Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Vrtići su gradski, vjerski i privatni. Nema državnih vrtića.

Grad Zagreb, odnosno svi građani zaposleni u Zagrebu, bez obzira jesu li vjernici, koju vjeru prakticiraju ili su pak nevjernici, u jednakoj svojim porezima i prirezima sufinanciraju boravak djece u vrtićima - dakle, boravak djece u vjerskim i privatnim vrtićima, može se, i najčešće se sufinancira iz proračuna Grada Zagreba.

Kada boravak djeteta u vjerskom vrtiću bude financirala vjerska zajednica iz isključivo svojih prihoda, tada će moći postavljati uvjete oko vjerske pripadnosti djece koju upisuje. Budimo otvoreni, vjerski vrtići bi rado prednost pri upisu dali djeci pripadnika svoje konfesije, ali eto, budući da ih financira Grad Zagreb, oni naprosto na to nemaju pravo.

Načini sufinanciranja boravka djece i rada vrtića određuju upisnu politiku. I sve dok su vjerski vrtići sufinancirani od strane svih zaposlenih u Zagrebu, sva djeca imaju jednako pravo upisa, bez obzira jesu li ime roditelji vjernici ili nevjernici.
    mislim da me nisi shvatila kako sam htjela, ja nisam prozvala casne zasto primaju djeecu, naravno da ce primiti i nisam protiv toga. i ja bi primila svakoga tko zeli, ali sam postavila pitanje zasto je nevjerniku uopce opcija vjerski vrtić? meni nije opcija muslimanski pa da je i besplatan, o tome govorim.
    Posljednje uređivanje od elor : 20.05.2016. at 08:31

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •