Stranica 70 od 110 PrviPrvi ... 2060686970717280 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,451 do 3,500 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

elor, iskreno, niti ja ne razumijem tu tvoju kolegicu, a mislim da većina nas na topiku dijeli moje mišljenje. pogotovo, što ima puno ateista, koji ne vjeruju, ali koji su potpuno indiferentni, nemaju uopće definirane stavove o crkvi niti ih to sve skupa zanima, kao niti trenutna politička situacija koju nit prate nit znaju. a ova tvoja ima formiran stav, koji javno iznosi, a istovremeno upisuje djecu u katolički vrtić.
    meni je to, onako, u najmanju ruku čudno.
    baš ju pitaj malo što joj je :D

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    bože dragi, što ovaj lupa
    kao prvo, laže bez da trepne. odakle mu brojka od 5000 pobačaja? ovo su podaci iz 2014. g. mislim da za 2015. još ni nisu dostupni.
    Dodatno je pao broj legalno induciranih pobačaja kojih je, prema podacima HZJZ-a, lani napravljeno 3020, i to je najmanji broj abortusa otkad se vode statistike. Prije 20 godina, tijekom 1994., obavljeno ih je gotovo 20.000. Ovakav pad broja abortusa sasvim je sigurno posljedica češće uporabe kontracepcije, no stručnjaci upozoravaju da ove brojke treba uzeti s rezervom. Naime, Hrvatska je na začelju EU po upotrebi sigurne kontracepcije. Unatoč tome, pada joj i broj rođene djece i broj abortusa. Stopa abortusa Hrvatske najniža je među članicama EU. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, stopa abortusa na zahtjev žene na 1000 poroda iznosila je za države EU 2012. godine 216, dok je u Hrvatskoj ta stopa bila - 85.
    sigurno se svakako ovo može tumačiti (i priziv savjesti pa ga savjest više ne muči kad privatno obavi pobačaj i svašta) no ispalit brojku pobačaja koja je, ne za 5-10% nego za više od 60% viša od službene je - manipulacija.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj elor prvotno napisa Vidi poruku
    zao mi je sto te zgrazavam ali vjerski je jednako skup kao i bilo koji drugi privatni. a da zbog komoditeta mijenjam svoje stavove to je meni malo cudno. da li bi ti dala dijete u vjerski katolički vrtic da ti je najzgodniji po polozaju i cijeni?
    Nije uopće istina da su svi privatni vrtići jednako skupi., a ja ću ti ponoviti da ljudi koji nemaju ama baš nikakve veze sa židovskom vjerom upisuju djecu u privatnu židovsku školu, a ti si malo razmisli zašto to rade.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Nije uopće istina da su svi privatni vrtići jednako skupi., a ja ću ti ponoviti da ljudi koji nemaju ama baš nikakve veze sa židovskom vjerom upisuju djecu u privatnu židovsku školu, a ti si malo razmisli zašto to rade.
    nisi odgovorila na pitanje

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A zašto si ti meni postavila takvo pitanje?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sta postoje vjerski objekti u gradskim vrticima? prvi put cujem
    ajde se molim te malo više informiraj o temi prije nego kreneš o njoj raspravljat
    ovdje je više puta rečeno da su vjerski vrtići gradski, dakle financiraju se isto ko i svi drugi, ne financira ih vjerska zajednica nego prirez. zašto financiram vrtić u koji se ne bih osjećala lagodno poslati svoje dijete i ne bih ga izabrala - jer me nitko nije pitao. financiram ja puno stvari koje ne odobravam.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

zao mi je sto te zgrazavam ali vjerski je jednako skup kao i bilo koji drugi privatni. a da zbog komoditeta mijenjam svoje stavove to je meni malo cudno. da li bi ti dala dijete u vjerski katolički vrtic da ti je najzgodniji po polozaju i cijeni?
    A meni je cudno sto se ti toliko cudis drugim ljudima koji nikom nista zlo ne cine nego su samo upisali djecu u nekakav vrtic? Samo zato sto ti to ne bi napravila.

A prijateljica ti mozda vjeruje u Boga pa joj nije mrsko da joj djeca mole, makar se ne slagala s katolickom crkvom... a mozda je nesto drugo... al otkud bi mi znali koji su njeni motivi. Priupitaj je, ako te zanima.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

elor, meni je smišno kako si ti došla na ovaj topic ko u neki laboratorij, da sad malo skužiš tu enigmu zvanu ateisti. i mi moramo odgovarat na pitanja, zašto radimo ovo, zašto radimo ono, ne daj bože da neko preskočimo

bar 99% katolika koje znam svakodnevno rade stvari koje njihova vjera smatra grijehom, recimo koriste zaštitu pri seksu, a seksaju se bez da su se prije toga vjenčali. Psuju boga svakodnevno. Pa mi ne pada na pamet stalno ih propitkivat zašto to rade.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

ali sam postavila pitanje zasto je nevjerniku uopce opcija vjerski vrtić? meni nije opcija muslimanski pa da je i besplatan, o tome govorim.
    Mislim da razumijem na što misliš. Možda zato što je Europa pretežno kršćanska, pa ni nevjernici nemaju toliku odbojnost,predrasude, strah od indoktrinacije u vjerskim vrtićima.
    Bilo bi interesantno vidjeti što bi učinili europski ateisti kada bi imali izbor ili katolički, evanđelistički, protestantski, muslimanski, a da jednostavno moraju birati, jer su gradski već svi puni, a para se mora zaradit da bi se živjelo, mora se radit.
    A što bi učinili da postoji samo još opcija, muslimanski. Ukoliko žive u zemlji pretežno muslimasnek vjeroispovijesti, vjerojatno bi iz istog razloga učinili što i čine muslimani u Europi, upisali dijete u muslimanski vrtić. A možda i ne bi. Ne znam.

Mi smo pristali na katolički, jer djeca se moraju socijalizirati, moraju naučiti jezik zemlje u kojoj kao materinji prije škole, jer u protivnom slijede problemi u školi, mora se raditi. Ali pošto smo mi bivši vjernici, nije bed, imamo razumjevanja, i ne smeta nam što djeca uče moliti, idu u crkvu redovito s vrtićem, pjevaju vjerske pjesmice. Ono što me smeta, da se pri upisu u školu pita da li je dijete kršteno ili ne.

U našem Katoličkom vrtiću muslimani nemaju očito tih problema. Naizgled. Dok ne upoznaš nekog od njih pobliže, igrom slučaja, djeca su najbolji prijatelji, pa riječ vamo tamo i svašta saznaš. Animozitet prema katoličanstvu je blaga riječ, no, pošto se mi deklariramo kao ateisti, osjećaju se vjerojatno slobodnijima otvorenije govoriti.

Kod većine ljudi ne postoje strogo crno bijele ograde, i mislim da je dobro da je tako, jer u protivnom suživot različitih kultura i vjera , općenito različitih poimanja i percpcija samog žvita ne bi bio moguć.

Crno bijele

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dajte, što ste navalile tak na nju kao da je kriva za sve. Prvi put vidim vjernika ovako otvorenog, znatiželjnog i spremnog na normalnu diskusiju. A vi to hoćete zacementirat. Budimo sretni što pita. Da je takvih 90 % vjernika možda ne bi bilo svih ovih neugodnosti i nerazumijevanja.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Da to je i mene zasmetalo. Zato sam se i javila, iako sam samoj sebi obećala da ovaj topic ubuduće zaobilazim u širokom luku.
    Malo tolerancije prema neistomišjenicima ne bi bilo zgorega, pa čak ukoliko na prvu pokoja rečnica i ne djeluje super duper intelektualno. Žena pita i ima pravo pitati, replecirati i čuditi se i svašta nešto. Nikoga ne vrijeđa, ili?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    bar 99% katolika koje znam svakodnevno rade stvari koje njihova vjera smatra grijehom, recimo koriste zaštitu pri seksu, a seksaju se bez da su se prije toga vjenčali. Psuju boga svakodnevno. Pa mi ne pada na pamet stalno ih propitkivat zašto to rade.
    Pa meni bi baš palo napamet propitkivat :D
    A na forumu - zašto ne, pa bar je to ok mjesto za propitkivanja, jer ako želiš, razgovaraš, ako ne želiš, ignoriraš.
    Šta je znam, mene zanimaju motivi i razmišljanja ljudi oko mene, bližih i daljih. Ne kažem da ne bi u nekom slučaju moglo biti i skrivenih namjera iza takvih pitanja, ali meni nema ništa čudno u tome da netko želi shvatit kako drugi razmišljaju.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa da, ali kad netko napiše "mene zanima zašto oni to rade jer ja nikad ne bih (svoje dijete upisala u muslimanski vrtić)", to nekako za sobom vuče opravdavanje

ali u pravu ste, ne moram sudjelovati ako me živcira

iz ovih stopa, drago mi je ako smo napadima potakle tebe šafran da se javiš, kad je ispalo da jedino ti imaš i relevantan odgovor na temu

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne može bez otrovne strelice za kraj, je li tangerina
    Ali ja sam joj samo odgovorila na pitanje iz mog ugla. Ništa više od toga.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nisam stvarno imala na umu nikakvu otrovnu strelicu, ne znam iz čega je vidiš (u biti, kužim, vezano za moj nedavno komentar na nešto drugo, ali stvarno nisam u tom smislu mislila)
    nego pričale smo tu mi koje nismo bile uopće u situaciji nekakvog izbora oću li u vjerski vrtić upisat dijete ili ne, neke teoretske perspektive, nitko nije spominjao real life iskustvo
    a kako sam shvatila tvoj post, vi ste upisali jer ste imali neke svoje razloge i napisala si da to ok funkcionira, i super, eto konkretnog odgovora

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ok odna se sipričavam. Jesam pisala sam samo iz iskustva, i opet samo svog, jer možda na nekom drugom kraju grada stvari idu drugačije.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, uspoređuje neke svoje odabire i pita se zašto drugi drugačije. Iako se u dosta ovih "mi ovako, onako" krije suptilna kritika i neodobravanje, ovo razumijem jer na prvu stvarno ispada bespotrebno da si šalje dijete na mjesto gdje se drila krajnje suprotno uvjerenje. Dok ne otkriješ u pozadini opravdan razlog. Taj što su obični vrtići već dozlaboga pretrpani.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mislim da mene nista ne bi natjeralo da mi dijete uci u najranijoj dobi nesto sto ne zelim.
    Bi, kad bi bila ateist i imala dijete vrtiću Grada Zagreba ili osnovnoj školi u Hrvatskoj.
    Ovako kao katolik nemaš beda.
    Posljednje uređivanje od Cubana : 20.05.2016. at 13:32

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Bi, kad bi bila ateist i imala dijete vrtiću Grada Zagreba ili osnovnoj školi u Hrvatskoj.
    Ovako kao katolik nemaš beda.
    X

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Osim ako muslimani ne preuzmu. Onda će se katolici morati klanjati Alahu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mene zanima zasto bi se uveo vjerski odgoj u gradske vrtiće uopće?
    I mene to zanima.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znači, vi držite da se svaki katolik slaže sa svim biserima školskih udžbenika? To bi bila kao neka predrasuda na koju imate pravo jer ste kao ateisti još češće predmet pedrasuda, ili što?

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto si ti meni postavila takvo pitanje?
    raspravljamo...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Znači, vi držite da se svaki katolik slaže sa svim biserima školskih udžbenika? To bi bila kao neka predrasuda na koju imate pravo jer ste kao ateisti još češće predmet pedrasuda, ili što?
    Sigurno da ne. Al me ovakva iscudjavanja samo potezu za jezik. Pa generaliziram bez veze.
    Jer kao svi uvijek imamo izbora u ovoj lijepoj našoj.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

ajde se molim te malo više informiraj o temi prije nego kreneš o njoj raspravljat
    ovdje je više puta rečeno da su vjerski vrtići gradski, dakle financiraju se isto ko i svi drugi, ne financira ih vjerska zajednica nego prirez. zašto financiram vrtić u koji se ne bih osjećala lagodno poslati svoje dijete i ne bih ga izabrala - jer me nitko nije pitao. financiram ja puno stvari koje ne odobravam.
    pa evo informiram se i raspravljam, ne vidim problem. i ja financiram puno stvari kao i svi ali to nije tema.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    A meni je cudno sto se ti toliko cudis drugim ljudima koji nikom nista zlo ne cine nego su samo upisali djecu u nekakav vrtic? Samo zato sto ti to ne bi napravila.

A prijateljica ti mozda vjeruje u Boga pa joj nije mrsko da joj djeca mole, makar se ne slagala s katolickom crkvom... a mozda je nesto drugo... al otkud bi mi znali koji su njeni motivi. Priupitaj je, ako te zanima.
    naravno da jesam, ali njoj je sve to periferno. ali kad se treba odluciti o necemu onda ima konkretan stav da crkva ne valja, nije mi bilo jasno ni tada a niti sada....valjda vjera nije ljudima bitna ko meni, ali kako onda donosis sud o necemu sta ti nije bitno? samo pitam...

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

elor, meni je smišno kako si ti došla na ovaj topic ko u neki laboratorij, da sad malo skužiš tu enigmu zvanu ateisti. i mi moramo odgovarat na pitanja, zašto radimo ovo, zašto radimo ono, ne daj bože da neko preskočimo

zasto je problem moje propitkivanje? kad sam procitala naslov topica mislila sam da se o svemu prica osim o vjeri a kad tamo ovdje se o vjeri jedino i prica, pa kako mi je to interesantna tema povremeno iskomentiram. ja tu ne vidim nista lose.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Možda gleda na odgoj u vrtiću i na vjeronauku kao puko blebetanje. Ipak veću težinu ima ono što dijete nauči doma. Ali ako treba odlučiti o stvarima poput gay braka i MPO, pa to više nije samo blebetanje i naravno da mora imati stav.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da razumijem na što misliš. Možda zato što je Europa pretežno kršćanska, pa ni nevjernici nemaju toliku odbojnost,predrasude, strah od indoktrinacije u vjerskim vrtićima.
    Bilo bi interesantno vidjeti što bi učinili europski ateisti kada bi imali izbor ili katolički, evanđelistički, protestantski, muslimanski, a da jednostavno moraju birati, jer su gradski već svi puni, a para se mora zaradit da bi se živjelo, mora se radit.
    A što bi učinili da postoji samo još opcija, muslimanski. Ukoliko žive u zemlji pretežno muslimasnek vjeroispovijesti, vjerojatno bi iz istog razloga učinili što i čine muslimani u Europi, upisali dijete u muslimanski vrtić. A možda i ne bi. Ne znam.

Mi smo pristali na katolički, jer djeca se moraju socijalizirati, moraju naučiti jezik zemlje u kojoj kao materinji prije škole, jer u protivnom slijede problemi u školi, mora se raditi. Ali pošto smo mi bivši vjernici, nije bed, imamo razumjevanja, i ne smeta nam što djeca uče moliti, idu u crkvu redovito s vrtićem, pjevaju vjerske pjesmice. Ono što me smeta, da se pri upisu u školu pita da li je dijete kršteno ili ne.

U našem Katoličkom vrtiću muslimani nemaju očito tih problema. Naizgled. Dok ne upoznaš nekog od njih pobliže, igrom slučaja, djeca su najbolji prijatelji, pa riječ vamo tamo i svašta saznaš. Animozitet prema katoličanstvu je blaga riječ, no, pošto se mi deklariramo kao ateisti, osjećaju se vjerojatno slobodnijima otvorenije govoriti.

Kod većine ljudi ne postoje strogo crno bijele ograde, i mislim da je dobro da je tako, jer u protivnom suživot različitih kultura i vjera , općenito različitih poimanja i percpcija samog žvita ne bi bio moguć.

Crno bijele
    sa svim se slažem

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sigurno da ne. Al me ovakva iscudjavanja samo potezu za jezik. Pa generaliziram bez veze.
    Jer kao svi uvijek imamo izbora u ovoj lijepoj našoj.
    Ja znam vrlo sličan slučaj kao elor, pa valjda dijelim s njom manjak simpatije prema takvom ponašanju, iako je moj s nevjerničke strane.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Pa meni bi baš palo napamet propitkivat :D
    A na forumu - zašto ne, pa bar je to ok mjesto za propitkivanja, jer ako želiš, razgovaraš, ako ne želiš, ignoriraš.
    Šta je znam, mene zanimaju motivi i razmišljanja ljudi oko mene, bližih i daljih. Ne kažem da ne bi u nekom slučaju moglo biti i skrivenih namjera iza takvih pitanja, ali meni nema ništa čudno u tome da netko želi shvatit kako drugi razmišljaju.
    a kojih skrivenih namjera molim te...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

"Korištenje prirodnih kontrola poroda jednako je umjetno kao i kondomi ili pilula. Korištenjem prirodnog fenomena u svrhu za koju nije stvoren, čovjek utječe na Božji naravni zakon.

Primjerice, Toma Akvinski govori da svaka sperma koja je izbačena bez nakane da oplodi- jest grijeh. Ovo ima smisla, jer sperma se izbacuje iz muškog organizma da bi oplodila, ne da bi se uništila
    ."

Zašto se katolici seksaju, ako im za cilj nije imati djecu?
    A to je grijeh, ma koliko mi šutjeli o tome?
    Jedini seks koji crkva priznaje je onaj iz kojeg je moguće začeti dijete.

Mislim, ovo je isto tako znatiželja i propitkivanje, a zapravo je degutantno do maksimuma.
    Elor, i tvoja pitanja koja su sama sebi svrha nekada zvuče ovako.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

pa da, ali kad netko napiše "mene zanima zašto oni to rade jer ja nikad ne bih (svoje dijete upisala u muslimanski vrtić)", to nekako za sobom vuče opravdavanje

ali u pravu ste, ne moram sudjelovati ako me živcira

iz ovih stopa, drago mi je ako smo napadima potakle tebe šafran da se javiš, kad je ispalo da jedino ti imaš i relevantan odgovor na temu
    koje opravdanje to je samo stav

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Osim ako muslimani ne preuzmu. Onda će se katolici morati klanjati Alahu.
    ili umrijeti...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a kojih skrivenih namjera molim te...
    Pa recimo, ljudi se često prave da žele razgovarati, a zapravo žele poučavati. I tako dalje. Više je skrivenih, nego otvorenih namjera u ljudskoj komunikaciji, šta ne?
    Posljednje uređivanje od vertex : 20.05.2016. at 14:21

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

ili umrijeti...
    E ovo ti je vec previse.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ili umrijeti...
    Ajde, nismo valjda tako isključivi.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    E ovo ti je vec previse.
    aludiram na pogubljene krscane na istoku

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Pa recimo, ljudi se često prave da žele razgovarati, a zapravo žele poučavati. I tako dalje. Više je skrivenih, nego otvorenih namjera u ljudskoj komunikaciji, šta ne?
    pa ja mislim da nije tako. i mislim da me podcjenjuje svak tko misli da mi razgovorom moze prodati muda pod bubrege. ne znam. ja razgovaram jer mi je fora cuti sto ljudi misle i zasto je crkva tako strasna i grozna kao i katolicka vjera.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

"Korištenje prirodnih kontrola poroda jednako je umjetno kao i kondomi ili pilula. Korištenjem prirodnog fenomena u svrhu za koju nije stvoren, čovjek utječe na Božji naravni zakon.

Primjerice, Toma Akvinski govori da svaka sperma koja je izbačena bez nakane da oplodi- jest grijeh. Ovo ima smisla, jer sperma se izbacuje iz muškog organizma da bi oplodila, ne da bi se uništila
    ."

Zašto se katolici seksaju, ako im za cilj nije imati djecu?
    A to je grijeh, ma koliko mi šutjeli o tome?

Mislim, ovo je isto tako znatiželja i propitkivanje, a zapravo je degutantno do maksimuma.
    Elor, i tvoja pitanja koja su sama sebi svrha nekada zvuče ovako.
    jel ovo nova tema koja se zove sex u katolickoj crkvi? molim te reci da je.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cubana, odakle si to citirala,

nije da sam baš 100% znalac, ali ovo sigurno nije službeni stav KC

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citala sam to prije. Cak sam i prije par godina ovdje negdje linkala clanak iz Glasa koncila, nekog naseg teologa.

Al sam sam ovime htjela pokazati da ima i propitkivanja i propitkivanja. I nisu sva smislena.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

niti su sva besmislena. zasto je degutantno pricati o sexu?

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

evo jos jedno pitanje. doktori polazu hipokratovu zakletvu u kojoj se kaze da ce stititi zivot od zaceca. ocito je da neki krse zakletvu. sta cemo s tim? promijeniti zakletvu ili ju izbaciti?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Stvarno, tako kažu? Od začeća?

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

hipokratova kaze da nece dati lijek za podmetnnuce ploda, a zenevska verzija koju svi lijecnici na dodjeli diploma izgovaraju kaze od zaceca.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

"Apsolutno ću poštovati ljudski život"
    I početka, ni začeća, ni ničega....

A na što se Hipokrat zaklinjao 400 prije nove ere, njegova stvar.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

zasto je problem moje propitkivanje? kad sam procitala naslov topica mislila sam da se o svemu prica osim o vjeri a kad tamo ovdje se o vjeri jedino i prica, pa kako mi je to interesantna tema povremeno iskomentiram. ja tu ne vidim nista lose.
    Pa kad nam se vjera nameće kroz sve segmente, od vrtića na dalje... Da nije tako pitanje bi li bilo ovog topica.
    Mogao se slobodno zvati i "kako ostati svoj u ovoj državi" ili "kako spriječiti brainwash vlastitog djeteta"...

Zašto je za sv. Nikolu u vrtiću osvanuo popis želja sve djece koji su tete vrijedno zapisale na papir i izvjesile na hodniku...
    Eto, sitni primjer... benigni... ali mi doma ne bi spomenuli sv. Nikolu.

A udruga Protagora je lijepo pokazala kakvo je stanje u školi.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koji spin
    i koja muda pod bubrege.

bdw, ne gledajte hrvatsku Wikipediji, ona se je već dovoljno puta kompromitirala.
    za Hipokratovu zakletvu i njeno značenje danas ima vise nego dovoljan broj pametnih izvora.
    oni gore navedeni to nikako nisu.
    Posljednje uređivanje od seni : 20.05.2016. at 15:24

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

niti su sva besmislena. zasto je degutantno pricati o sexu?

Pa nije, crkva stalno priča o njemu.
    Stalno se brine o tuđem sexu. Mene muči to što se brine i o mom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •