Stranica 69 od 110 PrviPrvi ... 1959676869707179 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,401 do 3,450 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A Anna vanbračno dijete s Kristoffom.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 16.05.2016. at 13:50

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ne radi se o tome što gdje tebi spada ili ne spada, nego kako u svijetu kotira. Na nivou svj. politike koja kroji život masama i upravlja njima.
    Osim toga, napisah jedna od, i u svijetu, ne Europi.
    A Bavarska je upravo fantastičan primjer kontesta u kojem ja pišem.
    Vidiš Jelena kako samo jedan naoko mali detalj može znanto promjeniti i kontekst u kojem se piše i kontekst u kojem se čita.

A koliko je neka zemlja doista sekularna, to pouzdano možeš znati tek kada živiš u njoj desetljeće, dva, tri..
    Ti si na pravom putu da udjes u Bundestag. Vjerojatno ni tamo nema takve strucnjakinje za njemacku vanjsku i unutarnju politiku. A ocito i šire.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Šafran, stvarno mi se ne da nadmetat "čiji je veći" s tobom. Već sam ti napisala da ne znaš ništa o tome koliko i što sam radila u Njemačkoj i kakve danas imam odnose s Njemačkom. Nije ni bitno. Opusti se, dozvoli da ne percipiramo ni Njemačku ni Hrvatsku jednako.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Draga, aj opusti se ti malo. Samo ispravljam netočno parafriziranje mog posta.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

LOL šafran, ali stvarno bi ti super lega potpis "ne znaš ti ništa, Johne Sniježe"

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Draga, aj opusti se ti malo. Samo ispravljam netočno parafriziranje mog posta.
    Ocito me nisi shvatila. Meni je irelevantno koliko je Njemacka sekularna u odnosu na Ugandu. Nisam ja Don Stojic da mi je Uganda referenca. Referenca mi je Europa, a tu Njemacka nije u vrhu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma mislim, trenutno me jako sekira njemacka sekularnost dok u Hrvatskoj tonemo u bezdan.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 16.05.2016. at 23:01

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ovo je samo forum, a piskranjem po njemu se tog bezdana sigurno nećemo riješiti.
    Razumijela sam te jako dobro, ali u kvazi diskusije samo radi prepucavanja ne ulazim.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Tangerina LOOL pa taj bi potpis trebalo stajati barem polovici foruma

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ocito me nisi shvatila. Meni je irelevantno koliko je Njemacka sekularna u odnosu na Ugandu. Nisam ja Don Stojic da mi je Uganda referenca. Referenca mi je Europa, a tu Njemacka nije u vrhu.
    Evo, ima i onih koji misle da nam uzor treba biti Poljska:
    John Vice Batarelo: https://www.bitno.net/vijesti/hrvats...litet-pobacaj/

Ultra konzervatvni pokreti, grupe i udruge, istih oni koji su 2012. nakon propovijedi na misama, uspjeli uvjeriti skoro 500 000 katolika da je moja oplođena jajna stanica, ili moj predimplantacijski embrij isto što i čovjek, da smo moj muž i ja, jednako kao i ostali deseci tisuća neplodnih parova, zapravo proračunate i hladne ubojice djece, jer se borimo za pravo da se ti isti, naši embriji zamrznu radi očuvanja njihovog razvojnog potencijala za neki novi ciklus u kojem ćemo pokušati iz odmrznutih embrija ostvariti trudnoću i rođenje djeteta.

Iako vođa grupe Vigilare ne spominje MPO, ne-znanstvene postavke, postavke utemeljene na religijskom shvaćanju svijeta u tendenciji su da u našem društvenom okruženju postanu zakonski normativi obvezujući za sve građane. U tom smislu MPO zakon iz 2009., religijski i svjetonazorski zakon, a ne zakon utemeljen na suvremenim praksama liječenja neplodosti, može se promatrati kao svojevrsna praksa, poligon za uvježbavanje kako ukidati sekularnu državu.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ali evo, želiš o hrvaskom bezdanu. Ono što mene iskreno zanima što ti Jelena osobno misliš zbog čega Hrvatska doista toliko tone u bezdan? I zbog čega Hrvati nikada kroz svoju povijest nisu uspijeli zasnovati stabilnu i prosperitetnu državu?

Hrvati nisu glup i nesposoban narod, baš naprotiv, a i manje su skloni od recimo Germanskih pelemena ponašanju stada. To sigurno, ali ne bi rekla da je to razlog. Za razliku od prosječnog Nijemca, ne govorim tu o visoko obrazovanoj klasi ili klasi plemića (iako ni jedno ni drugo vrlo često nije nikakva garancija intelekta i širokokutnosti), već o običnom prosiječnom građanu, prosiječni Hrvat ima zapravo i širi kut gledanja. A Jugoslavija i rat za samostalnost, kao razlozi, su kosti za gladne mase. Nekakavi vanjski neprijatelji kapitalisti također.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Kakva je situacija oko prava na MPO u Poljskoj? U tijeku je pokušaj donošenja novog zakona koji bi dozvoljavao oplodnju samo 1 jajne stanice...

Lani su u Poljskoj bili predsjednički, zatim parlamentarni izbori. Predsjednik i većina zastupnika Parlamenta i Sejma dolaze iz desno orijentirane stranke Pravo i pravda (PiS) koja smatra da je IVF težak grijeh i zagovara zabranu njegovu zabranu.

Još lani Vlada je najavila je da u lipnju ove godine zaustavlja financiranja liječenja neplodnosti metodama IVF-a na teret javnog zdravstvenog osiguranja. Pravo liječenja metodama IVF-a na teret osiguranja, Poljaci i Poljakinje dobili su tek 2013. za vrijeme madaata prethodne vlade. Prije te odluke neplodni parovi liječenje IVF-om mogli su provoditi samo na vlastiti trošak. Spomenuti projekt financiranja IVF-a iz javnog zdravstvenog osiguranja trebao je trajati do 2019.

Iako Poljska pripada zemljama s najnižom natalitetnom stopom u svijetu, ministar zdravstva ukidanje programa javnog financiranja liječenja neplodnosti IVF-om, obrazložio je riječima kako ovaj program nije prioritet poljskog društva, te da ta za ove metode liječenja država nema novaca. Istovremeno se predlagalo i nastoji da metode prirodnog praćenja plodnosti Fertility Care i NaPro, sustavi praćenja plodnosti u skladu s naukom Katoličke Crkve za koje ne postoje znanstveni podaci o uspješnosti, budu pokriveni javnim zdravstvenim osiguranjem.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Inesz, ako se to dogodi, to ce opet samo pasti na ledja neplodnih, jer oni ce iz Poljske ici u Ukrajinu ili Češku. O svom trošku. I opet danas su to neplodni, sutra netko drugi.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim, za proracun je to super, a ljudi ce dizati kredite da se mogu lijeciti. Tzv. moralna strana time nije rijesena, samo se povecava socijalni problem.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Šafran, nisam trenutno u mogucnosti odgovoriti ti. Ali ne slazem se s vecinom tvojih opazanja i usporedbi (opet ). Ne bih htjela niti ovu temu opterecivati s tom diskusijom. Vidjela sam na izbjeglicama da to ide u nedogled pa sam se povukla, a s ove teme mi se ne da povlaciti. Mozda ako krene neka druga tema, al nemam volje otvarat ju. Prvi post mora biti strukturiran i pametan

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Postavila sam ti obično pitanje bez namjere ikakve daljenje diskusije, prosto jer me zanimalo mišljenje, pošto si upravo ti povukla to pitanje. I zbog čega bi neslaganje u mišljenju trebalo biti vezano za ičije povlačenje, osim, naravno, ukoliko sugovornik nije u stanju diskutirati bez da se suprotna strana konačno složi za njegovim viđenjem svijeta.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A gle, ako je tvoj glavni argument uvijek da si ti 4 dana dulje u Njemackoj od mene, onda mi se ne da. A ovdje za stanje u RH nemam dovoljno vremena sad, niti je ovo odgovarajuca tema.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Woow, veličina je stvarno u oku promatrača.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Eto, o tome smo pisale zadnjih par godina: Zelimo-zakone-utemeljene-na-krscanstvu-i-potpunu-zabranu-abortusa

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Kako si zaključila da tamo dolaze nevjernici koji su protiv vjeronauka?
    Ne znam o kakvim domovima pričaš. Možda isto načelno nikog ne odbijaju, a praksa je nešto sasvim drugo. Ne vjerujem da nevjernik, i to još onaj koji je protiv, pazi, gura bilo svoju djecu ili starce u ta mjesta. Možda ako su starci vjernici pa su izrazili takvu želju. Je li ti to palo na pamet? Ili možda su takvi domovi besplatni, iako sumnjam, pa ljudi nemaju opcija. Donosiš krive zaključke na osnovu krivih pretpostavki.
    nisam zakljucila, rekla mi je casna. i da guraju, i gurali su oduvijek i nemam nista proiv ali onda ne bi trebali biti licemjeri nego ne vjerujes, ok tebi tvoje meni moje.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Prcela nije ništa dobro platio u bivšoj državi, nego je s pravom bio kaznjen za svoju fašističku propagandu.
    Koja je inace u demokratskim zemljama zapadne Europe (čijim se mi dijelom od stoljeća sedmog smatramo, te se silno upiremo da nas se ne svrstava pod Balkan) kažnjivo djelo.
    To da je danas u Hrvatskoj normalno, dapače poželjno veličanje ustastva i fašizma je jedna velika sramota zemlje, društva i svih njenih građana.
    znas li detalje ili govoris po nekoj shemi?

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Vrtići su gradski, vjerski i privatni. Nema državnih vrtića.

Grad Zagreb, odnosno svi građani zaposleni u Zagrebu, bez obzira jesu li vjernici, koju vjeru prakticiraju ili su pak nevjernici, u jednakoj svojim porezima i prirezima sufinanciraju boravak djece u vrtićima - dakle, boravak djece u vjerskim i privatnim vrtićima, može se, i najčešće se sufinancira iz proračuna Grada Zagreba.

Kada boravak djeteta u vjerskom vrtiću bude financirala vjerska zajednica iz isključivo svojih prihoda, tada će moći postavljati uvjete oko vjerske pripadnosti djece koju upisuje. Budimo otvoreni, vjerski vrtići bi rado prednost pri upisu dali djeci pripadnika svoje konfesije, ali eto, budući da ih financira Grad Zagreb, oni naprosto na to nemaju pravo.

Načini sufinanciranja boravka djece i rada vrtića određuju upisnu politiku. I sve dok su vjerski vrtići sufinancirani od strane svih zaposlenih u Zagrebu, sva djeca imaju jednako pravo upisa, bez obzira jesu li ime roditelji vjernici ili nevjernici.
    mislim da me nisi shvatila kako sam htjela, ja nisam prozvala casne zasto primaju djeecu, naravno da ce primiti i nisam protiv toga. i ja bi primila svakoga tko zeli, ali sam postavila pitanje zasto je nevjerniku uopce opcija vjerski vrtić? meni nije opcija muslimanski pa da je i besplatan, o tome govorim.
    Posljednje uređivanje od elor : 20.05.2016. at 07:31

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj elor prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da me nisi shvatila kako sam htjela, ja nisam prozvala casne zasto primaju djeecu, naravno da ce primiti i nisam protiv toga. i ja bi primila svakoga tko zeli, ali sam postavila pitanje zasto je nevjerniku uopce opcija vjerski vrtić? meni nije opcija muslimanski pa da je i besplatan, o tome govorim.
    Mozda zato sto u drugom nema mjesta, nije mu blizu ili sl? A on je iz svog poreza platio i ovaj. A koliko sam shvatila, i u nevjersom vrticu ih (vecinom) i ovako i onako uce o Bozicu, Uskrsu i slicnim vjerskim dogadjanjima...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda zato sto u drugom nema mjesta, nije mu blizu ili sl? A on je iz svog poreza platio i ovaj. A koliko sam shvatila, i u nevjersom vrticu ih (vecinom) i ovako i onako uce o Bozicu, Uskrsu i slicnim vjerskim dogadjanjima...
    to sve ima smisla, ali meni bi osobno to bilo prilično teško prežvakati
    pa iz svoje pozicije, ne vjerujem da je broj djece ateista u vjerskim vrtićima neki značajan, mislim da časna iz priče malo preuveličava stvar to make a point

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kako su vjerodostojni ne bi me čudilo da je to izmislila. Kao: "Naš vrtić je tooooliko dobar da nam čak zaklete ateistčine guraju djecu. Mole nas, preklinju da ih primimo."

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene uopće postavljanje tog pitanja, što ima ijedno dijete raditi u ijednoj državnoj, od svih nas financiranoj, ustavni
    izbacilo iz cipela, čim sam ga pročitala
    da netko smatra da njegovo dijete ima veća prava od nečijeg tuđeg
    i nadala sam se da se neće o tom provesti rasprava, da će ostati na tamo nekoj stranici na koju se neću vraćati
    bilo je već takvih pitanja
    što onda uzimate božićnicu (u davna vremena kad se isplaćivala), kad ne vjerujete
    što kitite bor, zašto ne radite na Božić...
    ma zašto uopće udišemo zrak za vjerske blagdane

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    pa iz svoje pozicije, ne vjerujem da je broj djece ateista u vjerskim vrtićima neki značajan, mislim da časna iz priče malo preuveličava stvar to make a point
    Ne vjerujem ni ja zapravo... pa nije neki postotak djece roditelja ateista ni u ne vjerskim vrticima

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ma zašto aleksandra? Pitanje je sasvim na mjestu. Ako je točno to što kaže časna onda je za zapitati se koji je motiv, ali mislim da je odgovor koji je ponudila Jadranka dobar. Jednostavno je to nekome najbolja opcija s obzirom na prepunjenost vrtića.
    Ne bih to ni licemjernim nazvala jer za dijete želiš da ga netko ima paziti, a ne jedna teta na njih 30 dok se tvoje guši sa igračkom i ova ga ne vidi i ne čuje.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    u vjerskom vrtiću uče moliti. ne znam zasto bi to bilo nevjerniku interesantno da mu dijete 5 godina uci moliti i posjecuje crkve i uci o svecima.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

pa ne bih rekla. ima dosta ateista kao i nekrstene djece kojima to ne smeta jer su grupe manje i odgajatelja je vise.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ma zašto aleksandra? Pitanje je sasvim na mjestu. Ako je točno to što kaže časna onda je za zapitati se koji je motiv, ali mislim da je odgovor koji je ponudila Jadranka dobar. Jednostavno je to nekome najbolja opcija s obzirom na prepunjenost vrtića.
    Ne bih to ni licemjernim nazvala jer za dijete želiš da ga netko ima paziti, a ne jedna teta na njih 30 dok se tvoje guši sa igračkom i ova ga ne vidi i ne čuje.
    ja se s tim potpuno slazem. ali kazem da ne znam zasto jer ja ne bih upisala niti u zidovski niti u muslimanski vrtic dijete sve da je i odnos jedan na jedan ako ce ga uciti ono sto ja ne zelim.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

i ne znam niti jedan vjerski vrtic a da je na podrucju gdje je izoliran od drzavnog ili nekog nevjerskog privatnog toga nema.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja se s tim potpuno slazem. ali kazem da ne znam zasto jer ja ne bih upisala niti u zidovski niti u muslimanski vrtic dijete sve da je i odnos jedan na jedan ako ce ga uciti ono sto ja ne zelim.
    a bi li ih financirala?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nekrstene djece? O čemu ti pričaš? Netko vodi u vrtićima vodi evidenciju o tome tko se krstio, a tko ne? I onda tu informaciju dijeli s roditeljima? Odakle ti znaš te podatke?

Shvati da su sve odgojno obrazovne ustanove kojima su osnivači vjerske organizacije, a koje se (su)financiraju iz javnih izvora, ujedno i tijela javne vlasti - dakle, otvorena svim građanima i građankama. Potpuno je irelevantno tko je što i nepristojno je propitivati nečiji status (iako smo mi daleko od pristojne zemlje).

O tome zašto netko upisuje dijete u koji vrtić ili školu i do koje mjere je netko vjernik, nevjernik ili se drži tradicije je bespredmetno razgovarati ako nema konkretnih podataka ili nekakvih istraživanja, ili barem nekog konkrenog primjera iz života.
    Ja znam ljude koji su završili gimnaziju osnovanu od strane KC, većina ih nije iz nekih turbo vjerničkih obitelji i većina je kasnije u životu postala ili zakletim ateistima ili ljudima koji to religije drže samo na osnovi tradicije. Potpuno sam svjesna da ovo iskustvo vjerojatno nije poopćivo niti uzorkom relevantno pa ne želim stvarati zaključak da vjerske odgojno obrazovne institucije stvaraju ateiste, niti želim ovdje propitivati motive tih obitelji koji mogu biti stvarno razni.

No, s obzirom na broj nevjernika u Hrvatskoj, doista sumnjam u njihovu najezdu na vjerske odgojno obrazovne ustanove. Pretpostavljam da su to pojedini slučajevi s kojima se onda vjerske institucije hvale.

Uostalom, već danas možemo govoriti o tome da se religija ušuljala u doslovno sve javne institucije pa je na kraju potpuno nevažno tko je osnivač. Razred od frendičinog malog ide na terensku nastavu, 4. OŠ, a jedan od ciljeva te nastave je posjet nekim vjerskim objektima i upoznavanje KC kao zajednice vjernika. Terenska nije iz vjeronauka kojeg većina pohađa, a svi imaju udžbenike za koje je analiza Protagore pokazala da su u priličnoj mjeri prožeti religioznim elementima.

I tako.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Dobro, al to je tvoj stav. I zasto bi se slagao s tudjim stavom. Ovo ti je jedno objasnjenje zasto roditelji ateisti upisuju djecu u vjerski vrtic, ti ne moras to smatrat prihvatljivim razlogom, al to ne znaci da to nije razlog... uostalom, zasto ta casna okolo prica o vjeroispovjesti djece i njihovih roditelja?!

S druge strane, meni su necaci (iz ne-vjerskih vrtica u kvartu) dolazili doma s pricom da ce im roditelji zavrsit u paklu jer ne idu u crkvu... Srecom pa moj jos nije dosao s necim takvim

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Onda razumiješ nas kojima smetaju vjerski sadržaji u predmetima koji s religijom nemaju veze.

Ipak, ja poznajem neke nevjernike kojima to ne smeta jer do religije drže manje od mene pa su do te mjere postigli zen da im je potpuno nebitna i ne žele se oko toga nervirati. Upisali bi dijete u bilo kamo ako im tako paše iz drugih razloga.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

omg koje gluposti

znaš li ti elor koliki ljudi upisuju djecu u privatnu židovsku osnovnu školu, a sa židovstvom nemaju nikakve veze? Probaj se malo zapitati zašto.

Jako je lako napisati da ne bi upisala dijete u muslimanski vrtić, kad živiš u zemlji u kojoj živiš. Da živiš negdje gdje ti je opcija loš državni ili dobar muslimanski vrtić, onda bih te pitala kako razmišljaš.

U svakom slučaju, ako je vjerski vrtić ustanova financirana od države, onda je krajnje nepristojno i nekusno uopće komentirati to što ti komentiraš, a ideja da bi tvoje dijete trebalo imati prednost kod upisa jer si ti vjernik je blagorečeno smiješna.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dajte ljudi malo lakše. Ne propituje elor legalnost upisivanja djece u vrtiće neg ju sam ovak zanimaju motivi zašto bi ljudi poslali dijete negdje s čijim se odgojnim elementima u principu ne slažu.
    Sve i da nemaš love za privatni, prva dva državna sa strane su prenatrpana, a slj. je udaljen bogu iza nogu?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo nas su sad smjestili pri upisu u jaslice u skroz drugi objekt od onog kojeg smo tražili
    čak je i druga kuća, kvart nije niti susjedni
    da sam oduševljena, nisam, ali mogu se tuć nogom u stražnjicu od sreće jer puno djece s istim brojem bodova ko mi su ostala neupisana
    e sad, da su mi malu u toj rošadi smjestili u vjerski vrtić, ne znam bih li se bunila i riskirala da dijete ostane bez vrtića u potpunosti

ali nekako mislim da djecu ne smještaju u vjerski vrtić ako roditelji nisu tražili taj objekt, a to već onda znači povlašten položaj, jer u ostale naguraju djecu da ih što više stane

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    mene uopće postavljanje tog pitanja, što ima ijedno dijete raditi u ijednoj državnoj, od svih nas financiranoj, ustavni
    izbacilo iz cipela, čim sam ga pročitala
    da netko smatra da njegovo dijete ima veća prava od nečijeg tuđeg
    i nadala sam se da se neće o tom provesti rasprava, da će ostati na tamo nekoj stranici na koju se neću vraćati
    bilo je već takvih pitanja
    što onda uzimate božićnicu (u davna vremena kad se isplaćivala), kad ne vjerujete
    što kitite bor, zašto ne radite na Božić...
    ma zašto uopće udišemo zrak za vjerske blagdane
    ja to nisam postavilla niti mislim da moje dijete ima prednost nad necijim tudim. također se nisam izjasnila o božicnicama, boru niti zraku. molim te nemoj mi imputirati nesto sto ne stoji. moje je pitanje utemeljeno na mom stavu da ne bih vodila dijete u vrtic gdje ce mi ga učiti nesto sto ja ne zelim i zanima me zasto netko drugi misli drukcije. jos te jednom molim da ako nisam jasno artikulirala stav, pitaj me da pojasnim, rado cu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

postotak ateista u hrvatskom društvu, prema zadnjem popisu, je 3%.

to se jedino razlikuje u vjerskim vrtićima gdje se postotak djece ateista čudnim čudom penje na visoki postotak koji nervira časnu

dajte ljudi. o čemu pričamo? propitujemo motive tog jednog ateiste koji je upisao dijete u vjerski vrtić?
    šta ja znam šta je njemu, možda nema mjesta u državnom, možda je državni daleko, možda je licemjer i se*e po crkvi, a dijete mu ide u vjerski vrtić, možda djeluje u ilegali i iznutra potkopava :D...a možda su u šumi.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 20.05.2016. at 10:41

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mene više zanima zašto se dodatni vjerski program u gradskim vrtićima ne plaća dodatno, dok se recimo sportski, engleski i sl. plaća.
    Možda časne volontiraju?

http://m.tportal.hr/385842/Zagreb-pl...e-i-druge.html

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    možda djeluje u ilegali i iznutra potkopava

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    postotak ateista u hrvatskom društvu, prema zadnjem popisu, je 3%.

to se jedino razlikuje u vjerskim vrtićima gdje se postotak djece ateista čudnim čudom penje na visoki postotak koji nervira časnu

dajte ljudi. o čemu pričamo? propitujemo motive tog jednog ateiste koji je upisao dijete u vjerski vrtić?
    šta ja znam šta je njemu, možda nema mjesta u državnom, možda je državni daleko, možda je licemjer i se*e po crkvi, a dijete mu ide u vjerski vrtić, možda djeluje u ilegali i iznutra potkopava :D...a možda su u šumi.
    ok. hvala na odgovoru. moram reći da casna nije izvor informacija i da nisam s njom statisticki obrađivala djecu u zg vtićima. ne znam po cemu se to zakljucilo, ja sam samo rekla da mi je casna dala info da oni kod upisa ne gledaju jel netko vjernik ili nije. sve ostalo je oko mene. pa tako i kolegica koja ima dvoje djece, jedno je krstila drugo nije, o crkvi misli da je to najprofitabilnija organizacija koja okuplja ppedfile, homofobe koji su istovemeno i homoseksualci, da je profasistoidna i da zatupljuje narod. alli joj ne smeta sta joj oboje djece zna moliti i odgajaju ih te fašistoidne časne. o tome ja pričam. i ona nije izoliran slučaj. i sve ove imputacije da mislim moja djeca imaju prednost, da bi ja zabranila upise nevjernika u vjerničke vrtiće ili ovaj postotak o ateistima ne stoje.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Mene više zanima zašto se dodatni vjerski program u gradskim vrtićima ne plaća dodatno, dok se recimo sportski, engleski i sl. plaća.
    Možda časne volontiraju?

http://m.tportal.hr/385842/Zagreb-pl...e-i-druge.html
    mene zanima zasto bi se uveo vjerski odgoj u gradske vrtiće uopće?

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

a bi li ih financirala?
    moj je stav da svaka vjerska zajednica treba svoje financirati.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

evo nas su sad smjestili pri upisu u jaslice u skroz drugi objekt od onog kojeg smo tražili
    čak je i druga kuća, kvart nije niti susjedni
    da sam oduševljena, nisam, ali mogu se tuć nogom u stražnjicu od sreće jer puno djece s istim brojem bodova ko mi su ostala neupisana
    e sad, da su mi malu u toj rošadi smjestili u vjerski vrtić, ne znam bih li se bunila i riskirala da dijete ostane bez vrtića u potpunosti

ali nekako mislim da djecu ne smještaju u vjerski vrtić ako roditelji nisu tražili taj objekt, a to već onda znači povlašten položaj, jer u ostale naguraju djecu da ih što više stane
    sta postoje vjerski objekti u gradskim vrticima? prvi put cujem

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    omg koje gluposti

znaš li ti elor koliki ljudi upisuju djecu u privatnu židovsku osnovnu školu, a sa židovstvom nemaju nikakve veze? Probaj se malo zapitati zašto.

Jako je lako napisati da ne bi upisala dijete u muslimanski vrtić, kad živiš u zemlji u kojoj živiš. Da živiš negdje gdje ti je opcija loš državni ili dobar muslimanski vrtić, onda bih te pitala kako razmišljaš.

U svakom slučaju, ako je vjerski vrtić ustanova financirana od države, onda je krajnje nepristojno i nekusno uopće komentirati to što ti komentiraš, a ideja da bi tvoje dijete trebalo imati prednost kod upisa jer si ti vjernik je blagorečeno smiješna.
    oprosti ali postoje vro kvalitetni privatni vrtići koji nisu vjerski. mislim da mene nista ne bi natjeralo da mi dijete uci u najranijoj dobi nesto sto ne zelim. i imputiras mi da mislim nesto sto uopce nisam rekla.to stvarno nije fer.
    Posljednje uređivanje od elor : 20.05.2016. at 10:59

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A možda su ti vrtići ljudima preskupi, ili su im predaleko, pa ne mogu odvesti dijete u njega prije posla, ili je u pitanju neki od tisuću razloga iz kojega neki roditelj može smatrati da je baš vjerski vrtić najbolja i najjednostavnija - a možda i jedina opcija. Da to treba objašnjavati nekome tko je isto roditelj, to mi je sasvim nevjerojatno.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    A možda su ti vrtići ljudima preskupi, ili su im predaleko, pa ne mogu odvesti dijete u njega prije posla, ili je u pitanju neki od tisuću razloga iz kojega neki roditelj može smatrati da je baš vjerski vrtić najbolja i najjednostavnija - a možda i jedina opcija. Da to treba objašnjavati nekome tko je isto roditelj, to mi je sasvim nevjerojatno.
    zao mi je sto te zgrazavam ali vjerski je jednako skup kao i bilo koji drugi privatni. a da zbog komoditeta mijenjam svoje stavove to je meni malo cudno. da li bi ti dala dijete u vjerski katolički vrtic da ti je najzgodniji po polozaju i cijeni?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •