Pokazuje rezultate 1 do 50 od 319

Tema: Privatno rodilište u Zagrebu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Ali se one koje si to mogu priuštiti zbog otrovnih i sličnih komentara na ovoj temi ne moraju zbog toga osjećati po*rano. Žene žele uslugu za svoj novac. Imaju ga i žele ga potrošiti na porod umjesto na npr. skupe cipele i torbice. Neke će dići i kredit za to. Nekima će pomoći rodbina. Paaaa? Nemaju na to pravo???

A što se tiče boravka-ne mora uvijek ispasti kako je planirano. Što se mog poroda tiče-mogla sam za dva-tri sata kući. No, zaglavila sam skupa s cimericama na 10 dana-zahvaljujući bolnici. 10 dana tuširanja u gotovo hladnoj vodi ako nismo uhvatile pravo vrijeme dok pet-šest dojilja puši uz prvu jutarnju kavu iz automata. 10 dana obroka koje nije nikada dobio ni moj pas. Balansirana hrana zbog prevencije grčeva? Daj me nemoj, molim te! Sjećam se i danas, a bilo je pred 18 godina, jedne večere za koju nam je trebalo određeno vrijeme da detektiramo sastojke. Bilo je riječi o kuhanoj tjestenini posipanoj s malim komadićima prepržene tirolske salame. Sve prepuno vitamina i minerala. I bila sam sretna kad sam od kuće dobila juhu s rezancima i povrćem, ali ne i te sreće da je dobijem svaki dan. Drugi dan po povratku kući ostala sam sama s bebom jer je muž ispucao godišnji kojeg je planirao po izlasku iz rodilišta i nije ga mogao pomaknuti, tri kilometra od prvog dućana, bez auta... pa sam si sama uz cjelodnevno dojenje skuhala bolje obroke od toga čime su nas tamo hranile. I prala spavaćice u kojima sam se osjećala ljudski, a ne poniženo jer su razderane do struka ili nemaju gumba. I nisam morala strepjeti od toga da mi dijete hrane koječim iako sam i u bolnici uspjela dojiti na zahtjev većinu dana (što se događalo po noći-ne znam).... Jako je puno razloga zašto bih platila porod da na njega opet idem. I smatram da se zbog toga nitko nije dužan opravdavati. Ako mene koja ga više ne planiram smeta odnos prema ženama na ovoj temi mogu samo misliti kako smeta one koje se na planirani plaćeni porod spremaju. Zato lijepo zadržite svoju zavist za sebe i pustite žene da rađaju u miru tamo gdje žele. Bilo bi jako lijepo da doprinos temi mogu dati žene koje s Podobnikom imaju određena iskustva. Kao što ja ne sudjelujem na temi nosiljki i kolica tako bi se neki trebali suzdržati i komentara na ovoj temi. Pogotovo otrovnih.
    Čim netko ima neki komentar suprotan od očekivanog, odmah je to zavist ili otrov. Sad su mi puno jasnije izjave onih baba sa Indexa. Meni smeta bahatost ovih koje imaju novaca, pa ono svisoka , ja mogu gdje hoću a vi jadnice uživajte u lošoj hrani i prljavim weceima. Pretpostavljam da su i bolnice u Zagrebu dosta loše, pogotovo famozna Petrova, jer nikad nisam čula tako loše komentare na račun KBC Rijeka (iako niti tu nije bajno). U Rijeci su se barem popravili što se tiče čistoće WC-a, i spavaćice nisu poderane, sestre s malo poradile na svom odnosu prema rodiljama (tu mislim da ima svoje prste i glavna sestra).

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Diana,
    evo rekla si svoje mišljenje i sve pet, ajmo sad natrag na temu!

Ovo što ti tvrdiš da sam ja rekla, nikada nisam..no uostalom sve piše gore pa neka čita koga zanima..

Ja imam pitanje za cure koje su rodile na c.r. kod podobnika..
    Kako to izgleda prije samog poroda, odnosno da li ste dolazile na ctg ili ne?
    Ja sam ležala u bolnici dosta dugo prije prvog carskog i svaki dan su mi dvaput radili ctg..
    Ovaj put ne želim ležati, ali ne znam kaj s tim ctg-om?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Diana,
    evo rekla si svoje mišljenje i sve pet, ajmo sad natrag na temu!

Ovo što ti tvrdiš da sam ja rekla, nikada nisam..no uostalom sve piše gore pa neka čita koga zanima..

Ja imam pitanje za cure koje su rodile na c.r. kod podobnika..
    Kako to izgleda prije samog poroda, odnosno da li ste dolazile na ctg ili ne?
    Ja sam ležala u bolnici dosta dugo prije prvog carskog i svaki dan su mi dvaput radili ctg..
    Ovaj put ne želim ležati, ali ne znam kaj s tim ctg-om?
    Lola, nije se direktno odnosilo na tebe, već na drugu forumašicu koja je otvorila temu na račun toga, i počela sa izjavama tipa ja ću roditi privatno jer su rodilišta u kojima vi ostale rađate bljak. Pa me zato ovo i povuklo da napišem.

Ne znam koji ti je porod po redu , jer ne vidim potpis, ali želim ti da sve bude kako si zamislila.

Sretno

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Diana72 prvotno napisa Vidi poruku
    Lola, nije se direktno odnosilo na tebe, već na drugu forumašicu koja je otvorila temu na račun toga, i počela sa izjavama tipa ja ću roditi privatno jer su rodilišta u kojima vi ostale rađate bljak. Pa me zato ovo i povuklo da napišem.

Ne znam koji ti je porod po redu , jer ne vidim potpis, ali želim ti da sve bude kako si zamislila.

Sretno

Hvala.
    I sorry ako sam te ja uvrijedila, to mi nikako nije bila namjera.
    Meni je žao što u hrv. rodilištima ne postoji nikakav standard i što su tako velike razlike..prvenstveno tu mislim na odnos osoblja. Mislim da sve zaslužujemo dostojanstveno i u pristojnim uvjetima roditi svoju djecu.
    Ja sam prvo dijete rodila u petrovoj i imam grč u želucu kada kročim u tu bolnicu...ne mogu to objasniti...ali jednostavno je tako..nagledala sam se tamo svega i svačega..možda zato i jer sam previše tamo vremena provela..

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj LolaMo prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala.
    I sorry ako sam te ja uvrijedila, to mi nikako nije bila namjera.
    Meni je žao što u hrv. rodilištima ne postoji nikakav standard i što su tako velike razlike..prvenstveno tu mislim na odnos osoblja. Mislim da sve zaslužujemo dostojanstveno i u pristojnim uvjetima roditi svoju djecu.
    Ja sam prvo dijete rodila u petrovoj i imam grč u želucu kada kročim u tu bolnicu...ne mogu to objasniti...ali jednostavno je tako..nagledala sam se tamo svega i svačega..možda zato i jer sam previše tamo vremena provela..
    Ako si rodila u Petrovoj, po svemu onom groznom što sam čula o toj bolnici, nije ni čudo što sad zazireš od državnih bolnica. Mene bi bilo strah uopće roditi drugi put.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ako si rodila u Petrovoj, po svemu onom groznom što sam čula o toj bolnici, nije ni čudo što sad zazireš od državnih bolnica. Mene bi bilo strah uopće roditi drugi put.
    Nije mi jasno zašto stalno nešto protiv Petrove? Rodila sam tamo dva puta, carski, sve mi je bilo super..sestre super, naravno ima onih nabrijanih i onih super, hrana kakva je takva je, pojedem/ne pojedem, tuširaone čiste, wc čist uvijek..nije mi jasno
    o čemu se priča?? ležala sam mjesec dana na CEF-u, tamo je stvarno koma, stari kreveti, madraci, jastuci i svi skupa sa osobljem znaju da tgreba renovirati, ali su sestre (osim jedne) bile genijalne...

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mim, i ja imam kći koja će jednog dana biti majka. Nadam se da će si moći priuštiti privatno rodilište, ali ako ne bude, valjda će se u međuvremenu nešto promijeniti i u ovim ostalim rodilištima, na bolje. Ne samo u pogledu hrane.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Čim netko ima neki komentar suprotan od očekivanog, odmah je to zavist ili otrov. Sad su mi puno jasnije izjave onih baba sa Indexa. Meni smeta bahatost ovih koje imaju novaca, pa ono svisoka , ja mogu gdje hoću a vi jadnice uživajte u lošoj hrani i prljavim weceima. Pretpostavljam da su i bolnice u Zagrebu dosta loše, pogotovo famozna Petrova, jer nikad nisam čula tako loše komentare na račun KBC Rijeka (iako niti tu nije bajno). U Rijeci su se barem popravili što se tiče čistoće WC-a, i spavaćice nisu poderane, sestre s malo poradile na svom odnosu prema rodiljama (tu mislim da ima svoje prste i glavna sestra).
    Diana, upravo zbog suprotnih komentara sam i reagirala. Kako da iskustva izmijene žene na ovoj temi kad ih se dočeka na nož i to od strane onih koje nemaju nikakva iskustva s tim rodilištem? Čim netko nešto napiše digne se određeni dio forumašica na noge i skreše ovima koje tema zanima tako da se više skoro ni ne javljaju. Ili, ako se jave, imaju osjećaj da se moraju opravdavati. Npr. iskreno me zanima zašto ti pišeš na toj temi. Eto, ja sam svoj razlog objasnila-zanima me privatno rodilište, namjeravam pratiti što se tu događa da bih bila upućena kad dođe vrijeme mojoj kćeri za majčinstvo. Stvarno me tvoj razlog zanima. Kakav doprinos toj temi daješ osim što hvališ KBC Rijeka što uopće nema veze s temom?

LolaMo, nemam osobna iskustva, ali se sjećam poznanice koja je pred godinu i pol rodila CR i znam da je išla normalno na CTG zadnjih par dana trudnoće kao i što sam ja išla svom ginekologu privatno. Znalo se da će na hladni CR zbog položaja bebe. Mislim da je došla dva dana prije CR u rodilište po vlastitoj želji (trenutno je ne mogu pitati).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •