Stranica 38 od 47 PrviPrvi ... 283637383940 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,851 do 1,900 od 2344

Tema: odgoj pasa

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Po tebi je znači prihvatljivije ne činiti ništa i onda kada dijete dobije boreliozu ili krpeljni meningoencefalitis reći a što smo mogli.
    Ja svoju djecu pregledavam kada se vratimo iz prirode, ali kada mi pas ne bi bio zaštićen to bi značilo da krpelji mogu biti u mom domu svaki dan. O buhama neću.
    I da, i pas se može zaraziti i uginuti u strašnim bolovima. D
    Doživjela unatoč tomu što je bio zaštićen, s time da smo mi našega jedva izvukli.

Potpis.
    Nasreću nemam osobno iskustvo, ali susjeda ima.
    Njen pas je pobrao zaraženog krpelja na travnjaku ispred zgrade. U centru.
    I razbolio se. I jedva izvukao uz intezivno liječenje.
    Ja mislim da ga je izvukla njegova veličina jer da je to bio mali pas ne bi imao nikakve šanse.
    Odonda nosi ogrlicu protiv krpelja i buha i sve je u redu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da li netko ima iskustva sa onom Nexguard tabletom?
    S obzirom na njegovu reakciju na ampule, razmisljali smo da mu to damo u ambulanti, da se u slucaju potrebe moze reagirat. No, kakva je zastita?

Ova uzv ogrlica je za sad ok protiv buha, no u Zagorju je pokupio 3 krpelja. I na tim mjestima mu je nastala krasta i pala mu je dlaka.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    meni psa unatoč Forestu grizu komarci...
    Moj mali se dosta cese, svake godine na moru. I sad opet, vec 10 dana se jako cese. Ne vidim buhe, stvarno ga detaljno gledamo. Kako vidite ugrize komarca? Meni je to tesko za vidjeti, jel izgleda kao i kad nas ubodu?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, isto. Onak bude plik, kvržica. I svrbi ih ko i nas.
    Mojeg su lani grizli ko ludi, ali smo mu mi skinuli Foresto zbog kupanja u moru i nismo vratili dok nismo skužili grešku.
    Sad mu skinemo prije ulaska u more, nakon kupanja u moru ga otuširamo sa slatkom vodom i kad se posuši vratimo ogrlicu. I ove godine nema ni jednog uboda komarca.
    Lani je bio sav izboden i grebao se pa bi to izglodao i onda mu je tu falilo malo dlake pa je izgledao kao da smo ga s ceste pobrali
    Na stranu izgled, ali je meni bilo žao kako se grebe.
    Što se tiče tih tableta, ja to ne bih. Sve što sistemski djeluje mi je odbojno. Kako to utječe na jetru i ostale organe?
    Ogrlice i ampule djeluju lokalno, po koži, ne sistemski i meni je to prihvatljivo.
    Ovo što ulazi u organizam, ne.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Po tebi je znači prihvatljivije ne činiti ništa i onda kada dijete dobije boreliozu ili krpeljni meningoencefalitis reći a što smo mogli.
    Ja svoju djecu pregledavam kada se vratimo iz prirode, ali kada mi pas ne bi bio zaštićen to bi značilo da krpelji mogu biti u mom domu svaki dan. O buhama neću.
    I da, i pas se može zaraziti i uginuti u strašnim bolovima. D
    Doživjela unatoč tomu što je bio zaštićen, s time da smo mi našega jedva izvukli.
    Nipošto. Rekog dalje od ruku male djece. Osim toga niti jedno od tih sredstava ne spriječava da krpelj ili buha dođu na psa. Ako je pas zaštičen uginut će na njemu, ako nije neće. Što dulja i gušća dlaka to gore, šetać bez problema kako ga pas pokupi sa trave prešeće i na čovjeka, niti ne primjetiš, dovoljno da se pas očeše o tebe. Krpelj se zakači tek kad ugirze. Protiv borelioze nema zaštite, na žalost niti cijepiva, za raziku za pse, jedina zaštita je pronaći ga što prije i unutar 6 sati odstraniti, pošto krpelj počne prenositi boreliozu unutra 6 - 48 sati nakon što ugrize.

Protiv meningoencefalitisa ionako je jedina sigurna zaštita cijepivo. To što je pas zaštičen nije nikakva sigurnost za dijete ili čovjeka, kao niti detaljno pregledavanje.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Jel netko putovao autobusom sa malim psom u transporteru?
    Išli bi na croatia bus na more, ne znam da li dopuštaju prijevoz psa

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    U danasnjem 24 sata ti je upravo clanak o tome (procitah u kaficu )
    I dalje samo Brioni Pula dozvoljava pse u autobusu. Ja sam putovala sa mojom iz Rijeke u Zagreb i samo oni su mi to dozvolili. Besplatno. Imala sam je u transporteru, u krilu. Moj pas ima oko 8 kila.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 01.08.2016. at 18:10

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku

Teško.
    Vlakom može.
    U kabinu aviona može ako je manji od 30 cm, ali pazi; mora biti jedini u avionu.
    Ako je netko prije tebe pri čekiranju već prijavio psa- otpadaš.
    Za buseve do sad osim Zeta, nisam imala sreće.
    Ovisi o prevozniku. Možda Croatia bus vozi male pse. Nazovi i pitaj.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E da,
    Katamaran.
    Može, ali ne u putnički prostor, već poseban.
    Poseban znači na krovu u kavezu, na suncu i vjetru.
    Užas!
    Mi smo tako išli na Unije i Bobby je bio 3,5 sata na palubi.
    3,5 sata je cvilio, zapravo- plakao.
    Uspjela sam se izborit da bude u svom transporteru pa mu nije sunce direkt tuklo u glavu i na svakoj stanici sam gnjavila mornare da me puste k njemu, da ga malo umirim i dam mu vode.
    Mornari su kolutali očima i šizili, a bome sam i ja bila na rubu.
    Naravno, nije njima jasno čemu tolika briga. Pa to je beštija!
    Ali kartu su uredno naplatili.
    Kako za mene, tako i za psa.
    Grozno iskustvo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Baš sam se jučer vratila autobusom iz Zadra (Čazmatrans), i jedna žena je u autobusu imala malog psa u torbi. Rekla mi je da je morala platiti kartu za njega.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Moj mali se dosta cese, svake godine na moru. I sad opet, vec 10 dana se jako cese. Ne vidim buhe, stvarno ga detaljno gledamo. Kako vidite ugrize komarca? Meni je to tesko za vidjeti, jel izgleda kao i kad nas ubodu?
    a ja sam vidjela baš komarce na njoj pa zato znam, trzala je i grizla se po tijelu,dakle zasmetao bi joj ubod...imala bi tu i tamo par kvržica,pretpostavljam da je to onda to...
    nema poddlaku pa je koža lako dostupna beštijama...a i mene su danas izmasakrirali na plaži,imam 10tak uboda...

ufff,ja sam par puta zaboravila skinuti ogrlicu prije kupanja,pretpostavljam da sam joj samo skratila vijek trajanja...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

22.08. Je naš Bobby postao prvi put tata.
    Četri peseka.
    Tri crvena kao i on i jedan crni s paležima kao mama.
    Mama i bebe su super.
    Kad se dokopam pc stavim slike.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

S obzirom na njegovu reakciju na ampule, razmisljali smo da mu to damo u ambulanti, da se u slucaju potrebe moze reagirat. No, kakva je zastita?

Ova uzv ogrlica je za sad ok protiv buha, no u Zagorju je pokupio 3 krpelja. I na tim mjestima mu je nastala krasta i pala mu je dlaka.
    tek sad vidim
    ja svojoj pasici dajem bravecto (kao i nextguard samo traje 12 tjedana) i jako sam zadovoljna. sad je vec preko godinu dana na tome i nema ni biha ni krpelja

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zanima me vase misljenje o teoriji "on je mali pas ne treba njemu puno da se izdivlja to odrafi u kuci i na terasi". Dakle susjeda ima mini malezera i ima tu teoriju da ne treba njemu setnje i kojekakvo istrcavanje da to moze u kuvi i ide na terasu. Pesek ima dvije godine i valjda je bio jednom ili dva puta vani u setnji.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To je katastrofa, malim psima možda stvarno ne treba toliko istrčavanja i fizičke aktivnosti kao velikima, ali psu je šetnja puno više od fizičke aktivnosti - tu on njuška, uči, susreće druge pse i ljude.
    Pa dovoljno je vidjeti kako se pas ponaša kad dođe na neko novo mjesto, gdje još nije bio - moja se obeznani od njuškanja i istraživanja.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi koristimo te tablete jer nista drugo nije pomoglo. Prvu je uzela u 3mj, drzala je 3 mjeseca, na pocetku ljeta sam joj dala drugu i od tada nista, nema ni krpelji, ni buha, ne grizu je komarci... A prije ( ampule) je stalno dobivala buhe ( nizak pas, puno vani, selo), krpelji ( kad bi isli u Slo na vikendicu, suma, uzas zivi), pa su je komarci grizli...
    Mi smo zadovoljni, s time da jih sada do proljeca necu koristit, stavit cu ampulicu jer nema toliko tih nametnika u prirodi( zima).

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    To je katastrofa, malim psima možda stvarno ne treba toliko istrčavanja i fizičke aktivnosti kao velikima, ali psu je šetnja puno više od fizičke aktivnosti - tu on njuška, uči, susreće druge pse i ljude.
    Pa dovoljno je vidjeti kako se pas ponaša kad dođe na neko novo mjesto, gdje još nije bio - moja se obeznani od njuškanja i istraživanja.
    Upravo tako. I nama su setnje i istrcavanja vise od puke fizicke aktivnosti. Tim vise sto mi imamo lovackog psa i to joj je prilika za njuskanje, kopanje, trazenje, dakle zadovoljavanje svojih prirodnih nagona. Barem ja na to tako gledam.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me vase misljenje o teoriji "on je mali pas ne treba njemu puno da se izdivlja to odrafi u kuci i na terasi". Dakle susjeda ima mini malezera i ima tu teoriju da ne treba njemu setnje i kojekakvo istrcavanje da to moze u kuvi i ide na terasu. Pesek ima dvije godine i valjda je bio jednom ili dva puta vani u setnji.
    To je kućni pritvor. Katastrofa. Da, pas tako može preživjeti, ali nije da baš i živi u pravom smislu te riječi.

I čovjek bi tako preživio, ali ne bi baš uživao.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ima li preporuka za školu za pse i vlasnike u Splitu? Imamo štenca od blizu 4 mjeseca, kod nas je nekoliko dana.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uf, šta pršte prijedlozi
    A je li se iskristalizirala u ovih 38 stranica kakva literatura koja bi bila konsenzusom prihvaćena?
    Imala sam ja boxera svojedobno, od 8. osnovne pa idućih skoro 10 godina, i ja sam praktički kompletno o njemu brinula (kupovala meso, kuhala, šetala, istrčavala, poučavala...), dakle, nije mi pas totala nepozanica. Samo vidim da se od tada dosta toga i promijenilo, a puno toga sam i zaboravila kako sam radila. Ovaj pas je (barem tako tvrde) mješanac crnog njemačkog ovčara i labradora. Ima nešto sitno bijelog na stražnjim šapama i na prsima pa mi se čini da nisu baš samo te rase u pitanju. Ženka je, i jako je mila i draga. Djeluje blaže nego što pamtim mladog psa.
    Posljednje uređivanje od vertex : 08.09.2016. at 12:44

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj pas je (barem tako tvrde) mješanac crnog njemačkog ovčara i labradora. Ima nešto sitno bijelog na stražnjim šapama i na prsima pa mi se čini da nisu baš samo te rase u pitanju. Ženka je, i jako je mila i draga. Djeluje blaže nego što pamtim mladog psa.
    Ajme... Fotka?

Nemam prijedlog za literaturu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A nekako sam teška za dijeljenje slika, lol.
    Glava je ovčarska, uši također, leđa su joj ravna, dlaka labradorska. Dugonoga, vitka. Crna ko noć

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pozdrav svima. Imam priliku udomiti stenca staforda i labradora. Kujica je. Ima li tko kakvog iskustva/saznanja sto očekivati od te kombinacije. Nemam bas iskustva sa psima, samo mackama.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

vertex, vidim da je bio nekakav klub sportskih pasa split, koji je imao tečajeve.
    a možeš ti to i sama. valjda. nareži parizer na sitne kockice i udri :D
    ponavljaj pojedinu naredbu, nemam pojma, sjedni, lezi, čekaj, stani...
    i kad uspije, svaki put mali komadić i braaavooo. onako jako jako veselo. sjećam se da smo kao idioti bili na tečaju
    onda da malo razbiješ, igra, natezanje sa nekakvomn krpom. i onda opet.
    tako smo mi na tečaju.

sjećam se samo naredbe sjedni, ovo drugo sam zaboravila. da ga natjeraš da sjedne, dižeš mu hranu i on kako diže glavu, tako i automatski sjedne. kad sjedne onda mu daš parizer i poludiš od sreće i bravo.
    lezi se ne sjećam, kako ga natjeraš da legne.
    e, da, dođi je bilo da mora doć do tebe i onda sjesti ispred. kombinacija. doći je lako jer će doć ako mu pokažeš hranu.
    i na čekaj smo se mučili.
    to je zapamtila i dan danas, iako ništa više ne radimo s njom. ime, dođi. pas dođe. rukom pokažeš čekaj. pas čeka. a ti se udaljiš. a on sjedi na mjestu.
    i tako.
    zabava za cijelu obitelj
    a i ima na netu upute sigurno.
    hodanje na povodniku - to je bila kombinacija nagrada i korekcija. odnosno, trzneš ju kad počne vući. i daš nagradu kad lijepo hoda pored noge.

enivej, ona je sve to naučila, ali nam se najkorisnije pokazala rana socijalizacija i druženje s psima. da nemamo nikakvih problema s drugim psima. to mi je najvažnije. sa svima je u dobro :D

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cvijeta, hvala na moralnoj podršci :D
    A pomalo mi se i vraćaju sjećanja ja sam majketi blokirala ta sjećanja i sjećanje na taj feeling kad imaš psa, valjda jer mi je bilo apsolutno nezamislivo imati istovremeno malu djecu i psa. A sad se baš veselim.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je sad komično kad se sjetim kako smo vodili psa u školicu. Istina je da ju nismo bogznašto naučili, ali ona je mali poslušni dobri mirni psić, za kojeg imaš osjećaj da sve razumije i sluša kao čovjek.
    Definitivno zna što znači 'papati' i 'idemo', a nitko je to nije učio Isto tako prepoznaje imena svojih psećih prijatelja.

Jedini problem nam je vožnja u autu, jer jako cvili i laje kad se zaustavljamo, valjda se boji što je čeka.

Ali, naravno, za veće i više šarf pse je jako bitno da se nauče slušati naredbe, ja svoju na kraju krajeva dignem u sekundi ako me ne posluša.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Inače moja kći ima knjigu sa trikovima za pse, pa ponekad uči našu psicu trikovima, tako da ju je nešto i naučila, ali lukava pudlica želi raditi trikove samo kad vidi da imaš za nju nagradicu.

Ponekad dođe i ponjuši ti šaku kad je tražiš da nešto napravi, tako da procijeni je li nagradica dovoljno dobra da joj se isplati potruditi.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pozdrav svima,
    I mi smo novopečeni vlasnici psića, ima sad 5,5 mjeseci i moram reći u svakom pogledu veliko veselje
    Također sam gledala na webu da ga upišem na tečaj učenja, ali kod nas piše da pas mora biti minimalno 7 mj star da bi se upisao, tako da čekam proljeće.

Inače je ok, ali ima problem sa 'smetlarenjem', jede sve i svašta što je jako opasno za njega pa ga treniram...ali opet...
    Također ne znam kak vaši psići, ali ovaj moj sve proguta, rijetko žvače. Dal je samo zbog zubića ili će se nastaviti...ne znam...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

oka, i ja imam smetlara,to mi je strašno, s obzirom na bacanje otrova dođe mi da ju šetam sa brnjicom...a mala je pasmina pa izgleda smiješno s njom.....nedavno smo svi imali crijevno/želučanu virozu,šta da ti kažem, dokopala se ulitane pelene od juniora... ribala sam joj njušku poslije...

nego,mene zanima ima li gdje (jer ne nalazim baš po web shopovima) ležaj za pse sa navlakom koja se skida za pranje? trenutni koji imam kad ubacim u mašinu čekam po 2dn da se ono punjenje dobro osuši a i deformira se.... bilo bi puno lakše samo skinuti neku navlaku i oprati...samo prebaciti nešto (dekicu isl) mi je neuredno,ona to sve raščerupa,baš bi trebala biti navlaka koja dobro sjeda....uskoro će mi mali propuzati pa pretpostavljam da ću ga nalaziti u ležaju zato tražim način da mi ga je što lakše održavati...
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 25.09.2016. at 09:44

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nisam vidjela, ali ni trazila, a pada mi na pamet da das sasiti za vec postojeci lezaj.

marle avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Na zooplusu sam vidjela neke krevete koji imaju mogućnost skidanja navlake, primjerice ovaj ili ovaj . Ili ako si raspoložena sama napraviš krevetić, mi smo do sada već par promijenili. Jedan je bio od jastuka i onda samo skidam i perem jastučnice, a mogu oprati i jastuk u mašini s vremena na vrijeme

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo danas bili na CACIB Karlovac i Bobby je s danas osvojenim titulama postao grand šampion Hrvatske
    Dan je bio predivan, izložba isto.
    Baš smo uživali uz Koranu.
    Pozdrav Karlovčanima, prekrasan vam je grad

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo danas bili na CACIB Karlovac i Bobby je s danas osvojenim titulama postao grand šampion Hrvatske
    Dan je bio predivan, izložba isto.
    Baš smo uživali uz Koranu.
    Pozdrav Karlovčanima, prekrasan vam je grad
    Lijepo... Najbitnije je da vas to veseli i da uživate.

Christine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Evo mene na potpuno krivom mjestu, vjerojatno. Dosla sam se pozaliti, al mislim da ne postoji rjesenje, nego da se maknem.

Sjedim danas s bebom u neogradjenom kvartovskom parkicu s ljuljackama i dolazi tip s velikim mladim psom bez lajne. Pas nam prilazi i taman je oci u oci s nama na klupi, krene njuskat po bebinoj rukici u kratkim rukavima. Pogledam vlasnika i kazem mu da je nepristojan, vlasnik se krene svadjati i ja velim da cu ga prijaviti sto vodi psa bez lajne.
    Uglavnom, volim pse, al ovo mi je koma jer pas uopce ne slusa vlasnika, a velik je. Sad je ok dok je mlad. Svaki dan dodju 3 velika mlada psa i trce oko djecjeg igralista.

I tak. U svom stilu pronasla sam brojeve telefona na koje se mogu obratiti, al necu nista na kraju poduzeti, nego prepustiti igraliste psima. Ima nekoliko igralista. Nama je ovo najblize, al je slabo posjeceno jer su veca malo dalje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa poduzmi. Barem zaprijeti vlasniku da ćeš pozvati komunalnog redara. Ili ga stvarno pozovi. Za takve stvari se naplaćuju kazne.

Nevezani psi koji ne slušaju su vlasnicima pasa jednako veliki, ako ne i veći problem nego tebi. I ja sam prijetila komunalnim redarom, i mogu sa zadovoljstvom reći da osoba kojoj sam prijetila prelazi na drugu stranu ceste kad me vidi

Christine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Imas pravo, al kad se sjetim da su se pistolji izvlacili za parkirna mjesta, ne usudim se konfrontirati, a ostat cu godinama u kvartu.

Da je lik normalan, ispricao bi se i stavio psa na lajnu, a on je sjeo 5 metara od nas, pas je poput slampavog konja kasao u krugovima i cekao ekipu od ostala 2 psa. Mi smo se pokupili na drugo igraliste

Pas je inace bas lijep. Osim sto mu je usi izrezao. Ne znam pasminu, al slici na crnu dogu, samo je nesto manji.

Christine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

A drugi koji dolazi na igru je jos veci, a dlakav. Isto mlad, oko godinu dana. Njega pak vodi neki deda od cca 75 god. Pas je veci od dede. S dedom sam jednom malo caskala dok sam bila na rodiljnom dopustu. Njemu je kcer poklonila tog psa. Dedi od 70 i kusur godina, psa od 50 kg. Ni njega uopce ne slusa, al on ga bar ima na lajni dok prolazi metar od bebe na ljuljacki.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Joj, razumijem te. Moj pas jako voli djecu, ali znam da nekim roditeljima psi smetaju. I sama sam bila takva. MM to ne kuzi, on mu dozvoljava da se priblizi djeci i ne vodi ga na lajni. U park za djecu ga bas ne vodi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čuj, dječji parkovi su generalno za pse zabranjeni. Uglavnom postoji tabla sa prekriženim psom. Ako toga kod vas nema, pokušaj se raspitati u nekakvoj lokalnoj upravi da se postavi. Ako ima, onda nazovi komunalnog redara i reci da se tamo skupljaju ljudi sa psima. Kad jedan plati kaznu, prestat će dolaziti. Naravno, ako postoji znak. Vlasnici pasa neće znati da si ti zvala.

No moram ti reći da mi se čini da se malo i bojiš pasa. Ne trebaš brinuti, pas neće samo tako napasti dijete, a kad ti dijete malo poraste pokušaj ga naučiti kako se treba ponašati prema psima.

No, imaš apsolutno pravo da psima nije mjesto u dječjem parku, a bez uzice se pse smije voditi samo na za to predviđenim mjestima. Svi vlasnici pasa koji to ne rade krše propise i mogu platiti kaznu.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

imam pitanje: postoji li neko zgodno i estetski prihvatljivo riješenje za zdjelicu s vodom i prolijevanje iz nje?
    naša stoji u dnevnoj sobi, sve je u parketu, a mala kad pije uvijek prolije svuda uokolo. strah me za parket jer nas puno i nema doma i ne trcim bas s krpom non stop. MM je predlozio da ispod stavimo stari rucnik ali to mi se čini ružno... jesu vaši isto neuredne ispičuture?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi isto držimo stari ručnik ispod, ali naša je u kuhinji.

Postoje i neproljevajuće (je li to uopće riječ? ) zdjelice.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nama isto stoji u kuhinji na podlosku (slican ovom na linku), ali kad utrci iz vana i napije se, cijelu kuhinju okupa

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naša je očito fina dama jer ništa ne prolije, prolijemo jedino mi kad zapnemo nogom za zdjelicu.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma da? moja malo prolije dok pije, ali nakon toga napuni usta i napravi paradni krug kuhinjom pa prolijeva pomalo

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne, stvarno ne prolijeva dok pije, a pije generalno malo, jer jede mokru hranu. Ali zato voli raznositi hranu po sobi.

Christine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    No moram ti reći da mi se čini da se malo i bojiš pasa. Ne trebaš brinuti, pas neće samo tako napasti dijete, a kad ti dijete malo poraste pokušaj ga naučiti kako se treba ponašati prema psima.
    Shvacam da to tako izgleda, ali ne bojim se ja pasa. Nisam bas "saptac psima", ali smo si OK. Imam oko 40 sati volonterskog rada s napustenim psima, odrasla sam s psom, setala tudje pse dok su ljudi na putu, kupim poneku majicu ili kalendar od azila kad imaju standove po gradu. Ma bez veze mi je to i pisati.

Ne radi se o meni. Radi se o maloj bebi. Nepoznati pas. Direktno s njuskicom po koži, on ruke stavlja u usta. Meni je to neprihvatljivo. Prepoznajem da je mlad, al mu je glava teza od cijele moje bebe. Prijateljicinog sina od 3-4 godine pas je ugrizao za nos i ostali su trajni oziljci od sivanja. Meni se ne da razmisljati je l taj pas drazestan ili ce ga iziritirati urin mog djeteta.

Kod nas ima puno zelenih povrsina. Neuredjenih i uredjenih. Raj za pse. Ima ih stvarno puno. Dolaze autima na istrcavanje. Vec sam znala kupiti kruh, staviti ga u kosaru od bebinih kolica i onda stititi i kolica i kruh od pustenih pasa.

Meni je to bas nepristojno. Ne bi ni dijete pustila da kopa po tudjim djecjim kolicima ili pipka tudju djecu, a kamoli psa. Al to sam presutila, samo bih zagradila svojim tijelom pristup. Al na djecjem igralistu to totalno nije ok.

U obitelji imamo tri psa, dva udomljena, i s njima smo si super.

Morat cu zbilja trazit da postave znak. Al mi je to zdravorazumski, pogotovo sto je 100 m dalje pokosena neuredjena livada.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma nema se tu što objašnjavati, oprosti. Psi ne smije biti nevezani, a na dječje igralište uopće ne smiju, i toga bi se vlasnici morali pridržavati. Nema opravdanja za ništa drugo. Moja kći se jednom kad je bila mala u parku igrala s nekakvom gumenom igračkom koja je zacvilila, i izdaleka je dotrčao i skočio na nju pas, nije se ništa dogodilo, ali normalno da se prestrašila - to se jednostavno ne bi smjelo događati. Pa moj pas koji je mali i boji se uglavnom svega, kad vidi djecu koja trči potrči, hoće najuriti na njih, i jasno da se neka djeca toga boje, zato baš moram paziti kad prolazimo kraj djece. Zato se ti raspitaj kakvi su propisi u tvom mjestu (ako ne živiš u Zagrebu), i traži da se postavi znak, pa će biti kažnjavanja. Moju šogoricu je komunalni redar htio kazniti jer je prošla kroz prazni dječji park po mraku sa psom! Jedva se izvukla.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

znači ja sa dvoje male djece i psom moram birati kada ću izvoditi psa a kada djecu jer parkiće zaobić ne mogu...ja moju sa povodcem uvedem,sjednem na prvu klupu,pas vezan za kantun klupe, starije dijete trči okolo a mlađe samnom u kolicima...
    problem su samo-šetači kojih u mojoj sredini ima na svakom koraku,baš jučer je jedan zapišavao prekriženi znak za psa,koma scena,da mi je bio aparat pri ruci...
    govana po putu nema gdje nema,moja u svako mora zabit njušku a šeta zakačena od kolica,bosa nogica od malog odmah do nje...milina....
    tako da bi baš bilo super da ja dobijem kaznu a ne vlasnici koji ne kupe za psima ili ih puštaju da sami šetaju i kenjaju okolo...

marle,hvala na linku...nisam vična da sama nešto napravim tako da ću kupiti ovaj povoljniji...nadam se da su izdržljivi jer kad moju uhvati šiz voli se iživljavat na krevetu, ovog sam šivala par puta,probije ga i vadi ono vatasto punjenje iznutra...

i mi zapinjemo nogom od zdjelicu ali bome i ona isprska kad pije...razvlači i BARF kad jede tako da svejedno brišem pod stalno...
    na podu u kuhinji su fala Bogu pločice,gdje mi je pamet bila,sada bi najradije sve u njih stavila...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A čuj, ako ti je pas pod kontrolom, većinu ljudi neće smetati što je u parku. ali, ako je u parku znak da pas ne smije onda možeš platiti kaznu ako naiđe redar.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •