Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 351

Tema: Bozicni kolaci 2016.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dodatak - ako radiš bez zaljeva od pudinga, bilo bi dobro da povećaš količinu vrhnja za šlag za 50%.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne. Mama to nikad nije kupovala. Radila je sve sa običnim kakaom.
    Žuta-propustila si mnogo jesi pila mlijeko iz vrećice barem?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj QueenBee prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin-mislim da ću praviti po tom receptu. Nemam taj kakao miša mu poljubim. kod mene u kući sve fine guze, pa se ne pravi kakao kao nekad (prah, mlijeko i šećer pa muti ko majmun dok se grude ne razbiju).
    imam dosta višnjevca što sam lani pravila-baš bih ga iskoristila.
    Možda nije loša ideja-dam curama komad torte i zaspu ko klade...zezam se.. (možda)
    Stavi instant kakao i malo smanji šećer.

Btw. te višnje su meni bile prvi alkohol u životu koji sam kušala (bolje da ne pišem ovdje, hehehe... mama me skoro zatukla). A i mom mlađem sinu su bile.... Stariji nije višnjoholičar, ali mlađi je bio, hehehe... Sad je u 16. godini pa više nisam zabrinuta, ali dok je bio mali, morala sam dooobro paziti da se toga ne može domoći.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Peterlin-mislim da ću praviti po tom receptu. Nemam taj kakao miša mu poljubim. kod mene u kući sve fine guze, pa se ne pravi kakao kao nekad (prah, mlijeko i šećer pa muti ko majmun dok se grude ne razbiju).
    imam dosta višnjevca što sam lani pravila-baš bih ga iskoristila.
    Možda nije loša ideja-dam curama komad torte i zaspu ko klade...zezam se.. (možda)
    Evo, našla sam isti recept (izvorni) kakav je u kuharici koju imam doma: http://www.oetker.rs/rs-sr/rezepte/r...ald-torta.html

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Btw. te višnje su meni bile prvi alkohol u životu koji sam kušala (bolje da ne pišem ovdje, hehehe... mama me skoro zatukla). A i mom mlađem sinu su bile.... Stariji nije višnjoholičar, ali mlađi je bio, hehehe... Sad je u 16. godini pa više nisam zabrinuta, ali dok je bio mali, morala sam dooobro paziti da se toga ne može domoći.
    višnje iz višnjevca i prst piva...svi smo bili napol alkoholičari ako smo se rodili dok je Tito još bio živ

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

višnje iz višnjevca i prst piva...svi smo bili napol alkoholičari ako smo se rodili dok je Tito još bio živ
    Definitivno! Daljnje čitanje - Dejan Novačić: SFRJ za ponavljače i nastavak iste knjige u kojoj je baš kuharica, ne mogu se sjetiti kako se zove.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jesam, ako misliš na mlijeko u prahu. Imalo je drugačiji okus od domaćeg kravljeg. Ne znam jesam li uživala u tome, ali u rafaelo kuglicama bome jesam.
    Ja bih potpuno. Taj kakao kraš je ubojito sladak.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 23.12.2016. at 13:15

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jesam, ako misliš na mlijeko u prahu. Imalo je drugačiji okus od domaćeg kravljeg. Ne znam jesam li uživala u tome, ali u rafaelo kuglicama bome jesam.

Ja bih potpuno. Taj kakao kraš je ubojito sladak.
    Može biti, ali ne znam. Moj mlađi sin je prešao na kavu (tj. cappuccino), ne znam kaj je gorje zlo, uffff...

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Jesam, ako misliš na mlijeko u prahu.
    Ne, ne-mislim na wibili-wobili plastične vrećice s mlijekom kojeg se trebalo prokuhati prije konzumacije :D bijele s plavim slovima-ne sjećam se što je pisalo. Ne sjećam se ni kad smo prešli na tetrapak...

od mlijeka u prahu smo pravili eurokrem domaći. taj je planuo unutar dva dana maksimalno :D

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Prosila bi rec za kremu za mađaricu,onu običnu kaj se ukuha brašno u mlijeko.
    Omjer mi treba...da ispadne dosta kreme za šest mlinci.
    Da bar to naličim

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ne, ne-mislim na wibili-wobili plastične vrećice s mlijekom kojeg se trebalo prokuhati prije konzumacije :D bijele s plavim slovima-ne sjećam se što je pisalo. Ne sjećam se ni kad smo prešli na tetrapak...

od mlijeka u prahu smo pravili eurokrem domaći. taj je planuo unutar dva dana maksimalno :D
    Mislis dukatovo mlijeko 80tih?

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Prosila bi rec za kremu za mađaricu,onu običnu kaj se ukuha brašno u mlijeko.
    Omjer mi treba...da ispadne dosta kreme za šest mlinci.
    Da bar to naličim
    Ja radim s četiri kore i kuham na bazi pol litre mlijeka. Za šest kora bi ti trebala biti dosta dvostruka količina:

1 litra mlijeka
    10 dag oštrog brašna
    20 dag šećera (ako imaš smeđi, to je super jer daje karamelasti okus, ali nije bitno)
    10 dag čokolade bilo kakve
    1 žlica gorkog kakao praha
    1 cijeli margarin (250 g) ili ako radiš s maslacem, dosta je i 200 g

Razmutiš sve osim margarina na hladno, pa staviš na peć i kuhaš kao puding. DOk je gotovo, u vruće ubaciš margarin narezan na kockice i miješaš dok se ne otopi. Ja filam vrućom kremom. (Napomena moje kolegice: ako radiš s maslacem trebaš ipak pričekati da malo prohladi)

Gore još glazura: 20 dag čokolade otopiti u 20 dag vrhnja za kuhanje (onog gustog - vrhnje zagriješ prvo i onda ubaciš kockice čokolade i polako topiš da ne zavrije)

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne, ne-mislim na wibili-wobili plastične vrećice s mlijekom kojeg se trebalo prokuhati prije konzumacije :D bijele s plavim slovima-ne sjećam se što je pisalo.
    i koje bi se znalo probušiti dok ga nosiš iz dućana

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Fala Peterlin!
    Dal ti stavljaš kakav teret na namazanu mađaricu?
    Znala sam čuti da denu žene gore nekaj..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Fala Peterlin!
    Dal ti stavljaš kakav teret na namazanu mađaricu?
    Znala sam čuti da denu žene gore nekaj..
    Da, ali ne previše.

Stavila sam dasku za meso (onu plastičnu malo veću) i gore svoju kuharsku tekicu (jedan običan rokovnik).

plima avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Iskusne pekačice kolača trebam pomoć. Ostalo mi je 12 bjelanjaka, što da napravim osim puslica?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    i koje bi se znalo probušiti dok ga nosiš iz dućana
    I ispast iz fridza. A gore smo kvacicom zatvarali

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj plima prvotno napisa Vidi poruku
    Iskusne pekačice kolača trebam pomoć. Ostalo mi je 12 bjelanjaka, što da napravim osim puslica?
    Nešto s brašnom. Recimo, ovo, samo uzmi duplu smjesu: http://www.recepti.hr/recepti/kolaci...-od-bjelanjaka

Imam negdje sličan recept s datuljama, ali ne mogu ga naći na brzinu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.12.2016. at 14:36

plima avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Hvala Peterlin, taman imam i dovoljno oraha!

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

kris-e da, da..bilo je dukatovo i kod nas je bila mljekara Lović još..kak se onda nekako lepršavije živjelo.

prijavljujem rum kuglice. oooooooooodlične su! pravim ih i sve kao 'ova nije pravilnog oblika' NJAM! pa 'ovdje se maslo nije dobro umijesilo' NJAM! 'ovdje je komad keksa nemljeven' NJAM...i tako to..

natakarila sam poštarsku kapu od dječjeg kostima za maškare mužu na glavu i dala mu svoju torbu za lap top i on glumi poštara, a cure pišu jedna drugoj pisma (imam hrpu onih socijalnih plavih koverti što su nam starci nekad plaću u njima dobivali-kad smo već u Yu nostalgičnom tonu-pa hoću to likvidirat sa stilom). i poštar im odnio ko fol paketić s rum kuglicama-da vidimo reakciju- mlađa pljuje van, starija traži još. Očito je koja ima predispozicije da postane alkos.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i ja napravila orehnjače, malo popucale, inače prefine i snowballs

snowballs
    su odlični, radila sam s pola šećera i meni taman... jedino što ono nije recept za normalnu već pola smjese,
    već smo ih pola potamanili
    ajd vrsne slastičarke - zašto mi se šećer u prahu ne lijepi za kekse? možda su bili prevrući ili je do šećera?

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

cure, kad ulovim vremena, napisat ću vam oriđiđi ruski recept za medovik. ide i vodka, a tijesto se kuha na pari.
    presavršena je, ali fakat treba imati iskustva. mami je ispadalo i po 19 kora. moja je imala samo 9 i s tima sam se namučila pošteno da ih izvaljam. uopće ne mogu zamisliti kako je mama uspjevala toliko tanko razvaljati da bude 19!!!?? ali je.
    zadnji put smo radile tortu zajedno, otprilike pola godine prije njezine smrti. bila je već dosta slaba, ali je vjerojatno htjela mene naučiti prije nego ode. nije to tada rekla, ali sad kad vrtim film shvaćam da se opraštala i na taj način...
    tad je bila već toliko slaba(cca 48 k je tad imala) da je uspjela razvaljati par kora i onda sam preuzela ja. vidjela sam da ne može više. točno se sjećam cijelog tog dana, procesa. kako pitam: jel dovoljno tankko? a mama meni: neeee, valjaj još...ma daj mama, mislim da je stvarno dosta. nije, ajde, ajde, ne cendraj! uf, cijeli idući dan sam imala muskulfiber i pitala se zašto sam pobogu pristala raditi tu tortu??!! a sad bi sve dala da ponovim taj dan

uživajte u svakom danu sa svojim roditeljima, mužem, klincima! tek kad izgubiš shvaćaš koliko nam nedostaju i trebaju!
    Posljednje uređivanje od kudri : 23.12.2016. at 16:52

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

rastopio se jer su bili vrući- ja uvaljam čim su pečeni i onda još jednom hladne.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Gotovooooo. Dakle, zvjezdice, vanilin kiflice, snoviđenje (jel se to tako tu kaže?), išleri, pišingerica, čupavci, mađarica, bijela pita, trostruki užitak i bueno torta.
    Amen, amen, amen... dosta.

Rezime- napravila sam najbolje išlere u životu. Mmmmmm. Ipak sam stavila klasičnu čokoladnu kremu.
    Za mađaricu sam radila slavonsku kremu, dakle, špinani šećer, pa onda redom dalje po receptu i okus je odličan. Pun. Ne osjeti se brašno. Baš sam zadovoljna.

Lidlova čoksa mi se pokazala bolja od dorine.
    Lidlovo oštro brašno, nedavno kupljeno na akciji u lidlu je puno crvića. Više ne kupujem!
    U lidlu sam kupila podlogu za valjanje i pečenje. Na njoj sam valjala vanilice i bilo je fantastično. Ništa se ne lijepi, a ponekad, ovisi o temperaturi tijesta i temperaturi u kuhinji, znalo mi se je lijepiti. Ova podloga je jedno odlično otkriće kako olakšati posao.

Pitanja za iskusne, znam da treba pritiskati mađaricu i bijelu pitu, ali jedne godine jesam, pa mi se je gornja kora prilijepila za papir za pečenje kojim sam omotala tepsiju i pritisla. Kako to izbjeći, koliko dugo držite pritisnuto?
    I još jedna sumnja, ako radim biskvit od bjelanjaka, lješnjaka i brašna, da li bjelanjci pije miksanja moraju odstajati na sobnoj temperaturi?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    cure, kad ulovim vremena, napisat ću vam oriđiđi ruski recept za medovik. ide i vodka, a tijesto se kuha na pari.
    presavršena je, ali fakat treba imati iskustva. mami je ispadalo i po 19 kora. moja je imala samo 9 i s tima sam se namučila pošteno da ih izvaljam. uopće ne mogu zamisliti kako je mama uspjevala toliko tanko razvaljati da bude 19!!!?? ali je.
    zadnji put smo radile tortu zajedno, otprilike pola godine prije njezine smrti. bila je već dosta slaba, ali je vjerojatno htjela mene naučiti prije nego ode. nije to tada rekla, ali sad kad vrtim film shvaćam da se opraštala i na taj način...
    tad je bila već toliko slaba(cca 48 k je tad imala) da je uspjela razvaljati par kora i onda sam preuzela ja. vidjela sam da ne može više. točno se sjećam cijelog tog dana, procesa. kako pitam: jel dovoljno tankko? a mama meni: neeee, valjaj još...ma daj mama, mislim da je stvarno dosta. nije, ajde, ajde, ne cendraj! uf, cijeli idući dan sam imala muskulfiber i pitala se zašto sam pobogu pristala raditi tu tortu??!! a sad bi sve dala da ponovim taj dan

uživajte u svakom danu sa svojim roditeljima, mužem, klincima! tek kad izgubiš shvaćaš koliko nam nedostaju i trebaju!

Rasplakala si me.

Tako sam ja s bakom radila orehnjacu, najbolju na svijetu...

Nisam ni jedan kolač napravila.
    Nadam se da ćemo Smjehuljica i ja sutra naći vremena da napravimo neke kekse na modlice, tek toliko da se šarene na stolu, da zajedno radimo i da ih ona ukrasi.
    Moji dolaze sutra i mama je sve pripremila, kolače, francusku, pečena rebrica.
    MD upravo kuha bakalar na dvorištu i to je sve od božićnih radova u kuhinji.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kudri

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

kudri

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku

Žao mi je. I znam kako ti je. Nama je prvi Božić bez tate. Nema dana da ne oplačem. Još danas pročitam jednu izjavu- Božić ne može početi dok niste svi za stolom. E pa kad nisam dušu ispustila. Znam da ta izjava ne vrijedi za mene, ali šta da radim srcu ludom?!
    Preteško je.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Joj kudri...

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Razmutiš sve osim margarina na hladno, pa staviš na peć i kuhaš kao puding. DOk je gotovo, u vruće ubaciš margarin narezan na kockice i miješaš dok se ne otopi. Ja filam vručom kremom.(Napomena moje kolegice: ako radiš s maslacem trebaš ipak pričekati da malo prohladi)

Gore još glazura: 20 dag čokolade otopiti u 20 dag vrhnja za kuhanje (onog gustog - vrhnje zagriješ prvo i onda ubaciš kockice čokolade i polako topiš da ne zavrije)
    Imaš neki kalup ili di ju filjaš?
    O svemu sam mislila samo o tome ne...a vruča krema je ipak rijeđa pa sam čekala da se stisne i na kraju ju mazala mlaku u improviziranom kalupu a mali cvili kod mm...
    I onda na nju stavila dasku za rezanje i svoju knjigicu sa rec
    Još ju nisam pogledala,eno je u špajzi...posle ide glazura.

I bajdvej..i ja imala četri kore u pakiranju hahaha,ostalo mi malo kreme..taman za na žlicu.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    i ja napravila orehnjače, malo popucale, inače prefine
    te orehnjače su stvarno odlične, ali ove godine nemam sreće s orasima, domaći od mojih nisu valjali (uglavnom crni i truli), a koje god kupim gorki i užegli pa ove godine ne radim ništa s orasima
    radim kolač od maka, još ću neki čokoladni, a medenu pitu nitko ne jede
    podijelit ću, imam u obitelji ljubitelje (pre)slatkog

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imaš neki kalup ili di ju filjaš?
    O svemu sam mislila samo o tome ne...a vruča krema je ipak rijeđa pa sam čekala da se stisne i na kraju ju mazala mlaku u improviziranom kalupu a mali cvili kod mm...
    I onda na nju stavila dasku za rezanje i svoju knjigicu sa rec
    Još ju nisam pogledala,eno je u špajzi...posle ide glazura.

I bajdvej..i ja imala četri kore u pakiranju hahaha,ostalo mi malo kreme..taman za na žlicu.
    Nemam kalup, kad sama pečem kore obično si na pek papir nacrtam olovkom rub svog dubokog protvana (34 cmje dugačak) i razvaljam kore na mjeru. Kad kupim kore, obično ne stanu u taj, ali imam neki Lidlov jeftini pleh s plastičnim poklopcem u koji to fino stane.

Offt. u taj pleh s poklpcem moj mlađi sin slaže lažnu mađaricu, s keksima. Fila ju kremom od pudinga i biljnog šlaga. Baš je rekao da bi to mogli drugi tjedan napraviti.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Napravila sam snovidjenje. Sama radila ricottu. Oduševljena sam! Jedino mi nisu na oko lijepe kao one s linka, moje su malko deblje.

Kudri i Rena7 .

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mogu li iskoristiti puding od vanilije kojemu je istekao rok 3./2016. ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja nekaj podijelila nešto čeka transport a muž pojel pol makova jače koja je ostala doma za nas, vjerujemo da do sutra navečer ne bu ničega od kolaca

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa Vidi poruku
    Ne. Bar ja ne bih.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ne bih ni ja koristila taj puding

na kraju sam napravila male makovnjače, jako su fine
    tijesto i fila iste kao i kod orehnjače, samo sam još dodala i grožđice

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa s obzirom da je puding samo kukuruzno brasno i aroma, ja bi to u kolace mirne duse skuhala.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I ja.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nadam se da ga nisi bacila. To još dobro.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa Vidi poruku

naravno da možeš

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Koliko mogu stajati suhi kolačići? Kod mene doživjeli blagi fijasko, iako su fini, slabo ih se jede, a ja ne smijem. :/

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko mogu stajati suhi kolačići? Kod mene doživjeli blagi fijasko, iako su fini, slabo ih se jede, a ja ne smijem. :/

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
    Mogu dugooo, štajaznam 2 mjeseca u zatvorenoj kutiji.

Moja mama ih smrzne. I ja bih, ali nemam mjesta u škrinji, a bome se i jedu pa nema puno za smrzavanje.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mogu dugooo, štajaznam 2 mjeseca u zatvorenoj kutiji.

Moja mama ih smrzne. I ja bih, ali nemam mjesta u škrinji, a bome se i jedu pa nema puno za smrzavanje.
    Ma 2mj je mrak! Hvala!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

isss...kod mene ne prezive dva dana.
    Odvazila sam se za zerbo kocke, uskoro ce u pecnicu, jako mi se svidio citav princip izrade

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

O
    Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    isss...kod mene ne prezive dva dana.
    Odvazila sam se za zerbo kocke, uskoro ce u pecnicu, jako mi se svidio citav princip izrade
    Eh, moj stariji se osipao od oraha, a obožava raspucane kifle ali ih sad ne smije jesti. Mlađi je prištav pa isto ne pretjeruje. Ali ja sam spekla najmanje 12 vrsta, pa nije čudo. Previše je to svega.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nula.
    Zero.
    Nula kolača spekla ove godine. I opet dobro. Ma što, dobro. Super.

Možda sutra napravim palačinke sa sladoledom.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 31.12.2016. at 00:30

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Nula.
    Zero.
    Nula kolača spekla ove godine. I opet dobro. Ma što, dobro. Super.
    i ja isto

ali danas cu nadoknaditi
    planiram čupavce i martine čoko kocke bez brašna
    a možda napravim i neke suhe (blackforest icebox cookies, obozavam ih, i neke od kiflica)

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Mi smo jučer s djecom radili praščiće srećonoše: http://www.damijenestoslatko.com/sla...-donose-srecu/
    Naši su još i ljepši

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[QUOTE=Peterlin;2944991]O

Eh, moj stariji se osipao od oraha, a obožava raspucane kifle ali ih sad ne smije jesti. MK. [/QUOTE
    Taj osip je sad friški?

Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •