mim prvotno napisa
Ali se one koje si to mogu priuštiti zbog otrovnih i sličnih komentara na ovoj temi ne moraju zbog toga osjećati po*rano. Žene žele uslugu za svoj novac. Imaju ga i žele ga potrošiti na porod umjesto na npr. skupe cipele i torbice. Neke će dići i kredit za to. Nekima će pomoći rodbina. Paaaa? Nemaju na to pravo???
A što se tiče boravka-ne mora uvijek ispasti kako je planirano. Što se mog poroda tiče-mogla sam za dva-tri sata kući. No, zaglavila sam skupa s cimericama na 10 dana-zahvaljujući bolnici. 10 dana tuširanja u gotovo hladnoj vodi ako nismo uhvatile pravo vrijeme dok pet-šest dojilja puši uz prvu jutarnju kavu iz automata. 10 dana obroka koje nije nikada dobio ni moj pas. Balansirana hrana zbog prevencije grčeva? Daj me nemoj, molim te! Sjećam se i danas, a bilo je pred 18 godina, jedne večere za koju nam je trebalo određeno vrijeme da detektiramo sastojke. Bilo je riječi o kuhanoj tjestenini posipanoj s malim komadićima prepržene tirolske salame. Sve prepuno vitamina i minerala. I bila sam sretna kad sam od kuće dobila juhu s rezancima i povrćem, ali ne i te sreće da je dobijem svaki dan. Drugi dan po povratku kući ostala sam sama s bebom jer je muž ispucao godišnji kojeg je planirao po izlasku iz rodilišta i nije ga mogao pomaknuti, tri kilometra od prvog dućana, bez auta... pa sam si sama uz cjelodnevno dojenje skuhala bolje obroke od toga čime su nas tamo hranile. I prala spavaćice u kojima sam se osjećala ljudski, a ne poniženo jer su razderane do struka ili nemaju gumba. I nisam morala strepjeti od toga da mi dijete hrane koječim iako sam i u bolnici uspjela dojiti na zahtjev većinu dana (što se događalo po noći-ne znam).... Jako je puno razloga zašto bih platila porod da na njega opet idem. I smatram da se zbog toga nitko nije dužan opravdavati. Ako mene koja ga više ne planiram smeta odnos prema ženama na ovoj temi mogu samo misliti kako smeta one koje se na planirani plaćeni porod spremaju. Zato lijepo zadržite svoju zavist za sebe i pustite žene da rađaju u miru tamo gdje žele. Bilo bi jako lijepo da doprinos temi mogu dati žene koje s Podobnikom imaju određena iskustva. Kao što ja ne sudjelujem na temi nosiljki i kolica tako bi se neki trebali suzdržati i komentara na ovoj temi. Pogotovo otrovnih.