Baš šteta, propustila sam temu dok je bila vruća...
Evo da podgrejem strasti:
Ja sam nezaposlena otkako imam decu.
Ne mislim da mi treba odati počast.
Naprotiv.
Ali dobijem rogove kad neko misli da mi je život trajni godišnji odmor.
A bogami i na rečenicu: "Mi zaposlene majke moramo sve isto kao i nezaposlene a još idemo i na posao."
Uz dužno poštovanje svim zaposlenim ženama, koje verujem, zaista rade više nego ja, ovo u navodnicima prosto nije istina.
Deca zaposlenih majki su u vrtiću ili školi oko 8-10 sati. To znači da deca nisu kod kuće.
Da 8-10 sati dnevno kuća stoji prazna,
Nikome ne treba doručak jer se doručkuje u vrtiću (školi). Nije neophodan ni kuvan ručak, ako žena taj dan ne stiže, jer deca su nahranjena u ustanovama, tamo imaju i užinu.
Nema prljavog suđa niti neuredne kuhinje jer niko nije jeo niti kuvao od recimo 8 ujutru do 4 popodne.Nema nereda koji si spremio za decom/sa decom zbog dečje igre.
Tih 8-10 sati decu je čuvao neko drugi. Neko drugi ih je vaspitao, učio nečemu, pospremao za njima/sa njima, presvlačio ih, itd, itd. Negde drugde su skakali, dizali prašinu, jeli, prosipali, itd,itd.
Sa moje tačke gledišta, kuće zaposlenih mama su lakše za održavanje iz prostog razloga što ukućani većinu vremena nisu u njima, kuva se jednom ili nijednom dnevno, u toj kući se jede jedan-dva obroka dnevno, domaćica spremi jedan-dva obroka dnevno radnim danima. Kupatilo se ne koristi po 8-10 sati dnevno itd, itd.
Moja deca idu u vrtićki poludnevni boravak, nemam pravo na celodnevni kao nezaposlena mama. Tamo imaju samo užinu. Sve obroke spremam ja, deca su van kuće ta 4 sata (zapravo ih puštaju već u 11:45). Od 8:15 do 11:30 imam slobodu da opušteno glancam kuću i kuvam ručak. Ili zarađujem nešto sitno uslužnim kucanjem na kompu, sad u sezoni maturanata

.
Nakon toga idem po decu, dajem im ručak, i ostatak dana provodim sa njima, u našoj kući, koja se koristi ponovo i može se konstatno ponovo pospremati, jer deca u toj kući/dvorištu provode duplo više vremena nego deca zaposlenih mama, i pojedu više obroka dnevno radnim danima.
....