Pokazuje rezultate 1 do 50 od 321

Tema: Pocela sam vikati

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Lavko, možda bi bilo najbolje da sama staviš na papir principe koje trenutno pokušavaš izganjati. Zašto npr. smije pojesti samo dva slatkiša dnevno ? Što će joj se dogoditi ako pojede 3 ? Meni je razumnije uvesti pravilo da nema slatkiša dok se ne pojede kuhani obrok. Na taj način će automatski pojesti manje slatkiša, steći će naviku jedenja kuhane hrane, a ni ti slatkiši s vremenom neće više biti toliko zanimljivi ako nema strogih zabrana. Zapravo, osvijesti sebi što želiš da dijete nauči slijedeći tvoja pravila.
    Druga stvar - riječ ne. Umjesto riječi "ne", pokušaj pretvoriti situaciju u priliku za igru i učenje. Npr., umjesto "nemoj bacati igračke", "hajdemo se igrati s ovim igračkama". Umjesto "nemoj dirati nož", "idemo namazati džem na kruh, mama će ti pomoći". Pusti je da uči na posljedicama. Neka se pecne, neka se udari, padne, neka se igračka slomi... Nekada ne ide drugačije. Daj joj slobodu, ali uvijek budi fizički dva koraka iza nje, da se opasno ne ozlijedi, a u mislima dva koraka ispred nje, neprimjetno kreirajući situaciju na način na koji to tebi odgovara.

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je razumnije uvesti pravilo da nema slatkiša dok se ne pojede kuhani obrok. Na taj način će automatski pojesti manje slatkiša, steći će naviku jedenja kuhane hrane, a ni ti slatkiši s vremenom neće više biti toliko zanimljivi ako nema strogih zabrana.
    Sazem se sa ovim, upravo ovako smo mi od starta radili I postigla sam barem da pojede svaki kuhani obrok, ukoliko ne pojede svoj rucak taj dan ne dobije nista slatko. I vec je naucila na to.
    Ali slatkisi su I dalje zanimljivi kad ih ima na raspolaganju (primjerice u gostima) bez obzira na to :D

Primjetila sam isto tako, kada sam ja nervozna i neispavana da vise sizim i vicem... od kada sam trudna, pogotovo!
    Negdje na forumu sam procitala dobar savjet: svaki put kada bi ju uhvatila zuta minuta i pocne biti "stetocina", pokusam ju zaposliti tako da mi nesto "pomogne" i s tim ju u 99% slucajeva uspijem prebaciti.

Slazem se sa Rehab u jos jednoj stvari, staviti si na papir principe koje zelis izganjati!
    Nedam da pali i gasi svjetla, da ulazi i izlazi iz ormara, da se igra sa vodom u kuci itd. - ali joj pustam u nekim drugim stvarima u kojima sam sigurna da ne moze sebe ozlijediti. Trudim se birati bitke... Uspjesno ili neuspjesno, ne znam ali znam da dajem sve od sebe!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •