Sretno![]()
Sretno![]()
Sretno Nina!!![]()
Hvala cure![]()
Nebi znala stvarno. Ja sam ih zvala jer mi idemo sad u postupak kod njih i htjela sam vidjeti da li postoji mogućnost da nas prime s uputnicom, sad, u ovom slijedećem ciklusu i dobila sam odgovor da sad ne mogu, da će s postupcima preko hzzo-a trebali krenuti od 8.mjeseca. Po tome pretpostavljam da za ovaj sada period nemaju ugovor, ali to je samo moja pretpostavka, nije provjerena info.
Zna li netko mozda kada dr Radoncic krece s konzultacijama i radom u svojoj poliklinici?
Ne znam jel betaplus ima sad ugovor,al iako novo razdobolje ide od 1.7., oni su u 7.mj na godisnjem pa valjda zato tek od 8.mj idu postupci
Betaplus ima ugovor do 30. 6. za postupke, ali mali broj, svega 25 postupaka (5 prirodnih, 15 blago stimuliranih i 5 stimuliranih).
Link na odluku HZZO-a o broju postupaka http://cdn.hzzo.hr/wp-content/upload...ka-2016.g..pdf (str. 40 i 41)
Hvala Pak, tako sam i ja procitala, ali me strah da se to ne otegne jer je jos desetak dana do kraja mjeseca, a nigdje nikakvih sluzbenih informacija...
Koliko sam upucena dok ne otvori svoju kliniku i dalje radi kao do sada kombinacija Vili/Skvorc. Ili ima neko drugih informacija?
Ajmo cure pomozimo Mirni, ispunite uputnik
http://forum.roda.hr/threads/90032-P...79#post2875279
Jučer sam imala punkciju, od 10-tak folikula dobili smo samo 2 stanice. Od te dvije jedna se oplodila. Moram priznati da je prilično loš rezultat s obzirom na jaču stimulaciju ( Elonva, Puregon) i AMH 8,2. Bojim se da transfera neće ni biti![]()
Prvi puta nemam transfer
Broji li se taj postupak u one koje financira HZZO ako nije došlo do transfera?
Nina, žao mi je što nema transfera
Postupak se računa kao iskorišten.
NinaDrv zao mi je!
Radoncic je već krenuo ovaj tjedan sa radom, ja sam bila na konzultacijama, eto čisto info.
Nina zao mi je. Meni je postupak bez transfera definitivno najteza stvar koju sam imala u mpo prici. Kad sve napravis da uspijes, a onda nemas sansu niti probati. Bas mi je zao.
Istina ,to mi je najgore iskustvo do sad.
Zna li netko jel pen od puregona odgovara ampuli gonala? Ako ne odgovara, morat cu nabaviti pen za gonal.
MonaLi, kako si se narucila na konzultacije, na koji broj si zvala,broj od Vilija ili?
To je on poceo u svojoj klinici?
Drage cure i žene!
Trebam pomoć i savjet, danima istražujem, imam dilemu.
Krećemo u mpo, idući tjedan bih trebala na prve konzultacije, imam već dosta nalaza skupljenih.
E, sad - Radončić ili Dmitrović?
Imam 42 godine, amh 0,71 ng/L, FSH 9,78. Dakle, utrka s vremenom. Suprug ima normo. Pokušavamo godinu i pol; prošlo ljeto sam imala blighted ovum, prirodna trudnoća.
Zbilja bih htjela najboljeg mogućeg stručnjaka, tko ne bi... Koga izabrati od ovo dvoje?
Beta plus mi je bliže, bilo bi mi jednostavnije odlaziti. Sviđa mi se klinika, bila sam par puta na pregledima i folikumetrijama. Ne znam kakvi su uvjeti u novoj Radončićevoj poliklinici.
Ali, o njemu nema negativnog komentara na cijelom netu ...
Zapravo, već sam se naručila na konzutacije kod njega. I sad se pet predomišljam. Možda ipak beta plus.
Svjesna sam i godina i malih šansi, ali ... želimo pokušati.
Hvala svakoj koja ima bilo kakav savjet, preporuku.
Sretno svima!
Kristina, ne mogu ti pomoci oko tvoje dvojbe jer nisam jos bila kod niti jednig od njih, ali mozes ti meni!! Jesi se narucila kod dr Radoncica preko Vilija ili kako?
Koliko moram imati postova da bih mogla slati privatne poruke i da bi moji postovi bili odmah vidljivi?
kristina.
dobro došla na forum.
dr R. još nije počeo obavljati postupke medicinski potpomognute oplodnje. može obaviti pregled i konzultacije, ali ne i mpo postupak. inače bi dr R. bio odličan izbor, ali...
preporučam ti da radi tvojih godina ne odgađaš postupak mpo. sljedeći ciklus da bude tvoji sretno!
Cure da li je u postupku (stimulacija) i vas partner(muž) dobio kakvu terapiju?
Moj je dobio anitibiotike koji se uzimaju 3 dana (azitromicin), zadnju je trebao popiti dan prije punkcije.
Da, to je taj antibiotik, samo je drugi proizvođač kod nas pa se zove Azitromicin. Na slijedećoj folikulometriji ga pitaj kad da suprug počne piti. Tako sam ga ja pitala i rekao mi je točno kad da pije, jer je prema veličini folikula pretpostavio kad bude punkcija.
Evo mi cekamo menstruaciju i krecemo po svoje smrzlice kod Skvorca![]()
Ja sam ih imala 4, uključujući i kontrolni pregled na prvi dan ciklusa kad je doktor gledao jel imam cistu i mjerio antralce.
Poslala sam mail R.
Odmah je odgovorio.
Misli da će baš jako skoro raditi i postupke, dakle definitivno idem k njemu.
Nadam se da smo dobro odlučili.
Rade i spermiogram, mislim da nose u Petrovu, ako sam dobro skužila. I gotov je za dva dana. U beti za sat i pol navodno. Tako da možda ipak to obavimo u beti.
Pretpostavljam da priznaje spermio iz bete?
MOnaLI
je li dr R. radi mpo postupke ili samo konzultacije i preglede?
Da bi klinika počela raditi mpo postupke treba imati posebna odobrenja od Ministarstva...
Posljednje uređivanje od Inesz : 01.05.2016. at 21:02
Idući tjedan mu je komisija, tako da bi trebao dobiti odobrenja.
Cure, ima li nekih pretraga koje još mogu obaviti prije prvih konzultacija.
Imam spolne hormone od prošlog mjeseca, 3 dc, amh, tsh, spermio, papu i briseve.
Što bih još mogla sad ovih par dana dok čekam konzultacije?
Evo ne znam da li se privatno trazi kao u KBC, ako da,onda ti trebaju za tebe i supruga testovi na hepatitis B, C i HIV , a ti jos moras imati nalaze KGiRH i naravno urinokulture.
privatne klinike trebaju jednako kao i u bolnicama ovo boldanao+ pretragu na sifilis (oba partnera)
kristina. imaš li od hormona androgene (testosteron, Androstendion)? Estradiol na 3. dc? Progesteron na 21. dc ako imaš regularne cikluse, ako su dulji, onda 7 dana od očekivane ovulacije.
Posljednje uređivanje od Inesz : 02.05.2016. at 09:04
Androgene nemam, kada se to vadi, koji dc, da izvadim.
Estradio imam: 211,8 (ref. 98,1-571,00).
Progesteron sam vadila 7dpo, ali sam taj mjesec bila na utricima 2X2, pa je bio jako visok. Ne znam zasto me slala gin uopce vadit taj mjesec... Imam sve koji se vade 3 dc: lh, fsh, prolaktin.
Evo ih;
Prolaktin: 224,9 (127-637)
LH: 7,96 (2,4-13)
FSH: 9,78 (3,5-12,5)
TSH mi je 2,75; ali znao mi je biti i 1,6.
Ove markere, koji su zakonska obaveza, stignemo izvadit. To ne utjece na nalaz i terapiju, tako da se s tim ne zurim tako.
Sad sam zvala da narucim mm na spernio.
U beti je guzva, puni su.
Uspjela kod Lucingera. I malo se iznenadila.
Kaze, donesite u 8, u 8.15 vec imamo
nalaz i prokomentiramo.
Sta to tako brzo?
Ma super!
Upravo tako...stignete vi markere uzeti kad hocete,al bez njih ne uzimaju vas....tako da ih morate priloziti kad i ove druge nalaze .
Na konzultacije kod lucingera mozes bez markera, ali prije postupka ih moras imati
Bok cure, sretno svima!
Imam kontrolni UZV kod Škvorca u ponedjeljak i trebala bi dobiti stimulaciju i krenuti u postupak - ICSI.
U 03/2016 nam je u prirodnjaku pobjegla js prije punkcije.
Dobro jutro suborke. Evo samo sam htjela napisati da mi je žao što se jako malo piše o tome koliko nas ima kod dr Škvorca, pa cure koje su na početku i imaju nedoumice ne znaju što da rade. Tako sam i ja kada sam počinjala pregledavala ovaj topić ne bih li nešto našla...
Jučer sam bila na folikulometriji i bilo je par cura na punkciji, i nas par čekalo folikulometriju. Dosta je prometno, cura ima zaista puno kod njega. Razgovarala sam sa jednom curom koja je bila na punkciji i ona kaže da poznaje cure koje su uspjele (jedna čak ima blizance).
Želim nam svima sreću i da uspijemo u onome za što se borimo.