stoji.
Na neke stvari u životu na žalost ne možemo utjecati..da možemo sve bi bilo bolje i drugačije. Želim ti još jedno vaše čudo i jako vjerujem da će vam se opet dogoditi.
Mene je jako utješio jednom komentar koji mi je ne tako davno uputila karanfilčić: " sve su žene stvorene da rađaju djecu, a samo one 'posebne' da rađaju anđele. " Sve bi mi voljele ipak da nismo dovoljno snažne ni 'posebne' ali očito nam je takva sudbina. Da imamo anđele na nebu.
Hrabra si i jaka. Preživjela si sve ovo, budeš i novu borbu ako bude bilo potrebno.Budi i dalje toliko posebna i snažna . Grlim![]()
Ives, treba se ovdje javljati, jer mnogo trudnica čita ovu temu, i treba ispravljati krive navode, ako su krivi.
Npr, jedna je forumašica napisala Vrci da će sve to biti dobro. Iako je Vrci i sama napisala da sumnja da će biti dobro. Nekada stvarno ne bude sve dobro, Vrci, suosjećam s tobom. No, ne može se napisati: sve će to biti dobro. To nitko ne može znati.
Treba se tješiti međusobno, ali realno, uz nadu, uz potporu.
A radoznalici sam i ja samo htjela poručiti da ne treba brinuti što će o spolu bebe reći muževa obitelj. To bi njoj, kao mami, trebalo biti posve nevažno sada u trudnoći. Lijepe misli su neophodne da se beba razvija u sretnom okružju.
Što bi bilo kad bi bilo, što će biti ako bude....i sve takve slične misli treba potisnuti, zbog vlastitog mira. To je naročito potrebno u trudnoći.
Kasnije, ako oni pokažu to loše ponašanje prema tvojoj kćeri, tada ćeš se boriti, kao i svaka mama(-lavica) kad netko ima išta protiv njenog "mladunčeta".
To sam ti ja htjela reći. Trudnoća traje tako kratko, da bi trebalo stvarno uživati u njoj najviše što se može.
Trebalo bi, ali nitko joj ne moze reci da radi krivo ako u trudnoci ne uziva. Ima pravo na takve osjecaje i oni sami po sebi nisu pogresni. Svi koji ovdje nesto pisu imaju pravo na ono sto osjecaju, a ovo je zapravo cak i mjesto odredjeno za dijeljenje osjecaja. Nemamo svi iste probleme i nikad ih necemo imati. A i kad su naizgled isti, ili cak posve isti, ne dozivljavamo ih na isti nacin.
Prilicno bliska prijateljica je prije mjesec dana izgubila bebu, rodila je mrtvorodjence u 35. tjednu. U jednom trenutku je rekla da joj je drago da beba nije bila njezina toliko zeljena kcer (ima i obozavanog trogodisnjeg sina). Mozda je i ta izjava za osudu? Mozda i nije. Isto tako, iako ne mogu ni zamisliti (na srecu, naravno) kako joj je, nikad nije nama koji smo u to vrijeme rodili zive i zdrave bebe rekla da prestanemo pricati o frustracijama kroz koje prolazimo. Svakom je njegov problem bitan i cinjenica da postoji, ili da se spominje, ne umanjuje sam po sebi problem drugog. Uopce ih ne treba usporedjivati.
Hoćeš reći da trudnica treba imati strahove i strepnje jer roditelji njenog muža ne priznaju bebu ženskog spola.? OK, ako misliš da treba, imaš pravo na to.
Ja mislim da ne treba.
Ne treba, ali moze. Pa onda ako ima, to treba uvaziti. Nekome je to problem, nekome nije.
Slazem se s Kaae..sto ljudi, sto cudi. Idemo dalje cure...kako ste danas, kako gurate?
Tina gdje si..kako si?
Ono, ne "treba" niti biti sretan u trudnoci. Pozeljno je, ali nije nuzno. I nesretnoj trudnici treba uvaziti osjecaje, njezini su i na njih ima pravo. Moze to nekom drugom biti glupo i nevazno do prekosutra. Isto tako cinjenica da je netko zabrinut, tuzan ili nesretan zbog neceg naizgled nevaznog nikako ne umanjuje tugu druge osobe.
Tina bas mi je drago da si se smirila..ja sam dobro, bolje se osjecam, imam vise energije, mucnine su jako rijetke sad..naidje mozda jos koja u danu, al ne svaki dan..i jedva cekam pregled iduci utorak.
Potpisujem Kaae-in svaki post.
I ne mislim da je išta za osudu. Posebice jer tvojoj prijateljici to pomaže da se nosi s gubitkom.
Vrci, utemeljeniji je feeling da si trudna kad si trudna (jer iako toga nisi svjesna tad već tvoje tijelo "zna"). Feeling da će drugo ti dijete biti mpo mi se samo čini kao strah (sasvim razumljiv obzirom na situaciju).Drago mi je da si si pustila plakati za svojom bebicom. Čuda nisi potrošila jer i ne postoje. Tvoje je tijelo to očito moglo jednom, lako je moguće da će i opet što ti od sveg srca želim.
Ives, uvijek se radi i o tebi kad ti pišeš (kao što se i uvijek radi o meni kad ja pišem, neizbježno) jer pišeš iz svoga uma i svog dosadašnjeg iskustva.
Ništa nemam protiv savjetovanja, dapače, ali savjetovati nekoga da se ne osjeća kako se osjeća je potpuno nepotrebno i nikome ne pomaže (dapače, u većini slučajeva odmaže). Ne možeš znati kako je Radoznalici jer nitko ne može znati kako je nekome drugome makar bili i u istoj situaciji. Žao mi je što se očito nismo razumjele. Ne remetiš mi mir, ne brini, moj mir s tobom nema veze.
Beti, slažem se da nije korisno pisati nekome tko krvari (ili ima bilo kakve druge simptome) da će sve biti u redu. To ne možemo znati i nimalo ne pomaže da se osoba osjeća bolje, dapače. Ja sam se osjećala do neba grozno i tužno kad sam krvarila i gubila bebu (nisu znali hoće li biti spontani ili je vanmaternična trudnoća) i kad su mi govorili da će sve biti u redu. Razumijem zašto ljudi to govore, najčešće ni ne znaju što da kažu, ali ne pomaže.
Slažem se da trebamo tješiti jedni druge i biti podrška, ali to ne činimo tako što kažemo što netko treba ili ne treba osjećati, time činimo suprotno.
Vučica, Tina, drago mi je da ste obje bolje.
Radoznalica,
Bila sam neki dan na pregledu nakon više od mjesec i pol (dr bila na bolovanju, nije mi se žurilo pa nisam otišla kod zamjene).
Sve je ok. U biti ja ne spadam na ovu temu jer u ovoj trudnoći nemam ni strahova ni strepnji ni panika. Kako bude, bit će i kako god bude, bit ću jednom ok s tim.
Last edited by galicia; 29.02.2016 at 10:43.
Ja te mucnine tako rekoc nisam skoro pa niti imala,na pocetku skroz malo,jednom sam samo povracala,to je bilo negdje nakon transfera 8 dan ja mislim,to me je ulovila temperatura,povracanje,boljelo me dolje koda cu svaki cas dobiti,i trajalo je taj jedan cijeli dan,koda sam gripu imala,i od tada nista. Ja isto jedva cekam tvoj uzv da vidim kako je bebica narasla,tocno koda i ja idem,moj je jos daleko tek 23.3.al doci ce i to brzo,najgore onih par dana do njega,pa nikako da produ,na zadnjem me je samo pogledao samo dali sam otvorena,nije me mislio ni staviti na uzv,onda sam ga zamolila samo da malo vidim bebu,napravil ga je bez problema preko trbuha,i kad sam ju vidjela kako mice sa onim malim rukicama,ma nesto prekrasno,samo sto mi suze nisu krenule,jos uvijek ne mogu vjerovati da je to nase maleno bice u meni,tolike godine prirodnih pokusaja,pa na kraju MPO,isplatila se svaka moja bol i sve,jos kad primimo svoje bebice u ruke,nitko sretniji od nas.![]()
Tina super što ih nisi imala..meni su krenule od 6 tt pa negdje do 13tt učestalo, sad se lakše diše..danas sam 16tt. Samo me jednom gledao jesam li otvorena, to je bilo na početku i onda sve vaginalni uzv..vidjet ćemo za tj dana hoće li preko trbuha sada ići. Ja kad sam prvi put vidjela to malo čudo poslije transfera isto sam se smijala suznih očiju..još uvijek kad gledam svaki uzv se čudim i smijem se.
Galicia![]()
Last edited by vucica; 29.02.2016 at 12:10.
Pozdrav cure, ušla sam u 25. sedmicu i zadnjih par dana moj dečkić puno slabije lupa.Javlja se on ali nekako su udarci mnogo mnogo slabiji,laganiji i kao da više nisu po cijelom trbuhu nego samo na par mjesta.Znam da nema pravila da se može javljati različitim tempom,ali mislim da bi u ovoj fazi trudnoće trebao biti redovan i dosta jakog intenziteta kakav je i bio prije par dana. U petak idem na uzv. Još ne panicim ali nije mi svejedno.
Galica super sto nemas strahova i nema panike ali neka te uz nas ljepse nam je bar menidobro pa si tako strpljiva ja bih najradije svake sedmice na uzv da vidim je sve ok, trudim se biti smirena i raspolozena zbog bebe jer svu srecu i nadu u nju polazem
.
Mene od juce boli dojka tacnije bradavica ne zna sta bi da li je to normalno, sva je ispupcena i po vrhu bradavice su kao sitne skroz bobice ne znam kako da opisem al me bas boli ne znam ni da li smijem cim mazati i bas je vruca. Meni zakazan pregled tek sljedece sedmice.
Biserko, i moja beba se smirila ovih dana. Primetila sam da bude par dana lupanja i okretanja, a onda nekoliko dana miruje, samo kao da me malo golica. U petak sam bila na pregledu i doktorica kaže da je sve super. Samo vaga ne pokazuje tako dobro stanje.![]()
Super, cikla,drago mi je da je sve dobro.Ma i ja mislim da je sve ok i kod mene, možda se i okrenuo.
Vagu mi ne spominji, bila sam super prva četiri mjeseca, a onda...
Tješim se da će kad rodim biti ljeto, puno salate i povrća pa ću ja to kao brzo srediti![]()
Biserko zar vec 25 tj ??!?
Ajme!
Mislim da ti je to ok jer i meni se u nekom trenutku micanje promijenilo u slabije i nekako drugačije..
radoznalice mene isto često svrbe, peckaju i bole(ne jako) bradavice. Isto kao i ti imam po vrhu sitne bobice. Ja mislim da je to normalno, jedino ne znam koliko tebe jako boli i boli li te stalno ili povremeno.
Meni jutros dosta krvi od hemoroida, grozno. Postoji li nešto što je možda dobro koristiti u trudnoći za hemoroide? Često ih imam, ali ovo je prvi put da mi krvare u trudnoći
Karanfilčić,
probaj sa Pavlovićevom masti ili kremom za guzu za djecu. Odlična stvar!
Radoznalica, lakše je biti strpljiv i smiren u drugoj trudnoći (a i kad imaš nekoliko preživljenih velikih negativnih iskustava u životu).
Tina, hvala.
Karanfilčić, u trudnoći smiješ Hemopropin (mast s propolisom).
Moji nisu nikad krvarili, ali znaju peći i svrbjeti i meni pomogne.
Što se bradavica tiče, normalne su sitne "bobice" na areoli (krug oko bradavice) (zaboravih im ime, ali olakšavaju dojenje jer su to neke žlijezde koje ispuštaju miris koji bebu privlači dojci).
Ne znam za bradavicu.
I ja sam čula da je za hemoroide dobar Hemopropin.
A te "bobice" na areoli što spominje Galicia su Montgomeryjeve žlijezde. I mene isto su znale zasvrbjeti bradavice, al sad manje..Ja se mažem melemom, grudi, trbuh i bedra.
Imam i ja te bobice izrazene oko bradavica, ali mene znaju bas bradavice boliti i po bradavicama te bobice sve imam osjecaj da ce mi otpasti ti, danas me slabije boli ali juce uzas i tako cesto mi zna biti. Bas su mi grudi narasle kao da su natekle ne mogu da vjerujem da su ovako velike(uvijek su bile male).
Pije li koja od vas Prenatal?
Evo mene s pregleda, beba super napreduje, ja skroz zatvoren , jedino kaže doktor da je posteljica još malo nisko, ali da misli da se diže, ipak da malo pripazim da ne dižem ništa teško i da ćemo pratiti dalje iako on misli da će to biti ok. On mi nije djelovao zabrinut, ali mene naravno sad to malo kopka. Prije 10-ak dana sam bila privatno na anomaly scanu kod doktora u kojeg idem paralelno s ovim i nije mi ništa spominjao. Ima li netko iskustva s tim, inače danas sam 21+1tt?
radoznalice mene bradavice znaju svrbjeti i malo boliti i isto imam za 2 broja veće grudi, ali me ne boli jako. Ja pijem centravit prenatal vitamine + omega 3, u kutiji je 30 tableta vitaminai 30 tableta omega 3. To mi je ginekolog rekao da uzmem, pa sam ga poslušala. Prijateljica mi je rekla da ona pije elevit i da joj je isto super
Radoznalica, bradavice su osjetljive u trudnoći, možda ti je to od trenja od grudnjaka ili odjeće?
Karanfilčić, super za bebicu!
Ja sam u prvoj trudnoći cijelo vrijeme imala nisku posteljicu i bila na mirovanju i nisam se ni kupala ni sunčala i isplašila se nepotrebno jer se povukla gore (ne sjećam se kad) i sve je bilo sasvim u redu i na porođaju i s bebom. Posteljica se najčešće povuče gore kako uterus raste tijekom trudnoće.
Sjeti se činjenice da ti doktori nisu zabrinuti kad te počne kopkati (da se lakše nosiš sa strahom).![]()
Karanfilčić,odlicno da bebica napreduje. Ja na bradavicama imam kad se otusiram kao neke bijele kuglice koje otpadnu kad se obisem i kad se posuse,e sad neznam sta to je,to je tako svaki puta kad se tusiram.
Tina, mislim da ti se to koža guli (natopi se vodom, zato je bijelo).
Danas me malac mlati sve u šesnaest, a veliki braco ga ljubi i mazi.![]()