Stranica 70 od 298 PrviPrvi ... 2060686970717280120170 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,451 do 3,500 od 14863

Tema: Gimnazije i srednje škole

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Harambasiceve ne habdeliceve

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ili samobor

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam, ja sam godinama putovala dve stanice manje od tebe, pa mi je uvijek trebalo 30 minuta do posla, a firma mi je bila 5 minuta od kolodvora, nisam trebala tramvaj.
    Tako da još tramvaj, meni se to ne čini baš moguće obaviti u 45 minuta.

Normalno da djeca s ruba grada mogu birati školu koju žele, zašto ne bi, pa čak i tako elitnu kao MIOC. Jedino im treba više vremena za putovanje, zato sam i napisala da bi bilo dobro da im škola kasnije počinje pada izbjegnu najgoru gužvu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja37 prvotno napisa Vidi poruku
    Može pitanje, nije vezano za "elitiste" i gimnazije
    Mali se dvoumi između Tesle - strojarstvo i tehničara za el. strojeve sa primijenjenim računalstvom.
    Ikakve informacije?
    Probaj sa sinom pogledati nastavne planove i usporediti broj sati pojedinih predmeta. Nađite na internetu baš taj nastavni plan za svaki smjer, pa usporedite broj sati stručnih predmeta, broj sati matematike i slično...

Ovdje imaš listu predmeta za Teslu po pojedinim smjerovima: http://www.ss-prva-tehnicka-tesla-zg...tavni-programi

* * *
    Mi smo tako prošle godine uspoređivali nastavne planove pojedinih smjerova u TŠ Ruđer Bošković, a sin je na kraju odabrao računalstvo, novi strukovni kurikulum)

Nije loše raspitati se ako znaš koga od starijih učenika, kakav je raspored profesora po smjerovima. Nije to u kamen uklesano, ali dobro dođu insajderske informacije. Nažalost, ne znam nikoga u Tesli.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tanja37 prvotno napisa Vidi poruku
    Može pitanje, nije vezano za "elitiste" i gimnazije
    Mali se dvoumi između Tesle - strojarstvo i tehničara za el. strojeve sa primijenjenim računalstvom.
    Ikakve informacije?
    Nemam informacije, ali sam prucavala programe detaljno i velika je razlika.
    prva skola je vise bazirana na strojarstvu , druga na elektrotehnici.
    ima dosta razlike u predmetima ( 3,4 razred) i razlike u kolicini tehnickog crtanja ako me pamcenje sluzi.
    Mi uopce nismo gledali skole kao skole, nego programe kao programe.
    ( sto onaj drugi, tehnicar za el.strojeve s primjenom racunalstva nije u bivsem Koncaru, a ne u Tesli?!)
    Onako , generalno , strojarski tehnicar ima puno manje veze sa racunalima.
    Ovaj tehnicar za elektricne strojeve sa primjenom raculalstva ima dobre programe obuke za rad sa strojevima koji se jako traze ( posebno izvan Hrvatske) .
    ( moj brat , strojarski tehnicar , zaposlen u Irskoj to kaze)

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam informacije, ali sam prucavala programe detaljno i velika je razlika.
    prva skola je vise bazirana na strojarstvu , druga na elektrotehnici.
    ima dosta razlike u predmetima ( 3,4 razred) i razlike u kolicini tehnickog crtanja ako me pamcenje sluzi.
    Mi uopce nismo gledali skole kao skole, nego programe kao programe.
    ( sto onaj drugi, tehnicar za el.strojeve s primjenom racunalstva nije u bivsem Koncaru, a ne u Tesli?!)
    Onako , generalno , strojarski tehnicar ima puno manje veze sa racunalima.
    Ovaj tehnicar za elektricne strojeve sa primjenom raculalstva ima dobre programe obuke za rad sa strojevima koji se jako traze ( posebno izvan Hrvatske) .
    ( moj brat , strojarski tehnicar , zaposlen u Irskoj to kaze)
    Da, u Končaru! Hvala puno na odgovoru! Nama se isto to čini bolje...
    Nešto mi din dosta dugo spominje da bi kasnije na vojnu na faks, mislim da može i s jednim i drugim...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mioc je objavio rezultate prijemnih.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja isto preporučam da se prouče programi, i izborni predmeti,,dodatna nastava...
    Iako nismo birali strukovnu školu, usporedjivali smo opće i jezične i tako sistemom eliminacije došli do užeg izbora.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

padobransko pitanje: dok sam jos prije nekog vremena proucavala kriterije za upis, negdje sam (ne znam gdje) procitala da djeca drzavni prvaci imaju izravan upis u srednju skolu (odredjeni predmeti), medjutim, trebaju imati neki propisani minimalan broj bodova (mislim 70). vrijedi li to za svaku skolu ili je skolama ostavljeno da same odluce o tome (minimalnom broju bodova)?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U brošuri za upise u srednju ne piše tako nego

Rezultat državnog ili međunarodnog natjecanja uznanjuPravo na izravan upis/ dodatne bodove

Prvo, drugo ili treće osvojeno mjesto kaopojedinac u 5., 6., 7. ili 8. razredu osnovnogobrazovanja Izravan upis (pod uvjetom da kandidatizadovolje na ispitu sposobnosti idarovitosti u školama u kojima je to uvjet za upis)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Mioc je objavio rezultate prijemnih.
    bas si loši rezultati
    mora da je prijemni bio koma

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

zasto mislis? prosle godine su rezultati isto bili koma, a test navodno uopce nije bio tezak - kroz par dana ga je rijesio neki novinar i napisao clanak na srednja.hr s objasnjenjima za svaki zadatak i u kojem razredu se to gradivo ucilo.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    U brošuri za upise u srednju ne piše tako nego

Rezultat državnog ili međunarodnog natjecanja uznanjuPravo na izravan upis/ dodatne bodove

Prvo, drugo ili treće osvojeno mjesto kaopojedinac u 5., 6., 7. ili 8. razredu osnovnogobrazovanja Izravan upis (pod uvjetom da kandidatizadovolje na ispitu sposobnosti idarovitosti u školama u kojima je to uvjet za upis)
    znaci, dijete moze imati 53 boda i izravno se upisati u skolu za koju treba 74, npr.
    ne pitam, nego razmisljam i pokusavam shvatiti logiku koja stoji iza toga.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    znaci, dijete moze imati 53 boda i izravno se upisati u skolu za koju treba 74, npr.
    Pa da.
    Logika je valjda da je dobar rezultat darovitosti iz nekog podrucja koje je skoli vazno .
    iskreno, ne znam zasto bi to bilo koga brinulo.
    ako neko dijete upise neku skolu ( po bodovima ili izravno) treba ju i zavrsiti. To mi se cini puno vaznije od samog upisa.
    Ako dijete izabre pretesku skolu tada ce imati problem oko prolaska kroz skolovanje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Teoretski da, ali mislim da je u praksi šansa za takvu situaciju vrlo, vrlo mala.
    Djeca koja osvajaju prva mjesta na državnim natjecanjima (na koja se ionako teško plasirati) u pravilu su odlični učenici (možda ne uvijek 5,0, ali i taj prosjek 5,0 je precijenjen, mislim da se slažemo oko toga ). Mislim da se tom logikom htjelo osigurati djeci izvrsnoj u nekom području upisivanje odgovarajuće srednje škole bez stresa oko ocjena.
    I nije to zaobilaženje sustava - samo za prolazak, a pogotovo za eventualni visoki plasman na državnom natjecanju često se treba naraditi puno više nego za "običnu" peticu u razredu.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Treba,da.
    Ali dzabe to djetetu koje ima samo to usko podrucje.
    U nasem obrazovnom sustavu ne postoji mogucnost usko spec obrazovanja I onda se nadje u problemima.
    I u razredu u kojem je drugoj djeci lakse hendlati vecinu tog. Nije to dobro za dijete. I ovo govorim iz vrlo bliskog I relativno nedavnog iskustva

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Teoretski da, ali mislim da je u praksi šansa za takvu situaciju vrlo, vrlo mala.
    Djeca koja osvajaju prva mjesta na državnim natjecanjima (na koja se ionako teško plasirati) u pravilu su odlični učenici (možda ne uvijek 5,0, ali i taj prosjek 5,0 je precijenjen, mislim da se slažemo oko toga ). Mislim da se tom logikom htjelo osigurati djeci izvrsnoj u nekom području upisivanje odgovarajuće srednje škole bez stresa oko ocjena.
    I nije to zaobilaženje sustava - samo za prolazak, a pogotovo za eventualni visoki plasman na državnom natjecanju često se treba naraditi puno više nego za "običnu" peticu u razredu.
    Rijetka je situacija, ali ne baš tako iznimno rijetka. Događa se. Znam ja jednog državnog natjecatelja koji se na tu foru upisao u jednu od dvije nam prestižne prirodoslovne gimnazije. Vrlo dobar učenik, kojem se zalomi i zaključna dvojka iz hrvatskog jezika ili povijesti.
    Logika (njegove okoline) je bila ta što su i svi drugi natjecatelji išli u tu gimnaziju, imali su organizirane pripreme iz predmeta njegovog interesa i podršku profesora.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zasto mislis? prosle godine su rezultati isto bili koma, a test navodno uopce nije bio tezak - kroz par dana ga je rijesio neki novinar i napisao clanak na srednja.hr s objasnjenjima za svaki zadatak i u kojem razredu se to gradivo ucilo.
    Ovo je točno. Lani je test bio relativno jednostavan. Ove godine nisam pratila, ali vjerujem da je bilo isto.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma nema ŠANSE da netko tko je državni prvak ima toliko loše ocjene iz drugih predmeta....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    X

Najprije sam napisala prethodni post, a tek onda vidjela da je tanja_b već napisala to isto.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni nema logike da djeca koja su 5.0
    ili 4.9
    jer mislim da se samo takva prijavljuju u mioc
    ne mogu dobro riješiti prijemni
    tamo je hrpa djece i s dodatnim bodovima
    neka je "samo" plasman na drzavno
    to bi značilo da je prijemni, koji bi, po meni, trebao biti jačine zadataka potrebnih za 5 na testu u OŠ, teži od zadataka s županijskog natjecanja

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a što znači dobro riješiti prijemni? Vidim na drugom forumu da je netko prenio rezultate i da samo 5 djece ima sve bodove na prijemnom - od njih par stotina koji su pisali. Pa, po tome baš i ne bih rekla da je prijemni lagan.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Logika je valjda da se nagradi izniman uspjeh kakav je jedno od prva tri mjesta na državnom natjecanju.

A ako stvarno postoje djeca državni prvaci s tako malim brojem bodova, a mislim da je to ipak vrlo rijedak slučaj, onda bih rekla da se radi ili o lijenosti (pa se ne bih brinula za to dijete u srednjoj školi) ili pak o nekakvoj poteškoći koja se djetetu baš i ne uvažava.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, rezultati su lošiji nego prošle godine. Ali lako se nama svima praviti pametan i rješavati test od doma.
    Znam da je moj prošle godine bio skroz realan i rekao je da tri zadatka nije riješio i tako je i bilo. Isto znam puno djece i roditelja koju su rekli da su odlično riješili (ne roditelji, neg njihova djeca), a nisu. Puno djece je odustalo od MIOCa zbog prijemnog. Valjda ih je bilo strah pisati.j. Ne znam postoji li još koja škola sa prijemnim tog tipa. Meni je i prijemni za faks bio stres, a ovdje se ipak radi o mlađoj djeci.
    OK, vjerojatno svi ovi kaj pucaju na MIOC imaju barem malo iskustva s natjecanja, pa onda im je taj prijemni izgledao slično.

I toplo se nadam da moje mlađe dijete neće odlučiti ići u MIOC - dovoljna mi je bila jedna godina čekanja rezultata

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    bas si loši rezultati
    mora da je prijemni bio koma
    Poznati koji su išli, kažu da je bio težak. I obični a i IB.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nema ŠANSE da netko tko je državni prvak ima toliko loše ocjene iz drugih predmeta....
    53 boda nisu " lose" ocjene iz drugih predmeta.
    Samo nisu " odlicne" nego " vrlo dobre " ili " dobre".

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam pokušavala pobrojati pa mislim da od 404 (ako smo dobro izračunali) djece koja su pisali prijemni samo 6 (gore piše 5) ima svih 5 bodova
    a ima i onih sa 0,25 bodova

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I u teoriji ima sanse da postoji takvo dijete, mi smo imali takvog genijalca iz matematike sa dvojkama iz drugih predmeta.
    Samo takvom niti u lidilu ne bi palo na pamet ici na natjecanje jer bi se moralo vjezbati za natjecanje ( a on niti zadace nije htio pisati, ali unatoc tome je imao sve odlicne i vrlo dober iz svakog testa ili ispitivanja)

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    ima, zaista - dijete je osvojilo 2. mjesto na natjecanju iz jezika, lista C - sto je izvorni govornik i zaista ima toliko bodova.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam pokušavala pobrojati pa mislim da od 404 (ako smo dobro izračunali) djece koja su pisali prijemni samo 6 (gore piše 5) ima svih 5 bodova
    a ima i onih sa 0,25 bodova
    da i?

Ionako ti niš ne znači dok se bodovi ne zbroje sa bodovima ocjena.
    Znam da je prošle godine bilo djece koja su imala više od jednog dodatnog boda.

I meni je logično da je ove godine test bio teži, ipak je prošle godine bio prvi prijemni, nakon tko zna koliko godina

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni nema logike da djeca koja su 5.0
    ili 4.9
    jer mislim da se samo takva prijavljuju u mioc
    ne mogu dobro riješiti prijemni
    tamo je hrpa djece i s dodatnim bodovima
    neka je "samo" plasman na drzavno
    to bi značilo da je prijemni, koji bi, po meni, trebao biti jačine zadataka potrebnih za 5 na testu u OŠ, teži od zadataka s županijskog natjecanja
    Da je prijemni te težine, ne bi bio selektivan s obzirom na izniman interes i velik broj kandidata, a to mu je zapravo svrha, zar ne?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i da se razumijemo, ne smeta mi to, nego mi nije bilo jasno da je moguce, mislila sam da je 70 bodova minimum za to pravilo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Da je prijemni te težine, ne bi bio selektivan s obzirom na izniman interes i velik broj kandidata, a to mu je zapravo svrha, zar ne?
    Prošle godine nisam niti gledala kakav je primjerak prijemnog i odmah sam svom rekla da test neće biti iz gradiva, neg onak neke "cake" odnosno nekakva pitanja za koja treba malo razmišljati.
    Neki roditelji su mi rekli kako im djeca danima rješavaju zadatke, a na kraju nisu prošli. Moj je samo izašao - jedino kaj mu je tata isprintao taj primjerak testa i onda su zajedno kroz to prošli u nekih sat vremena, kako bi on shvatio što meni znači "neka caka".

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I jel Mioc upisao bodove učenicima? Ili je to tek sutra?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mioc se prelio u V. Lista se dosta promijenila.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Došlo je do potresa na svim listama

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Na strukovnim listama nije niti povjetarac zapuhnuo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čekajte, vec su zbrojili bodove u MIOCu? Pa jako brzo. Prošle godine im je trebalo nekoliko dana i znam da su to roditelji na inicijalnom skupnom roditeljskom bas napomenuli kao losu stvar. Vidi se kako su kritiku uzeli u obzir

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Došlo je do potresa na svim listama
    Nama se samo V. promijenila. Ostale još nisu. A nadam se da niti neće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sto se tice prijemnog u Miocu ove godine je bio teži. Nije bilo jednostavnih zadataka. Moja je rješavala prošlogodišnji primjer i test i nisu joj bili teški. Tako da nije dodatno rješavala zadatke prije prijemnog. Ponovila je neke formule i to je to. No ovogodišnji je bio druga priča. Zadaci su bili kompliciraniji i oduzimali više vremena. Tako da je bilo panike na pola, ubrzanog rješavanja sto je onda utjecalo na točnost. Uglavnom stresno na samom ispitu. Prošle godine je prosjek rješenosti testa bio 3,86 ove 3,03 uz 59 više onih koji su pristupili prijemnom.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Nama se samo V. promijenila. Ostale još nisu. A nadam se da niti neće.
    a ima li tko iskustva, kad to stane? jel kad zavrse s testovima i upisima rezultata? ima li onda jos djece koja bi se predomisljala ili stane i povjetarac?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a ima li tko iskustva, kad to stane? jel kad zavrse s testovima i upisima rezultata? ima li onda jos djece koja bi se predomisljala ili stane i povjetarac?
    Nama su iskusni rekli da se vec drugi dan od prijava vidi prilicno jasna situacija.
    ali da oni koji su par mjesta gore/dole uz crtu drugi dan zive u napetosti do zadnjeg dana.
    pretpostavljam da ce se gimnazijalcima sa 5.0 sutra smiriti situacija, nakon sto se smire rezultati testa i presloze prioriteti onih koji nisu upali.
    Posljednje uređivanje od sirius : 05.07.2017. at 18:33

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

larmama, kak je napisala.? Jel upala?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je, upala je.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sladjo, ma je li to tvoja lipotica ove godine upisuje srednju?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nije bas samo par mjesta oko crte. Moja je u jednoj gimnaziji prvi dan bila 49. (primaju 80), trenutno je 68.
    U jednoj drugoj je bila oko 70. mjesta (primaju 110), sad je 103.
    U tri manje popularne gimnazije se otpocetka drzi oko istog mjesta na kojem je bila prvi dan.
    Zadnjih 2-3 dana se ljestvice dosta mijenjaju, do tada su pomaci bili dosta manji.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Larmama i ti imas srednjoskolku. Ajmeee. Kako vrijeme leti.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

koliko dugo se može očekivati podizanje praga za ulaz u mioc?
    Kako je bilo prošle godine?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    sladjo, ma je li to tvoja lipotica ove godine upisuje srednju?
    Jest, zamisli - ona sve starija, ja ista
    Posljednje uređivanje od sladjanaf : 05.07.2017. at 19:12

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Je, upala je.
    Bravo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor