QueenBee, ja se ne sjecam da je mene ista bolilo u trbuhu... sve je bilo u ledjima... ja isto mislim da je to to!
QueenBee, ja se ne sjecam da je mene ista bolilo u trbuhu... sve je bilo u ledjima... ja isto mislim da je to to!
Imas tu neku temu, al bas se i nije javio neko s iskustvom
http://forum.roda.hr/threads/90474-D...l-gel-iskustva
Tus je malo pomogaoako i nije krenulo ono pravo, onda se beba vjerojatno spusta. Pregledala sam se-uz salvu smijeha-idem cucnut u onoj mini tus kabini i cucnem na gel za tusiranje, rekoh sad kad ga je 'crna jama' progutala :D ali sve ok. Uglavnom pregledala sam se (sad ce Sanja vristat od smijeha) i cervix je i dalje zavijen, ako se za koji mm smanjio i otvorena sam jedno cm i pol. Ne mogu napipat glavu na izlazu. Tako da to nece veceras. Valjda :D
Joooj luda si s tim samopregledima
Nema sanse da bih ja to mogla
Da se moram tako sama pregledati, mislim da bih se od muke porodila. Uf. Rađe bih čekala da pukne vodenjak il beba proviri van da škicne u što se upušta kad se rodi.
:D ali to zbilja nije nikakav problem. Kudikamo je ugodnije nego kad te gin gleda. Treba malo prakse da skuzis sto pipkas. Cervix je muljav, a uu poprilucno tvrdo i ako je otvoreno, prst samo prolazi kroz njega. Samo sto je 'tunel' zavijen pa moras malo manevrirat dok ne dodjes do uu.
Ja pak trudove uopce nisam osjecala u leđima nego iskljucivo u trbuhu.
Pipam da vidim gdje je beba i odgovor je da je posvuda. Kvrge iskacu na sve strane. Sad je s leđima nekako na desnoj a lupa me skroz dole kod lijevog kuka. Kao da je poprecno.
Hobotnica mala.
Sve mislim da nije dr.pogrijesio jer je arap. Oni citaju i pisu suprotno. Pa mozda je zadak glava a glava zadak.
Mozda bi ti se svidila ova knjiga, ima puno o samomasazi:
http://www.wildfeminine.com/wild-fem...k/#wf-bookmark
Ja je vec dva puta pocela citat, al stalno me nesto omete da zavrsim... sad trudnoca npr![]()
Moja velika cura je bila na zadak do samog kraja.Trebale ste to vidjeti kad bi se odgurivala,cijela glava bi joj izletila van,mogla sam ju ceskati.Stravicno je izgledalo,kao Alien,osmi putnik.
Jezivo!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Aqua party traje od 3.30. uz piskenje svakih pola sata.
Ayan, bice se nekako namjestilo sve skupa preko mjehura... ili imas laganu upalicu... meni bi isto znalo bit par noci svako malo dizanje... a onda mir neko duze vrijeme. Pod mir mislim dizanje na wc jedno 3-4 puta tijekom noci s razmacima vecim od sat vremena![]()
Cure, kako ste?
Jesu li suhe usne simptom da se porod priblizava? haha... kad nemam nista opipljivije za prijavit![]()
Jutro, cure!
Kod mene se smirilo-prespavala noć fino. Vidjet ćemo danas razvoj situacije.
Jadro-hvala na link!
Ayan-ja piškim doslovno svakih sat vremena-bila noć il dan. I mislim da mi mjehur popušta jer su meni stalno, ali ama baš stalno s mokrom flekicom. Ne usuđujem se pomisliti da mi curka plodna voda-to bi pak bilo previše simptoma kod mene :D
Danas mi dolazi svekrva
Palo mi na pamet da se odem dobrovoljno prijaviti na indukciju-to mi je ugodnije...
Jadranka nemam upalu jer sam radila urinokulturu i ok je. Bas se popiskim onako posteno. Mislim da se jos nista nije namjestilo.
QB drz se. Kuzim te. Meni kad dođu svekrva i svekar u kompletu uvijek, to je jednako osjecaju kao kad se vozis s guzicom po ziletu i kocis s jajima. Nisam probala ali brijem da je osjecaj isti.
Idem dalje kljukati pred tv-om.
QB, svekrvu zaposli oko djecice, a ti u sobu i odmaraj.
Bili smo na kavi sa svekrvom. Sreca bio stand s polovnim knjigama sa strane pa sam bar pola sata tu potrosila
. Dosla do mene i pita sta radim-kopam krompir, zar ne vidite...potrosila 120kn na 2 knjigene smijem muzu reci jer ce pop..... svekrva donijela cokoladu i 50€ djeci. Da im sama kupim sto im treba-objema. Ok je to i mozda sam picajzla, ali Luci je bio rodjendan prije par dana, nekako sam ocekivala da ce bar neku sitnicu joj kupit, onako iz srca. Davanje novaca je skroz ok, ali mi je to nekako 'hladan' čin ako me kuzite. I cokolada koju mora dijeliti sa sekom-iako je ogromna, opet mi nekako fali nesto..ali priznam da mozda to sve tako dozivljavam jer mi zena nije bas draga.
Apsolutno nikakvih bolova u križima nemam. Kontrakcija par, ali nije vrijedno spomena. Ali stresno je prijepodne pa se i drek u meni stis'o, da prostite, kako nece i beba..
bmaric-ta zena ne ide blizu moje djece ako mene nema kraj njih. Sa 6 mjeseci ih je isla stavljat na noge i ine gluposti. Dzigerica mi se grči kad se sjetim svega
Jesi probala voznju autom pod trudovima po prtenom putu s kraterima od pol metra u cetvrtoj brzini? Meni je tako nekako kad mi dolazi premila...a kad se najavi (kad sam te srece da se najavi) onda mi to vrijeme cekanja bude kao kad sjedis u cekaonici kod zubara i slusas kako netko vristi jer mu cupaju zub van...
QB pa zeno kako je?? Daj pocni puhat da nam se lista pocinje smanjivati
Nego daj recept cime se betoniras da i mi izguramo do termina
pregledi su famozni! Ako se rjesim svih problema , i slucajno doguram do termina probat cu se pregledati! Pa nek onda dok.kaze treba sex!
sad kad mi napise, u radaoni sam![]()
Smijem li ja prestati piti Mg?
Danas sam 37+5, jucer zaboravila popiti i mislim da sam ih kroz cijeli dan imala 3-4, danas popila Mg i u sat vremena vec 3-4.
Ili da ipak sacekam utorak pregled pa da pitam?
Imam dojam da se moj malac pokusava okrenuti na zadak. Glavica mu je danas nesto vise gore nego jucer, a guza nesto nize.
Ako se okrene na zadak kad krenu trudovi, imam li ja pravo traziti cr ili moram roditi na zadak ako je inace sve ok?
Ovisi o rodilistu
U vz su prije prvorotkama radili cr, a sad i njima forsiraju vaginalac
Osobno, ja bih inzistirala na cr, ako to u svom rodilistu mozes
Al to sam ja, ima krasnih prica s porodom na zadak
Al ne mora biti da ti se okrece, samo mu je tijesno pa se gura
I mislim da mg slobodno mozes prestati piti
Meni je iskocio trbuh, odjednom, ne mogu vise zatajiti![]()
Bmaric mene su skinuli sa svih ljekova u 34 tt.
Ne znam gdje ces roditi, ali nemas pravo traziti cr zbog zatka.znam da ga vinogradska radi prvorotkama, ostale bolnice ne. Ne radi se zenama koje su vise puta rađale.
Meni je prvi porod.
Nadam se da ce ostati na glavicu, jer bih volila prirodno roditi, ali bude li na zadak trazit cu cr, pa makar morala povuci veze, koje bih najradije izbjegla.
BMaric, vjerojatno ti se sin samo malo odguruje i rasteze, ne vjerujem da ce se sad okrenit na zadak. Nema on vise ni puno mjesta da tako nesto izvede.
Ja listi svojih super pouzdanih pred-porodnih simptoma (suhe usne) prirodajem jos jedan: pojacan osjet mirisa - nesto kao na pocetku trudnoce i u kasnom pms-u...![]()
Moj tata, koji ne primjecuje nikakve promjene, ne bi primjetio ni da mu auto, koje je tamnoplave boje, ofarbam u bijelo, prolazi kraj mene i pita me "jel se to tebi spustio stomak il' se to meni cini?".
Ja sva happy, jer mi je to dokaz da se ipak nesto desava - juhuuuuuuuu
Ma daj?? To nisam znala. Mislila sam da je to neka navala hormona, koji i tako osciliraju kroz cijelu trudnocu.
Ja i tako imam jos 2 tj. do termina, i imam fore prenjeti 2 tj., ako se do tada nista ne dogodi, onda inducirani. Tako da cu ja svakako najkasnije za 4 tj. roditi(mada bi ja volila da to bude sutra)
Nisam u radjaoni :D nisam zabetonirana :D nemam recept osim za muffine u 10 minuta :D
Otvorena sam cca 2cm, cervix mi se centrirao, stanje se pomalo mijenja.
Sanjo-sve ti upute dam kako se pregledat kad se odlucis :D prvih jedno 5 puta neces imat pojma sta pipas, ali kad se krenes otvarat konacno skuzis sta je sta kad prst propadne kroz rupu
Bili smo vani. Igrala se lovice s curama :D sad placam danak ali nema veze. NEK BOLI samo nek se nesto dogadja
bmaric-skidaj se s Mg
Kome raste trbuscic?eh, meni moj iskocio u 8tt valjda :D
Jadro-jel Fataš tartufe njuhom ko ja? :D
Inace sam morala gurat prste duboko dubokoooo da dodjem do cervixa i onda mi falilo jos cm-dva prsta da mogu opipat cervix :D
Danas zafrkala rukav do lakta i idem gurnut :D kad ono cervix vec negdje na pol prsta dubine. Otvoren je toliko da mogu prst mrdat malo lijevo-desno, i rekla bih da je jedno cm 'debel'. Ono sto je iza tog prolaza je mekano jako i to nisam dirala da ne bi slucajno vodenjak ostetila.
Sutra idem na ctg, a u ponedjeljak na ctg i vjerojatno vaginalni. I amnioskopiju.
A zato sam zabrijala na sarmu. Samo kaj imak jos 9 tt do poroda.
QB znam da nije smijesno ali moram se smijati tvojim pregledima. Ne znam sto si po profesiji ali ako nisi ginekolog fulala si.
Ja sam se jednom isla sama pregledat. Nista nisam skuzila. Rupa ko rupa.
Bmaric inzistiraj na cr, povuci veze. Meni ako je zadak idem na cr i nema sanse da mrcvare bebu i mene.
bmaric, ovisi kam ideš. Možeš li se raspitati po zadarskim rodilištima? Meni su sami predložili cr zbog zatka, a u drugom rodilištu, isto u Zgb, forsiraju vaginalac. Svaka čast divnim pričama, al ja ne želim forsirati bebu s krive strane. Koliko ima divnih priča, ima ih bome i strašnih.
A tko zna što ti beba radi. Moja je noć prije poroda rondala ko nikad da me panika ulovila, otišla sam sestri (bila sam u rodilištu), pozvala je dežurnu dr., a mala ništa. Nemam pojma što je radila. Al je ostala u istom položaju.
Ayan-arheolog i prof.engleskog :D niđe veze s ginekologijom :D
Samo sam znatizeljna i skroz sam zabrijala na ovaj porod
QBee, jel se onda i tebu pojacao osjet njuha? Super za lovicu, svaka cast!
Ja jos jedan dan odmaram sama doma. Po danu sve pet. Al navecer mi bas fale decki. Spavam s plisncem od maloga![]()
Posljednje uređivanje od Jadranka : 24.09.2016. at 21:54
Kakav kaos kod mene u trbuhu..prvo mi je bilo strasno muka, pa sam mislila da trebam na wc na br.2, ali ne mogu tiskat na wcu jer imam osjecaj da tiskam nju van i pece me rodnica tad, jos i ona pocne stucat..pa se vratim leci, desni-lijevi bok, isti klinac. Cujem i osjetim crijeva da krckaju i krulje posvuda-od ispod zeluca pa naokolo. I samo mogu svako toliko ispustit vjetar od kojeg zbuka opada sa zidova. Beba je strasno strasno nemirna i najveca aktivnost je dole u zdjelici. Probala sam se spustit na sve 4 ali onda boli simfiza i osjetim pritisak na deb.crijevo(??)
Kad se ustanem, bol i nelagoda u rodnici i probada kroz cervix. Zanimljivo da uopce nema kontrakcija.
Jeli smo sendvice i nikom nije zlo osim meni.
Pretpostavljam da se spusta i centrira u zdjelicu. Nema sto drugo bit.
Sutra cu hodat ko John Wayne do ctga
Beba se smirila, crijeva i dalje luduju. Probala kakat opet i samo izbacila jos pun klinac tog bijelog i zaradila pritisak u dnu zdjelice. Ne ustajem se vise iz lezeceg polozaja
a da ideš roditi? samo sam zbog tebe svaki dan na ovoj temi i ful me činiš nervoznom i ne želim da se sama pregledavaš, već da odeš u bolnicu! pliiz
Kudri-joj, srce, bih ja, vjeruj mi, ali kad beba jos nece van. Polako to ide svojim tokom i 'ulovit' ce se pravi trudovi jednom-ali sve ovo je jos uvijek samo priprema za real thing. Ja sam isto iznenadjena razvojem situacije i nisam dosad imala ovakvih 'problema'. S prvom curom je krenulo odmah s pravim trudovima, a s drugom su me nadripali pa pozurili stvari.
Ali doci ce i ova curka-jos maximalno 2 tjedna :D
Posljednje uređivanje od QueenBee : 25.09.2016. at 07:50
joj, luda si skroz, ali i hrabra jako istovremeno! vjerujem da osjećaš najbolje kad treba krenuti! pusa i sretno i neka bude što brže da me ne grizem nokte više!!
Hvala, Kudri
Vjerujte mi da se osjećam kao 'The boy who cried wolf'-ne znam točno prijevod naslova. Znam da bi većina žena davnih dana završila na dripu da se konačno porodi-i vjerujem kako bi se ja sa 10 kapi dripa porodila unutar 2 sata. Ali iz meni nepoznatog razloga sam se zainatila da ne dozvolim ovaj put intervencije dok za njih e bude potrebe. Nije baš da samo sjedim kod kuće i čekam :D forsiram i ja malo porod-čaj od maline, puno hodanja, trčanje po livadi za curama :D...čak i ovi pregledi koje sama sebi radim isto mogu potaknuti porod-ali ih ja radim puno blaže nego što bi ih radili ginekolozi.
I često se pitam jesam li ja neka šmizla pa možda previše pušem i stenjem na nešto na što druge žene ne bi ni zastale dok peru suđe-ali izvadim onda onaj ctg gdje imam trudove do 100 na 2 minute i vidim da zaista imam taj prodromalni porod. I onda se pitam zašto je to tako..možda imam osjetljivu maternicu jer sam već rađala 2 puta. Možda ima veze s godinama i s aktivnošću. Možda je jednostavno treća beba u pitanju jer često treće znaju ovako zezati..
pročitala sam, mislim, sve priče o porodu kod kuće i porodu/trudnoći bez intervencija koje imaju tu na forumu-nisam našla nijednu koja se baš ovoliko zezala sa početkom poroda :D Ali svima nam je zajedničko da smo odbile intervencije zato što smatramo da su beba i majka priroda bolje usklađeni nego beba i medicinsko osoblje. Nekako smatram da ćemo beba i ja to dobro odraditi-unatoč ovim peripetijama-ali isto tako znam da neću nipošto oklijevati otići liječniku/u bolnicu ako osjetim ili naslutim da nešto nije u redu.
A opet tko zna-možda se ukakam ko grlica kad dođe do onog pravog pa odjurim u rodilište unatoč silnoj hrabrosti :D
idem na ctg. Obrijala sam se za svaki slučaj :D ali preksutra će me pregledavati i radit amnioskopiju.
A mozda bebi jednostavno nije vrijeme i rodit ce se kad treba.
Sretno na ctg-u? Javi nam se
Zar amnio.,rade prije nego preneses?
Ayan-e bas to-koliko god ja mislila i htjela dugacije, beba ce van kad joj bude vrijeme
Sanjo-meni je sutra termin-od sutra me ceka vaginalni i asc sv.2.dan
Zakasnila sam malo-sad im je vizita pa moram cekati. Vikendom je ctg na rodilistu. Ima nas jos sto cekamo pa se nece samo na mene derati budu li se derali :D