U svim svojim postupcima sam primila 10 000 i.j.
bez obzira koliko je folikula bilo.
Objasnjenje je bilo da bi se moglo dogoditi da js ostane zaljepljena uz stijenku folikula ako se ne da dovoljno stop injekcije i ne moze se prilikom aspiracije usisati js.
Posljednje uređivanje od sanjka : 02.03.2017. at 08:41
Ja sam na 15ak folikula sad dobila standard ovitrelle 250, i dobili smo 13js. Nije bilo problema oko toga
Iz tog razloga i nisi dobila 10 000 i.j.
Otisao bi estradiol u nebesa...al cini mi se da si bila na granici hipera.
Ovitrelle 250 je mislim 6500 i.j.
Na 15 folikula ne smiju bas toliko riskirati pa makar od tih 15 dobila 7, 8 js jer bolje i manje stanica vec da ti je zivot ugrozen.
Joj fakat,zaboravih da sam ja vadila i estradiol. Amnezija na razini.
Frixie ja sam u zadnja dva postupka dobila 7500 ui Pregnyla, dobili 14 i 15 zrelih jajnih stanica.
Nisam draga. Spremam se u treći postupak. Vadim sve nalaze pomalo, trombo sam testirala (PAi sam heterozigot, a čekam još ostatak), al kako sam u zadnjem postupku od 4folikula imala 2 ciste i 2 js (od kojih jedna nezrela, a druga je bila loša), mislila sam ako bude opet manje od 6/7 folikula tražiti da dobijem "jaču" dozu štoperice baš da smanjim mogućnost nezrelih js ili da smanjim mogućnost da ih nema, odnosno da ih ne mogu aspirirati (kad ostanu zaljepljene).
Gdje si bila u postupcima? Baš radi tog da se ne može aspirirati js ponukalo me za "duplom" dozom štoperice.
Super količina. Ja sam oba puta primila Ovitrelle (250mcg).
sanjka Da, za Ovitrele od 250mcg vele da je cca 6.500iU
Posljednje uređivanje od Frixie : 02.03.2017. at 11:23
frixie bila sam u Beti pa kod Radoncica i u Slo kod Reljica. I ovo je sve bilo na moje inzistiranje i slozili su se.
frixie probaj razgovarati s dr.da prije postupka pijes jedan ciklus kontracepciju.
Negdje sam procitala da ravnomjernije rastu folikuli a mozda se nece ni cista napraviti jer su se umirili jajnici.
Uglavnom pitaj, razgovaraj i dogovaraj![]()
Da, da, pijem ja kontracepciju. Kako imam niži AMH i viši FSH, a znam imati i folikularne ciste, odmah sam poslije neuspjelog postupka u 12/2016 krenula s kontracepcijom. Prestati ću s njima prije novog postupka.
A za štopericu ću inzistirati, mislim probati ću natjerati vodu na svoj mlin, jel.
Kako nemam PCOS, mislim da mi dupla doza ne bi trebala donijeti više štete nego koristi.
Cure citam o toj stoperici pa me zanima dali onda ako dobijem ovitrelle koja je od prilike 6500iU mogu pitati dr da mi da dvije? Tj da jednu sama kupim? Dali bi dvije ovitrelle bile previse? Nemam pcos, amh nizak i muku mucim sa jajnim stanicama. Folikula i bude ali ocito dosta praznih.
Jolica ja ću baš pitati doktora, pa makar dvije Brevactid sama kupila ako dobim zeleno svjetlo.
Jolica mislim da bi 12600 ui hcg-a bilo previse.
Neznam, mislim pretpostavljam samo...
Ja iskreno nisam cula da itko daje vise od 10000 ui.
Bas zato i pitam dali bi to ipak bilo previse. Frixie i ja cu ga pitati bome odmah na prvoj folikulometriji bas da vidim sto ce on reci na to.
Curke koja je cijena Brevactida? Zaboravila sam pitati u ljekarni a vidim da mi je to na popisu Ljekova koje moram kupiti?
ja sam platila 100kn u ljekarni Pablo. Sad samo neznam koja količina jer vidim da se dojeli na 3 dijela njihovo 1 pakiranje. Očito sam ja onda dobila najmanji dozu, 1 ampulu.
Ej cure, evo da Vam se i ja pridužim, uskoro krećem u stimulirani ICSI kod Škvorca..
Vidim da Vas dosta ide kod Škvorca, Jolica30 Frixie obavezno javite dali se ko škvorca može dobiti 1000 ui hcg-a (brevactida) ako to tražimo..
Jolice30 jesi već dobila ljekove i protokol od Škvorca?
Iva86 jesam prekjucer sam podigla lijek. I danas mi je izgleda 1dc ako se do 15h situacija dobro razvije tako da ja krecem od nedjelje sa pikanjem. Kada ti kreces?
Ja čekam mengu, trebala bi doć kroz 5 dana pa krećem sa stimulacijom.. ovaj put Gonal f 225 iu od 2 do 5 dana ciklusa, onda ultrazvuk pa ćemo vidjet šta dalje..
Do sada sam imala dva postupa, prvi Klomifen+Menopur+Ovitrelle, drugi Puregon+Orgalutan+Ovitrelle, nisam bas dobro reagirala pa se nadam da će sa Gonalom biti bolje..
Kakvu stimulaciju si dobila?
Ja sam isto prosla dva postupka, prvi gonal f 225+orgalutran a drugi bemfola +orgalutran. Oba postupka slab odgovor na stimulaciju. U ovom drugom postupku samo jedna stanica koja nije bila dobra tako da transfer nisam ni imala. Ovo sam sve bila u vg. Sada sam ovdje dobila elonvu 3dc i onda do uzv-a nista.
Cure, zanima me koliko zapravo košta cijeli postupak kod Lučingera (bez lijekova što je naravno individualno), vidjela sam cjenik, puna stimulacija 9500 i svaki ultrazvuk 200kn. Da li se još i punkcija te trasfer posebno naplaćuje? Ukoliko ima za FET taj dio mi je donekle jasan (plaća se posebno)...
Dali ste si same davale injekcije ili ste isle kod dr za sve?
Ja sam si sve sama davala...prvi put mi je bilo baš grozno jer se inače uzasavam samog vađenja krvi,,,tresla sam se od nekog straha,,nakon toga bez problema,,pogledala par filmića na youtube-u i sad sam kao profić![]()
Sama sam si daval.
U 1.stim je bio puregon pen +orgalutran+ovetrill pen
U2.stim elonva+orglutrn+puregon pen+ovitrell pen
Stvarno nema smisla mucit se putovanjima zbog ovih injekcija koje se daju potkozno.
Ja mislim da bi mi stimulacija i postupak puno teze pali da sam jos morala nekam ic na injekciju.
Sretni svim pikalicama![]()
Ja si sve dajem sama. Prva stimulacija mi je bila i najteža jer sam morala sama mješat gonale, druga je bila bemfola u penu i sad elonva isto u šprici već gotova. Mislim da sve ovo što ide potkožno a ne u mišić nije problem za odradit sam.
Ja sam si čak u zadnjem postupku dala štopericu koja ide u mišić sama,,, malo je bilo teže no i to sam odradila..lakše mi je tako nego ići u bolnicu svaki dan i tražiti tamo tko i kad će mi davati injekcije, mislim da bi mi to bio još veći stres...
Pozz, prvi put sam na forumu rode. Da li netko ima savjet: gdje na IVF, s obzirom da imam hipo, hashimoto, dijabetes dobro reguliran, višak kila i 41 god.
JUHU, eto da se javim. Sutra sam narucena kod dr. na ulzrazvuk prije nego krenemo u postupak, javim sutra kak je proslo i koje mi je lijekove prepisao.![]()
Pravo na medicinski pomognutu oplodnju na teret HZZO ima žena u pravilu do navršene 42. godine života (osim ako ne postoje neki opravdani medicinski razlozi pa može i nakon 42), savjet je da čim prije obaviš konzultacijski razgovor.
Gdje gravitiraš? Od ZG bolnica preporučila bi VG, s obzirom da na VV nema čekanja možeš kod njih brzo u postupak kako skupite sve potrebne nalaze.
Od ZG privatnika Radončića, Podobnika, Škvorca (Samobor; on radi i preko HZZO)...
Ako misliš na teret zavoda, nažalost radi godina nemaš kaj čekati
Ovdje su nabacane ideje, slobodno sve istraži i kreni. Sretno!
Posljednje uređivanje od Frixie : 08.03.2017. at 09:41
Čekam mengu.
Danas sam... 10dpo mislim. Nikako da prođe ta lutealna faza. Valjda bude m došla redovno, iako je žuto tijelo bilo neko jadno.
U kojoj si ti fazi?
Sutra vadim friške spolne, dio za trombo sam obavila, a dio čekam nalaze iz VG. Friške markere trebam samo podignuti.
Ako krajem 3.mj Š. bude imao obnovljen ugovor s HZZO od travnja na dalje onda krajem ovog mjeseca startam. A ako se krajem mjeseca ne bude još niš znalo da li se obnavlja ugovor, onda startam u 4 mj.
Curke, bila sam na FET u Beti, u postupku smo preko HZZO ali bez obzira na to FET smo platili, malo zateceni iskreno. Drzimo fige za naseg smrzlica.
Već se prije nekog vremena pisalo ovdje da Beta naplaćuje FET koji proizlazi iz HZZO postupka. A Škvorc ne naplaćuje. Ne kužim zašto razlika u postupanju, ako Škvorcu HZZO to plati, onda bi trebao i Beti valjda...
Sretno![]()
HZZO nema izlistan FET kao posebnu vrstu postupka. U šifrarniku dijagnostičko-terapijskih postupaka u sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti nema šifre, ni cijene za FET. Bolnice radi toga ne mogu od HZZO-a naplatiti niti jedan FET, već FET ide pod cijenu IVF postupka.
Zašto jedna privatna klinika koja ima ugovor s HZZO-om, naplaćuje FET po tržišnoj cijeni, a druga taj postupak ne naplaćuje, najbolje je pitati u HZZO-u i Ministarstvu.
Cure pomoć,,, spremam se za Fet koji bi trebao biti za pet dana no brine me što mi endometrij baš i nije zadovoljavajući, točnije 7mm je, koristim estrofem 3x1... koliko on uopće u prosjeku raste po danu ne znam a doktorica mi kaže da ne brinem da će biti taman do transfera, iako mi je glupo što mi ga više uopće do tog istog transfera neće mjeriti već ono-kakav bude....
Draga cure vi koje ste vec bile u postupcima, koliko odprilike profke vremena od primanja injekcije recimo 2dc do pinkcije? Ili to sve ovisi of osobe do osobe. Hvala Vam![]()
Da li je možda razlika radi plaćanja/ne plaćanja uspoređujući Škvor i Betu+ ako npr. FET bude kad nije bilo svježeg ET u postupku na teret HZZO-a, pa se smatra da je pod isti postupak
Odnosno ako je bilo ET, koji je išao na teret HZZO-a, ali je bio neuspješan, pa se onda ide na FET i onda se naplaćuje.
Nisam bila na ET zbog hiperstimulacije, nego sam isla iduci ciklus u FET bez stimulacije, svakako nam nije nitko tamo rekao da se placa nego smo nakon samog FET postupka dobili pitanje kako cemo platiti...
4000 kn FET plus 200 kn ultrazvuk.
Lutza,
ja bih poslala zahtjev Hzzo-u za refundaciju tih 4000 kn. Imaš račun za taj transfer?