Pokazuje rezultate 1 do 50 od 262

Tema: Nezgodan karakter

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kaznimo ju oduzimanjem gušta, da se tako izrazim. Nekog njenog zadovoljstva, koje ne možda dobiti ako je taj dan gurnula torbu i izderala sa brutalno na nekog. Ne mo-že, ako nema penala u školi, ima doma.
    A seni neće pasti u tu zamku, i MM joj zna reći '''život nije natjecanje u popularnosti'' Da je bar to meni nekad netko rekao kad sam bila mlađa

Ovo što je jedinica to nije bio...naš odabir. Ma i baš zato što je jedinica ne želimo dramiti, znam da ima pouke koje sama mora izvući, ali ovo što se sada događa je za reagiranje i akciju. Učiteljica nam je rekla na informacijama u sri da nekad uzviknu prije odmora (netko od klinaca) ''tko se ne želi igrati sa L?'' i onda svi dižu ruku. A kako da kažem, ok su djeca, iz ok sredina, svi bistrići neagresivci. Znači da reagiraju na nju. Ili?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj MalaRiba prvotno napisa Vidi poruku
    Učiteljica nam je rekla na informacijama u sri da nekad uzviknu prije odmora (netko od klinaca) ''tko se ne želi igrati sa L?'' i onda svi dižu ruku. A kako da kažem, ok su djeca, iz ok sredina, svi bistrići neagresivci. Znači da reagiraju na nju. Ili?
    ja bih ju odvela psihologu upravo zbog ovog što si napisala
    ako su djeca iz razreda u principu ok, a nitko se s njom ne želi igrati, problem je dublji

nemoj se bojati odlaska psihologu, ja sam išla sa svoje obje kćeri i to je stvarno puno pomoglo!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kaznimo ju oduzimanjem gušta, da se tako izrazim. Nekog njenog zadovoljstva, koje ne možda dobiti ako je taj dan gurnula torbu i izderala sa brutalno na nekog. Ne mo-že, ako nema penala u školi, ima doma.
    A seni neće pasti u tu zamku, i MM joj zna reći '''život nije natjecanje u popularnosti'' Da je bar to meni nekad netko rekao kad sam bila mlađa

Ovo što je jedinica to nije bio...naš odabir. Ma i baš zato što je jedinica ne želimo dramiti, znam da ima pouke koje sama mora izvući, ali ovo što se sada događa je za reagiranje i akciju. Učiteljica nam je rekla na informacijama u sri da nekad uzviknu prije odmora (netko od klinaca) ''tko se ne želi igrati sa L?'' i onda svi dižu ruku. A kako da kažem, ok su djeca, iz ok sredina, svi bistrići neagresivci. Znači da reagiraju na nju. Ili?
    Učiteljica to očito dosta dobro nadgleda, ali ako klinci nastave s ovim, znači da je tvoje dijete ŽRTVA a ne uzrok problema. Zna se to tako dogoditi... Klinci se grupiraju (pogotovo djevojčice) i nađu nekoga koji je drugačiji ili nema prijatelje od prije, tako to ide. Djeca U GRUPI drugačije reagiraju nego kad je svako posebno ili sa svojim roditeljima.

Vjerojatno ne trebaš ništa posebno činiti, samo drži oči i uši otvorene i prati, idi često na informacije, a svom djetetu nađi neku aktivnost koja ju veseli, da ima gdje "puniti baterije".

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Učiteljica nam je rekla na informacijama u sri da nekad uzviknu prije odmora (netko od klinaca) ''tko se ne želi igrati sa L?'' i onda svi dižu ruku. A kako da kažem, ok su djeca, iz ok sredina, svi bistrići neagresivci. Znači da reagiraju na nju. Ili?
    I šta učiteljica poduzima u vezi ovoga, kako odreagira? Kako to da se ova situacija ponavlja?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni ovo mijenja cijelu situaciju.
    naravno da su ta sva djeca ok. i naravno da i ok djeci padaju na pamet i sasvim ne ok stvari. poput ove. a iz perspektive tvoje cure, to su strašne stvari.
    mislim da niti jedan psiholog ne može pomoći tvojoj curici da se nosi s ovim problemom.
    zamislite se vi u toj situaciji, na poslu.
    ništa ona njima ne radi tako strašno, a da bi ovako na nju reagirali.
    i cijela ta situacija se može promijeniti vrlo brzo, mima, mislim da čak iz dana u dan. djeca uzmu nekoga na zub, drugi dan su najbolji prijatelji.
    no, ovdje, razred ima - problem.
    obrasci ponašanja u razredu - nisu dobri i ne valjaju.

i zato, apsolutno potpisujem tang.

malariba, ne znam kontakt. ja ti u principu nisam sigurna koliko bih ju vodila psihologu, odnosno, sigurno - ne bih.
    skupne radionice učenja socijalnih vještina, ovo o čemu je čokolada pisala, to da.
    najbolje bi bilo kad bi ih svi u razredu zajedno imali, ako je škola uključena u program - školaa životnih vještina il tako nekako (naša je), odlična prilika da se tome posveti.

ulet rehab - isto apsolutno potpisujem!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    i cijela ta situacija se može promijeniti vrlo brzo, mima, mislim da čak iz dana u dan. djeca uzmu nekoga na zub, drugi dan su najbolji prijatelji.
    Vjeruj - ne može. Posebno dok dijete koje je izloženo takvom izoliranju ne mijenja svoj način ponašanja.

Isto tako, stalno odbacivanje zaista mijenja karakter i čini djecu "zločestom".

Imam priliku gledati jedno prgavo dijete već pet godina, i često sam vidjela kako njen stav izazove odbacivanje, koje onda proizvodi još više prgavosti i ružnog ponašanja itd itd, a zapravo ispod svega vrišti želja za prihvaćanjem.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da niti jedan psiholog ne može pomoći tvojoj curici da se nosi s ovim problemom.
    nije točno. moje dijete je imalo sličan problem i preokret je nastao upravo posjetom psihologici koja joj je dala fantastične smjernice i od tada je sve u redu

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    nije točno. moje dijete je imalo sličan problem i preokret je nastao upravo posjetom psihologici koja joj je dala fantastične smjernice i od tada je sve u redu
    i da se nadovežem na svoj post - djeca će reagirati onako kako roditelji i učiteljica prezentiraju posjet psihologu
    ja sam svojima rekla da je ona tamo zaposlena da bi razgovarala s učenicima i dala im korisne savjete kako bi im u školi bilo lakše i bolje, a tako je i bilo
    sjetite se da je djeci (a i odraslima) ponekad korisno čuti i savjet sa strane, ne samo od užeg kruga obitelji
    nisu li zbog istog razloga nastali i forumi?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •