Pokazuje rezultate 1 do 50 od 748

Tema: Dogovor oko iznosa alimentacije

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    OK shvatili smo da ti tvojih 7000 kn nije bas dovoljno za ostvarrenje tvojih potreba. al sta je tu je.
    imas krasn topik di mi pohlepne zene raspravljamo kako rastegnuti lovu od mjeseca do mjeseca. pa mozda i tebi pomogne, mada mislim da je kranji zakljucak bio ako zelimo vise moramo zaraditi vise da ti kratim muke citanja. dakle umjesto dobro isplativog hobija trazi bolje placen posao.
    pa da. slažem se potpuno. i to stoji. potpisujem

samo opet ima nekaj kaj se kosi sa stavovima ovdje. dakle ja sam nemam dovoljno trenutno novaca, a ipak dajem dovoljno novaca za djete.
    i sad ja krenem na bolji posao i počinjem zarađivati malo više i imam skoro pa dovoljno. neki ovdje bi tada samo povećavali iznos alimentacije? znači ja sad nemam slobodu ali ju prema njima nikad niti nebi mogao imati???!! wtf?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj main prvotno napisa Vidi poruku
    i sad ja krenem na bolji posao i počinjem zarađivati malo više i imam skoro pa dovoljno. neki ovdje bi tada samo povećavali iznos alimentacije? znači ja sad nemam slobodu ali ju prema njima nikad niti nebi mogao imati???!! wtf?
    ne neki ovdje, nego kako sam upratila zakon.
    zakoni odreduju alimentaciju, a nacini, iznosi i modaliteti su (uz sve poznate probleme da zakonodavstvo ne moze pokriti 100%no sve varijacije) radeni tako da stite djecu u najvecem mogucem stupnju. dakle radili su ih strucnjaci oslanjajuci se na znanje, iskustvo, statistike i tako dalje.

uz to, slobodu koju imaju ljudi bez djece, ljudi sa djecom naprosto nemaju. bez obzira da li sa djecom zajedno zive ili ne. i to je to.
    i to ukljucuje njihove buduce partnere, buduce obitelji, koji takode ne pocinju od nule, nego u svakoj metaforicki receno krizaljci i racunici su ukljuceni dijete/djeca iz prethodnog braka/veze.
    Posljednje uređivanje od seni : 23.08.2016. at 12:15

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ne neki ovdje, nego kako sam upratila zakon.
    zakoni odreduju alimentaciju, a nacini, iznosi i modaliteti su (uz sve poznate probleme da zakonodavstvo ne moze pokriti 100%no sve varijacije) radeni tako da stite djecu u najvecem mogucem stupnju. dakle radili su ih strucnjaci oslanjajuci se na znanje, iskustvo, statistike i tako dalje.

uz to, slobodu koju imaju ljudi bez djece, ljudi sa djecom naprosto nemaju. bez obzira da li sa djecom zjedno zive ili ne. i to je to.
    i to ukljucuje njihove buduce partnere, buduce obitelji, koji takode ne pocinju od nule, negu svakoj metaforicki receno krizaljci i racunici su dijete/djeca iz prethodnog braka/veze.
    dakle u prijevodu ja nikad nebi mogao biti slobodan jer ako bi me krenulo samo bi više morao plaćati? a novu partnericu isto nebi mogao imati, ili bi morao tražiti neku koja ima sve jer joj ja s plaćom nebi mogao pružiti kad moram plaćati puno toga.

alimentacija ne može tako rasti kako neki ovdje tumaće. i mi koji smo otišli moram nastaviti život.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dakle u prijevodu ja nikad nebi mogao biti slobodan jer ako bi me krenulo samo bi više morao plaćati? a novu partnericu isto nebi mogao imati, ili bi morao tražiti neku koja ima sve jer joj ja s plaćom nebi mogao pružiti kad moram plaćati puno toga.

alimentacija ne može tako rasti kako neki ovdje tumaće. i mi koji smo otišli moram nastaviti život.
    i ja bih zivjela kako sam zivjela, bez da recimo navodim financije. ja bih recimo navecer citala knjigu i ne razmisljala o rucku za djecu i o tome sto ce obuci i da li imaju sve sto im treba za sutradan.

a ako imas drugu partnericu MM bi ti rekao zenu biras da je pametnija od tebe pa ti je lakse u startu. a mozda ce i ona biti zaposlena pa ce vam biti lakse.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nema tu nikakovog prijevoda.
    ja nisam pravnik, ali ako sam dobro shvatila zakon alimentaciju odreduje i u odnosu na primanja roditelja koji alimentaciju placa. to je tocno, ili?
    dakle, ako to po tebi nije ok, jer mislis da treba postojati samo jednan iznos odreden za svu djecu, nevezano da li roditelj koji placa alimentaciju zaraduje 5000 ili 50 000, ili 500000 (po meni je ok da iznos ovisi i o kolicini primanja koja osoba ima, ali nemam vremena to sad obrazlagati, a iskreno receno, ne vidim puno smisla objasnjavati nesto, sto je samorazumljivo), a onda nadi istomisljenike, pa krenite u promjenu zakona - mada sumnjam da bi vam to polucilo plodove.

uz to ja uopce ne razumijem od cega bi ti to trebao biti slobodan? od djeteta, od uzdrzavanja, od cega?

a jos manje razumijem zasto bi tvoja partnerica "trebala imati sve"?
    maloprije si nam objasnjavao da dijete u financijskom smislu dijeli sudbinu roditelja. pa eto nema za dodatne aktivnosti. eto nema.

isto tako partneri (i stari i novi) dijele isto tako svoju "financijsku sudbinu". zajednicku.
    dakle novi partner ili nova partnerica osobe koja iz bivse veze ima dijete, naprosto dijele tu sudbinu.
    a ne mogu zamisliti da bi si covjek (i zena i muskarac) zelio ili prihvacao novog partnera koji to postojece dijete ne prihvaca ili ignorira, ili naprosto ne razumije odgovornost koja iz toga proizlazi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •