Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
moja mama je nedavno prodavala stan pa sam joj ja sve vodila. Znali su me iz agencija zvati da imaju zainteresirane. Reko samo ih dovedite, no naravno ništa od toga jer su onda tražili od mene da i ja platim proviziju. Što mi je bez veze jer ih ja ih nisam angažirala nego kupac.
Eto ista stvar kao kod sillyme samo iz obrnute perspektive
Ja sam čula za slučajeve da takvi traže da potpišeš ekskluzivni ugovor (da samo oni mogu prodavati) jer tvrde da imaju sigurnog kupca - ali naravno nemaju pa si zaglavio s njima, zatim da zna biti agencija koje operiraju na način da agentica dođe u stan i pravi se da je kupac, slika fotke kao za sebe i onda oglasi nekretninu, ili pak agencije koje bez ikakvog odobrenja s prodavateljem preuzmu njegove slike s njuškala i same oglase taj isti stan (imala sam prodavatelja koji je vodio rat s jednom takvom agencijom, rekao je da im ništa ne može jer zakon to ne regulira ). I tak... Znam i agenciju koja namjerno mjesec dana nije micala jedan prodani stan iz oglasnika da se netko "upeca" na njega pa da onda navuku kupca da ode gledati neku drugu nekretninu u njihovom portfelju jer je ovaj stan eto baš jučer prodan