Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
Ma daj? kako se ti snalaziš sa svojim trojkama i sa 3,4 djece u razmaku od 1-4? Gledajući druge kako se snalaze u situaciji koja nije tvoja, ti ne znaš ništa jer pojma nemaš kako se tko osjeća, kako se tko organizira i koliko je kome teško a koliko nije. I koliko će ti reći a koliko neće. Imati dvoje i četvero je razlika dupla. Ja sam svoje rodila u 10 godina. I trenutno imam sina u žestokom pubertetu koji nam pravi silne, silne probleme. Imam i curu u pubertetu, godinu ipo mlađa, koja je samo stalno ljuta i nadrkana na nas i čitav svijet. Imam i razigranog desetogodišnjaka koji je trenutno u fazi kad misli da može sve, skoro i letiti, kad je neustrašiv i dovodi se u opasne i gadne situacije. I imam 4,5 godišnju djevojčicu koja je mala curica sa svojim potrebama, željama i zahtjevima. Koga da izaberem od njih? Tko mi je važniji, ludi pubertetlija koji traži posve novu vrstu brige i nadzora? Ili ovih drugih troje? Mogu li ih ja strpati svih u isto vrijeme, u istih dva, tri sata i zabaviti se s njihovim potrebama kako treba? Ili svatko od njih traži svoje vrijeme? što misliš? Misliš li da s brojem djece opada koncentracija kvalitete odgoja? Idu mi na živce svi koji kažu da je lakše s više djece nego s manje. To mogu reći samo ja, ti ne možeš.
Količinu kućanskih poslova - meni je isto vremenski kuhati za 2 ili 4, oko možda je 10% duže, ali ne i 200%. A ja sam prenjela izjavu mame 5 djece, da joj je lakše sa 5 nego dok i ih je bilo 1 ili 2. Inače, ona radi, nije kućanica, profesorica je u školi, muž radi, u smjenama. I nemaju doma nikakvu pomoć, niti plaćenu niti bake jer nisu u Zgb.

I meni je lakše sa 2 nego sa 1 djetetom, valjda to mogu reći.