Jurto,cure...meni je tako vruce,to me probudilo,spavala sam nikako.
Sretno svima,javite se sto prije!Sigurna sam da ce sve biti super!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jurto,cure...meni je tako vruce,to me probudilo,spavala sam nikako.
Sretno svima,javite se sto prije!Sigurna sam da ce sve biti super!
Meni je to brijanje postalo nemoguca misija. Vise mi ni ogledalo ne pomaze. Danas cu reci svojoj gin da mi ne zamjeri, ali id sljedeceg puta joj stizem prirodnog izgleda.
Da imam muza onda bi to on. Ovako sam ovisna o mami, koja mi obrije noge, i o sebi koja akrobatskim vjestinama pokusava obrijati ostatak, ali cini mi se sve bezuspjesnije.
A i mene nesanica vec dugo muci. Inace se budim oko 4h pa sam ka siva do 5-6h, ali pred pregled kao nocas oko 2h, zaspala sam tek oko 5h i evo me opet budna i naspavana.
Sretno cure na pregledu danas!
Vubs, kakobje tvoj jucer prosao? Nisam vidila da si pisala...
Mene to brijanje brine inace mi rastu kao blesave i noge brijem svaki dan a dolje svaki dr.. Jos mogu bez problema ali me strah za poslije, a ne podnosim pikave noge !
A i mene malo malo nesanica nocas sam uzasne snove sanjala pa se budim vise puta..
Jutro!
Ja sam se jucer obrijala-sad cu samo preci britvicom jos jednom
Isto na opip brijem. Poze dok to radim su tragikomicne. Nije mi problem toliki sto ne vidim nit sto ne mogu dobro dokuciti, vec sto je sve mljeckavo i nateknuto pa ko da brijem napol ispuhan balon.
Ja sam spavala bez beda izuzmemo li epizodu oko 4 kad je malu uhvatilo piskit cu/kakit cu/komarci me grizu epizoda od nekih pola sata. Nakon 4 ustajanja kaze ona meni mrtva ozbiljna:eto,mama, probala sam i ne mogu vise spavati.
Sta ne mozes, sunce ti poljubim, ajde u krevet! Zora jos ne rudi, nema teorije da se ustanem kuvat kavu!
bmaric-zasto ne pijes kavu?
Ja ovisnik o njoj.
Jadro-nikako ti reci da mi je drago da je malisi brada tako brzo i fino zarasla. Sretno malom princu danas u vrticu.
Moje su bolesne-jednoj curi nos, drugu boli grlo
Nista posebno, ali ne dam ih takve u vrtic. To su tamo i pokupile![]()
Doci ce moja mama na sat vremena pazit ih. Uzasavam se toga, ali nemam bas drugih opcija.
Iiiii,klasika-ajmo na wc br.2...nekog alarm budi. Mene kakac...
QB, prije nego sam saznala da sam trudna, kava mi je imala kisel okus. Mislila sam da sam kupila pokvarenu kavu. Jos uvijek mi ima kisel miris, pa ju ne zelim jos piti da mi se skroz ne zgadi.
Tako ne pijem ni cedevitu vise, jer mi smrdi na mokracu. Blitvu sam prije obozavala. Sad je ne mogu ni nacrtanu vidjeti. Nju sam jela na pocetku svaki dan cili dan, jer mi je jedina ona pasala dok sam imala mucnine i doj mi se i ona nije zgadila.
Sve u svemu stah me da mi se nesto od ovog jos vise zgadi, pa da vise nikad ne jedem/pijem, jer sam u svemu tome gustala i opet zelim, pogotovo kavu.
Brijem i ja na opip, ali mi ruke od stomaka postaju sve krace, pa ne mogu ni opipati kako treba. Obavezno se porezem, jer je i kod mene gnjecavo, pa mi gacice smetaju. Ma ja cu ovoj svojoj danas reci da se ja vise ne mogu sredjivati i nek bude sretna ako se do kraja uspijem i podapirati![]()
Razmisljam da bi trebalo otvoriti salon za depilaciju trudnica (noge i intimna zona). I lipo odes tamo, daju ti katalog sa frizurama, izaberes, odradi te i svi sretni i zadovoljni.
Evo nas cure s pregleda. Veli dokt da nasa curica ima oko 3 kgzatvorena sam i dalje, nazalost pozitivna na streptokok, UK ok hvala Bogu. Sljedeci petak (16.9.) u TA
Hvala Bogu sve je u redu, jedino taj streptokok nesretni koji navodno nije opasan :/
Sretno svima danas na pregledima
QB ne da se tvoja bebuska samo tako![]()
Bmaric da, danas je doso nalaz. Kazu da nije opasan, samo moraju znat radi antibiotika, tocno
Jadranka oprosti, zab sam odg na pitanje za kontrakcije. Smirile su se, imam ih tu i tamo. Hvala Bogu![]()
Qbee, hvala! Ostavila sam ga u vrticu totalno ratobornog i nezadovoljnog. Odma je priprijetio barbi da ce ga istuc :/ a bas bio cijeli nervozan. Brzo cu po njega.
Pregled onako. Bebica ok, lupka, kucka, da ima oko 2800. Al meni nasli nesto proteina u mokraci :/ Sutra radim urinokulturu. Tlak je dobar pa se doktorica nije puno zabrinjavala, al isto mi rekla da doma mjerim tlak redovito. Sad sam svast procitala i bas se brinem :/
Radila i ja bris na streptokok B - nalazi u ponedjeljak.
Doktorica kaze jos jednom kod nje na pregled za dva tjedna - i onda na preglede u rodiliste.
Ajaj, bad me strah tih proteina!
Nemoj se brinuti,da je za zabrinuti se vec bi te poslala sutra ponoviti u Dom zdravlja.Mozda je do one njihove case ili test trake,ono sto oni imaju u ordinacijama bas i ne podlijeze zakonima dobre laboratorijske prakse.A ako ti urinokultura pokaze kakvu bakteriju,onda su ti proiteini tu zbog nje.
Sto da napravim s ovim mucninama? Stoji mi sve u grlu i nikako da povratim. Pomagala mi je kola ali sad vise niti to.
Ne mogu piti ni vitamine za trudnice jer mi je jos gore i bojim se da beba nece dobiti sve sto treba.
Evo mene s pregleda. Zatvorena. Ctg dobar, bebac zivahan, nikako se smiriti, pa me sestra svako malo okretala kao janje na raznju da ga uhvati. Meni sada pregled svaki tjedan. Sljedeci 13.09.
Ayan suosjecam! I meni je jos povremeno muka. Mislim da ce beba uzet sve sta joj treba od tebe. Ne brini!
Bmaric, super. I ja skroz zatvorena, a bebac visoko negdje.
Evo i mene.
Nalaz nepromijenjen
Pa doslo mi da se upucam-jbt jesam ja hipohondar? Osjecam se kao da si umisljam sve.
I dalje uloziva za jagodicu, cervix 3/4.
Pitala me imam li kakvih stezanja-pa rekoh 'malo tu i tamo'
Silom se trudila ugurat sto vise prstiju sto dublje-valjda ona stara praksa da rasture trudnice u terminu da se to malo ubrza. Nista nije rekla je li se beba spustila-pogledala kratko na uzv i rekla da je glava dole, srce fino kuca i beba se sprema za van. Sto god jojnto zadnje znacilo.
Nalaz je samo copy-paste od proslog puta. Prepisala i one mjere trbuha od proslog puta-nije ga danas uopce mjerila. Pa mi stoji da do fundusa ima 35cm opet. Samo je izbacila Mg i mirovanje iz nalaza i pustila na print.
Ne kuzim cemu toliko pozurivanja, pa bila je prazna cekaonica!
Jos ona glupa sestra opet dodaje pol kile na vagi umjesto da oduzme nesto na odjecu i obucu. Dosla sam s apsolutno istom kilazom kao i prosli put, ali je dodala pol kile da moze upisat +15,5kg. Koji je pak njen flucking problem?
I onda se pocne otresat na mene jesam li dosla nataste i zasto sam morala popit kavu jer mi mora vadit secer nataste. Wtf?? Pa kad si mi rekla da dodjem nataste?? I pitam neuljudnu kravetinu 3x zasto mi mora vadit secer-nece odgovorit. Samo se izdere:
'Doktoriceeee, ona je popila kavuuuuu' i zakoluta ocima.
Psmtr kad ju ne bi sacekala u nekom.mraku iza coska
Ni dr.nije htjela komentirati zasto mi trebaju mjerit secer.
Ugl.dobila uputnicu za ctg. Kaze mi da odem odmah. Yeah, right. Evo trcim. Ebali vas pregledi i cackanje-da me itko od njih tretira kao inteligentno bice, mozda bih i otisla na pregled.
Sad me boli cosak vise za njih. Narucit cu si babicu iz Zanzibara i rodit na kaucu u dnevnoj. Ocito imam vremena do jeseni.
Bmaric-super za pregled!
Jadro-nemam nikakvih iskustava s tim. Ali se uzdam u ovo sto Milenche kaze.
Zgaravica i mucnine-meni mineralna i bademi pomazu.
Okrecem se ko svinjce i podrigujem ali ne pomaze.
Beba mi usput izbija sve unutarnje organe i radi valove po trbuhu.
Imam fobiju da ce mi probiti vodenjak i da cu se ranije poroditi.
Pojele smo kolace, grah se krcka, ostavila s opet preko 300kn u trgovini, kupila policu za djecje prematalice. Jos otisla u skolu po neke knjige sto su mi dosle. Vicu za mnom da sto teglim to, trudna sam blahblah..a ja se mislim-manite me se, ja sam ko benjamin button-na kraju necu ni bit trudna :D
Tajci-zao mi je za streptokok. Drago mi je da je sve ostalo ok![]()
Svaki put kad idem vaditi secer prije popijem kavu,ja zena iz laboratorija...i nikad to nije smetalo mom nalazu secera.I ne samo ja,to sve radimo.Drugi put samo reci da si na taste,pa nije kao da si prije pregleda stresla Milku od 200g.
Krave needucirane!!!
Sad barem znas da mozes punom parom naprijed,zanemari kontrakcije i bit ce kad bude...
Mene je tvoj nalaz utjesio jako!
Tajci, ne znam da li su ti rekli, ugl. ja pitala kada moram biti u bolnici zbog streptokoka. Rekla mi sto se trudova tice ne moram odmah, ako pukne vodenjak odmah. Dobit cu jednokratnu inekciju antibiotika, koji odmah djeluje.
E da, ja sam na mirovanju do sljedeceg pregleda, pa cemo vidjeti za dalje.
Cure bravoo za super nalaze! VUBS kako je tvoj prgled prosao jucer?
Milenche- u zdravstvu pothitno treba uvesti neku obaveznu terapiju za sve zaposlenike od koje će postat humaniji. Ili ih cijepiti protiv kretenluka prije nego potpišu ugovor.
Ljudi me pitaju zašto ne želim roditi u bolnici..nije to strah niti mislim da će me nešto manje boliti kod kuće ili bilo koji razlog osim onog najjednostavnijeg-želim se osjećati kao ljudsko biće. Toliko mi je više tlaka smješkat se svakoj nepismenoj sestri i svakom nadr*anom doktoru samo zato što mi može zagorčat život nanoseći bol mom djetetu ili meni ukoliko mu/joj ne podilazim. I one finte nošenja Jack Danielsa i mesne plate kad ti donose dijete da ga vodiš kući u rodilištu-za koji klinac imamo i dalje tu praksu? em dobije masnu plaću za to, em me tretira kao kravu iz koje se tele izvlači. Jasno mi je da ima nestašica medicinskog osoblja i da je velika potražnja za ginekolozima-ali onda nek osposobe primalje da dolaze kući i nek ne ostavljaju svaku drugu ženu u bolnici samo zato jer im se ne da korigirati termin začeća.
Zaista, trebala sam se roditi u vrijeme Nostradamusa, rađat djecu u polju i zub'ma kidat pupčanu.
Ne živcira mene što mi je nalaz dobar-bila bih zbilja idiot kad bih požurivala bebu koja očito još nije spremna. Mene je nasekirao nedostatak komunikacije.
Eh kad sam se udala za običnog šljakera pa nemam para za privatne preglede.
A i trudnicu teško naživcirat, a? :D
Ma sad ću ja fino u petu brzinu ubaciti i nadoknadit sve što sam propustila. Sad ću se uhvatiti intelektualnog rada i kad se cure probude, idemo trenirat i u šetnju. A zapravo bi mi najpametnije bilo nazvati koju frendicu i dogovorit kavu. Obući ću neki klinac u kojem mi dekolte ispadne tako da će ostatak tijela biti u drugom planu i na špicu na kavu!![]()
Posljednje uređivanje od QueenBee : 06.09.2016. at 13:41
Uopće ne brini da beba ne dobiva sve što treba. Ti vitamini za trudnice su marketinški trik. Zdravoj trudnici je sasvim dobro i bez njih. Ako ti zdravstveno stanje ili neka posebna prehrana zahtijeva dodatak nekih minerala ili vitamina, tada je to druga stvar i treba ih uzimati.
No, uravnotežena prehrana daje dovoljno vitamina i minerala i u trudnoći.
Bolje je da ne možeš povratiti. Mučnine ne smetaju, samo su neugodne. Povraćanje smeta.
Probaj grickati suhe kekse ( npr.petit beurre) ili dvopek, mali griz, svako toliko. Imala sam mučnine cijelu trudnoću i cijelo dojenje (svaki put prije let downa), nije to nešto što se ne može izdržati![]()
Beti hvala. Budem izdrzala. ☺
QB suosjecam s tobom i podrzavam te. Nitko ne bi trebao ici rađati s ovakvim mislima. Ja nakon prvog poroda vise nikome ne vjerujem. Ne vjerujem da ce napraviti ono sto je u interesu mene i bebe, znam da ce prvo stititi sebe. Nagledala sam se svacega i iskusila njihovu ne brigu i neprofesionalnost vise puta.
To sto ih je premalo ne opravdava nista...Nista ne opravdava nehumanost i ovakvo ponasanje. Amen.
Milenche-mene strah uopce pitati sto ti sve znas..
Ne omalovazavam nijednu struku-vazan je i sudac koji donosi pravdu i smetlar koji nam drzi ulice ciste. Ali kako bi svijet npr.reagirao kad bi si svaki ucitelj uzeo za pravo otresati se na djecu. I oni su pretrpani i imaju posla sa svakakvom djecom i potplaceni su i šef ih **** u zdrav mozak-pa si opet ne smiju uzeti za pravo kesit zube i kolutat ocima kad ih ucenik nesto pita po tko zna koji put taj dan.
Mah...eto zasto zene na kraju kazu 'samo nek mi se dijete rodilo zivo i zdrabo, ostalo nije vazno'. Jer ne vide kako mozemo dobiti rat s bolnickim osobljem.
Ajde nije sve tako crno, pčelo-mogla ti je mama djecu paštetom na zlicu nahranit :D
Misli mi bjeze pa se cini nepovezanim sudac, doktor i smetlar :D
Htjedoh reci da lijecnici nisu povukli Boga za bradu i, sto se mene tice, jednako su svijetu potrebni kao i ostali. Dobro, odredjenih ureda u gradskim i zupanijskim poglavarstvima bi se svakako mogli rijesiti :D
Tako da ne vidim mjesta za toliko bahatosti.
Ako lijepo pitas sestru zasto ti treba napraviti neki pregled/zahvat/bilo sto-mora ti odgovoriti!
Ono-trebam joj valjda reci 'znas li ti da pricas s duplo obrazovanijom osobom od sebe i shvatit cu i medicinsku kraticu ako mi kazes' i onda riskirat da ispadnes umisljena bitch. A ako presutis-kao ja danas-pljujes i po sebi i po svojoj inteligenciji i po svom dostojanstvu.
Ayan-amen to that!
evo i mene
pregled prosao ok, tlak je bio visok i nasli su mi proteine u mokraci
jucer sam se nazivcirala prije pregleda, pa je tlak zato bio takav
zato sam jutros isla u rodiliste, ponoviti nalaze i tlak savrsen 120/70, nema proteina
i ko je sad tu lud
inace bebica je super, ima nosnu kost, nuhalni je 0,6mm i jako je zivahna
radila sam kominirani i harmony, posto su to neki moji strahovi
kombinirani sam dobila danas-nema rizika
harmony za neka dva tjedna
kilaza stoji, hematoma nema, gledao me preko trbuha, tako da nema ni vaginalnih pregleda
zasada sve ok, idemo dalje dan po dan
super za sve preglede i drzim fige da curama u finisu vrijeme cim prije prodje i da drze svoj mali smotuljak
vubs-baš mi je drago da si došla s tako dobrim vijestima!!
Radujemo se s tobom
Zaboravila sam vam reći kako je moja starija danas odbrusila fino baki-
baba je došla i opet joj na uho počela šaptati kako je ona njena princeza i kako ju voli najviše na svijetu. A moja Eva njoj kaže lijepo kulturnim tonom kako to treba govoriti i seki i nek joj takve stvari govori naglas!
Ja sam taaaako ponosna na svoje dijete i vratila mi se vjera u moje majčinstvo-valjda neki klinac onda dobro radim kad moje petogodišnje dijete zna samo reći jednoj odrasloj osobi kako nije u redu ne dijeliti ljubav na jednake dijelove.
Ozbiljno sam s njom razgovarala o tome prije tjedan dana i rekla joj kako mislim da to nije u redu što baka radi i da vjerujem kako njoj godi bakina ljubav, ali to nije fer prema njenoj mlađoj seki. Bila sam uplašena kako će to moja Eva shvatiti, ali očito je i pametna i plemenita!
Zbog takvih momenata se isplati istrpiti sve njihove mušice![]()
Posljednje uređivanje od QueenBee : 06.09.2016. at 15:01
Cure za streptokok stavite nalaz u trudnicku zakacite ga da ne fulaju ga tako su meni. Dobila profilaksu odmah antibiotik i kao ponavljaju svaka 4 h ako ne rodis prije.
Cure moje,ginekolozi su se danas naradili.Nek su sve bebice super,a mi cemo staviti bitch switch na on i pokazati zube svim tim doktorcicima i sestricama jer drugacije ne ide...vjerujte mi!!!
Cure super za preglede!
Bmaric to znaci da ne moras vise mirovati??
QB ja neznam di je nestao eticki kodeks medicinskih sestara na koji su prisegnule pri primanju diplome! Stvarno ih ima uzasnih ali ima ih i divnih.. Ja sam inace sestra ali radim na zalost u starackom domu gdje radim sve a najmanje struku ali barem se odnosim prema tim ljudima sa postovanjem! Ma bi mene ne brine toliko porod nego tosto sam cula u vise navrata za sestre u Petrovoj da su bahate a ali one za bebe. samo ih cekam.. Inace sam gadna na jeziku kad popizdim nebih im bila u kozi!
Vubs, super da je danas sve ok. Sta kazu, otkud proteini u urinu jucer? Jel moras jos sta ekstra kontrolirat? Meni danas tlak bio dobar na pregledu, al isto ti proteini. Pa me sutra poslala da napravim neku analizu urina + da doma sebi mjerim tlak. Sad cekam da se md pojavi s tlakomjerom.
Posljednje uređivanje od Jadranka : 06.09.2016. at 17:46
Viki, zaboravila sam pitati za mirovanje, ali iskreno nakon mjeseci lezanja i nisam u stanju vise biti toliko aktivna. Pitat cu sljedeci utorak kad odem na pregled da li moram i dalje mirovati. Samo je komentirala sa je grlic super izdrzao i da je jos uvijek tvrd i zatvoren.
Viki-divim ti se sto radis tu gdje radis. Ja bih jos mogla u vrticu raditi, ali staracki ne bih mogla. Valjda zato sto gledam kako mi mama propada i tesko to prihvacam.
Mi se upravo vratili iz setnje. Prije toga smo trenirale-woooohoooo! A prije toga smo crtale i pisale. I prije toga jele graha. Ma dan mi je superiska na kraju ispao!
VUBS bravooo!!
Ja sam neki dan dobila info da dvije babice rade na sv.duhu koje su divne.. I jos k tome naj frend je sused i frend s njima. Tako da mislim ih kontaktirati i uzeti ih ispid ruke sa sobom.
Meni je sutra pregled drzite mi figice!!