-
Komentirat ću ovdje, iako je riječ o lektiri pa bi možda trebalo na pdf "Škola". Dakle, moj sin kao prvu lektiru u 6. razredu ima roman Želimira Hercigonje "Tajni leksikon".
Zbilja mi nije jasno po kojem kriteriju se biraju knjige za lektiru, ali na temelju prva tri poglavlja mogu reći da je ova knjiga katastrofa. U prva dva poglavlja saznajemo da su profesori u školi korumpirani jer odlične ocjene daju samo djeci političara ili ako im roditelji donose poklone, saznajemo i da su "kemičarke, fizičarke i matematičarke (nastavnice) zaribane i zašto su studirale te teške predmete, kad su mogle upisati likovnu, arheologiju ili književnost".
Već dugo vremena sam alergična na takve poruke u dječjim knjigama (obično je matematika na tapeti kao "grozan predmet", ali ima i drugih), a sad razmišljam da se odem žaliti u školu i pritom potegnem pitanje budućnosti oporavka hrvatskog gospodarstva i tehnologije ako djeci u osnovnoj školi šaljemo ovakve poruke o STEM području 
Treće poglavlje svodi se na najobičnije tračanje prijateljica, što mi vuče na poticanje ženskog bullyinga o kojem se i na ovom forumu može dosta čitati, ali dalje još nisam stigla s čitanjem pa se neću istrčavati sa zaključcima. Ovo o "zaribanim profaćicama" mi je bilo dosta za danas.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma