Pokazuje rezultate 1 do 50 od 211

Tema: "Ne plači!"

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mislim da ste puno uzrasta sad već izmiješale, od vrtićkog preko predškolskog do školskog, a ne bih rekla da su postupci univerzalni :D
    i mislim da bi završila na YouTube-u da se sad baciš pred svog E, peterlin

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da ste puno uzrasta sad već izmiješale, od vrtićkog preko predškolskog do školskog, a ne bih rekla da su postupci univerzalni :D
    i mislim da bi završila na YouTube-u da se sad baciš pred svog E, peterlin
    Pa o tome se i radi - to je proces. ISTI proces. Samo ćeš u dobi od 2 godine napraviti cirkus bacanjem na pod, a kasnije ćeš s vlastitim djetetom (poluodraslim ili odraslim) porazgovarati na odrasliji način. Tako to ide od prvog dana njihovog života, paaaa valjda do odrasle dobi. Postupci se prilagođavaju dobi. I nije to uvijek linearna funkcija. U trećoj godini pozvjere, pa onda pred školu, pa u pubertetu... a nama kako bude. Nekad pogodiš (kao što je meni uspjelo s tim bacanjem na pod) a ponekad promašiš. Bilanca bi trebala biti takva da bude više pogodaka nego promašaja.

I onda kasnije gledaš kako odrastaju.

Moj E. sada ima odlične društvene vještine i pristojnu samokontrolu (a po prirodi je kratkog fitilja i trebalo ga je sustavno poučavati) pa me ne bi iznenadilo da danas-sutra tako nešto napravi svojoj djeci, hehehe...

A dok se sjetim osnovne škole - bilo je baš ovako kako pomikaki opisuje. Moj sin je NAUČIO društvene vještine gledajući nas. A mm i ja smo IZBRUSILI svoje društvene vještine gledajući najbolji interes svoje djece. Tako da - ja se sad ne moram bacati da sinu nešto dokažem. Ali bacim se ponekad figurativno, ako baš treba. Gledam ga kako razgovara s razrednikom i točno mogu prepoznati što je naučio od svojih profesora u OŠ, što je pokupio od psihologa, što od svog oca, što od drugih članova obitelji i šire, a što (nažalost) od mene (ima osjećaj za nepravdu + dugi jezik koji s mukom mora obuzdavati, ali mu uspijeva).

Eto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •