Jutro, ja se spremam na transfuziju provjeravat ona anti-tijela. A+ sam pa me to ne brine.
Da, ni ja ne kuzim zasto. Meni pisalo ponovit u 34 tjednu, al nisam nikako stigla prije. A valjda ima neki razlog. Jedva cekam da zavrse te pretrage... stalno, ajde ovo, ajde ono...
Posljednje uređivanje od Jadranka : 01.09.2016. at 08:18
A da vidite koji sam ja biser, kupili malcu (ovom od 4.5 godine) krevet i stavili ga odma do naseg (dosad je spavao sa nama). I zaspe on sinoc u svom krevetu... a meni panika, ajme, past ce. Pa se, kad sam isla lec, uguram do njega u taj mali krevet, nas dva na 90 cm sirine, a md sam na 160 cmsljedeci put kad sam se probudila, malac se vec bio otkotrljao na veci krevet i priljubio uz tatu
![]()
Posljednje uređivanje od Jadranka : 01.09.2016. at 08:21
Jutro!
Jadro- :D ja sam ista takva! Mladjoj, kad zaspe, stavim uz krevet djecji stolic i na njega jos kutiju s igrackama i jos koji jastuk dole na pod. Dijete mora preci cijeli poligon ujutro kad se probudi
Ja sam obavila tu drugu provjeru prosli tjedan. Samo mi zalijepili neki papiric na prvobitni nalaz da je sve ok.
Ja mislim da sam ja s tim obavila sve pretrage-krv, brisevi, secer...ostao je famozni ctg i ne znam hoce biti jos uzv (vjerojatno nece)
Ja sam odvela cure u vrtic. Mladja je sad u srednjoj skupini-ista ekipa, druga soba i druge tete. Tete su joj super i nije plakala
Da je krenula trest bradom malom, ja bi sjela tamo i tulila s njom. Totalno sam cmoljava.
Po noci nije bilo kontrakcija. Ili sam ih prespavala. Samo sam imala ultra horny san u kojem sam bila mrsava i utegnuta u neki korzet. U pol scenaria sam u snu se prebacila na jedenje hrenovke i majoneze...niđe veze..
Narucila sam AS 0/1 kategoriju, žnj marka, 600kn, sivo crvena. Jednostavno sam morala jos to rijesiti, pere me neki nemir da moram sve nedovrsene poslove skoncati. Sinoc sam cak sivala pokidane glave plisanaca i haljine od lutki.
Sad sjedim na kavici u bircu pred bolnicom. Cekam frendicu kojoj je termin za tjedan-dva.
Kupila sam dvije kapice za bebicu. 56 i 62, ljetne, pamucne. Osjecam se bolje odmah.
Osim sto me opet tjera![]()
Milenche opet je dr klaric. Reci ti njemu da me salje roditi!!
Ok nemoj bas tako. Nece me on nikud slati sigurno![]()
Danas me je zvala patronazna i kaze Sta cetvrto dijete?Pa jeste li vi to planirali?Kazem,naravno da jesmo i molim vas nemojte mi dolaziti...ali ja moram!Ne ne morate,dovidenja!!!
Mrzim ta zgrazavanja nad 4.djetetom,inace me bas briga sto ljudi misle,ali odite na neko mjesto,od moje sveki do patronazne!!!
Imat cu ih deset ako mi se ima!Jos stignem!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa kako to da te vec zvala? Sto dolaze i prije nego se bebica rodi?
A ti komentari o broju tudje djece su mi krajnje neukusni. Bilo da se cure jer ih neko ima puno, bilo da se cude jer neko nema nijedno ili samo jedno... prvo te gnjave s, a kad ce prvo, sto cekate; onda sa, a kad ce drugo, prvo ce vam bit razmazeno? a onda s, a zasto tretje? sto ce vam to? mogu mislit za cetvrto... al cujem da se na peto vise ne obaziru![]()
Posljednje uređivanje od Jadranka : 01.09.2016. at 12:15
Milenche bio je u zadnjoj ambulanti ipak. Krivo mi cura rekla.
otvorena sam 4 cm. Posalje me doma.
Vratila se moja prof i sad cekam nju sta ce mi reci jel se sestra cudila da sam poslana doma sa secem toliko otvorena
Sad vidim komentar patronazne. Ajme sta tako. Dobro si joj rekla.
Kamo pripadas kojoj amb?
Tiia-meni su tvoji nalazi super! Polako i sigurno otvaranje kod kuce-samo se ti nedaj hospitalizirati ako za to nema potrebe!
Milenche-patronazna ti ima stav kao i vecina ljudi oko nas-GLUP! Sta nekoga boli briga koliko ces imati djece? Meni je to odraz krajnje neodgojenosti. Ako nemas nista lijepo za reci, onda suti. Ima takvih i ovdje na forumu..
I meni je patronazna htjela doci jos prije 2-3 mjeseca. Isto je nisam zvala-sta ce mi, sve vec znam..nek mi dodje kad rodim.
Jadro-bas se i ja kontam danas:jos 25 dana do dana termina. I nekako sam smirena sad-nije problem cekat bilo da je 2-3 dana ili 2-3 tjedna. Ali sutra se mozda predomislim :D
Isla sam pjeske po cure u vrtic. Em nema parkinga slobodnog, em sam u 37.tt. nema vise smisla mirovati/polumirovati. Kretanje mi stima iako me boli i probada dole sa svakim korakom. Zabrinula bih se da me nista ne boli :p
Nema iscjetka vise. Ali se gnijezdim i dalje-pokusavam tu pericu ocistit od kamenca, ali me ne ide. AS ce stici pocetkom iduceg tjedna-ako ne rodim dotad, fino ju operem/prebrisem i namontiram u auto!
Nije 'jaje' jer je 0/1 grupa pa necemo bebu iz rodilista iznijeti u AS. Imam one 'fišek' jastucice pa cemo je u tome prenijeti. Nisam nikad nabavila onu platnenu nosiljku.
Je li itko iz rodilista iznio bebu u slingu ili u marami?
Umori me ta ljudska glupost,u fazi sam da se osjecam usamljeno kuci vec 5 mjeseci zatvorena,a s druge strane mi se uopce s nikim ne druzi...rijetko tko me ne opterecuje.Umorna sam od svih tih negativnih komentara...trebate cuti moju sveki kako me podbode svako toliko.Ali ja vratim,naravno!
Draga,koji je to metafizicki jezik?Objasni ovoj majci atavizmu o cemu pises...kakva jaje grupa???U cemu se sada bebe nose van iz rodilista???
Btw,nabavila sam Quinny 3 u 1 kolica polovna,5 godina stara...Ono jaje ima jastucic za novorođence,mogu li je u tome iznjeti i vezati u auto???I kako je vezati unutar jajeta ako ima skafander jer je prisinac???
Lol
Jaje je grupa 0-od rodjenja do 13kg, postavlja se na sjedalo obrnuto od smjera voznje. Cesto se bebicu u rodilustu odmah upakira u to jaje i tako se prense do auta i tamo namontira.
Grupa 1 je 9-18kg cini mi se pa ide grupa 2 i 3.
Nema veze sto ce beba biti u skafandericu, samo podesis remenje na jajetu da je ne steze. Jaje ima i umetak za novorodjence da beba ne bude u polusjedecem polozaju jer je jos sicusna.
Quiny koji si nabavila ja ne bih preporucila za voznju-jer je tom jajetu vjerojatno istekao rok trajanja (ima tema ovdje na forumu). I mi smo 2010 kupili 3u1 kolica, ali necu koristiti to jaje vise za voznju jer nije sigurno. Zato sam sad kupila novu as 0-18kg (grupa 0 i 1-kombinacija). 600kn, nije poznata marka, ali ako se namontira i sveze pravilno, sigurnija mi je od ove stare. Godina proizvodnje je 2016 sto znaci da ce valjati jos bar 5 godina.
Nek me iskusnije forumasice isprave ako sam nesto krivo napisala i ako ovo citaju.
A ove druge alternative za izlazak iz rodilista-ali samo do auta ako ce se dijete voziti jer onda mora biti u AS-su kojekakve nosiljke (starinski jastuci za bebe, moderniji jastucici sto se kopcaju na cicak ili cif, platnene nosiljke s ruckama, kosare od koluca, sling marame)
Previse tipfelera za ispraviti...
Moj muz je grintao sto cemo kupovati novo jaje kad staro nije bilo u sudaru i mene je to strasno sekiralo. Kosara i ostatak kolica cemo i dalje koristiti jer su ona za setnje, ali na jajetu sam inzistirala. Strasno me to opterecivalo i stresiralo i to mi je isto izazivalo kontrakcije dok to nisam rijesila-otisla u trgovinu i kupila!
Zao mi je ako smo otisle off topic-ispricavam se moderatorima-ali ajmo reci da i to spada okvirno unutar teme 'strepnje i zabrinutost'
Ja iskreno imam nekontrolirani poriv da sve moguce poslove dovrsim-i sto se tice stana i bebe i starije djece i auta...gnijezdjenje u punom jeku! Do prije dva dana sam bila u zen modu, sad sam za ubacit u petu brzinu
Mi cemo ga iznijeti u onoj kosari od kolica - pa uvalit u autosjedalicu. Osim, ako ne prosetamo s njim odma do kuce (ako ja budem mogla) jer nam je stvarno blizu-blizu.
Milenche, i ja bi, ako je moguce, uzela novu sjedalicu za auto. Nisam ti sigurna sa se preporucuje vezanje u skafanderu - imas tu neku temu o autosjedalicama pa mozes provjerit - imaju na rodama bas moderatoricr strucnjakinje koje ce ti sve objasnit.
Vis, vis, mene nikakva patronazna nije zvala. Ne znam jel to jer je tako u Splitu ili jer idem polu-privatnoj gibekolginjici. Ne bi ni ja da mi dolazi prije nego dodjem kuci s bebom. A i onda samo radi pupka, cini mi se. Vec vidim da ce bit jako zadovoljna nasim nemanjem krevetica za bebu
QueenBee, kako prosao prvi dan vrtica u novim grupama?
Posljednje uređivanje od Jadranka : 01.09.2016. at 16:21
I moj dragi se cudio da sto ce nam nova autosjedalica... i tako tri mjeseca... a onda jedan dan naletio na akciju na Abrakadabri (jedno 40% jeftinije) i kupio je. On je opsjednut akcijama![]()
Mene je vrijeme pregazilo,sto cu...
A i moj ce se cuditi i nece nikad shvatiti kako ju namontirati,garant
http://www.bebenova.eu/proizvodi/aut...free-grey.html
Ovu sam uzela
Magic baby ima sad popuste od ovog tjedna-20% na neke modele
Jadro-maloj je bilo dobro! Jela je i spavala. Malo joj duze trebalo da zaspe ali tete su rekle da je bila super. Nisu isli vanka danas-to me malo sekira. Ali bar su se prosetale sa mnom od vrtica do kuce. Neki deckic ju je zalio mlijekom, ali nije plakala kad su je tete presvukle. Cijela njena skupina je presla u novu sobu tako da zna svu djecu. Jutros ju je mali Mihael hvatao za rukicu i vikao 'Dodji Jucija' :D awww.. i vidim da joj se svidja teta iz skupine-smjeska joj se sramezljivo. Cijeli dan sam bila na iglama kako ce joj biti i odahnila kad sam ju pokupila, a ona nasmijana. Hvala ti sto pitas kako joj je bilo![]()
Milenche-posaljem ti i slike od slinga i od tih jastucica za nosenje! Ne sekiraj se, stalno nesto novo izlazi u prodaju![]()
Jadro-mi smo 10min pjeske od bolnice i to ako se ide s noge na nogu. Mogu ti reci da se i ja razmisljam pjeske do kuce..9 mjesec, bit ce toplo, bebicu bih u sling stavila da mi je uz kozu-mozda ju namjestim i da dojim putem.
Vec vidim kako ce se sablaznjavat sestre iz djecje sobe i one babe s pijace kraj kojih budemo prolazili..
Evo me-isla sam skuhati bolognese i rizoto s tikvicama pa cu zalediti sto ostane.
Milenche-tek sam sad ulovila tvoj post o usamljenosti. Tesko mi je zamisliti tako dugo biti 'zatvoren' u kuci. Ja bih postala forumski ovisnik (kao da vec nisam...)
AS-to je verzija bez isofixa (nas auto nema isofix). U pocetku je montiras obrnuto od smijera voznje. Poslije se montira u smjeru voznje-moram provjeriti od kojeg vremena
Staro jaje..ja sam se bas danas dumala sto s njim. Posluzit ce mi kao nosiljka-posto cu ovu novu AS stalno imati namontiranu u autu i ne mogu bebu vadit van iz auta skupa s njom, onda cu imati u gepeku to staro jaje. I lijepo bebu stavim u staro jaje i donosim/odnosim do auta gdje ju trpam u novu as. Mogu nositi u autu i konstrukciju od kolica pa u hitnim slucajevima bebu izvadim iz as, stavim u jaje i namontiram na kolica.
Ova nova as sto sam narucila je zbilja jedna od jeftinih i veze se samo pojasevima od auta. Nije ju tesko namintirati uopce.
Bolognese i kod mene...smrznut za jos dva puta.
Jedem cokoladu(kockicu) pa makar me ubila zgaravica i gledam Sofiju Prvu.Danas ne bh nekako ne stede...jucer niti jedne.Valjda za ravnotezu!
Imam jos tri mjeseca,valjda cu savladati svo gradivo koje sam propustila zadnjih 10 godina...
Samo da se izvucem iz kuce i pocnem obilaziti ducane.
Gdje mogu vidjeti rok trajanja jajeta?
Ja sam prije 2-3 mj. kupila 3u1 kolica, bebca sam mislila staviti u jaje kad budemo izlazili iz bolnice, a nisam znala da imaju rom trajanja.
Koliko je uopce sigurno bebu voziti u jajetu u autu?
Neke as imaju ugravirane kolute s datumom proizvodnje-ima tema o tome ovdje na forumu-forumasice su to odlicno objasnile.
Jos nisam srela prvorotku koja se nije bojala staviti bebu u as![]()
bmaricto je najsigurniji nacin prijevoza bebe koliko god nezgrapno izgledalo
Milenche-jel ti danas stresniji dan?
Mene moj nasekirao do jaja upravo..dos'o kuci, kenj'o, opr'o se, jeo, dig'o od stola i ode on dalje...i toliko od mog mirovanja.
Sigurno je, samo ga tako i smis vozit. Mozes bebu iznit u jajetu, al da bi jaje stavila u auto (osim ako nemas isofix postolje?) opet bebu moras izvadit pa ucvrstit sjedalicu pa zakacit bebu pojasevima od sjedalice (osim, ako nisam sve pozaboravljala). Jaje ti mora bas cvrsto stajat. Procitaj dobro upute, probaj koji put prije odlaska u rodiliste, i mozda koji filmic na youtube pogledaj.
E, ako si kupila nova kolica, tesko da je jajetu istekao rok... a uglavnom, na svim jajima to negdi pise.
Nasekirala me patronazna,moj tata,bio knauf decko i cekaju me radovi po kuci drugi tjedan,ne veliki,samo cemo pregraditi komadic dnevnog velikoj curi za sobicu...ali mi je vec muka.
Zatvorit cu se u sobu dok se to ne odradi i platiti zenu da sve pocisti poslije...
Ne mogu oni to razumijeti nikad,i moj kaze neces ti nista morati,ali radovi su mogli sacekati jos koji mjesec.Trebalo bi ih prebaciti u nasu kozu barem na koji dan...
Imam veliki san..zelim na jedan dan biti novi lik iz X-men koji ima moc da dodirom prenese sve svoje emocije/misli/stanja na drugo bice. I onda bih prvo otisla do svog muza i drzala bih ga za vrat jedno sat vremena da iskusi veci dio brige za kucu/djecu/cari trudnoce/porod/svaki jbni menzes/pms/dijetu/neprospavane noci uz bolesne kcerke/mastitis...onda bih otisla do svoje matere pa bih i nju drzala kojih 15 minuta za ruku da shvati koliko boli kad se jedno dijete voli vise od drugog..pa do mog tate malo njega po ćeli pogladit da vidi kako mi je kad mi kenja protiv mame..onda do sestre drzat nju malo za ruku da osjeti kako je to imat, a neimat sestru..otisla bih i do svog šefa na stisak ruke..pa bih onda do babe u hzzo kojoj je mrsko odgovorit na pitanje, seljacina na parkingu ispred vrtica, imam i par kolegica na poslu koje bih rado posjetila..ne smijem zaboravit susjeda s prvog kata...i tako...nasetala bih se taj dan..
Posljednje uređivanje od QueenBee : 01.09.2016. at 19:16
Hvala cure na pomoci!
QB, nije samo da se bojim as, bojim se svega. Ali step by step i snaci cemo se.
E da, samo da vam usput ispricam ovo: prijateljica trudna 12tt, proslu srijedu isla na pregled i izmjerili nn 4,4. Rekla mi prekjucer i bas sam bila u komi zbog nje. Isla i Sunce raditi one krvne nalaze koji se salju u Hong Kong. Danas dobila rezultate i SVE OK! Tako sam sretna kao da se o meni radi.
Eto, morala sam to s vama podjeliti.