Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Eto, o tome smo pisale zadnjih par godina: Zelimo-zakone-utemeljene-na-krscanstvu-i-potpunu-zabranu-abortusa

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

elor, iskreno, niti ja ne razumijem tu tvoju kolegicu, a mislim da većina nas na topiku dijeli moje mišljenje. pogotovo, što ima puno ateista, koji ne vjeruju, ali koji su potpuno indiferentni, nemaju uopće definirane stavove o crkvi niti ih to sve skupa zanima, kao niti trenutna politička situacija koju nit prate nit znaju. a ova tvoja ima formiran stav, koji javno iznosi, a istovremeno upisuje djecu u katolički vrtić.
    meni je to, onako, u najmanju ruku čudno.
    baš ju pitaj malo što joj je :D

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    bože dragi, što ovaj lupa
    kao prvo, laže bez da trepne. odakle mu brojka od 5000 pobačaja? ovo su podaci iz 2014. g. mislim da za 2015. još ni nisu dostupni.
    Dodatno je pao broj legalno induciranih pobačaja kojih je, prema podacima HZJZ-a, lani napravljeno 3020, i to je najmanji broj abortusa otkad se vode statistike. Prije 20 godina, tijekom 1994., obavljeno ih je gotovo 20.000. Ovakav pad broja abortusa sasvim je sigurno posljedica češće uporabe kontracepcije, no stručnjaci upozoravaju da ove brojke treba uzeti s rezervom. Naime, Hrvatska je na začelju EU po upotrebi sigurne kontracepcije. Unatoč tome, pada joj i broj rođene djece i broj abortusa. Stopa abortusa Hrvatske najniža je među članicama EU. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, stopa abortusa na zahtjev žene na 1000 poroda iznosila je za države EU 2012. godine 216, dok je u Hrvatskoj ta stopa bila - 85.
    sigurno se svakako ovo može tumačiti (i priziv savjesti pa ga savjest više ne muči kad privatno obavi pobačaj i svašta) no ispalit brojku pobačaja koja je, ne za 5-10% nego za više od 60% viša od službene je - manipulacija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •