Stranica 7 od 17 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 833

Tema: svi bi jeli zdravo i fino, ali bi dali za domaća jaja kunu, a za domaće mlijeko 4..

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Da, osvijetlili su im njuške koje su bile blijedo vzelenskaste boje bez UV-a, pod UV-om su svijetlile floroscentno.
    Dobro, jasno ti je da se ne radi o kloniranim životinjama, nego o genetski modificiranim?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne, nije mi jasno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ružno ti je ovo kolutanje očima osobi s kojom raspravljaš.

Iz tvog posta #254 izgledalo je kao da ne kužiš razliku između kloniranja i GMO. Zapravo i iz nekih ranijih postova. Oprosti ako sam te pogrešno razumjela.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    mama uzgaja piliće domaće, sve po PS-u, i ima ih, ma zamislite samo (!), 2x godišnje
    nakon kaj je mjesecima slušala "kad bu bilo pilića?" kad buš imala pilića?" rezultat narudžbi bil je: "meni 1", "meni 2", "meni 1, ali nek bude u dijelovima"..
    32 komada je kupilo 17 kupaca!?! i većina je imala posebne narudžbe kak rastrančirano želi..
    jooj!
    Ne kužim baš.. pa ja prva kupujem isključivo očišćeno i rastrančirano pile - ako ta usluga postoji, sigurno ću je uzeti, kao što i MM kupuje ribu koja je očišćena u ribarnici umjesto da to radi sam doma. Isto tako, za našu malu obitelj je previše, ne znam, 15 pilića (ne znam koji broj ne smatraš premalenim?), kada kupujem domaće, kupim max 2-3 komada. Niti mi stane u zamrzivač više, niti možemo više pojesti u sezoni dok domaćih pilića ima.

A što se tiče cijena, slažem se da smo skloni podcjenjivati prave i kvalitetne stvari, ali čuj, svaka roba ima svog kupca, ali mi smo društvo takvog mentaliteta i platežne moći da ne možemo kupovati organsko i domaće onako kao što to čine na Zapadu. Ne još.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Ružno ti je ovo kolutanje očima osobi s kojom raspravljaš.

Iz tvog posta #254 izgledalo je kao da ne kužiš razliku između kloniranja i GMO. Zapravo i iz nekih ranijih postova. Oprosti ako sam te pogrešno razumjela.
    I meni. Ali to sam naučila ovdje na forumu, a tvoj post mi se učinio kao provokacija. Oprosti ukoliko sam krivo shvatila.
    Jest, pogrešno si me razumjela. Svjetleće njuške svinja i kloniranu stoku sam spominjala kao dvije različite pojave.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A ovo šti si citirala je bila samo potvrdno nadovezivanje.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I tako, dok sam ja prokomentirala uvodni post, vi već daleko odmakle na temi.

Svaka vam čast, ali ja osobno ne mogu toliko razmišljati o hrani i njezinom porijeklu. Kupim ono što mi je dostupno i što mi se sviđa na oči. Ne vjerujem nikome toliko da bih ciljano kupovala "domaće" - ako ništa, tko zna čime nam je zemlja zatrovana. Posebno tamo gdje ima toliko puno vinograda kao kod mene.

Mislim, da je stanje s hranom oko nas toliko strašno, valjda bi već svi pocrkali dosad. Ovako, samo imamo nešto više brkova i sala oko struka Možda prizemno razmišljam o toj temi, ali u svakodnevnom životu nemam niti vremena niti volje za nešto više od toga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam prije par godina bila mjesec dana u Kaliforniji i koliko sam tamo vidjela od frendova dobro se zna koja je i kakva hrana. Mi smo obično išli u te neke samoposluge koje su prodavale većinu lokalne hrane tj. one proizveden u Kaliforniji i sve je bilo jako dobro označeno i deklarirano. Isto tako na samoj tržnici u San Franciscu. Uglavnom osjećala sam se puno bolje informiranom. A sad da li se nešto drugo krije iza tih deklaracija ne znam.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Koristilo bi raspravi da se pojasni što je kloniranje organizma a što ubacivanje kloniranog gena, postoje forumašice koje se kuže u to

Ali onda će to opet biti "previše znanstveno" (uz prikladno cerekanje), pa ajmo onda ad hominem - zabavnije je valjda.
    a ovo nikako nije ad hominem?

šafran cvijeta je lijepo pojasnila od riječi do riječi
    a mogu te i poslušati, zašto da ne?
    preskočit ću tebe

nemam viška vremena, nemam volje a bogme ni negativne energije da raspravljam

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    I tako, dok sam ja prokomentirala uvodni post, vi već daleko odmakle na temi.

Svaka vam čast, ali ja osobno ne mogu toliko razmišljati o hrani i njezinom porijeklu. Kupim ono što mi je dostupno i što mi se sviđa na oči. Ne vjerujem nikome toliko da bih ciljano kupovala "domaće" - ako ništa, tko zna čime nam je zemlja zatrovana. Posebno tamo gdje ima toliko puno vinograda kao kod mene.

Mislim, da je stanje s hranom oko nas toliko strašno, valjda bi već svi pocrkali dosad. Ovako, samo imamo nešto više brkova i sala oko struka Možda prizemno razmišljam o toj temi, ali u svakodnevnom životu nemam niti vremena niti volje za nešto više od toga.
    Ma kakvi, mislim da su to rijetki koji su fokusirani do u tanćine što jedu. Ako i jesu to traje neko vrijeme, pa onda prođe. Uglavnom počne čovjek razmišljati, bar je tako kod mene, kad nešto bude jako aktualno, pa se počneš uzrujavati, uglavnom iz razloga jer znaš da ne možeš kontrolirati. Nakon nekog vremena ponovno počneš kupovati kao i prije, osim što negdje u pozadini ostane taj neki dio svjesti koji ti pokrene ruku više prema ovom proizviđaću nego onom, ovom dućanu nego onom. Život je prekompleksan, preslojevit da bi čovjek mogao ostati većinu života fokusiran samo na ono što jede. A za prehrambenu industriju naravno idealno tlo za posijat kakvo god sjeme. Uvjerili su se već davno, naći će svoje kupce sigurno, pojest će se.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    a ovo nikako nije ad hominem?

Hej, flopica, nije išlo tebe, molim te oprosti

Netko je nakeljio neke cereke (smajliće) bezveze

Zasmetali su mi

Nemam ništa protiv toga što si pisala, ali stvarno mislim da je u trenutku kad je tema već skrenula na kloniranje, bolje da se razjasne pojmovi
    Jer su se miješale kruške i jabuke.

Oprosti još jednom, zbilja mi nije zasmetalo tvoje mišljenje, legitimno je i napisano vrlo dobronamjerno.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    već sam par dana ljuta jer ne mogu vjerovati kako se kontradiktorno ponašamo u ovoj našoj prekrasnoj zemlji..

igrom slučaja imam svašta nešta domaće i gledam kaj se događa kad moji sa sela ponekad kad imaju viška ponude na prodaju jaja, meso, mlijeko..

ekipa bi fino, zdravo, kaj je trčalo po travi i čeprkalo po dvorištu..jee
    ali bi domaća jaja najradije platili 1kn, domaće friško mlijeko max 4kn, a meso piceka ko u konzumu jel te?

dodatno, nevjerojatno mi je da uz opći dojam da je (pre)skupo, moja ekipa iz grada (jer sam tu već desetljećima) bi naručivala ko u mesnici...

da ne velim još, a to mi je najteže za gledati, da se tak lako dogodi da potencijalni kupci mojima sole pamet i imaju za komentirat da je cijena prevelika i da vele tipa "ja kupim domaće za puno jeftinije"; "pa ja kupim u mesnici po toliko.."

a istovremeno se za toliko stvari uopće ne smatra da je skupo ili npr problematično čekati
    kutiju cigareta bez pardona svi plate 25 ili više kunića...
    u ribarnici se čeka kad dođe tuna i plati je se koliko već..(a koju nitko nije uzgajal niti prije toga obrađival zemlju..)
    jooj..

jel to samo ja u ovoj priči vidim problem?!?
    kaj vi mislite?

za ilustraciju kaj se dogodilo mojoj frendici zadnji put kad je prodavala mamine piliće
    mama uzgaja piliće domaće, sve po PS-u, i ima ih, ma zamislite samo (!), 2x godišnje
    nakon kaj je mjesecima slušala "kad bu bilo pilića?" kad buš imala pilića?" rezultat narudžbi bil je: "meni 1", "meni 2", "meni 1, ali nek bude u dijelovima"..
    32 komada je kupilo 17 kupaca!?! i većina je imala posebne narudžbe kak rastrančirano želi..
    jooj!

Evo i na početnu temu. Naša susjeda u Hrvatskoj naplaćuje domaća jaja 7 kn po komadu po selu,i mojoj teti Mi kad dođemo dobijemo korpu besplatno
    Moju tetu to užasno srdi jer te kokoši čeprkaju i kakaju i po čitavom našem gruntu. Moja teta je zelena od bijesa svako proljeće, ljeto i jesen. S pravom. Jaja su genijalna, ali 7 kn po komadu I još se hrane na našem gruntu. Ali eto sve nađe svog kupca. I šta reć, ljudi ko ljudi.
    Posljednje uređivanje od šafran : 14.03.2016. at 16:01

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

jaje 7 kuna po komadu?! onda je cijena od 2 kune prava sitnica
    70 kuna za kutiju jaja... pa nisu zlatna, hebate

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    jaje 7 kuna po komadu?! onda je cijena od 2 kune prava sitnica
    70 kuna za kutiju jaja... pa nisu zlatna, hebate
    Guščja i pačja su čini mi se po 10 kuna, ali ovo je fakat punooooooo.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja sam pačja nabavljala po 3...

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jel da, točno to veli i moja teta Kupuje ih jer sad u visokim godinama jer se sad sjetila pazit na svoje zdravlje, ne kužim je ali dobro, uglavnom rikavamo od showa svaki put kad dođemo dole. Ti naši susjedu zahebavaju ćitavo susjedstvo, spretni Bosanci, prisvojili tak mic po mic gruntove, kao koze će obrstiti travu, pa usput obrste i pol ograde susjeda i tako komedija. Da im je sve stvarno ono eko eko, ni zrno valjda kemije, što jest jest, vide svi svojim očima, čašnjak bolji u životu nisam jela, i njega dobijemo beslatno, ikozji sir i mlijeko, oduvijek su mi se gadili po mirisu i okusu, ali njihove obožavam, druge masno odere, ne sjećam se više koliko mi je točno teta rekla, ali nešto puno.
    A šta ja znam, mislim nas ne smeta to kakanje po našem grntu i čeprkanje po dvorištu, a valjda bi nas trebalo, vjerojatno da živim dole bi. ALi ni ona ne živi tu, koristi ko vikendicu čije održavanje plus režije sve u biti vezano za kuću i zemlju plaćamo mi. Hoću reći ljudi ko ljudi. Prevazišli smo valjda to, nek kakaju, ali zato jaja su joj mrak, a i češnjak, sirevi, paradajz, pogotov kad dobiješ za džaba

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A jesu sjećam se koze su nam prije mislim 3 godine uništile orah, pa samo se kao malo naljutili, pa su spremili janjetinu pod pekom, misilim ono, nemožeš ih se riješit
    Djeca im nikad nisu bolesna, a vidim na svoje oći od čega im živina živi, mislim da se zdravije hrani nego mi ovdje u Munchenu.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Danka sve u redu
    shvatila sam da je meni upućeno...

jaja plaćam od kunu do dvije, to mi je ok. cijena
    i volim žutilo
    npr. kad pravim palačinke s kupovnim baš su mi nekako anemične, to mi je ružnjikavo
    i nije samo u boji stvar
    kupovna navodno nemaju jednak sastav kao ova kad koke pasu travu i čeprkaju

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pačja jaja su po 1,5 ili 2 kn. U Zagrebu. Stalno ( odnosno kad je sezona) ih kupujem

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajme umirem
    Ove nisu bas neki mladenacki đir!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ke? Ovaj komentar je isao na cipele!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja nikad u životu nisam pojela pačje jaje. ni guščje. ni prepeličje. nije mi ni na kraj pameti palo da ih kupim i da to ima za kupiti uopće i da se jedu

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

E da ovi to rade sve za sebe, i za susjede koji hoće kupiti od njih, pa oderu. Ne nose na plac i slično. Mislim kad pogledam koja površina njima treba za takav "divlji" uzgoj hrane, tj. najrprodniji valjda mogući, jer tamo grunotvi nisu s ničim zagađeni, čak jednom dnevno valjda prođe koji traktor, bivši voćnjaci koji zjape prazni, vjeorajatno će u nekoj od narednih genracija nešto gradit, pa zamisliš se.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pačja jaja imaju bijelu i tvrdu ljusku. To onak vizualno - odlična su za pisanice i ispuhivanje ( traume raditelja iz doba vrtica).

Cvijeta, kad vec pitas - idealna su za uz šparoge. Mi ih jedemo s kuhanim jajima, ne na omlet, i kako krenu sparoge krecem u potragu za pacjim jajima. A u Zagrebu na placevima ih ima. Imaju veći žutanjak i nekako su žilavija. Meni su kuhana puno bolja od kokosjih. MM veli da je njemu svejedno.
    Gusca i purina mi nisu tak dobra kao pacja ali kupujem i njih kad nadjem

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja nikad u životu nisam pojela pačje jaje. ni guščje. ni prepeličje. nije mi ni na kraj pameti palo da ih kupim i da to ima za kupiti uopće i da se jedu
    ni mi

a za kokošja imamo sreću jer moja svekrva ima koke, jaja su divna (i besplatna, živjela baka )
    a kad im nije sezona, kupujem veronikina i zadovoljni smo

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja kupujem od susjede cije kokosi su cijeli dan na nasem gruntu. po 1 kn. ne kuzim ovo za 7 kuna. di je taj grunt? i ko to kupuje? ja to ne vjerujem. mozda za paket...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

šafran, a zakaj teta nema koju kokoš za sebe, pa nek sere i nosi jaja na svom?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A šta ja znam, nismo doduše nikad pitali, možda nas teta farba da bi pojačala efekt dramtike Ali baš ću pitati pa javim.
    Jelena teta ima 70, dođe tamo iz grada kad joj tlak i noge dopuste da vozi. Živjet ne može, nije komforno kao u gradu, niti su joj liječnici blizu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

7 kn jaje, za nepovjerovati. Nikad čula niti vidjela takvu cijenu.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma daj, ni prepelicja?? Kod nas se mahom jedu i daju djecu sirova za piti, za imunitet.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I o kakvoj teoriji. Teorija koja je već posljednjih 8 godina praksa u USA.
    Ajd sad cu biti bezobrazna jednostavno zato sto mi ides na zivce s tim teatralnim izjavama.

Praksa je, u smislu da su nesto klonirali. Ono, moze se i radi se, ponekad. Odobrili su zakon, ali boli njonja sve zive redom za to, osim one u prvim redovima web stranica poput whale.to (ne da mi se cak ni objasnjavati sto je to; znat ce barem neki s foruma).

U SAD-u vrlo jednostavno mozes jesti zdravo. Transparetno je, jednostavno za razumijevanje, cak i ako ne znas citati, govoriti, ili ne razumijes engleski. Mozes jesti i nezdravo, kao i bilo gdje drugdje.

Nitko ziv se svakodnevno ne opterecuje kloniranim mesom (pise lijepo da ima kloniranih zivotinja, ali da se eventualno jede meso njihovih potomaka). Sigurno od kloniranog mesa necemo pokrepati ni mi ovdje, ni vi tamo. Ono, jos jedna dosadna, bombasticka p***arija, eto sto je to. Isto kao i ono sto si napisala o skolskoj djeci i oruzju. Je, sranja se dogadjaju i ima propusta. Ali ne trce svi skupa s pusketinama... dok zderu kloniranu kravu. Casna Titova i pionirska... da temu odvedem i u tom smjeru.

Ajd' se okani vise Amerike na svakom drugom topicu, molim te.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Ma daj, ni prepelicja?? Kod nas se mahom jedu i daju djecu sirova za piti, za imunitet.
    I ja sam ih pila... zaliveno magarećim mlijekom, za prevenciju astme... šalim se . Mene mama šopala još prepeličjim jajima svojedobno, sjećam se uz traume tih ljuskica, moguće da mi ih je davala i sirova, a magarećim ipak nisam zalijevala, nisu bili tada popularni magarci dok je meni mama dizala imunitet, tad je bilo doba prepelica. Ali, kao i sada magareće, vjerojatno su bila skupa.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa vidiš, nemoj sumnjati.

Što se tiče FDA u mnogim njihovim objavama prije puštanja na tržište nekog nedovoljno istraženog medic. pomagala ili lijeka piše upravo to, highly unlikely, dok stvarnost nije dokazala surpotno, uz onako usputne žrtve, naravno.

Osim toga, od ovoga što čitaš na stranicama FDA je proteklo dobrih 8 godina, ako ne i deset, a za to vrijeme se u USA mnogo toga promjenilo po pitanju kloniranja.
    Uhm...

Da nastavim u revijalnom tonu sad kad imam par minuta vise.

Ovako, igrom slucaja se bavim savjetovanjem o dojenju, tu i tamo. Igrom slucaja, ta aktivnost ukljucuje, cesto, i provjeru kompatibilnosti lijekova s dojenjem (i trudnocom). Pa onda igrom slucaja, jel, provjeravam raznorazne lijekove i preparate, s ove i one strane bare, kao i bilo gdje drugdje u svijetu jer me kontaktiraju zene od svagdje pomalo.

I znas sto? Brdo lijekova, suplemenata i inih preparata koji se koriste u Hrvatskoj, drugdje u EU ili negdje u svijetu NISU na popisu lijekova i suplemenata koje je odobrila FDA pa samim time nema podataka jer nema dovoljno informacija.

Ali ja izmisljam, a ti znas.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku

http://arbg.missouri.edu/labs/prather/pCAG_egfp_pig.jpg

GFP je tag da je zeljena DNA ugradjena. Lakse (brze, jeftinije) je osvijetliti prasca s UV, nego napraviti sekvenciranje genoma.
    A jesi nasla bas nesto iz USA za linkati... ode mi sad sav kredibilitet. Jos mi je Missouri relativno blizu. :svijetliutmini:

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Šafran, meni to tvoje kloniranje jednako zvuci kao kad neplodni idu u IVF da mogu birati boju ociju djeteta. Zato me totalno nervira (kao i strucnost za Njemacku, premda ne znas nista o sugovorniku).

S druge strane, meni je bas super pisanje vas koji se zbilja kuzite. Pred puno godina polagala sam biofiziku, predavao mi neki genijalac s Max Plancka i voljela sam to uciti, a uopce se ne bavim time pa se s nostalgijom sjecam, pomalo prepoznajem i smjeskam se. Paše mojoj duši citati vas.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

U biti si rekla ništa Kaae, kao i uvijek. Razmišljanje i nastupi po pitanju USA ti trenutno zvuče tipično američki, u smislu bog je Amerikanac. Iritantno.

Uspijenila si se sad što sam ti skrenula pažnju na forumu pisanja i izraze jednog tipičnog FDA reporta kojeg si sama linkala kao protuargument mom pisanju.
    Ti si iz toga zaključila kako sam ja tebi napisala da ti izmišljaš, a ja znam. Pa, lijepo. Strašan krediblitet.

Isto tako, bojim se da ni službeni izvještaji koji su prepuni prepostavki ne mogu imati bog zna kakav kredibilitet. Osim možda Amerikancima. U Njemačkoj takvi izvještaji nemaju prođu. Igrom slučaja znam i ja ponešto o američkom tržištu, i USA administraciji, a i igrom slučaju je mogu usporediti direktno sa njemačkom. Razlika je upečatljiva.

Usput, ako ti nije teško, ajde molim te navedi brdo tih lijekova koji su u Njemačkoj pušteni na tržište, a da o njima nema dovoljno testiranja i studija.

No, i ti i ja smo samo dvoje ljudi, jedan u USA, jedan u Njemačkoj, i kao takvi percipiramo naše sredine na nama blizak i svojstven način, ništa više od toga.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Otprilike Jelena tako zvuči i meni tvoje pisanje o društvenom i političkom stanju u Njemačkoj.

A sad, ukoliko ti sebe smatraš stručnjakom za svaku treću temu na kojoj se javiš, to ne znači da i drugi nepohodno smatraju isto i za sebe.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    7 kn jaje, za nepovjerovati. Nikad čula niti vidjela takvu cijenu.
    Ma nisu 7 kn. Jučer sam nazvala tetu da je pitam za to, šta je to bilo sa tim jajima, radilo se o nesporazumu. Naručila je od nje još prije sireve na koje je zaboravila, pa kad joj je susjeda po sinu poslala i jaja, ovaj je zatražio lovu, moja teta je platila, nazvala mene i sva van sebe pas mater, ma zamisli naplatila mi je 7 kn po jajetu, pa hebate nisu zlatna, jel ona sišla s pameti itd.. To je bilo prošle godine, više nismo o tome, a meni ostalo memorirano 7 kn po jajetu.I ona napalaćuje standardno 2 kn po jajetu, a sireve kozje cijeni 80 kn.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

I još nešto, u kojem smjeru se kreću USA govori i eksplozija Trumpovih glasaća, za to fakat ne moraš biti nikakav stručnjak. A svi valjda znamo tko i što je Trump i koga predstavlja.
    Da li nam ulazak tako nečega treba u Europu, pa moje mišljenje je da ne. Ali dobro, tema ovdje nije niti USA, niti Trump..

Što se tiče kloniranja stoke, nigdje nisam napisala da su kloniranje, ili gmo postali standard uzgoja živižniš namirnica, jel tako. I jedno i drugo su novije pojave. Ali postoji i radi se. Da li će jednom postati standard uzgoja, vidjet ćemo. Kao krajnjem potrošaću svakako mi nije svejedno, pogotovo kada se uzme u obzir silovito, skoro agresivno nametanje potpisivanje TTIP-a.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U biti si rekla ništa Kaae, kao i uvijek. Razmišljanje i nastupi po pitanju USA ti trenutno zvuče tipično američki, u smislu bog je Amerikanac. Iritantno.

Uspijenila si se sad što sam ti skrenula pažnju na forumu pisanja i izraze jednog tipičnog FDA reporta kojeg si sama linkala kao protuargument mom pisanju.
    Ti si iz toga zaključila kako sam ja tebi napisala da ti izmišljaš, a ja znam. Pa, lijepo. Strašan krediblitet.

Isto tako, bojim se da ni službeni izvještaji koji su prepuni prepostavki ne mogu imati bog zna kakav kredibilitet. Osim možda Amerikancima. U Njemačkoj takvi izvještaji nemaju prođu. Igrom slučaja znam i ja ponešto o američkom tržištu, i USA administraciji, a i igrom slučaju je mogu usporediti direktno sa njemačkom. Razlika je upečatljiva.

Usput, ako ti nije teško, ajde molim te navedi brdo tih lijekova koji su u Njemačkoj pušteni na tržište, a da o njima nema dovoljno testiranja i studija.

No, i ti i ja smo samo dvoje ljudi, jedan u USA, jedan u Njemačkoj, i kao takvi percipiramo naše sredine na nama blizak i svojstven način, ništa više od toga.
    Ali ja tebi ne solim pamet o Njemackoj, niti se pravim da imam pojma sto se tamo dogadja, povrh onih osnovnih informacija iz dnevnih novina. Mislim, ok, bila sam u Njemackoj jednom, u Berlinu, a imam tamo i nesto rodbine i prijatelja. Ali ne prodajem zbog toga nikome muda pod bubrege, niti prepelicja jaja za 70 kuna komad.

Rekla sam ti sto me nervira -- tvoje nasilno popovanje, hebi ga. Protuargument tvom pisanju je sluzbena, vjerodostojna stranica americkog FDA. Ne vjerujem nikome slijepo, ali sigurno je tocnije ono sto pisu oni nego sto pricas ti ili tvoj teksaski prijatelj koji se prep'o krava i pobjegao otkud je i dosao. Pojma nemam koji lijekovi nisu odobreni u Njemackoj, a da nisu u SAD-u, niti ih mislim traziti. U krajnjem slucaju, nemam s Njemackom ama bas nista, kao niti ti s SAD-om. Ali susrecem dovoljno lijekova koji se koriste po Europi, a da ovdje ne postoje na trzistu jer nisu odobreni (a tvrdis da FDA ne kontrolira nista, jel).

Ova zadnja ti je tocna, sto jest jest. Ali drzi se onda vise te tvoje Njemacke, a pusti ostatak svijeta na miru s kvazi-cinjenicama o kojima, najstvarnije, pojma nemas.

Ovo s Trumpom ni ne kuzim sto si htjela reci. Nece ti on u Europu. A nece ga ni klonirati. (puj, puj )

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ma daj Kaae nemoj me, kakvo solenje pameti o USA. Spoemenem tu i tamo, pa nitko od nas nije izoliran otok, svi i sve je na neki naćin povezano, danas više nego ikad prije u ovom rusvaju od globalizacije.

Gle oko FDA se definitvno razilazimo u mišljenjima. FDA nije mjerodavan, ne samo meni, nego niti u Njemačkoj, na žalost. Ne više.

Dođe mi smiješna ta zamka u koju svi povremeno upadamo. Drvljem i kamenjm po službenim administracijama, ali kada nam zatrebaju kao krajnji arugment, uhvatimo ih se ko pijan plota.

Ma Trump, da bar nije toliko opasan koliko je i smiješan, bilo bi super.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa pobogu, sto ce americki Food and Drug Administration biti mjerodavan u Njemackoj? Valjda imate tamo neki Dojcische Fooden und Administrationen koji kroji njemacku sudbinu.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A čemu vječno to iščuđavanje, pa daj razmisli malo o napisanom. Pa mjerodavan je svakako za njemačke pharma kompanije na tlu USA, recimo Bayer.
    Posljednje uređivanje od šafran : 15.03.2016. at 07:50

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Otprilike Jelena tako zvuči i meni tvoje pisanje o društvenom i političkom stanju u Njemačkoj.

A sad, ukoliko ti sebe smatraš stručnjakom za svaku treću temu na kojoj se javiš, to ne znači da i drugi nepohodno smatraju isto i za sebe.
    Ne znam zasto bi trebalo ocekivati da imamo istu percepciju drustveno-politickog stanja u Njemackoj. Vjerojatno nemamo isto misljenje ni koje vino je bolje.

Ovo sa strucnoscu ne razumijem. Na ovom forumu sam se osjecala odlicno informiranom samo na temama o IVFu dok sam bila ukljucena u tu igru. I zato me tvoje pisanje podsjeca na "strepite" od IVF-a. Jer - moze se birati boja ociju, u nekim zemljama je zakonski dozvoljena predimplantacijska dijagnostika, al se to ne radi. Ne (samo) zbog moralnih vrijednosti.

Za ostale teme na ovom forumu deseci "strucnjaka" poput mene. Ne bi bilo zabavno ni u kafani da nas nema

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Točno, to ni ne reba očekivati. U biti ta trenja koja proizlaze iz različitih percepcija smatram zdravim. Ne bi vjerojatno daleko došli kao vrsta da toga nema.

A ovo za stručnost, to ti je bio kompliment, ali ga očito nisi skužila.
    Nisam stručnjak, ali otkad se IVF i kloniranje te geni klniranih potomaka u svrhu proizvodnje namirnica mogu strpat u isti koš, ne znam. Zagovornik sam IVF-a, ali kloniranja nisam. Gmo možda još u nekim slučajevima mogu prožvakat, samo još kad ne bi bilo zloupotrebe po staroj dobroj ljudskoj navadi, bilo bi lijepo. Možda me neke buduće studije i prevaga u korist čovječanstva stvarno i razuvjere, ali za sada ih koliko znam nema.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

kud ode ova tema!?! da sam znala ne bi ju otvorila

vraćam se ja na temu:
    sva sreća živimo u svijetu velike ponude pa si svatko može nać prema svojim željama i željicama

al, upalo mi je u oko čitajući odgovore, kak svaka od nas ima neku "čvrstu" činjenicu za koju se drži
    ja za svoju sigurno

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A čemu vječno to iščuđavanje, pa daj razmisli malo o napisanom. Pa mjerodavan je svakako za njemačke pharma kompanije na tlu USA, recimo Bayer.

Ovo nije točno.
    Za sve zemlje članice EU, mjerodavna je jedino i isključivo EMA http://www.ema.europa.eu/ema/

Sorry..krivo sam te skužila..napisala si na teritoriju US...
    Posljednje uređivanje od LolaMo : 15.03.2016. at 09:42 Razlog: Pogreška

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ajme,a ja zadnji put na 3ćoj stranici stala čitat...

ponukana početkom teme nabavila si ja konačno 2l domaćeg mlijeka,dostavili mi ga doma (usput sam im) cijena 10kn po litri..papreno ili ne,koliko vi plaćate?
    nego,otvorila ja maloprije plastičnu bocu od 2l pive u kojoj sam ga dobila i ulila u lonac da prokuham i nešto to meni ne smrdi koliko bi trebalo...iz djetinjstva mi ostalo da domaće mlijeko ful smrdi a ovo nešto jedva malo...vlasnik ima 5 krava,svekar kaže da je OK a meni sumnjivo....čekam da se ohladi pa da poberem skorup s vrha,trebalo bi ga biti ful jeli tako?

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Meni kravlje nikad nije smrdilo. Kozje je druga prica...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Jelena i šafran, imate isti avatar, pa je teško pratiti vašu raspravu
    Možete li učiniti nešto po toj stvari?

Stranica 7 od 17 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove