Pokazuje rezultate 1 do 50 od 964

Tema: Los brak.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

što se tiče onog što je dokazano, dokazano je da u određenim stvarima (tipa to slušanje i čitanje zemljovida) postoji razlika među muškarcima i ženama
    ali i da je razlika unutar grupe veća od razlike među grupama
    odnosno da se Marica može po sposobnosti čitanja zemljovida razlikovati od Jelice, puno više nego izračunata prosječna žena od izračunatog prosječnog muškarca, i zato u stvarnom životu možeš često naći ženu koja bolje čita zemljovide od svoga muža/dečka.

e sad, zašto češće čujem taj primjer, nego onaj gdje muž puno više brine o djeci i kući i žali se da žena kad dođe s posla samo sjedne za tablet, a on mora djecu vodit u parkić, na aktivnosti, smišljat šta će jest, a ona kad se i ide družit s njima samo u mobitel bulji...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    što se tiče onog što je dokazano, dokazano je da u određenim stvarima (tipa to slušanje i čitanje zemljovida) postoji razlika među muškarcima i ženama
    ali i da je razlika unutar grupe veća od razlike među grupama
    odnosno da se Marica može po sposobnosti čitanja zemljovida razlikovati od Jelice, puno više nego izračunata prosječna žena od izračunatog prosječnog muškarca, i zato u stvarnom životu možeš često naći ženu koja bolje čita zemljovide od svoga muža/dečka.

e sad, zašto češće čujem taj primjer, nego onaj gdje muž puno više brine o djeci i kući i žali se da žena kad dođe s posla samo sjedne za tablet, a on mora djecu vodit u parkić, na aktivnosti, smišljat šta će jest, a ona kad se i ide družit s njima samo u mobitel bulji...
    odlično!

to je to. i to je ta kombinacija društvene uvjetovanosti i klasičnog - zato što im se može tako. samo zato. s time da ipak, pa evo i ovaj forum je dokaz za to, se to mijenja. pomalo, ali - mijenja se.

a sigurno najbolja stvar za tu promjenu je porodiljni dopust za tate.

ja nisam inače nikakav kontrol frik, i apsolutno nisam tip od velikih popisa i uvijek nekako mislim - a šta im može bit, ništa ali, recimo, nisam bila spremna odreć se svog porodiljnog.

iako imam značajno veću plaću od mm.

hbg, tu je ta društvena uvjetovanost kod mene odigrala svoju ulogu. meni nezamislivo bilo ja odem radit, a šestomjesečno dijete ostane s tatom na porodiljnom.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    iako imam značajno veću plaću od mm.
    hbg, tu je ta društvena uvjetovanost kod mene odigrala svoju ulogu. meni nezamislivo bilo ja odem radit, a šestomjesečno dijete ostane s tatom na porodiljnom.
    pa ne valjda samo društvena uvjetovanost? nemojmo da se sad počne prelijevati, samo na drugu stranu.
    ako egzistencija nije ugrožena pa nije ni u šoldima sve. iz sebičnih razloga sam ostala i uvijek bih ostala na porodiljnom isključivo ja.
    ne znam što bi bilo da mi muž zapne da bi i on, stvarno ne znam.
    srećom, nije se ni ćešao, a kamoli zapinjao. ali to je isključivo minus za njega. općenito za one koji odgoj i brigu prepuštaju onom drugom, bez da sudjeluju jednako.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    pa ne valjda samo društvena uvjetovanost? nemojmo da se sad počne prelijevati, samo na drugu stranu.
    ako egzistencija nije ugrožena pa nije ni u šoldima sve. iz sebičnih razloga sam ostala i uvijek bih ostala na porodiljnom isključivo ja.
    ne znam što bi bilo da mi muž zapne da bi i on, stvarno ne znam.
    srećom, nije se ni ćešao, a kamoli zapinjao. ali to je isključivo minus za njega. općenito za one koji odgoj i brigu prepuštaju onom drugom, bez da sudjeluju jednako.
    ma da, imaš pravo, jesu sebični razlozi. ali mislim da je taj stav koji je bio u mojoj glavi i glavi mm-a, da nam tako nešto niti na pamet palo nije, ipak djelomično i društveno uvjetovan.

naročito u njegovoj, hebe se meni za šolde, al on bi to već iskalkulirao.

kao kad me u brisel slao i da imam jeftin ryan air s krka pa mogu svaki vikend biti s njima :D

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    iz sebičnih razloga sam ostala i uvijek bih ostala na porodiljnom isključivo ja.
    potpis na ovo (s tim da je moj ipak dočekao svojih 5 minuta zadnjih pola godine s trećim djetetom).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •