Naruci se kod Julije kad ponovo budes u Hr . Do tada uzivaj.![]()
Naruci se kod Julije kad ponovo budes u Hr . Do tada uzivaj.![]()
Prištekati ću se na ovu temu, neda mi se sad otvarati novu.
Trebam savjete.
Cura mi mima 6,8 godina i trebala bi krenuti u prvi razred. 02.mj. bili smo na konzilijarnom pregledu kod logopeda u Suvaagu gdje je okarakterizirana kao izrazito vedra, otvorena, komunikativna djevojčica razumijevanja na nivou djeteta od 7 godina, piše slova, brojeve, raspoznaje boje...uglavnom, sve po ps-u, osim izgovora slova R i fonetičke disfunkcije - S-Š, Z-Ž. Dobili smo uputnicu za intenzivnu ljetnu terapiju za koju termin, naravno, nismo još dobili i preporuku za psihološko testiranje, obzirom da je predškolac.
Eh, sad kreće ono što mene muči. Na pregledu kod školske doktorice i školskog logopeda, prema crtežu su oni zaključili da je dijete malo emocionalno nezrelo, ali intelektualno i fizički spremno za školu pa su oni, kao radi toga, sugerirali odgodu. U razgovoru s drugom školskom doktoricom, ona mi je rekla da u kartonu moje cure ona ne vidi ništa što bi upućivalo na odgodu i da uzmem u obzir popunjenost kapaciteta naše područne škole.
Hm...
Evo, mjesecima se već jedem, jer ne želim naštetiti svom djetetu, a u razgovoru s doktoricom rekla mi je da i da postoji emocionalna nezrelost, ona će doći u hodu. Djevojčica je jedinica, nije pohađala vrtić, malu školu je odradila uredno, bez ijedne suze ili šoka od razdvajanja. U društvu je vrlo otvorena, socijalizirana, pristojna i živahna. Ima svoj karakter, nije sramežljiva, ali logoped ju je okarakterizirao kao takvu, što je u potpuoj suprotnosti nalazu logopeda iz Suvaga, koja je s njom radila 45 minuta, a školski logoped 10 minuta.
Da rezimiram, dijete je intelektualno i fiziči spremno, a meni treba nepristrano mišljenje o njenom cjelokupnom emocionalnom i psihološkom stanju, a uostalom moram napraviti obradu i zbog logopedske terapije. Dakle, treba mi info o nekakim privatnim logopedima na području Zagreba - Zapad ili Samobor i da li Tanja Sever još uvijek radi i je li njeno psihološko testiranje zaista među najboljima?
Unaprijed hvala