Nemoj se opravdavati. Bol je bol. Nismo svi isti. Svatko podnosi bol na svoj način. Zar bi se to trebalo izračunati. I sama si rekla da je to čudo pa mogu zamisliti koliko patiš. Ako imalo moze biti utjeha maleni anđeo je pokazao da se čuda događaju. Uvijek vjeruj da je moguće.

Nemoj puno pokusavati drugima objasniti kako se osjećaš. Zapravo,osluškuj kako tko reagira i vjerovatno ćeš prepoznati osobu koja će te moći razumjeti. Do tada imaš nas ovdje. Slušamo i znamo. I razumijemo.

Jako je važno, kako ja mislim,izbaciti iz sebe osjećaje. Izraziti se na bilokoji nacin. Izjadati se. Bude covjeku barem malo lakse,kao da je bar dio tereta skinuo s leđa.

Procitaj pricu koju je Ives linkala par postova iznad. Tu majka pise svjedocanstvo o izgubljenom djetetu. Bila je na pocetku trudnoce. Nekih 2mj koliko sam ja upamtila. Procitaj mozda ti pruzi utjehu. Mozda ti bude i jos teze,neznam. Ali ja cvrsto vjerujem u to da su to nasi mali ljudi. Koliko god maleni da jesu postojali su. I u 5tt i u 25tt. 35tt. I da ce doci dan kada cemo im moci dati svu ljubav koju cuvamo za njih. I oni nama takoder.

Od srca ti zelim da barem sve bude cisto u srijedu,barem taj dio da prode dobro da bi se tijelo sta bolje oporavilo. Ti pisi sve sta ti je na dusi. Imas na to pravo. Ne dozvoli da ti drugi uvjetuju kako da se osjecas. Neces ni ti stati sa zivotom kao sto nismo ni mi ostale. Nosit ces svoju tugu. Smijat ces se opet,nastaviti sa zivotom ali nemoras odmah sada. Sada sebi zadaj kao obavezu da se jedan dio dana posvetis djetetu,jedan dio sebi i muzu i obavezno jedan dio samo sebi kada ces razmisljati,tugovati.. Tako sam ja sebi zapovjedila odmah po dolasku kuci i mnogo mi je znacilo da sam sebi dozvolila tugovati,ali opet da se ne prepustim tugovanju previse(neznam dali cete ovo razumjeti)

Nemogu to izreci naglas nikome,jer bi ljudi pomislili da sam luda ali mogu ovdje vama. Imala sam tri poroda. Svaki razlicit. Mogu reci da kad sam saznala da moj sincic nije vise ziv i kad sam shvatila da moram roditi ponadala sam se da barem taj porod bude, ono sto kazu, lagan i sto prirodniji. Da se rodio živ rekla bih da je to bio prekrasan porod.