Stranica 48 od 131 PrviPrvi ... 3846474849505898 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,351 do 2,400 od 6509

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #2351
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,480

    Početno

    jučer sam radila po ovom receptu i ispalo je odlično:
    patlidžane sam oguIila i narezala na ploške debele pola cm koje sam prepržila s obje strane na tavi bez masnoće
    posolila sam ih i kroz 20 min ocijedila, posušila papirnatim ubrusom

    u izdinstanu kapulu i 2 češnja češnjaka (na masl.ulju) stavila sam isjeckane i oguljene rajčice plus pelata pola tetrapaka malog
    to se dinstalo nekih pola sata, začinjeno solju i paprom
    na kraju sam stavila žlicu šećera i svježi bosiljak plus kadulju

    u vatrostalnu posudu slagati red patlidžana, red umaka, završiti mozzarelom narezanom na ploške
    zadnji red završiti patlidžanom, poslagati ploške sira, poprskati maslinovim uljem i peći cca 25 min na 180 C

    za MalaRiba
    Posljednje uređivanje od flopica : 11.07.2017. at 06:34

  2. #2352

    Datum pristupanja
    May 2017
    Postovi
    33

    Početno

    Ja ću danas oradu na roštilju sa mladim lukom! Mljac, obožavam ribu. Uvijek radim po receptu sa coolinarke, već ga znam napamet https://www.coolinarika.com/recept/o...-mladim-lukom/
    Posljednje uređivanje od cigla : 13.07.2017. at 14:08

  3. #2353
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    Da li mislite da se umjesto cijeđenja kozijeg jogurta za labneh, može uzeti neki svježi kozji sir aka caprese od Vindije?
    sasa sto je taj zaahtar?
    ja balancane nikad ne solim i cijedim, nego direktno grilanje, nisu mi gorke.

  4. #2354
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    seni ja ne bih uzimala sir jer je baš ključ u tome da se dehidrira jogurt i tako koncentrira njegov okus, s tim da je labneh od najobičnijeg čvrstog jogurta fantastičan- i uopće ne koristim kozji jogurt. ovaj s Dolca mi se čini baš prerijedak za labneh i mislim da bi sav iscurio. za'ahtar je mješavina začina koja potječe s Bliskog istoka, u moju kuhinju uveo ga je naravno Ottolenghi, a sadrži sumac, timijan, sezam, sol...

  5. #2355
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    sasa ima to cudo od zacina u harissi?

  6. #2356
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    zatar je odlican s humusom

  7. #2357
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Ja sam isto koristila pola običnog čvrstog jogurta od vindije, a pola grčkog jogurta. Ispalo je savršeno. Jedino što bih možda smanjila je količina naribane limunove korice, čini mi se da su dva limuna možda malo previše... Inače, mene je labneh oduševio

  8. #2358
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    ima ima, i baš je jako dobar spajka!

  9. #2359
    summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    St
    Postovi
    4,600

    Početno

    samo da potvrdim da je kod tang sve bilo genijalno, i galeta, i falafel, i salata, a posebno labneh!
    upravo ide nabava sastojaka pa cu ga sutra i ja spremiti

  10. #2360
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Bravo tang! Tko za djecji rodjendan napravi jela koja se moraju guglati, prelazi u visu kategoriju ilitiga :sasa_klub:

  11. #2361
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    Bome cvijeta, imaš pravo!
    tang da li su sve to i djeca jela? (Ne mislim tvoja, nego tuđa )

    ja obožavam parmiganu, ali nisam je dosada sama radila)
    ali si mislim da bih sutra mogla probati. Nosim neke super pomidore s juga, pa ću i šalšu od njih napraviti. A ostalo ću izkombinirati spajku, tang i flopicu. Jos ako tang kaže, da je dobra i hladna, napraviti ću više.

  12. #2362
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    Za zaahtar moram u neki finiji dućančić, baš sam se zaželjela da nešto novo isprobam.
    Mislim da ću i tog ottolenghija nabaviti. ( mada sumnjam da će mi pomoći da postanem Saša )

  13. #2363
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    Ajde, tang, sad sve to lijepo napiši i to na ovu zhabičinu temu: http://forum.roda.hr/threads/77589-S...-dru%C5%BEenja
    Pliz, pliz
    Posljednje uređivanje od Jurana : 15.07.2017. at 16:38

  14. #2364
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    nisam pratila recepte za parmigianu, ali samo da kažem da ja patliđan ispečem u pećnici, a ima svakakvih varijanti- neki ga čak i pohaju. uglavnom, kako patliđani piju puno ulja, onda ga ne pržim nego ga samo kistom premažem i pečem dok ne omekani. ništa ga ne solim i ne puštam da stoji. i ako imate male posude za creme brulee onda možete raditi individualne parmigiane što je dosta sexi.

  15. #2365
    ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,623

    Početno

    Odlicne ideje sam pobrala ovdje za sutrasnju zabavu, hvala sasa na receptima!
    Tijesto za krekere se hladi, valjda ce bit ok nakon sto prenoci u frizideru. Jogurt se cijedi da probam i to kad ga vec svi redom hvalite, kupila sam i zaahtar :povodljiva:
    Veceras cu jos sushi slozit a sutra mesne okruglice, umak, kolace i zavrsit tortu.

  16. #2366
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Sasa svidja mi se ideja za pojedinacne.
    Ja ih isto samo u pecnicu na pek papir i poskropim uljem. Debljina 1 cm.

  17. #2367
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Bome cvijeta, imaš pravo!
    tang da li su sve to i djeca jela? (Ne mislim tvoja, nego tuđa )

    Nisam to djeci niti nudila
    prije nekoliko godina me Žabicin muž poučio da što se djece tiče, ne moram se trudit dalje od grickalica i narezaka od kojih se složi sendvič
    jednom je moja svekrva napravila dva pladnja preslatkih sendviča, jedni su bili na bubamare (od chery rajčica i točkice od komadića crnih maslina), drugi na brodiće (jedra od sira na čačkalici), svi su se divili ali nijedno dijete nije pojelo nijedan sendvič

    ovo je bilo za odrasle, nakon što smo odradili slavlje s obitelji, pa s djecom, muž i ja smo odlučili da je vrijeme i za naš gušt, pa smo pozvali svoje prijatelje navečer
    još je i moja sestra napravila sushi, a ja sam dobila tečaj

  18. #2368
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    što se tiče zaahtara
    ja sam za njega čula kad mi je mama donijela neke začine iz Turske, među njima je bio sumac, pa sam googlala šta s tim
    ostali sastojci se mogu svugdje naći, tako da ako nađete i samo taj sumac, možete ga smućkat doma
    uz sumac, ide timijan, poprženi sezam, mažuran, origano i sol, evo omjer

    • 1/4 cup sumac.
    • 2 tablespoons thyme.
    • 1 tablespoon roasted sesame seeds.
    • 2 tablespoons marjoram.
    • 2 tablespoons dried oregano.
    • 1 teaspoon coarse salt.

  19. #2369
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    ja ovaj put neću radit ovaj labneh sa toppingom nego ću ga iscjedit malo više pa od te čvršće smjese radit kuglice sira koje ću čuvati u ulju
    i onda po potrebi ubacivati u salate
    uglavnom, u petak ujutro sam stavila jogurt da se cijedi, otišla na put, sinoć se vratila i još nije bio dovoljno čvrst za to
    možda večeras

  20. #2370
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,100

    Početno

    Na godišnjem sam u dalmaciji i bila sam sigurna da ću se ovdje malo odmoriti od kuhanja.
    No, moja velika ljubav su biljke, pa tako često spremam nešto od samoniklog jestivog bilja.
    Na moru posebno uživam u hodanju tako da sam danas ubrala lukovice divljeg poriluka koje ću uvaljati u smjesu za palačinke i mrvu ispeći, pire krumpir sa motarom i umak sa listićima pelina.
    Popodne radim domaće bronhi bombone sa komoračem..

    Sutra već vidim da je na redu primorski oman i crni sljez u nekoj kombinaciji.. e bolesti moja

  21. #2371
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    apsu, a tušt?

  22. #2372
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,100

    Početno

    Tušt toliko volim da raste i doma u tegli
    Tu na moru ga još nisam našla...

  23. #2373
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Tušt toliko volim da raste i doma u tegli
    Tu na moru ga još nisam našla...
    Joooj, kod mene je danas krumpir salata za ručak i baš bi bilo super malo toga za začiniti. Inače, zbog tušta bih rado ponovno u Porat na ljetovanje....bilo ga je za kositi.

    Kod Šibenika ga zovu tucalj, čula sam i za naziv tucanj, a moja baka je to zvala portulak.

  24. #2374
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    nama raste u vrtu među povrćem, di god se zalijeva

  25. #2375
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,241

    Početno

    Apsu onda motar skuhas ili samo pobacas po krumpiru?

  26. #2376
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,100

    Početno

    I jedno i drugo.
    Na dan kad cu ici doma cu ga nabrati i doma skiseliti za zimnicu, super mi je fin takav!

  27. #2377
    MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    369

    Početno

    Napravila parimgianu, jučer, počastili se MM i ja i moji starci, joj što je dobra! Mediteran u ustima, dobra mi je i danas bila hladna za marendu. Mala nije htjela jesti, da joj je prejaka, njoj ću drugi put 'dezintegriranu parmigianu' s pečenim balancanima i mozzarelom i umakom sa strane. Hvala svima na receptima!

  28. #2378

    Datum pristupanja
    Jan 2015
    Postovi
    101

    Početno

    Piletina + rizi bizi. Razmišljala sam o nekom umaku, ali sam odustala, možda ako ostane puno toga, napravit umak čisto da "osvježi" hranu za novi obrok

  29. #2379
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Ječmena kaša sa slanutkom. Ako kome treba meso, nek si upeca neke hrenovke...

  30. #2380

    Datum pristupanja
    Jul 2017
    Postovi
    155

    Početno

    Pita od sira i tikvica+ jogurt

  31. #2381
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Punjene patlidzane s mljevenim mesom i zapecenim sirom.

  32. #2382
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,480

    Početno

    Danas grah s prsutom, kupus salata
    Jucer juha, salsa s tjesteninom, paprika/feta/kukuruz salata
    Prekjucer rostilj s puno povrca i feta sirom
    Sutra njoke u umaku od sira i pancete, crveni kupus/kukuruz salata
    Cetvrtak divljac sa sirokim rezancima plus povrtna juha s kapancima
    Petak ili brancin u pecnici ili oslic na salatu.

  33. #2383
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj MalaRiba prvotno napisa Vidi poruku
    Napravila parimgianu, jučer, počastili se MM i ja i moji starci, joj što je dobra! Mediteran u ustima, dobra mi je i danas bila hladna za marendu. Mala nije htjela jesti, da joj je prejaka, njoj ću drugi put 'dezintegriranu parmigianu' s pečenim balancanima i mozzarelom i umakom sa strane. Hvala svima na receptima!
    Ja u parmiggianu stavim kriske kruha, i na njih salsu. Bude njeznija. A kruh postane kremast.
    To sam nekad nasla po receptu Lidie Bastianich, on ima dobrih recepata.

    Ja danas punjene tikvice za rucak, toast, avokado i jaje za dorucak, proteinsku palacinku sa marmeladom od mandarina i domacom nutellom za snack, bude kao jaffa. I cetvrt lubenice isto za snack. Za veceru jos ne znam sto cu, mozda bruschette sa mozzarellom i ricottom.

    I nisam znala da je na ovoj temi tulum
    Popodne cu sve procitati.
    Posljednje uređivanje od zhang : 26.07.2017. at 09:16

  34. #2384
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    ja sam jučer špagete od tikvica sa bolognese umakom
    kupio mi muž spiralizator, ili kako ga mi doma zovemo "oštrilo", i te tikvice su mi ljetni hit

    danas me čeka doma pohana piletina i pire i povrće
    a popodne namjeravam napravit za sutra one sasine pureće mesne okruglice i umak od đumbira

    još smo radili zadnjih dana sataraš, fajitas, hamburgere... u nedjelju smo ostali duže na plaži i ručak je bio kruh, pašteta, pome i paprike

  35. #2385
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Tang, gdje si uzela taj spiralizator i jel dobar? Jel bi mogao npr batat?

  36. #2386
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    ajme, moram pitat muža di ga je uzeo, ovako izgleda: http://cool-factory.com/wp-content/u...pecpovrca2.jpg
    i koštao je oko 150kn

    za batat, nisam ti sigurna, najlakše je tikvicu ili malo veću mrkvu jer su one taman širine i okruglog oblika, pa oštriš ko olovku. Recimo sa domaćom tikvicom, koja je puno veća, sam se malo mučila, jer sam je morala prerezat, onda ispadne malo nespretnije, ali može se

  37. #2387
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,480

    Početno

    zhang može recept a proteinsku palačinku?

    ja sam u kiku uzela spiralizator, 80 kn
    ne može batat, tj. može ali ga moraš rasijeći na četvrtine, a opet nekako ispadne nespretno...

  38. #2388
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Hvala cure

    Proteinska palacinka (cca 4kom ispadne, ovisno o velicini tavice)
    1 jaje
    1 bjelanjak
    1 mjerica wheya
    1 mjerica brasna
    Mlijeka po potrebi

    Ja ih pecem kao normalne, tanke palacinke, ne kao americke.
    A ova nutella vuce na fererro kuglice, prefina je.
    Posljednje uređivanje od zhang : 26.07.2017. at 09:50

  39. #2389
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    joj ta domaća nutella i domaći maslaci od badema i lješnjaka me uvijek mame da kupim kvalitetan blender

  40. #2390

    Datum pristupanja
    Jul 2017
    Postovi
    155

    Početno

    Za rucak danas sataras s tikvicama i pilece snicle.
    Za put na more i prvi dan tamo-piletina u staklenci
    Za stariju djecu koja ostaje kod kuce-punjena paprika,lazanje,zapeceni grah.
    Sve u svemu puuno kuhanja! Sreca pa je zahladilo

  41. #2391
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    ja imam elektricni spiralizator
    lijena sam za vrtiti rucno

  42. #2392
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    link, cijena Ginger pliz

  43. #2393
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    ovaj
    https://www.elipso.hr/mali-kucanski/...WOOD-FGP203WG/
    399 kn na akciji, sa 999
    ali, mm mi svasta fino skuha
    Posljednje uređivanje od Ginger : 26.07.2017. at 11:49

  44. #2394

    Datum pristupanja
    Jan 2015
    Postovi
    101

    Početno

    Petak...

    A šta drugo no pržene lignje, ovaj put s pire krompirom i paradajz sosom...

    Ispalo je puno bolje no što sam očekivala :D

  45. #2395
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Pohani patlidzan i pohani pileci file, mijesana salata Sutra juneca juha , sos od rajcice i pire krumpir- klasika. Moji ukucani ne vole eksperimente tako da je kod nas poprilicno staromodno, bez iznenadenja.

    Poslano sa mog LG-H850 koristeći Tapatalk

  46. #2396
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,817

    Početno

    Humus. Puno bolji sa domaćim tahinijem.

  47. #2397
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    eh, čistila sam frižider jer krećemo na odmor pa sam napravila fini slani cheesecake s patlidzanom- sve vi koje volite parmigianu sigurno ćete voljeti i ovo. dva patlidzana narezati na kriske, premazati maslinovim uljem, posoliti i popapriti pa na 180 stupnjeva peći 30ak minuta dok ne pozlate i ne omekane. onda ih izvaditi, smanjiti pećnicu na 150 i smiksati 150 g feta sira, 150g mliječnog namaza, 50 ml slatkog vrhnja, 3 jaja, malo papra i origana. poslagati u pleh za pitu prečnika 22 cm patlidzane, slobodno se i preklapaju, pa preko njih tu i tamo staviti koju polovicu cherry rajcice- ja sam stavila 5-6 komada, i onda preliti sirom. peći kojih 30 minuta dok se ne stegne. kad je gotovo premazati kistom umočenim u maslinovo ulje i posipati malo zahtara.

  48. #2398
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,241

    Početno

    Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Na godišnjem sam u dalmaciji i bila sam sigurna da ću se ovdje malo odmoriti od kuhanja.
    No, moja velika ljubav su biljke, pa tako često spremam nešto od samoniklog jestivog bilja.
    Na moru posebno uživam u hodanju tako da sam danas ubrala lukovice divljeg poriluka koje ću uvaljati u smjesu za palačinke i mrvu ispeći, pire krumpir sa motarom i umak sa listićima pelina.
    Popodne radim domaće bronhi bombone sa komoračem..

    Sutra već vidim da je na redu primorski oman i crni sljez u nekoj kombinaciji.. e bolesti moja
    U kaj beres motar za doma?

  49. #2399
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,817

    Početno

    sasa, to zvuči odlično. Samo da malo zahladi pa palim peć.

  50. #2400
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Na godišnjem sam u dalmaciji i bila sam sigurna da ću se ovdje malo odmoriti od kuhanja.
    No, moja velika ljubav su biljke, pa tako često spremam nešto od samoniklog jestivog bilja.
    Na moru posebno uživam u hodanju tako da sam danas ubrala lukovice divljeg poriluka koje ću uvaljati u smjesu za palačinke i mrvu ispeći, pire krumpir sa motarom i umak sa listićima pelina.
    Popodne radim domaće bronhi bombone sa komoračem..

    Sutra već vidim da je na redu primorski oman i crni sljez u nekoj kombinaciji.. e bolesti moja
    I ja slicno ali ipak u manjoj mjeri. Ak si na fejsu imas odlicnu grupu Samoniklo jestivo bilje i stranicu Zdrava trava. Žena koja vodi Zdravu travu daje predobre recepte

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •