Stranica 9 od 15 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 748

Tema: Dogovor oko iznosa alimentacije

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Napada te se jer rijetko tko od nas ima placu 7000kn a svi dobro zivimo sa manjom. Meni je to ogromna placa.

I ako mm i ja skupa imamo placu 7000, smijesno mi je slusat tvrdnje da jedan samac ne moze sa takvom placom.
    Zvucis razmazeno.
    I da, imamo stan, ali i jos desetak godina kredita koji iznosi pola tvoje place.
    A ne pada mi na pamet zaliti se da nemam novaca.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa za obracun se gledaju primanja I troskovi ( djetetovi).
    Ako su tvoji troskovi isti kako u Zagrebu , tada su i djetetovi.

ova logika nema smisla. ako imamo 30% manje plaće onda nam je i standard manji. mi ne možemo živjeti kao u zagrebu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A sto da ti kazem?
    iskreno mi je tesko zbog tvojih malih primanja . Koja su prilicno veca od prosjeka, ali sto se moze covjek nikad nije zadovoljan...

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

A sto da ti kazem?
    iskreno mi je tesko zbog tvojih malih primanja . Koja su prilicno veca od prosjeka, ali sto se moze covjek nikad nije zadovoljan...

znam da je sarkazam. ali svatko ima nekaj. ti imaš obitelj, ja ne. ja trebam onda plaću do probam srediti si gdje ću živjeti da se ne moram seksati s curama na stolu jer nemam ni krevet kak spada

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa dobro, placa od 7000 kuna od koje pola ode na kredit stvarno nije nesto. Jos recimo 1000 kuna za rezije, 500 kuna za benzin, 1100 kuna za malca, i covjeku stvarno ne ostane puno. A di su troskovi registracije, servisa auta, odjece...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj main prvotno napisa Vidi poruku
    znam da je sarkazam. ali svatko ima nekaj. ti imaš obitelj, ja ne. ja trebam onda plaću do probam srediti si gdje ću živjeti da se ne moram seksati s curama na stolu jer nemam ni krevet kak spada
    A kaj da ti kazem?!
    svatko ima nesto. Ja imam muza kojeg trpim i djecu 24 sata/7 dana u tjednu na brizi ( ok, malo manje , odem povremeno na posao koji mi plate prilicno manje nego tebi. A ono , posao je pravi, odgovornost je prava da ne moze biti pravija, a placa takva kakva je.) . Eto , ja bih bila sretna da se uopce seksam bilo gdje. Manje dijete se boji mraka i ne spava u svojoj sobi , a starije nikad ne spava pa zuji po kuci do gluho doba noci. Tako da vjerujem da je tvoj seksualni zivot intenzivniji od mog.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sirius

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa dobro, placa od 7000 kuna od koje pola ode na kredit stvarno nije nesto. Jos recimo 1000 kuna za rezije, 500 kuna za benzin, 1100 kuna za malca, i covjeku stvarno ne ostane puno. A di su troskovi registracije, servisa auta, odjece...
    to želim reći. kaj ostane? trebam i na poslu nekaj za jesti, trebam i doma. stvarno mi ništa ne ostane. A dijete ima na mjesec više nego ja.
    Posljednje uređivanje od main : 24.08.2016. at 11:24

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

to želim reći. kaj ostane? trebam i na poslu nekaj za jesti, trebam i doma. stvarno mi ništa ne ostane. A dijete ima na mjesec više nego ja.
    vjerujem da ti ništa ne ostane, ali koristiš dvostruke kriterije
    djetetu brojiš da ima novce koji mu idu na potrepštine
    a sebi brojiš da imaš samo ono što ti ostane kad poplaćaš potrepštine

točno je da nije neki problem potrošit 7000kn
    ali bome učas se potroši i 2000kn na dijete

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    vjerujem da ti ništa ne ostane, ali koristiš dvostruke kriterije
    djetetu brojiš da ima novce koji mu idu na potrepštine
    a sebi brojiš da imaš samo ono što ti ostane kad poplaćaš potrepštine

točno je da nije neki problem potrošit 7000kn
    ali bome učas se potroši i 2000kn na dijete
    nije tako. dijete ne treba plaćati stambeni kredit, niti registrirati auto. a to koliko ono potroši na režije uključeno je u onu svotu.
    dijete ima na mjesec više nego ja. djete dakle ima pravo na 2200. (ako ja dam 1100) A koliko meni ostane? s tim da ja ipak trebam malo više pojesti nego dijete. mislim žalosno je na kaj su danas muški pali.
    Posljednje uređivanje od main : 24.08.2016. at 11:31

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

kak da ja npr nađem novu partnericu, da ju odvedem na večeru? pa ja nemam dosta da nastavim život dalje. a dajem ipak za dijete, i ono ima više nego ja.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ok, stvarno je vrijeme da odustanem

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nije tako. dijete ne treba plaćati stambeni kredit, niti registrirati auto. a to koliko ono potroši na režije uključeno je u onu svotu.
    dijete ima na mjesec više nego ja. djete dakle ima pravo na 2200. (ako ja dam 1100) A koliko meni ostane? s tim da ja ipak trebam malo više pojesti nego dijete. mislim žalosno je na kaj su danas muški pali.
    Znas sto bi rekla moja bivsa sefica kad imas premalo novaca?
    Zaradi vise!
    Obzirom da si se odlucio na prevelike troskove ( da , tvoj stambeni kredit sa tvojim primanjima jest preveliki trosak) ne preostaje ti nego zaraditi vise.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Znas sto bi rekla moja bivsa sefica kad imas premalo novaca?
    Zaradi vise!
    Obzirom da si se odlucio na prevelike troskove ( da , tvoj stambeni kredit sa tvojim primanjima jest preveliki trosak) ne preostaje ti nego zaraditi vise.
    i onda su tu kod finte g4. ako počinjem zarađivati više onda bi više trebao i plaćati alimentaciju?

p.s.
    naravno da ponekad zaradim više. pa nebi ni danas imao za gablec da npr ovaj mjesec nisam 2000 sa strane zaradio. ali to ne utječe na ništa. to nije stalno, nemogu utjecati dal to bude ili ne.
    Posljednje uređivanje od main : 24.08.2016. at 11:36

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A kaj da ti kazem?!
    svatko ima nesto. Ja imam muza kojeg trpim i djecu 24 sata/7 dana u tjednu na brizi ( ok, malo manje , odem povremeno na posao koji mi plate prilicno manje nego tebi. A ono , posao je pravi, odgovornost je prava da ne moze biti pravija, a placa takva kakva je.) . Eto , ja bih bila sretna da se uopce seksam bilo gdje. Manje dijete se boji mraka i ne spava u svojoj sobi , a starije nikad ne spava pa zuji po kuci do gluho doba noci. Tako da vjerujem da je tvoj seksualni zivot intenzivniji od mog.
    točno ovako je i s mojom djecom...ajde, bar znam da sam kroz investiciju u kvalitetan bračni krevet, podnice i madrac podigla standard i mlađoj (madraci u dječjoj sobi bili su dosta jeftiniji)

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

dobro main, ja stvarno vise ne kuzim sto ti hoces od nas?
    da ti nademo partnericu,
    kupimo krevet,
    damo bon za veceru,
    otplatimo kredit,
    uvjerimo tvoju bivsu da odustane od primanja alimentacije
    ili
    nesto trece?

ili ti je naprosto zgodno, da nas ovako zamajavas

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

sve ovo nema veze sa temom i onim kaj sam ja htio reći. ja se ne izvlačim zbog kredita. to je bila moja odluka. nije ni kredit na 20-30 godina nego kratki. i morao sma tako jer mi je to daleko bolje opcija nego podstanarstvo. nikad više tako. koliko sam novaca izgubio zbog toga, pa selidbe i to...to je nešto jako loše

niti se izvlačim za 1100 ali ne mogu više plaćati. a dijete ima više dok se sve sagleda. samo želim da se ne spominju cifre od 2000kao normalne.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    dobro main, ja stvarno vise ne kuzim sto ti hoces od nas?
    da ti nademo partnericu,
    kupimo krevet,
    damo bon za veceru,
    otplatimo kredit,
    uvjerimo tvoju bivsu da odustane od primanja alimentacije
    ili
    nesto trece?

ili ti je naprosto zgodno, da nas ovako zamajavas
    ovo kopiram od prije. to želim, i to je razlog mog javljanja ovdje :

1. ovdje sam se registrirao iz razloga jer se na formu spominju zaista preveliki iznosi alimentacije i to se smatra pod normalnim. npr 1700kn ili 2300kn na plaću od 7500kn. pa je to normalno?? nije

ili ovdje gore se spominje max 50%, kao 50% plaće. wtf? pa kak bi to moglo biti u redu.

2. 1100kn je sasvim dovoljna alimentacija za djete od 6 do 14 godina. ako druga strana doda nešto. ispada da se ima 1600-1700kn mjesečno samo tako. pa ja za sebe nemam toliko, a ipak moram na posao doći. o čemu vi pričate. osim tih stvari kako jako volite svoje djete i dale bi mu i 15000kn na mjesec. pa dajte, ako imate. ja nemam i djete dijeli sudbinu roditelja.

3. to kaj branim svoje argumente ne znači da se svađam, niti frustriran. pa ja branim mušku stranu, a ne da ispadne da se po netu piše da je alimentacija 2000kn i bude se to počelo smatrati kao normalno.. e pa nije normalno.to je prenapuhano.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

p.s. ali ovo za partnericu to se nebi bunio :D
    Posljednje uređivanje od main : 24.08.2016. at 11:43

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Samo reci, baš slobodnih bez djece nema puno, ali izlistat ćemo ti rastavljene s djecom. Šteta, nemamo mogućnost uvida u prihode i - alimentacije. Svakako bi i u tvom interesu bilo da su što veće .

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Samo reci, baš slobodnih bez djece nema puno, ali izlistat ćemo ti rastavljene s djecom. Šteta, nemamo mogućnost uvida u prihode i - alimentacije. Svakako bi i u tvom interesu bilo da su što veće .
    ne smetaju meni da ima djecu. ali odmah svakoj velim ono indirektno, da želim imati još djece.
    onda kad nisu iste dugoročne želje, onda je kad tad problem..

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

to mozes pak samo zeljeti, jer kao sto si vidio misljenja svih nas o visini alimentacije su vrlo podjeljena i ima nas sasvim dovoljno koji mislimo da alimentacija treba biti sukladna placi.
    i potpuno je jasno da ovaj topik tu rezlicitost misljenja i stavova nece uniformirati.
    sto se mene osobno tice nakon ovog topika sam jos uvjerenija da zakonska regulativa treba biti i jos stroza i jasnija, te upravo suprotno od principa, dati cu djetetu kad ja zelim i koliko ja zelim i za ono sto ja zelim.

no to sto ja, mi, marko, janko, ana misle je zapravo bespredmetno, jer je zakon vrlo jasan. a donesen je od ljudi koji se u materiju razumiju.
    ako mislis da je zakon los, pa organiziraj incijativu za preispitivanje, promjenu, sto vec...

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

to mozes pak samo zeljeti, jer kao sto si vidio misljenja svih nas o visini alimentacije su vrlo podjeljena i ima nas sasvim dovoljno koji mislimo da alimentacija treba biti sukladna placi.
    i potpuno je jasno da ovaj topik tu rezlicitost misljenja i stavova nece uniformirati.
    sto se mene osobno tice nakon ovog topika sam jos uvjerenija da zakonska regulativa treba biti i jos stroza i jasnija, te upravo suprotno od principa, dati cu djetetu kad ja zelim i koliko ja zelim i za ono sto ja zelim.

no to sto ja, mi, marko, janko, ana misle je zapravo bespredmetno, jer je zakon vrlo jasan. a donesen je od ljudi koji se u materiju razumiju.
    ako mislis da je zakon los, pa organiziraj incijativu za preispitivanje, promjenu, sto vec...
    ja to kaj si rekela nisam doveo u pitanje. ja plaćam po zakonu 1100kn, i to je zakonski. ono protiv čega se borim da se stvara slika da je cca 2000kn normalna alimentacija. nije tako jer je prenapuhano. nemoguće za plaćati.

ne mogu samo biti sukladna plaći jer ako ja nemam gdje biti onda mora se gledati i stambeni kredit i koliko mi treba da uredim stan.
    Posljednje uređivanje od main : 24.08.2016. at 11:56

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

JA stvarno ne kužim što tebe smeta da se spominju i cifre od 3500 kao alimentacija, kad ti sa svojim primanjima i kreditom sigurno ne možeš toliko plaćati ??!!

Evo već da nemaš kredit nego da si imao na drugi način riješeno stambeno pitanje sigurno bi od plaće 7000 kuna moga više odvajati za dijete.

Ili ti je potrebno da sam sebe uvjeravaš da je to što daješ za dijete dovoljno? E pa - nije dovoljno, ali nije niti sve što roditelj daje djetetu materijalno, pa kako majka dio uzdržavanja djeteta može odraditi kuhanjem i peglanjem, tako možeš i ti. Brini se za svoje dijete, druži se s njim, vodi ga okolo sa sobom i neka bude dio tvog života jednako kao da živi s tobom.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja kuzim u neku ruku o cemu covjek govori i ne ostane mu nista za zivot kad sve podmiri al opet main ne vjerujem da ces nesto postici uvjeravanjem forumasica :/

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

p.s. zakon nije donesen od ljudi koji se u materiju razumiju. o čemu ti to. nećemo baš ipak takve gluposti pisati. mislim imam tu teških gluposti, možda i od moje strane, ali ovo je zbljuv od gluposti. ovo je najveća glupost o ovoj temi.

zakon je napisan po nalogu iz vana, i to sa ciljem kojeg sad ovdje ne mislim pisati jer neda mi se objašnjavati. da čujete zašto je donesen zgražale bi se, a ja bi bio svašta...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pazi, čovjek ima solidnu, iznadprosječnu plaću, i očito prilično veliki kredit, i ne ostane mu ništa za život kad sve to podmiri lol. Pa kako bi mu i ostalo? I što bi trebalo biti rješenje njegove situacije, smanjivanje alimentacije ispod minimuma?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne mogu samo biti sukladna plaći jer ako ja nemam gdje biti onda mora se gledati i stambeni kredit i koliko mi treba da uredim stan.
    Pa i gleda se.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja kuzim u neku ruku o cemu covjek govori i ne ostane mu nista za zivot kad sve podmiri al opet main ne vjerujem da ces nesto postici uvjeravanjem forumasica :/

evo ja sam morao na sud. jer je moja bivša po forumima čitala gluposti i nekako došla na ideju da bi i ona 2000-2500. i onda me koštao odvjetnik da sam na kraju ipak dobio 1100. a mogli smo bez toga, dogovorno na 1100 odmah a ne ovako.

poanta moja je da se ne piše po netu a i ovdje...na plaću 7000kn ide alimentacija 1100kn jer i muški treba nastaviti život

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da taj muški nema kredit onda sigurno ne bi išla takva alimentacija.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pazi, čovjek ima solidnu, iznadprosječnu plaću, i očito prilično veliki kredit, i ne ostane mu ništa za život kad sve to podmiri lol. Pa kako bi mu i ostalo? I što bi trebalo biti rješenje njegove situacije, smanjivanje alimentacije ispod minimuma?
    ne. nego da ostane na 1100 a ne da se moram boriti da mi se želi povećati. u tome je stvar.

nemam tako veliki kredit. nisam mogao dobiti veći uz normalne uvjete. nemam ja ko neki da si mogu uzeti na 30 godina. znate vi kaj je 30 godina??

za 5-6 godina idem u repogram kredita. pa novi. ali treba tih 5-6 godina preživjeti
    Posljednje uređivanje od main : 24.08.2016. at 12:03

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne. nego da ostane na 1100 a ne da se moram boriti da mi se želi povećati. u tome je stvar.

nemam tako veliki kredit. nisam mogao dobiti veći uz normalne uvjete. nemam ja ko neki da si mogu uzeti na 30 godina. znate vi kaj je 30 godina??

za 5-6 godina idem u repogram kredita. pa novi. ali treba tih 5-6 godina preživjeti
    Pa imas " tako velik " kredit kad ti tako minimalno ostane nakon sto platis ostale troskove.
    Kredit se dize tek kad se napravi racunica da ce se moci placati nakon ostalih troskova.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Pa imas " tako velik " kredit kad ti tako minimalno ostane nakon sto platis ostale troskove.
    Kredit se dize tek kad se napravi racunica da ce se moci placati nakon ostalih troskova.
    ja se ne izvlačim iz kredita. jako sam dobro i kupio.

plaćam svoje troškove i to je to. ali ne može mi se stalno pokušavati da moram plaćati više. jer ne ide. kaj sam trebao, spavati na klupi da bi mogao plaćati veću alimnetaciju. to isto nije interse dijeteta da mu tata nema stan.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

2. 1100kn je sasvim dovoljna alimentacija za djete od 6 do 14 godina. ako druga strana doda nešto. ispada da se ima 1600-1700kn mjesečno samo tako. pa ja za sebe nemam toliko, a ipak moram na posao doći. o čemu vi pričate. osim tih stvari kako jako volite svoje djete i dale bi mu i 15000kn na mjesec. pa dajte, ako imate. ja nemam i djete dijeli sudbinu roditelja.
    Ja cu se samoubiti... pa nema dijete 1600 kn ibera, da mu ostane. Samo tako.
    To je za režije, za hranu, za odjeću, za pokoju igračku, za školu, za slobodnu aktivnost, za pokoji sladoled...
    I sad sam ja bila u krivu sa svojim prvim postom?
    Većini ljudi ništa ne ostaje. Nema se za večere, rasteže se od plaće do plaće, ne da bi djeca imala ajfone i ine piz....ije nego za tenisice za školu i do škole, za zimsku jaknu, torbu za školu...

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja cu se samoubiti... pa nema dijete 1600 kn ibera, da mu ostane. Samo tako.
    To je za režije, za hranu, za odjeću, za pokoju igračku, za školu, za slobodnu aktivnost, za pokoji sladoled...
    I sad sam ja bila u krivu sa svojim prvim postom?
    Većini ljudi ništa ne ostaje. Nema se za večere, rasteže se od plaće do plaće, ne da bi djeca imala ajfone i ine piz....ije nego za tenisice za školu i do škole, za zimsku jaknu, torbu za školu...
    pa nemam ni ja 1600 ibera. ni meni na kraju ništa ne ostane.

Dijete dijeli sudbinu roditelja.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

p.s. zakon nije donesen od ljudi koji se u materiju razumiju. o čemu ti to. nećemo baš ipak takve gluposti pisati. mislim imam tu teških gluposti, možda i od moje strane, ali ovo je zbljuv od gluposti. ovo je najveća glupost o ovoj temi.

zakon je napisan po nalogu iz vana, i to sa ciljem kojeg sad ovdje ne mislim pisati jer neda mi se objašnjavati. da čujete zašto je donesen zgražale bi se, a ja bi bio svašta...
    ajde molim te uputi me, tko su ti "iz vana"? (mozda se i odglupim )
    mozda, nas tim iz kanade?

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

ajde molim te uputi me, tko su ti "iz vana"? (mozda se i odglupim )
    mozda, nas tim iz kanade?
    na nekoj drugoj temi. stvarno nemam snage opet pisati 100 000 riječi, da bi nakon 2 mjesec netko tko nebi htio priznati rekao "aha, onda dobro"

nigdje nisam rekao da si glupa. sorry ako si tako pomislila
    Posljednje uređivanje od main : 24.08.2016. at 12:21

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja se ne izvlačim iz kredita. jako sam dobro i kupio.

plaćam svoje troškove i to je to. ali ne može mi se stalno pokušavati da moram plaćati više. jer ne ide. kaj sam trebao, spavati na klupi da bi mogao plaćati veću alimnetaciju. to isto nije interse dijeteta da mu tata nema stan.
    Tata ( kao i mama i dijete) treba po mogucnosti imati adekvatan smjestaj .
    Ako se nema za velik kredit uzme se manji.
    ako se nema za kredit tada se zivi kao podstanar. Ili se bogato ozeni.
    Ili se zivi u zajednici sa roditeljima. Cimerima. Postoji vise od jedne opcije.
    Nije kredit na stan nikakvo pravo, niti je obavezno zakonom izabrati najskuplju opciju .
    Moci placati kredit i zivjeti uz to koliko toliko normalno u Hrvatskoj jest- povlastica.
    Odlaske na vecere i novije auto ( ili cak bilo kakve) sanja vecina ljudi koja ima kredit , a zive u zajednici .
    Tako da ti nisi po nicemu poseban.
    Osim sto imas prilicno veca primanja od vecine.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Tata ( kao i mama i dijete) treba po mogucnosti imati adekvatan smjestaj .
    Ako se nema za velik kredit uzme se manji.
    ako se nema za kredit tada se zivi kao podstanar. Ili se bogato ozeni.
    Ili se zivi u zajednici sa roditeljima. Cimerima. Postoji vise od jedne opcije.
    Nije kredit na stan nikakvo pravo, niti je obavezno zakonom izabrati najskuplju opciju .
    Moci placati kredit i zivjeti uz to koliko toliko normalno u Hrvatskoj jest- povlastica.
    Odlaske na vecere i novije auto ( ili cak bilo kakve) sanja vecina ljudi koja ima kredit , a zive u zajednici .
    Tako da ti nisi po nicemu poseban.
    Osim sto imas prilicno veca primanja od vecine.
    moje je pravo na stambeni prostor, i nikve gluposti tipa da sam trebao ići u podstanare da bi plaćao veću alimentaciju ne prihvaćam.
    podstanarstvo je u biti i skuplje. a meni pogotovo. stambeni prostor je moje pravo.

tko je rekao da sam poseban. ali npr da imam auto, to mi treba zbog posla. ne može biti ajmo ti uzeti auto kroz veću alimentaciju a ti onda kako znaš.
    Posljednje uređivanje od main : 24.08.2016. at 12:36

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

s tim da sam ja uzeo mali kredit. mogao sam uzeti 3x veći kredit, iznosom i trajanjem.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

život s cimerima nije adekvatan smještaj. ako majka i djete mogu živeti u stanu onda može i otac ili?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Majka može živjeti točno tamo gdje joj njena primanja ili okolnosti dozvoljavaju.

Znači - ako je direktorica banke može dići veliki stambeni kredit i kupiti si veliki stan. Ako je kraljeva kći - može živjeti u dvorcu.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Majka može živjeti točno tamo gdje joj njena primanja ili okolnosti dozvoljavaju.

Znači - ako je direktorica banke može dići veliki stambeni kredit i kupiti si veliki stan. Ako je kraljeva kći - može živjeti u dvorcu.

može. zašto onda otac nebi imao pravo dignuti kredit i riješiti stambeno pitanje. a tek onda dok se to riješi se gleda koliko mu je ostalo i na temelju toga se određuje koliko će plaćati
    Posljednje uređivanje od main : 24.08.2016. at 12:49

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Vlastiti stambeni prostor i vozilo nije ustavom zagarantirano pravo pojedinca. Nažalost.

Da se MM i ja razvedemo uopće ne znam gdje bi on živio (pod pretpostavkom da djeca ostanu kod mene i nama ostane stan), na kauču u našem stanu, sve mi se čini
    Jer od prodaje ovog trenutnog ne bismo mogli kupiti 2 manja (a kredit je tu) on si ne bi mogao dići kredit, uz alimentaciju za dvoje male djece. Jednom bi pripao auto, koji isto treba otplacivati.

Edit, sad vidim post: prvo ide alimentacija jer je prvenstveno važno zbrinuti dijete, pa tek onda stambeni prostor. Koliko god ti htio da bude drugačije.
    Posljednje uređivanje od Cubana : 24.08.2016. at 12:50

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i jest tako, i upravo je takav u tvom slučaju bio postupak.

No apsurdno je govoriti o tome da netko ima pravo dignuti kredit. To nema nikakve veze s pravom, nego s primanjima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Rastava je gadna stvar i sa financijske strane, to uopće nije sporno.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

može. zašto onda otac nebi imao pravo dignuti kredit i riješiti stambeno pitanje. a tek onda dok se to riješi se gleda koliko mu je ostalo i na temelju toga se određuje koliko će plaćati
    Zato što po svakoj logici stvari dijete ima primat u tj. za rješavanje primarnih potreba, pa tek onda tvoje stanovanje.

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Vlastiti stambeni prostor i vozilo nije ustavom zagarantirano pravo pojedinca. Nažalost.

Da se MM i ja razvedemo uopće ne znam gdje bi on živio (pod pretpostavkom da djeca ostanu kod mene i nama ostane stan), na kauču u našem stanu, sve mi se čini
    Jer od prodaje ovog trenutnog ne bismo mogli kupiti 2 manja (a kredit je tu) on si ne bi mogao dići kredit, uz alimentaciju za dvoje male djece. Jednom bi pripao auto, koji isto treba otplacivati.

jbg ga, ustav ne valja. ali mene ne sprečava da sam uzeo stambeni kredit i on se gleda za alimnetaciju.

a mora se gledati i za auto jer autom idem na posao. ne može se odrediti alimentacija tako da se muškima uzmu neke stvari.

da se rastanete. i ako tvoj muž odlazi iz stana onda bi ti njega morala otplatili. vrijednost koja je do sad uplaćena i uložena u stan i to na pola.

Stranica 9 od 15 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •