Stranica 4 od 17 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 820

Tema: Prvašići 2016/2017

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

haha, vrijeska, s obzirom na pristup, ona je već trećašica

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Obavila sam: uputnicu i naručivanje kod školskog, pokupila karton od pedijatrice, nalaz krvi i urina, potvrdu od zubara.
    Čekam: sistematski i testiranje u školi.

Maltene gotova. :D

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mi obavili krv
    Ovaj tjedan nam je zubar pa sistematski.

U skoli nam je i roditeljski za buduce prvasice takodjer ovaj tjedan. Nekako mi je to rano...
    Sa starijim je to bilo tek nakon upisa i nakon sto su vec formirani razredi pa smo mogli upoznat i uciteljice. Pise da ce nam tamo urucit pozive za skolsko testiranje, ipak ih nece slati postom kao do sad.
    Jel netko vec imao roditeljski bas u skoli?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Mi smo imali već sastanak u školi.
    Tamo smo dobili informacije za pregled i testiranje

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo bili u školi u petak, javit se i odnijet papire. Tamo smo dobili pismene i usmene upute i termine za lječnički i za testiranje, koje je tek 1.6.
    najvažniji dio mi je da je logopedica kod koje smo bili bila izrazito ugodna i vesela, i vidila sam na sinu da mu se svidilo, drago mi je radi njega da je prvi susret sa školom bio tako lijep

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Na web stranici naše škole piše da se javimo sami na testiranje kod školskog psihologa i to nakon što prethodno obavimo liječnički pregled. A sudeći po prošloj godini, roditeljski sastanak za 1. razrede je tek početkom rujna.
    Posljednje uređivanje od andream : 14.03.2016. at 11:09

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Što se tiče psihološkog testiranje, to se obavlja u školi?
    termin dobijemo doma poštom ili....ja to ništa ne kužim.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Psihološko testiranje se obavlja u školi.Znači morate se javiti školi gdje će vam dati termin.
    Lječnički pregled se obavlja u školskoj ambulanti kojoj pripadate po mjestu stanovanju.Tamo se isto
    javite i oni će vam dati upute za dalje.
    Naša škola ne traži prvo lječnički pa testiranje jer su ionako stalno u kontaktu pa je svejedno što prvo obavimo.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj rafi&gabi prvotno napisa Vidi poruku
    Psihološko testiranje se obavlja u školi.Znači morate se javiti školi gdje će vam dati termin.
    Lječnički pregled se obavlja u školskoj ambulanti kojoj pripadate po mjestu stanovanju.Tamo se isto
    javite i oni će vam dati upute za dalje.
    Naša škola ne traži prvo lječnički pa testiranje jer su ionako stalno u kontaktu pa je svejedno što prvo obavimo.
    termin za liječnički smo dobili, samo mi sad nije bila jasna ta škola...znači moram se javiti u školu za termin(nije mi jasno jer vidim da neki govore da dobiju termin doma na adresu)

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Da,to neznam.
    Pogledaj na stranici škole ili jednostavno odi tamo.
    Mi smo imali sastanak u školi i tamo sam odmah uzela termin

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da, ovisi od škole do škole
    negdje šalju termin poštom, negdje (kao ove godine kod nas) daju termin na ovom prvom roditeljskom, negdje se roditelji sami moraju javiti u školu da dobiju termin...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nama su u domu zdravlja rekli da njihovi termini nemaju veze sa školom i da se sami naručujemo za svako posebno. Znači jedino škola gdje pripadamo uvjetuje da liječnički obavimo prvi pa se tek onda njima javimo na brojeve telefona. Očito svatko ima svoju politiku.
    Nama je najveći problem trenutno zubar jer mala od straha uopće ne želi surađivati da se poprave. Srećom da popravljeni zubi nisu uvjet za upis, na papiru nam je samo napisala "zubi u sanaciji". A kad će se - ne zna se... Šećemo od termina do termina i ne uspijevamo puno napraviti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Andream a da probate otici kid drugog zubara?, imaju razlicite pristupe.Mi smo se spasili na faxu u Gundulicevoj.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Lili, nema što nismo pokušali. A o Gundulićevoj radije ne bih, nakon dvije-tri minute uljudno smo zamoljeni da odemo (i to s dječjeg odjela, a uputnicu nam uzeli). Opravdanje: puno djece koja čekaju i žele da im se zubi poprave (!).
    Ma riješit ćemo mi to, nadam se...

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

jučer imali roditeljski sastanak u školi. stvarno moram pohvaliti ekipu (školski stručni tim i tim školske medicine) na organizaciji . sve ide ko po špagici, bez imalo lutanja, pitanja .... za svako dijete je već bila spremna uputnica, svi papiri koje moramo dio mi popuniti, a dio pedijatar i zubar, sa termnima za liječnički pregled i testiranje u školi. sa kliničkim laboratorijem je za cijelu županiju dogovoreno da se vađenje krvi obavlja svako jutro u 8 sati i za to su pripremili poseban tim tako da klinci ne čekaju predugo i bez traume.za urin je preporuka da u ljekarni kupimo plastičnu posudicu te da doma uzmemo urin i samo ga predamo u laboratoriju. bez puno filozofiranja... u kratkim su crtama rekli na što da još obratimo pažnju do škole.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas nikad nije bio roditeljski prije nek je počela škola

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

jelena.O - meni se ti roditeljski čine vrlo praktični i pun pogodak. u mojoj županiji se u svim školama organizira roditeljski sastanak na kojima se roditeljima daju neke osnovne informacije o školi s naglaskom na testiranja kod liječnika i u školi te se roditeljima podijele termini. koliko vidim u svakoj županiji je različita praksa.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne u županiji nego od škole do škole je drugačije

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Mi smo u četvrtak naručeni u školi na testiranje,curka jedva čeka
    Uputnicu za krv i urin još nisam podigla jer dr. ima grozan termin za podizanje uputnica,samo parnim datumom od 18-19 h
    A to vrijeme mi nikako ne odgovara,a valjda ću uspjeti ovaj tjedan nekako riješit.

Nadam se samo da će kod vađenja krvi biti isto kao i lani sa starijom curkom iz prsta,a ne iz vene kao što sam vidjela da nekoj djeci vade za istu pretragu.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod nas se ne treba vaditi krv ni davati urin na analizu.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kod nas su im vadili iz prsta, urin smo donijeli u casama. Narucivali su ih u grupama od mozda 20, zacas smo bili gotovi.
    U cetvrtak je testiranje u skoli, u petak sistematski i to je onda to, zasad.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jel i kod vas ovako da se ne može ništa obaviti telefonom nego se i za naručivanje mora doći u određenom terminu?

Za naručivanje djece potrebno je doći u ambulantu kako biste preuzeli sve potrebne uputnice i dobili termin pregleda kod liječnice, u vremenu od 12,30 do 13,30 sati u parne datume i 19,00 do 20,00 sati u neparne datume.
    Naručivanje putem telefona neće biti moguće.
    Liječnice u ambulanti neće biti 29., 30. i 31. 3 2016. godine.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naravno da ne. Mi smo zvali telefonom i naručili se. Uostalom, na stranicama grada Zagreba pišu brojevi telefona i vrijeme kada se može naručiti po područjima/ambulantama. Valjda morate doći osobno zbog podizanja uputnice za laboratorij (koju su nama pak dale tete u vrtiću još prije par tjedana).
    Posljednje uređivanje od andream : 16.03.2016. at 10:37

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas na vrtiću stoji obavijest da se dođe 18.3. u određeno vrijeme po papire, i sad malo mi je to bedasto jer to piše na centralom u koji naši klinci neidu, s druge strane dosta ih je koji uopće ne pripadaju tu a stanuju daaaleko, i zadnje kod nas svake godine se upisuje u školu ( ne pričam o vrtiću, jer on pripada najmanje 3 škole) cca 60-110 klinaca, i sad mi nije jasno kak oni u jednom terminu uspiju podjeliti tih najmanje 60 papira, svatko bu imal najmanje jedno pitanje....

ali neka mi to prolazimo tek nagodinu.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mi smo imali isto tri odredjena dana kad smo u odredjeno vrijeme (12-14) trebali preuzeti uputnicu i naruciti se. nezgodno ali organiziras se nekako

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    jel i kod vas ovako da se ne može ništa obaviti telefonom nego se i za naručivanje mora doći u određenom terminu?

Za naručivanje djece potrebno je doći u ambulantu kako biste preuzeli sve potrebne uputnice i dobili termin pregleda kod liječnice, u vremenu od 12,30 do 13,30 sati u parne datume i 19,00 do 20,00 sati u neparne datume.
    Liječnice u ambulanti neće biti 29., 30. i 31. 3 2016. godine.
    ovako je bilo i kod nas, samo osobno

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Liječnice u ambulanti neće biti 29., 30. i 31. 3 2016. godine.[/QUOTE]

Izgleda da pripadamo istoj školskoj ambulanti.
    Naručivanje nije moguće telefonski jer će vam dat uputnice,papir za zubara i upitnik koji ćete morati ispuniti+popis koje papire trebate donjeti na pregled.
    Što se tiče tog zašto imaju određeni period kada da se dođe vjerujem zbog manje gužve jer i dok vas sestra nađe na popisu i sve vam to pripremi potraje 10 min.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

I kod nas je tako samo parnim datumom od 18-19 h.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni se cini da svi moraju doci u ISTI odredjeni period da bi se stvorila guzva, a ne smanjila

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas na vrtiću stoji obavijest da se dođe 18.3. u određeno vrijeme po papire, i sad malo mi je to bedasto jer to piše na centralom u koji naši klinci neidu, s druge strane dosta ih je koji uopće ne pripadaju tu a stanuju daaaleko, i zadnje kod nas svake godine se upisuje u školu ( ne pričam o vrtiću, jer on pripada najmanje 3 škole) cca 60-110 klinaca, i sad mi nije jasno kak oni u jednom terminu uspiju podjeliti tih najmanje 60 papira, svatko bu imal najmanje jedno pitanje....

ali neka mi to prolazimo tek nagodinu.
    usput sam otišla na stranicu škole
    i piše doslovno ovak

1. Osobno otići u ambulantu Službe za školsku i adolescentnu medicinu, Trg I. Kukuljevića bb kod liječnice školske medicine Diane MIHOK, od 18.ožujka do najkasnije 31. ožujka 2016. godine parne datume od 18,30-19,30 sati, a neparne datume od 12,30-13,30 sati, kako biste dobili sve potrebne papire i dogovorili termin za liječnički pregled.

zašto je na vrtiću napisano samo jedan datum?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mi jucer dobili poziv za psiholosko testiranje u skoli....sad sam tek svjesna da krece u skolu, a kao da smo jucer izasli iz bolnice

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo mi jucer obavili sistematski kod skolske medicine
    sve je super proslo osim cijepljenja
    do tad je sve išlo ko po špagici, crtanje, razgovor... sve 5!
    ali kad je došlo cijepljenje - mamaaaaaa! uzas! nije ocekivala da ce je piknut u obje ruke (nisam ni ja ), tako da je bilo suza, al dobro... to sve skupa kratko traje... (krace od vadjenja krvi, kod nas vade iz vene)
    kaze dr. da je super, spremna... i to je to sad cekamo testiranje u skoli (sredinom travnja)

inace, bili smo na skolskom sastanku za predskolce (tamo smo dobili termin) i tek tamo vidis koliko vecina ljudi pojma nema o nicemu... ovako po forumima izgleda da svi sve znaju ali u zbilji - pola roditelja je malo s marsa kad su pricali o sistematskom kod lijecnice, vadjenju krvi i sl.
    uglavnom, nista novo nismo saznali sto vec nismo znali...
    Posljednje uređivanje od buba klara : 18.03.2016. at 09:09

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    evo mi jucer obavili sistematski kod skolske medicine
    sve je super proslo osim cijepljenja
    do tad je sve išlo ko po špagici, crtanje, razgovor... sve 5!
    ali kad je došlo cijepljenje - mamaaaaaa! uzas! nije ocekivala da ce je piknut u obje ruke (nisam ni ja ), tako da je bilo suza, al dobro... to sve skupa kratko traje... (krace od vadjenja krvi, kod nas vade iz vene)
    kaze dr. da je super, spremna... i to je to sad cekamo testiranje u skoli (sredinom travnja)

inace, bili smo na skolskom sastanku za predskolce (tamo smo dobili termin) i tek tamo vidis koliko vecina ljudi pojma nema o nicemu... ovako po forumima izgleda da svi sve znaju ali u zbilji - pola roditelja je malo s marsa kad su pricali o sistematskom kod lijecnice, vadjenju krvi i sl.
    uglavnom, nista novo nismo saznali sto vec nismo znali...
    Sta se cijepe u obe ruke?
    Taman sam mu objasnila da ce dobit pikicu u jednu ruku, i iz prsta par bunamrica

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ne znam jel tako svugdje ali eto - kod nas je
    btw, ona je do sad cijepljena po redovnom programu (rodjena 2009.)

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

uh, nas čeka liječnički za 4 tjedna, i isto joj je panika oko pikice. čak tolika da je izjavila da ne želi ići u školu zbog toga . rekla mi je jedna mama čija je djevojčica bila prije 2 tj na liječničkom da kod nas daju pikicu samo u jednu ruku i pritom pitaju da li je dijete dešnjak ili ljevak tako da onda piknu u suprotnu rukicu. nadam se da je tako. i krv vade iz vene .

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pa sad ti znaj, ne kuzim zasto je svagdje razlicito ili se pika u obje ruke ili jednu, i za to vadjenej krvi, negdje iz prsta vade negdje iz vene, pa sta nebi trebalo biti svagdje isto

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mi još nismo bili , ali rekli su nam na pregledu za školu ide Priorix, a onda u prvom razredu Polio. Vjerojatno kod vas odmah daju oba.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I...moram pohvaliti našu školu. Imali su Dan otvorenih vrata za buduće prvašiće. Djeci su organizirali druženje s učenicima 4. razreda, i grickalice i sokiće... A mi smo imali druženje s učiteljicama koje na jesen preuzimaju prvašiće..Ravnatelj ispričao malo o školi, pedagogica pričala, učiteljice se predstavile, predstavile slobodne aktivnosti koje one vode..Bile su i učiteljice koje će im biti u boravku..
    I sve djeluju jako toplo..i zainteresirano..i dobro..
    Curka isto jako zadovoljna..Sviđa joj se škola..Sad će s manje straha i na testiranje..
    Rekli su da ćemo nakon upisa, krajem 6. mjeseca imati roditeljski, pa ćemo onda o..tehnikalijama..što im sve treba, što će biti s knjigama..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da, ne znam iz kojeg razloga negdje cijepe odmah sve a negdje sa razmakom...

Mi nismo imali dane otvorenih vrata ali su vrticarci isli u skolu prosli tjedan, primili su ih sadasnji prvasici, drugasici i četvrtasi... Imali su malu priredbicu, nesto su bojali, sjedili u razredu i pricali su uciteljicom... To je kvartovski vrtic iz kojeg ce 99% djece ici u kvartovsku skolu.
    Mi smo imali taj roditeljski ali uciteljice se jos ne znaju (lažem, dvije se znaju, koje sad ostavljaju 4.), jer ce bit tri prva razreda a sad su dva četvrta tako da je jedna nepoznanica.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kod nas su cijepili samo u jednu ruku, krv iz prsta.
    Sve je proslo ok, zasad je sve odradjeno.
    Na sistematskom ih doktorica same uzme unutra a mama ulazi prije cijepljenja, usput ti kaze da li je spreman i sto vec ima za reci

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Obavili danas vađenje krvi iz prsta i donijeli urin. Bilo je par predškolaca. Svi izašli sa suzama u očima. Mi ušli sa suzama u očima, a izašli nasmiješeni. Hvala dobroj teti, dobila je i medalju za hrabrost Eto odradili bar mali dio.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovisno po kojem je kalendaru dijete cijepljeno.
    Kad je moj kretao u prvi razred Mo pa ru je išao na upisima, a za par mjeseci POLIO u jednu ruku i ne mogu se sad sjetiti što u drugu.
    Moj tada nije cijepljen.
    Nakon godinu dana cijepljen je Priorixom i sad s POLIO, a ovo drugo cjepivo ne treba primiti (moram vidjeti koje).

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Pozdrav svima!
    Evo još jedne predškolke (rođena u rujnu 2009.).
    Mi smo dosad izvadili krv (iz vene, bez problema) i liječnički. S tim da ju dr. nije htjela cijepiti jer je 17 dana prije uzela zadnju dozu antibiotika pa nas je naručila ponovno samo na cijepljenje. I taj nam se datum sad bliži, a ona opet kašljuca, sinoć je baš dugo kašljala, jedva zaspala. Ja sad ne znam što da radim. Ako ju odvedem pedijatru, opet će dobiti antibiotik i neće ju htjeti cijepiti, a i ovako ako bude kašljucala i šmrcala neće htjeti. I što onda ako i drugi put ne obavimo cijepljenje? Dođemo 3. put ili se ona cijepi negdje kad već krene u 1. r. ili... što?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pričekaj da bude zdrava, pa je tek onda cijepi

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

autumn, nema sile. Moj se cijepio godinu i pol kasnije.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

autumn, nema nikakvih problema ako se cijepi kasnije... moj stariji je tako (najprije nije bilo cjepiva, pa je on bio bolestan, pa smo isli na more... cijepio se tek u listopadu, nakon sto je skola vec pocela, nitko nije radio problem oko toga)

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kod nas su harale kozice pa je ova ekipa koja ih je sad preboljela narucena za cijepljenje u rujnu, nema zurbe

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa zar je moguće da ne cijepe nakon popijenog antibiotika? i malecka je bila prije dva tjedna na klavocinu, to znači da bi mogli odbiti dati joj cjepivo (sad je zdrava)?
    Posljednje uređivanje od andream : 22.03.2016. at 17:46

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ma ne bih ni pomislila na ciiepljenje ako nije zdrava. Sama sam od istog (sličnog, navodno se s godinama promijenilo nešto) cjepiva imala tešku reakciju (doduše kad sam bila beba), ali baš zbog toga najvjerojatnije jer nisam bila potpuno zdrava kad su me cijepili.
    Zanimalo me što se dogodi ako ju se eto ne uspije cijepiti sad, hoće li biti problema za upis, ali evo drago mi je čuti da neće. Hvala vam na odgovorima.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

andream, meni je dr. rekla da treba proći 14 dana od zadnje doze da bi cijepili. Mojoj T. prošlo je 17 dana, a ipak je odlučila odgoditi. Tako da moguće je.

Stranica 4 od 17 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •