Pokazuje rezultate 1 do 50 od 131

Tema: Odgoj

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve je to, što vi pišete super
    ali teoretski lijepo zvuči, malčice je drukčije u praksi
    većina škola se s tim neće "natezati"
    i proglasiti će to dječjim stvarima
    znam, profesionalno, nekoliko primjera gdje su roditelji pokušavali razgovarati s roditeljima s druge strane, išli u školu, prvo učitelj, pa stručne službe škole
    da bi na kraju završili kod vanjskog psihologa/psihijatra koji je na kraju preoporučio promjenu škole

ne mislim da je ovo Cheerilee takav problem, kao ovi "moji" primjeri
    ali samo nekako imam slabe vjere u djelotvornost stručnih službi škole
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 13.06.2016. at 11:47

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    sve je to, što vi pišete super
    ali teoretski lijepo zvuči, malčice je drukčije u praksi
    većina škola se s tim neće "natezati"
    i proglasiti će to dječjim stvarima
    znam, profesionalno, nekoliko primjera gdje su roditelji pokušavali razgovarati s roditeljima s druge strane, išli u školu, prvo učitelj, pa stručne službe škole
    da bi na kraju završili kod vanjskog psihologa/psihijatra koji je na kraju preoporučio promjenu škole

ne mislim da je ovo Cheerilee takav problem, kao ovi "moji" primjeri
    ali samo nekako imam slabe vjere u djelotvornost stručnih službi škole
    Većina nas je sa svojom djecom na žalost imala iskustava sa bulijima ili sa neprilagođenom djecom, ima ih u svim školama, no to ne znači da ne treba biti dosadan i učiteljici i školi i ravnatelju. Boli me briga što sam im dosadna, njihovo je da aktivno sudjeluju u odgoju kako naše "mirnije" djece tako i malih bulija, i ne namjeravam ih štedjeti prigovora i zahtjeva, usmenih i pismenih, kako bi oni mogli slijegati ramenima, odgovarati mi "ruke su nam vezane, ne možemo ništa osim pismene opomene".
    MOji klinci u razredu imaju klinca koji nije bully ali očito ima neki poremećaj u ponašanju jer baca klupe, razbij monitore i drugi školski inventar, uništava drugoj djecu njihovu imovinu, prijeti škarama itd. Moji klinci su mi masu puta rekli da u školu idu sa strepnjom i stresom što će se taj dan dogoditi i da li će klupe letjeti.
    Učiteljica mi je sa žaljenjem rekla da su njoj ruke vezane i da ona može jedino i dalje inzistirati da ostatak kolektiva radi na socijalizaciji tog klinca, đšto u prijevodu znači da su ove godine tjedno umjesto da imaju nastavu i uče novo gradivo barem 3 škosla sata tjedno "trošili" igrajući s esocijalne službe odnosno psihologa tom klincu.
    Dakle, cijeli je kolektiv bio uskraćen učenja i nastave jer su na neki način preuzeli ulogu odraslih, i to zato jer tako piše u uputama za djelovanje koje učiteljica ima od tko zna koga (Ministarstva obrazovanja, CZSS-a, nemam pojma koga) za slučajeve takvog nasilja.

I što napraviti?
    Klinac to radi već 4 godine, dobio je do sada bezbroj jedinica, opomena, razgovora kod arvnatelja i pdihologa, mater mu je svako malo u školi, ali nitko nema ništa djelotvorno (da upotrijebim taj neugodan izraz) za rješavanje ovog problema odnosno za spašavanje preostalih 14 učenika koji su već 4 godine izloženi svemu tome. Zar bismo trebali ispisati njih 14, ili...?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •