U biti si rekla ništa Kaae, kao i uvijek. Razmišljanje i nastupi po pitanju USA ti trenutno zvuče tipično američki, u smislu bog je Amerikanac. Iritantno.

Uspijenila si se sad što sam ti skrenula pažnju na forumu pisanja i izraze jednog tipičnog FDA reporta kojeg si sama linkala kao protuargument mom pisanju.
Ti si iz toga zaključila kako sam ja tebi napisala da ti izmišljaš, a ja znam. Pa, lijepo. Strašan krediblitet.

Isto tako, bojim se da ni službeni izvještaji koji su prepuni prepostavki ne mogu imati bog zna kakav kredibilitet. Osim možda Amerikancima. U Njemačkoj takvi izvještaji nemaju prođu. Igrom slučaja znam i ja ponešto o američkom tržištu, i USA administraciji, a i igrom slučaju je mogu usporediti direktno sa njemačkom. Razlika je upečatljiva.

Usput, ako ti nije teško, ajde molim te navedi brdo tih lijekova koji su u Njemačkoj pušteni na tržište, a da o njima nema dovoljno testiranja i studija.

No, i ti i ja smo samo dvoje ljudi, jedan u USA, jedan u Njemačkoj, i kao takvi percipiramo naše sredine na nama blizak i svojstven način, ništa više od toga.