Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
ponukana onim što sam čitala u zatvorenoj temi o debljini iznenadilo me da nitko nije spomenuo vezu mršavosti kao temelja moderne ljepote i novog oružja patrijarhata.
jesam li stvarno jedina koja vjeruje da je u vrijeme kad su ženama postali dostupni obrazovanje, politika i zapošljavanje, savršen izgled postao novi okov oko vrata?
otpisana si ako si buca, isto kao i ako nemaš modernu odjeću, nisi našminkana, depilirana i sl.?
ako ne slijediš trendove zdrave hrane, isto si out?
bez obzira na to kakva si osoba, jesi li spasila dijete iz goruće kuće ili doktorirala matematiku, draga moja, važno je samo kolika ti je guza!
mislim da savrsen/dobar izgled nije novo oruzje patrijarhata. ono je staro oruzje patrijarhata. uopce nije bitno o kojem se idealu radi - vilendorfska venera, rubensova celuliticna ljepotica, ili kate moss, poanta je da postoji ideal po kojem se zene procjenjuju, te po kojem se zene trebaju ravnati. + naravno da bude "notkrhnuti vrc", dobra, mila, empaticna, ako treba i patnica....

ja mislim da su danas ti "ideali" puno sir (ima ih puno vise, a na kraju krajeva sasvim jednostavno im mozes i pokazati "srednji prst"i, te da im je se vise nego ikada prije moguce othrvati. upravo kroz obrazovanje, neovisnost i slicno. sumnjam da angelu merkel puno briga sto o njenom izgledu misle ivo i ana. niti je ona u bilo kojem smislu "otpisana"

ono sto se promjenilo su naprosto mediji, bombardiranje informacijama, slikama i slicno.
vise nego ikada je potrebno samoucenja, kako da u moru svega, biras, uzimas, gledas, citas... samo ono sto zaista vrijedi i ima smisla.

sam izgled i zena i muskaraca koji sigurno doprinosi ljubavnoj "kemiji" je nesto sto je cinjenica bila i ostala. no izmedu cinjenice da ljepsi i zgodniji ljudi su suprotnom spolu na neki nacin (naravno u prosjeku gledano) "privlacniji" i teze da je na zeni vazan ili najvazniji jedino izgled, postoji velika razlika.