Stranica 75 od 110 PrviPrvi ... 2565737475767785 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,701 do 3,750 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Točno Tang.
    samo nisu oni toliko vješti, koliko su ovi drugi nevješti, ili nezainteresirani.
    ja uvijek tjeram mak na konac, jer sam na te spinove i muda/bubrege (sjetite se hitlera i sveg užasa koji je prouzrokovao) zaista alergična.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Idemo valjda gdje i Irska, u njoj još do nedavno rastava braka bila zakonom zabranjena. Španjolska se pak uspješno othrvala zabrani.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj elor prvotno napisa Vidi poruku
    pokusala sam gore objasniti, valjda nisam dobro. mislim da je pitanje početka točka razdvajanja stavova a kako je zivot opipljiv onda je i početak egzaktan i ne ovisi o trenutnom osobnom stavu. mislim da su druge rasprave suvišne jer proizlaze iz ove.
    Zašto je početak kao početak nešto značajno?
    koji bi drugi kriterij bio važniji?
    Napisala sam svoj kriterij: živčani sustav. Nekome je to ovo da embrij ovisi direktno o drugom organizmu, pa stoji i usporedba sa sljedećim. Kada bi bila jedina osoba koja može donirati krv nekome, inače će taj netko umrijeti, ima li te itko pravo prisiliti na doniranje, bez obzira što je postupak bezopasan za tebe?
    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Još malo.
    elor, smijem te pitati, zašto je bitno znati kada te dvije spojene stanice postanu život?
    Kako nije? Iz nečijeg kuta se radi o ljudskom životu. Čak mislim da pro liferi tek oplođenu jajnu stanicu vide kao super minijaturnog čovjeka. Ono, sve je tu: oči, kosa, nokti. Bio je dobar meme negdje, ne mogu ga naći.
    ja sam jos malo koraka ispred ako me hoces razumjeti. naravno da postoji pravo na izbor, ne mozes nekoga spriječiti da nesto napravi. ali mislim da je jako bitno kad počinje život jer život svi (i jedni i drugi ) čuvaju. nema majke koja ce oduzeti svom djetetu zivot nema je. ali ako se rjesava nekoliko stanica koje su potencijalno zivot onda je to druga stvar. tu se lome koplja. sve ostalo je posljedica odgovora na ppitanje: kada počinje život? šta ne?
    Ha? Ne pratiš crnu kroniku.
    Cvijeto, ako je ovo stvarno istina, onda me ta istina iskreno rastužuje. Ne ovo o neimanju posljedica, to je OK, nego ovo o olakšanju.
    Ako je olakšanje razlog prekidanja icijeg života, tada je to jako, jako loš razlog.

A o razlozima možemo koliko hoćemo, ima ih, samo nemojmo dati da "olakšanje" bude razlog.
    Hm, pa naravno da je olakšanje ako je abortusu prethodila noćna mora. Da nije prethodila što bi to značilo? Da se žena ležerno odšetala do klinike i obavila ga s lakoćom poput jutarnjeg mokrenja? Ili bi trebala nastaviti proživljavati noćnu moru jer je tako ispravno?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    a budući da je za očekivat da će jedna od sljedećih borbi biti i borba protiv MPO, živo me zanima kako će onda formulirati i objasniti to da hodaju za život
    A što misliš kako? Oni to vide kao borbu za život. Opet će ići nešto "Za život..." na tu šemu, jer oni spašavaju oplođene jajne stanice.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Na spomen Hitlera uvijek mi prođe kroz glavu misao da li bi Njemačka danas bila drugačija da se nije dogodio Hitler, konzervativnija, zatvorenija, nefleksibilnija. Vjerujem da bi. Nisu mase njemačke nacije evolurirale tako brzo, evoluirali su srećom samo zakoni. I opet samo neki.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a budući da je za očekivat da će jedna od sljedećih borbi biti i borba protiv MPO, živo me zanima kako će onda formulirati i objasniti to da hodaju za život
    o bez brige, široko je polje ...
    prvo će se naravno praviti ludi i puni razumijevanja, ma stvarno bi prijedlog zakona mogao pogoditi neke žene... Ojeje, moram to malo bolje proučiti..
    pa će zatim odnekud iskočiti 20 000 zamrznutih embrija...., doktori koji tvrde ovo ili ono...itd
    a sve preliveno gustim čokoladnim preljevom ljubavi, razumijevanja, brige i slično.
    neizbrušenu, grezu varijantu možeš naći i na topnicima na ovom forumu, od prije 10 godina, pa do danas.

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

seni, baš sam razmišljala o tome kako je markićka i ta ekipa vrlo vješta marketinški
    kad pogledaš, i ova akcija i ona prošla, bile su protiv-akcije u svom smislu, akcije zabrane i ograničavanja
    ali ne smiješ imati negativne izraze u kampanjama
    zato postoje oni nespretni i čudni slogani tipa "recite da nepušenju"
    ali ovi su vrlo vješto sebe prvi stavili uz riječ za, da smo u prošloj kampanji tu riječ vezali upravo za njihovu opciju, druga opcija je ostala zatečena i pokupila preostalu riječ protiv

i to je zez, oni se pripreme i izađu, a mi onda reagiramo.
    Nažalost (možda zato što živim bez facebooka) nisam ni znala za prosvjed za pravo na izbor

Btw, dobila danas u mailu zgodnu sprdnju kuda nas to ideje Markićke i sličnih vode .

Ovo možda nije toliko bitno ali evo .

Za mene ova reproduktivna priča možda više nije toliko bitna ali sad se radi o pravima naše djece!
    Nikad još politiku nisam doživljavala toliko ozbiljno i bila toliko zabrinuta (a nije da nismo prošli i rat) možda baš zbog njih.

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E, da, greška u linkovima gore

sprdnju

evo

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tolika strka oko nerođene djece. A oko rođene, zanemene i često zlostavljane sa strane obitelji, sustava - ni a ni b.
    Zanimljivo.

Sent from my iPad using Tapatalk

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i inače- nisam sklona teorijama zavjere ali nemoguće je ne primjetiti Tevu u kontekstu Željke i Tevu u kontekstu premijera, a također i toplo prijatesljtvo između premijerove supruge i Željke. Tako da znamo tko nam politiku kroji.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku

Hm, pa naravno da je olakšanje ako je abortusu prethodila noćna mora. Da nije prethodila što bi to značilo? Da se žena ležerno odšetala do klinike i obavila ga s lakoćom poput jutarnjeg mokrenja? Ili bi trebala nastaviti proživljavati noćnu moru jer je tako ispravno?
    Da, upravo sam tako shvatila cvijetin post, kao da se većina žena ležerno odšeće i napravi abortus i dva sata kasnije sjedi u kafiću. Mislim da nije tako. Ima takvih, ali mislim da je više ovih drugih, kojima je odluka teška, koje partner tjera da abortira, kojima možda treba samo malo podrške da odustanu od odluke.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

moje je mišljenje da je ppriča o početku najbitnija i da je seni izbjegava samo da izbjegne svoje suočavanje sa činjenicom gdje bi je priča o tome mogla dovesti

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, upravo sam tako shvatila cvijetin post, kao da se većina žena ležerno odšeće i napravi abortus i dva sata kasnije sjedi u kafiću. Mislim da nije tako. Ima takvih, ali mislim da je više ovih drugih, kojima je odluka teška, koje partner tjera da abortira, kojima možda treba samo malo podrške da odustanu od odluke.
    Ili kojima ne odgovara imati dijete jer se u tom periodu ne osjećaju dovoljno spremne biti majke. Meni su ok i takvi manje dramatični razlozi. Na kraju, mislim da i ne bi trebali ulaziti u nečije razloge.
    moje je mišljenje da je ppriča o početku najbitnija i da je seni izbjegava samo da izbjegne svoje suočavanje sa činjenicom gdje bi je priča o tome mogla dovesti
    Nisi pojasnila zašto je bitan početak.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Da podrzavamo ubojstva?

Noup, krivo si shvatila. Prica o pocetku, opet, i dalje, nije bitna.
    Bitna je zena i zakon koji joj omogucava da do tog i tog tjedna odluci.

Edit: nakon elor
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 22.05.2016. at 14:01

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne kuzim elor na sto ciljas i koje je to suocavanje i s cim.
    Napisi otvoreno.

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Elor, a gdje bi tebe ta prica mogla odvesti? Do toga da si ipak protiv prava na izbor ako bi se ispostavilo da zivot pocinje zacecem? I to je stav, ali iskazi ga jasno, ovako se stice dojam da nas zavitlavas.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo kamo bi nas priča mogla dovesti: jednostavno, ako se ukine pravo na abortus, hoće li se sutra ukinuti pravo na kontracepciju? Realno, to nije priča o izboru nego priča o temeljnim ljudskim pravima i slobodama.

Elor, što bi ti učinila da se nađeš suočena s neželjenom trudnoćom u situaciji da nemaš nikoga da ti pomogne, da nemaš prihoda ni sredstava za život ni za sebe? Ili da si žrtva silovanja? Netko je gore napisao da društvo koje zagovara rađanje ne brine o onima koji su rođeni. I što sad? Koji problem se rješava zabranom abortusa? Ja ne znam, ali mi se čini da bi se neki mogli pojaviti, npr.crno tržište i ugrožavanje zdravlja žena. Ufff ... Pričamo o tome,a istovremeno nema kvalitetnog spolnog odgoja u školama.

Brišem s topica, muka mi je pri pogledu na svijet koji čeka moju djecu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Meni uopće nije bitna priča o početku života, jer ako se početak premjesti, tada cijeli MPO prestaje postojati i tisuće djece neće biti rođeno, što je alternativa o kojoj ne želim ni pomišljati.
    senine postove izbjegavam

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma naravno da nas zavitlava, kako si to lijepo rekla.
    Prica o pocetku je bitna jer nas zeli poduciti, zeli da same shvatimo kako smo u krivu, kako podrzavanjem prava na izbor podrzavamo pravo ubijanja nerodjenih ljudi. Podrzavamo ubojstvo, podrzavamo ubojice.
    Ne zeli reci, glupe ste, zeli da si to same kazemo.

Samo nazalost, s takvima u ovoj tami od drzave imamo vec dovoljno iskustva pa ne nasjedamo.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne mogu znati pouzdano, ali mislim da nas ne zavitlava, nego nije načisto. Mnogi koji su izašli na ove prosvijede dam se kladiti nisu načisto i nitko im podrobnije nije objasnio stvarne posljedice jednog takvog zakona. Ljudi, mase ne razmišljaju previše u budućnost. A takvi tek kad ih napadneš s visoka, tek onda se zainate. I rekla bih sa punim pravom. Za svađu i inat koji proizlazi iz svađe je potrebno dvoje.
    Zanimljivo je u biti kako se Hrvatska našla na istoj valnoj duljini sa Poljskom, Irskom, Španjolskom jer Hrvati nikad nisu bili toliko ekstremno religijski narod. Čak je i u Italiji abrotus zakonom dozvoljen. Hrvate koje ovdje srećem, a sad ih srećem podosta kroz Hrvatsku školu i razne priredbe koja se održavaju u Hrvatskoj katoličkoj misiji, ne skaču nam odmah u oči na spomen da smo ateisti, da je crkva samo još jedna institucija za zgrtanje para i političke moći. Za razliku od recimo Poljaka koji bi nas najradije pojeli. Osim nas dodouše ne poznajemo do sada jednog još Hrvata ovdje čija djeca ne idu na vjeronauk, pripreme za pričest, ali kada povedemo razgovor o religiji, više su stavova, (osim jednog ekstrema) ma to je ta neka naša tradicija da djeca to obave.
    Posljednje uređivanje od šafran : 22.05.2016. at 14:31

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

I što na koncu imaš od toga da ti ne nasjedaš. Izašlo je 7000 ljudi ili 15000 kako najednom tvrdi Markićka. A koliko ih je bilo protiv tog zakona? Mislim hebi ga, što svi vi ovdje niste otišli na te prosvijede, i skupili sve svoje prijatelje i poznanike koji misle isto, i sve one koji ne misle isto diplomatski i uljudno povukli za rukav i pokušali barem. Ići đonom na svakog tko je u datom trenutku za taj zakon nije put niti rješenje. Ljudi mjenaju stavovoe ne samo kroz život nego vež iz minute u minutu, pa to je bar poznata stvar, već prema tome tko i kako im prezentira stvar, a pogotovo ukoliko se alternativa baš i ne čuje.

Ovaj zakon ako stupi na snagu nije pipin dim, to je jako ozbiljna stvar, to valjda svi znamo.
    Posljednje uređivanje od šafran : 22.05.2016. at 14:36

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jao, jao, seni je sasvim lijepo napisala da je za nju pravo žene iznad prava fetusa i nema nikakvog problema to bilo gdje reci. A imaš i stare topike, pa ih pročitaj.

Jos uvijek čekam odgovor, kakva je to zakon, koji ne mijenja pravo žene na izbor, a nije ovaj koji sad imamo.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj olja prvotno napisa Vidi poruku
    Elor, a gdje bi tebe ta prica mogla odvesti? Do toga da si ipak protiv prava na izbor ako bi se ispostavilo da zivot pocinje zacecem? I to je stav, ali iskazi ga jasno, ovako se stice dojam da nas zavitlavas.
    Pa i započinje. Samo je pitanje koliko je to relevantno za išta.
    Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu znati pouzdano, ali mislim da nas ne zavitlava, nego nije načisto. Mnogi koji su izašli na ove prosvijede dam se kladiti nisu načisto i nitko im podrobnije nije objasnio stvarne posljedice jednog takvog zakona. Ljudi, mase ne razmišljaju previše u budućnost. A takvi tek kad ih napadneš s visoka, tek onda se zainate.
    Potpis. Ali nemaju puno pravo na inat. Jer to je onda puno pravo na ignoranciju, a to je oblik društvene neodgovornosti.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 22.05.2016. at 15:28

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Elor, što bi ti učinila da se nađeš suočena s neželjenom trudnoćom u situaciji da nemaš nikoga da ti pomogne, da nemaš prihoda ni sredstava za život ni za sebe? Ili da si žrtva silovanja? Netko je gore napisao da društvo koje zagovara rađanje ne brine o onima koji su rođeni. I što sad? Koji problem se rješava zabranom abortusa? Ja ne znam, ali mi se čini da bi se neki mogli pojaviti, npr.crno tržište i ugrožavanje zdravlja žena. Ufff ... Pričamo o tome,a istovremeno nema kvalitetnog spolnog odgoja.
    Mislim da bi elor rodila. Uostalom, mislim da bi i ja, ali nije to bitno.

Nego, čini mi se da se u ova dva posta istice profil žena koji uopće nije prevladavajući. Štoviše, bilo je u medijima istraživanje da je 1/3 žena koje su imale pobačaj staro iznad 35 godina, u braku i ima dvoje djece. I da 27% svih trudnoca u dobi iznad 35 godina zavrsi pobacajem. Ginekolozi objasnjavaju da je to skupima zena koje često ne koriste nikakvu kontracepciju, pogotovo odbijaju oralnu, i da je nedostatak edukacije veci problem u toj skupini nego kod mladih.

(Mislim da ti i najvise bodu oči ovima, malo nas je izumrijet ćemo, ne . I čemu spolni odgoj, pa da se kontracepcija još više koristi. Pih!")

Ja medu osobama do 35, znam samo jedan slučaj. A ne znam je li netko spomenuo prijasnje generacije, medu onima 55 do 75 godina znam slucajeva i slucajeva, neke brojke ne mogu ni napisati. Ženama tih generacija je to bila tako uobičajena kontracepcijska metoda da bez beda pričaju o tome meni i mojim prijateljicama, štoviše u nekim situacijama sam i čula "Ma za nju bi sad bilo bolje da abortira, što joj to treba". Možda je to samo moje ekstremno iskustvo, ali meni nekako ostavljaju i drugu sliku, ne samo "jadne, sirote, mlade djevojke".

Članak s ovim istraživanjem se lako izgugla (iako je u krajnjoj liniji totalno nebitno jesu jadne mlade i sirote ili u braku i ne zele vise - izbor je ono sto je bitno), a zanimljivo mi je, da, kad sam u google upisala "pobačaj", prvo što mi je ponudio je: "pobačaj cijena". Zanimljivo, zar ne?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ovo je stvarni problem Hrvatske. Esktremista ima apsolutno u svakom društvu, i uglavnom predstavljaju manjinu. Nije drugačije niti u Hrvatskoj. Problem je samo što su Hrvatskoj dobili šansu da se ponašaju kao većina.

- Ne plaše nas toliko ljudi iz kolone, ona je bila puna lijepih mladih cura za koje mislimo da uopće ne razumiju da je to povorka koja želi ograničiti i njihova prava. Plaši nas šutljiva većina, oni koji misle da ih to ne zanima i koji se ne žele aktivirati. A ispada da smo mi tamo na ulici branile hrvatski Ustav. Zabranom abortusa samo nas vraćate u vrijeme u kojem vješalice nisu služile samo za vješanje odjeće - kažu.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvat...kovic/4067403/

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Za zabranu pobacaja, oduvijek i zauvijek!
    I nije mi jasno da u 21.stoljecu moramo voditi ovakve rasprave. Sve mogu shvatiti i razumjeti, ali da netko ijedan "argument" za pobacaj smatra opravdanim i valjanim.. To ne mogu shvatiti. Jer izlaza uvijek ima. Da, roditi i podizati dijete nije lako, pogotovo ako je dijete neplanirano, podrske niotkud, lose financije, itd. Ali ubiti dijete je najgora opcija ! Prvenstveno za zenu i njeno psihicko i fizicko zdravlje ! Apsolutno podrzavam ovu inicijativu !

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Prica o pocetku je bitna jer nas zeli poduciti, zeli da same shvatimo kako smo u krivu, kako podrzavanjem prava na izbor podrzavamo pravo ubijanja nerodjenih ljudi. Podrzavamo ubojstvo, podrzavamo ubojice.
    Ne zeli reci, glupe ste, zeli da si to same kazemo.

Samo nazalost, s takvima u ovoj tami od drzave imamo vec dovoljno iskustva pa ne nasjedamo.
    To si super sažela. To ti je poanta tog "da da marketinga".
    Stvari predstaviš tako da izbor postaje, to da izbora nemaš.
    Jer je jako očito nezgodno reči, da zapravo jednostavno želiš drugim ženama zabranit, naprosto zabraniti, da odlučuju o svom tijelu. Želiš naprosto zabraniti da same odluče, da li će i kada će imati djecu.
    Ali no choice, ne zvuci simpatično, zar ne? Podsjeća na rumunjsku i ceaucescua.

Tako da je krucijalno, dovesti svih, a prvenstveno žene u situaciju da se počnu osjećati kao ubojice i ako su same napravile abortus, ili podržavaju pravo na njega.
    Kužite?
    e pa sad, ja imam prijateljice koje su napravile pobačaj, ni jedne sekunde mi ne bi palo napamet da ih smatram ubojicama. Hitler je ubojica i nema šanse da mi bude prijatelj.
    e to treba hitno promjeniti.
    morate žene dovesti u stanje, da u drugim ženama i sebi samima vide ubojice.
    i onda će same izabrati, da izbora nemaju.

Ono kao sadašnja ustasizacija. Tu i tamo iskoči kakav prcela, pa kaže bob je bob i car je gol. Ostali te da ne kažem sto, u zdrav mozak, dok pametniji ne popusti.

Jer ako sad izvučeš priču da zivot počinje spajanjem stanica, (sto se mene tice, moze početi i svakom ovulacijom, ja sam i dalje mišljenja da je ženino pravo da neželjenu trudnoću prekine unutar zakonskih okvira, i to bez da se ikome mora opravdavati što i zašto),
    pritom naravno elegantno izbaciš sve sto bi moglo ici u zdravorazumskom smjeru usporedbe jednog zametka i jednog živog formiranog čovjeka.
    To je osnovno, zato se tu i stalno papagajski ponavlja to: to je zivot, mi slavimo zivot, ja sam bio embrij...itd, jer je poanta da tim spinom naprosto uspostaviš jednakost embrij - rođeni formirani čovjek.
    Sve faze izmedu od spajanja spermija sa jajnom stanicom moraju biti izbrisane i to je glavni smisao ovih "hodova za život" koji su zapravo hod za represiju u smjeru srednjeg vijeka. Poanta je da ljudima
    ispereš mozak do te mjere, da više ne razmišljaju zdravorazumski.

Da u zakonskoj hijerarhiji raznoraznih prava, pravo dvomjesecnog zametka i rođenog i formiranog covjeka nije isto i ne moze biti isto, je potpuno logično. Nemam sad vremena, već i previše tu tipkam...ali to je jos jedna zasebna i vrlo važna tema, no nju nećete naći u tim "hodovima", jer se tu otvaraju razna zgodna i nezgodna pitanja, koja lijepo razotkrivaju manipulativni karakter svih tih hodova i crkvenih spinova.

Ono staviš jedan embrij star 20 dana i dijete ili odraslog čovjeka pored, pa sad zamisli da ti netko kaže, dvoje smiješ iznijeti iz goruće prostorije.
    ja se ne dvoumim ni stotinku sekunde koji ce to dvoje biti.
    ne sumnjam da ima onih, koji ce iznijeti embrij, a ostaviti odraslu osobu ili dijete, no srećom nisam s njima ni u rodu, pa sam 300% sigurna da bi moj muž da je dok sam bila trudna, bilo ili ja ili nerođena beba, bez trunke razmišljanja izabrao mene. Kad bi morao birati između svojih tate i mame, vjerojatno ne bi znao sto će.

Sve to, kao i pragmatični level, ali sto su reperkusije ako se pobačaj prebaci u ilegalu ( jer ion nestati neće, to je jasno svima) se isto tako ne tematizira... Jer se ne uklapa u cijeli spin.

Itd,itd..sad ne stignem više.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U 21 stoljeću je u svim ( ili gotovo svim ) zemljama zapadne demokracije pobačaj legalan.

toliko o 21. stoljeću.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Da, roditi i podizati dijete nije lako, pogotovo ako je dijete neplanirano, podrske niotkud, lose financije, itd.
    Jesi li se ikad našla i u jednoj od ovih tri situacije da možeš ocijeniti što je najgore?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    U 21 stoljeću je u svim ( ili gotovo svim ) zemljama zapadne demokracije pobačaj legalan.

toliko o 21. stoljeću.
    Upravo o tome i govorim. Danas, kad je svijest o ljudskim pravima i polozaju djeteta u drustvu veca nego ikad, istovremeno se legalizira pobacaj. Paradoks.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Znači, ti bi ženu koja nipošto ne želi roditi, bilo zbog toga jer ju je očuh silovao, ili jer je plod nevjerojatno deformiran, ili samo zato što se ona ne osjeća spremnom ni voljnom biti majkom, jednostavno - prisilila, da odnese trudnoću, rodi, i što onda - mrzi i proklinje svaki dan ostatka svog života, a vjerojatno i to dijete skupa? Zaista?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 22.05.2016. at 17:12

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Upravo o tome i govorim. Danas, kad je svijest o ljudskim pravima i polozaju djeteta u drustvu veca nego ikad, istovremeno se legalizira pobacaj. Paradoks.
    Fetus nije dijete. Moze postati. Ako ga žena rodi.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svijest o ljudskim pravima ni na koji način isključuje hijarhizaciju prava u zajednici ljudi odnosno građana.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Fetus nije dijete. Moze postati. Ako ga žena rodi.
    Tocno, fetus nije dijete, ali je ljudsko bice.
    O cemu onda raspravljamo ?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moje je mišljenje da je ppriča o početku najbitnija
    joj elor majketi, neka bude najbitnija tebi,
    ali pusti druge da odlučuju za sebe.
    i neka markićka i njena ekipa puste druge da odlučuju za sebe.
    ti bi da žena ima izbor, ali da se zakon mijenja, kako pobogu?

i potpisujem AM, uglavnom u svemu.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Fetus je ljudski fetus.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi li se ikad našla i u jednoj od ovih tri situacije da možeš ocijeniti što je najgore?
    Znas sto, napisala sam kilometarski post, ali sam ga izbrisala. Nisam ti duzna opisivati svoje privatne trenutke da bih ti se opravdala.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Peterlin, postavila si jedno odlično, odlično pitanje:

Koji problem zabrana prekida trudnoće riješava?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tocno, fetus nije dijete, ali je ljudsko bice.
    O cemu onda raspravljamo ?
    pa raspravljamo o pravima žene i pravima fetusa.

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Znas sto, napisala sam kilometarski post, ali sam ga izbrisala. Nisam ti duzna opisivati svoje privatne trenutke da bih ti se opravdala.

Ali bi bez problema ukinula moje pravo da izaberem sta cu uciniti u svojim privatnim trenutcima? Otkud ti pravo na to?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

O Olja, znaš ne znaš odgovor? Nije bitno tvoje pravo nego fetus .

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Koliko god mi abortus bio osobno neprihvatljiv, ideja da postoji zakonska zabrana istog stvara mi tešku mučninu te kao i kod Peterlin pitanje što je sljedeće.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj olja prvotno napisa Vidi poruku
    Ali bi bez problema ukinula moje pravo da izaberem sta cu uciniti u svojim privatnim trenutcima? Otkud ti pravo na to?
    Pa to upravo rade i Markićka
    i kompanija. Eto što nas čeka ako njihov ^hod za život^ uspije u svojim namjerama.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko god mi abortus bio osobno neprihvatljiv, ideja da postoji zakonska zabrana istog stvara mi tešku mučninu te kao i kod Peterlin pitanje što je sljedeće.
    Da, to je to.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

slažem se
    ono što ne razumijem kod onih koji bi zabranili pobačaj - misle li da će ga time spriječiti? tko želi, naći će način, samo bi se ugrozilo zdravlje i život žene

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

.... Ali ubiti dijete je najgora opcija ! Prvenstveno za zenu i njeno psihicko i fizicko zdravlje ! Apsolutno podrzavam ovu inicijativu !
    Ovo zadnje je cista floskula kojom zagovornici zabrane sami sebe tjese i obmanjuju da spasavaju i jadne zene od samih sebe. Od svih argumenata i "argumenata" ovaj mi je najgnjusniji u svojoj punini omalovazavanja zena i njihove sposobnosti da odlucuju za sebe.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A da pustimo Markickama i slicnima da odlucuju znamo brzo dokle bi dosli.
    Zabrana abortusa.
    Zabrana MPO jer nije "prirodan" i "ubija djecu".
    Zabrana kontracepcije jer je "aborativna" i "neprirodna"
    Zabrana... (nastavite niz)

Nadam se samo da nikad necemo spasti u status africkih drzava gdje je jedno od glavnih postignuca rktc bila zestoka borba prodiv podjele kondoma usred epidemije aidsa jer je koristenje, istih "protuprirodno" i tvrdnje (nicim znanstveno dokazane) dakondomi ne sprjecavaju aids, uz "sitnu" posljedicu u vidu milijuna sirocadi koji su zbog toga ostali bez oba roditelja (ako su uopce prezivjeli i sami). Toliko o tom famoznom covjekoljublju i borbi za svaki ljudski zivot. Ali zato sad ima tamo 9000 sirotista u organizaciji crkve i hvale se time kako brinu o njima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

.. da ne spominjemo da trudnoća isto tako može biti itekako opasna po fizičko zdravlje, opasnija od pobačaja izvedenog u sigurnim uvjetima. Dakle, stručno izveden pobačaj nije ništa posebno opasan po fizičko zdravlje žene. (a što se tiče psihičkog zdravlja, to naravno ovisi od situacije)

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sillyme, nisam u prvi mah realizirala, ali imaš duboko pravo. Kad te krenu od sebe same spašavati....

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

X

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •