Pokazuje rezultate 1 do 50 od 792

Tema: vanjski izgled i patrijarhat

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zdrava prehrana je ona koja uključuje dovoljno makronutrijenata (proteina, ugljikohidrata i masnoća) u prihvatljivim omjerima, dobivenih iz pretežno svježih namirnica (i po mogućnosti doma pripremljenih). Tada su i mikronutrijenti prisutni u dovoljnim količinama.

Zdrava prehrana je zasnovana na jednostavnosti i ne mora biti skupa, barem u Hr nije preskupo tako se hraniti
    Ja tako jedem jer mi je život i održavanje moga zdravlja na taj način lakše
    Svježe meso i riba, što jednostavnije pripremljeno (npr. kuhano ili gril) maslinovo ulje, puno sezonskog povrća (svježeg ili ako je potrebno jednostavno termički obrađenog), jaja i sirevi koji su između ostalog zamjena za meso, nešto voća (ja ne jedem puno voća jer mi diže šećer prebrzo, ali umjesto voća uzimam lisnato povrće u dodatnim količinama)
    Jogurt bez ičega (nikakve voćne i slične perverzije), mlijeko doduše ne volim pa zaobilazimi

Sve to u količinama koje pokrivaju moje potrebe za energijom
    Koje su fakat nevelike LOL

Svakako što manje tvornički prerađene hrane, znači zaobići pekare osim po kruh vulgaris ako je dio normalnog jelovnika

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Zdrava prehrana je ona koja uključuje dovoljno makronutrijenata (proteina, ugljikohidrata i masnoća) u prihvatljivim omjerima, dobivenih iz pretežno svježih namirnica (i po mogućnosti doma pripremljenih). Tada su i mikronutrijenti prisutni u dovoljnim količinama.

Zdrava prehrana je zasnovana na jednostavnosti i ne mora biti skupa, barem u Hr nije preskupo tako se hraniti
    Ja tako jedem jer mi je život i održavanje moga zdravlja na taj način lakše
    Svježe meso i riba, što jednostavnije pripremljeno (npr. kuhano ili gril) maslinovo ulje, puno sezonskog povrća (svježeg ili ako je potrebno jednostavno termički obrađenog), jaja i sirevi koji su između ostalog zamjena za meso, nešto voća (ja ne jedem puno voća jer mi diže šećer prebrzo, ali umjesto voća uzimam lisnato povrće u dodatnim količinama)
    Jogurt bez ičega (nikakve voćne i slične perverzije), mlijeko doduše ne volim pa zaobilazimi

Sve to u količinama koje pokrivaju moje potrebe za energijom
    Koje su fakat nevelike LOL

Svakako što manje tvornički prerađene hrane, znači zaobići pekare osim po kruh vulgaris ako je dio normalnog jelovnika
    Ovo je fakat dobro sročeno. Da, to i meni znači zdrava prehrana, iako jako volim kremaste kolače, čipseve, palačinke, čokoladu, nutelu, ma sve što ne spada pod ovo, ali ne kupujem jer pošto sve volim ne bi mogla samo gledati, ni ja ni muž, a djeca još manje. Vani se mogu kontrolirati bez problema. Daleko da ne priuštimo i djeci i sebi, ali jako rijetko. VOlim kuhati,a peći pogotovo pa si onda dam oduška 3 x godišnje, blagdani i rođendani, ali puno pojedu, odnesu gosti, podijelim susjedima, pa ispada vuk sit koza cijela, izguštamo se, a opet u nekohj mjeri. Da pečem svaki vikend ne bi bilo dobro, radila neko vrijeme pa smo nas četvoro bili u stanju smazat tepsiju u pola sata.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •